icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
11. říj 2018

@halasovci007 když jsme plánovali první miminko, tak jsem ještě rok po vysazení měla naprosto pravidelnou MS a dostala to vždy v sobotu v 10 dopoledne. Pak se to úplně rozhodilo a poznat nějaké plodné dny bylo skoro nemožné. No, dnes mi to přijde neuvěřitelné že jsme s tím kdy měli problémy. Mezi dětmi jsem už nic nebrala a ani brát nebudu.

krisatko
12. říj 2018

Já už taky brát nechci a i jsme to doma řešili, ale vůbec jsme nepřišli na to, jak to budem dělat..... Říkal že prý kdysi se nějakému známému pro 'tom' podařilo vysprtnout (a teď nevím co slečna používala) ven..... Nitroděložní tělísko nevím, to přece taky nemůže být 100% a Pánská ochrana u nás v úvahu nepřichází.... Takže nevím. Asi taky budem mít nakonec 5 děti 😂😂😂

priefi
12. říj 2018

@halasovci007 tak ja treba brala 9 let bez prestavky a hned 2.mesic jsme cekali syna. To bude hodne individualni, hodne velkou roli hraji i geneticke predispozice, ktere samozrejme castecne mohou byt ovlivneny pak i tou anitinou. Tak ci tak, ja se k HA uz vracet nechci, kdyz jsem ji vysadila, bylo mi fyzicky i psychicky mnohem mnohem lip. Jedine, nad cim porad trochu do budoucna uvazuji, je hormonalni telisko, ale moc se mi teda do nej nechce, nechce se mi do hormonu. Jinak od zacatku uzivani HAckontroly co pul roku, ktere jsem se snazila protahovat, co to dalo 😅 ale pak mi uz nechteli predepsat recept a musela jsem jit na kontrolu. Jinak co se tyce antiny potom, tak kondomy nam treba nevyhovuji ani jednomu, telisko bez hormonu pry je nekdy nespolehlive a dela bolestivou ms (kterou uz mam i tak dost bolestivou) a nelibi se mi, ze dojde k oplodneni vajicka a telisko ho zlikviduje, hormonalni telisko, to jsou zase ty hormony, prerusovanou neberu jako ochranu, ale ruskou ruletu 😅 tak trochu uvazuji nad ladycompem, ktery pozna podle mereni teploty, kdy ma v cyklu prijit ovulace, pozna pry i dvojovulku, ovulku mimo polovinu cyklu a napise stopku (doba, kdy je treba pouzit ochranu, nebo abstinenci), ale mam z toho trochu obavy, zda to je opravdu spolehlive. Pak je moz ost i antina ze strany muze, ale to muze byt uz nenavratne a to bych ani nechtela

krisatko
12. říj 2018

@priefi no právě že to nehormonální telísko mi taky přijde nespolehlivé a hormonální - to už zrovna můžem žrát ty prášky že...

sarkoc
12. říj 2018

ještě mě k té antikoncepci napadá pesar, ale spolehlivost asi taky nic moc no 🙂 Já mám jasno, hormony nemůžu,nehormonální tělísko nechci, přerušované nevěřím a plánovat sex podle plodných/neplodných dní se nám nechce...takže my používáme s manželem od začátku kondom, nějaký ultratenký a zatím žádná nehoda a ani nám nevadí...manžel je naštěstí taky proti hormonům. Nepoužívat nic nechci, protože 3x jsme otěhotněli při prvním styku bez ochrany, z toho dvakrát dost mimo ovulaci, jednou pět dní před a ted s mimčem den po skončení MS, takže my jsme asi ten případ, co otěhotní jen se na sebe podívají...a děti sice miluju, ale odsud potud, 3-4 ještě jo, ale je nám 28 a od teď skoro abstinovat v sexu se nám nechce :D

sarkoc
12. říj 2018

Jo a sestra s přítelem používají už 9 let a sestřenice s přítelem 4 roky pouze nějaký ten gel, co zabíjí spermie, nic jinýho...a zatím jsou kupodivu bezdětní (to se mi totiž taky moc spolehlivé nezdá, pouze to, ale evidentně může být)

arielka222
12. říj 2018

Holky ja teda třetí dítě určitě nechci. Antikoncepci brát taky sice taky nechci, ale nelajznu si to bez niceho. Takže ja vyberu asi nizkohormonalni prášky. To další dítě by mě děsilo víc než samotna antikoncepce 😀

malecek
12. říj 2018

No já ha neberu už skoro 7 let a zadařilo se až teď a pak nevím co bude, třetí taky nechci.

priefi
12. říj 2018

@krisatko taky jsem si tohle rikala, ale pry to telisko ma tech hormonu vylucuje mene a pusobi jen lokalne, ze oproti HA to nezatezuje organismus, ale tezko rici, jak to skutecne je. Prozatim hodne uvazuji nad tim lsdycompem, ale ta cena je hodne vysoka, teda aspon s ohledem na nas prijem je vysoka...

priefi
12. říj 2018

@sarkoc mno... kdyz jsme se chranili pred planovanim druhatka, tak jsme poridili extra tenky durex, nebo jak je ta znacka, mel super recenze, jak neni citit atd. Mno... a skutek utek, byl prilis maly, takze jsme vyhodili penize oknem 😅 o tom gelu jsem taky slysela a taky jsem tady uz cetla, ze se mimi podarilo, ale tehulka napsala, ze asi to bylo tim, ze ho mela dlouho a nez na to skocili, asi prestal uz pusobit nebo co.

priefi
12. říj 2018

No my treti chceme, ale ja ho nechci hned, chci na chvili zase do prace, moje telo si bude potrebovat odpocinout od kojeni a tehotenstvi taky. Uz ted to haprovalo a fakt znova zbytecne kolecko po doktorech absolvovat nechci jen kvuli blbe krvi.

sarkoc
12. říj 2018

@priefi Dělají i extra long, myslím, ze zrovna Durex ma tolik druhů, ze si tam najde asi každý 😂 Ja nevím, nechávám to na manžela, co pořídí, co mu vyhovuje, me to je upřímně jedno. ..

sarkoc
12. říj 2018

@priefi Ale je fakt, ze ty klasický mají jako hodně krátké, to asi stačí málokomu, taky jsme měli ten prodlouzeny od nich...ale třeba jiné značky to mají i jinak...

priefi
12. říj 2018

@sarkoc my jsme zkouseli ruzne druhy durexu, snad 5 druhu, mozna i vic 😅 vzdy to nebylo onco, pak jsem nasla ten super thin a byla nadsena, ze to bude onco, byla to jejich novinka, nejdrazsi a prdlajz z toho a pak jsme se zacali snazit po tom, co manzel zacal riskovat s prerusovanou, ja mela nervy, ale pak jsme si rekli, vsak co.... druhe chceme a to si dalo na cas 😂

priefi
12. říj 2018

@sarkoc ono ani neslo o delku, ale o tloustku, ze to bylo hrozne uzke 😉

tsasenka
autor
12. říj 2018

Po druhém dítěti jsem už HA brát nechtěla, tak kombinujeme s manželem kondom (ultratenké od Durexu) a plodné dny. Poznám, kdy mám ovulaci, ale i tak bez jedině těsně po a těsně před MS. HA mi krásně upravila cyklus, ale neměla jsem na sex ani pomyšlení. Po druhém porodu se mi MS trochu rozhodila, delší cykly a mnohem silnější krvácení. Jsem zvědavá, jak to bude po 3. porodu

bemo
12. říj 2018

Já teď nějak neřeším jak se budeme chránit po tom posledním miminku. Ale nějak budeme muset, šesté miminko už bych vážně nechtěla. I teď jsme se z toho několik týdnů vzpamatovavala. Moje známá čeká čtvrté mimčo a asi ji čeká plánovaný císař a dr se jí teď ptal, jestli bude chtít nechat zrovna odstranit dělohu. Že se to teď velmi často dělá.

priefi
12. říj 2018

@bemo nekde jsem cetla, ze podvazou nebo zrusi vejcovody a ze to nema na zenu vliv,.ze pry hormony pusobi normalne,.ale.vajicko se nema jak pres vejcovody dostat do delohy.

halasovci007
12. říj 2018

@bemo musím říct, že když jsem vysadila HA věděla jsem, že to nebude hned to mimčo. Ale když ani po dvou letech téměř nic, chtěli jsme už jet na kliniku. Řekli jsme si, že si užijeme léto a v září do Gennetu..Malá se podařila jakýmsi zázrakem v dubnu..Dodnes nevím kdy jsem měla ovulaci a můj rozházený cyklus se upravoval zase jen hormony. Ono když jsem neměla ms třeba 60 dní a test stále sněhobílý musela jsem na injekce a nebo se mi později stávalo, že jsem měla týden spoždění, udělala si test a ten den jsem to pak dostala a obrečela samozřejmě..to se mi stalo několikrát..Takže za mě ha je parádní pro mladý holky, který třeba ještě studují, ale do mě to svinstvo nikdo nedostane. Budu mít raději i deset dětí (to je samozřejmě řečeno s nadsázkou) 🙂

halasovci007
12. říj 2018

@krisatko taky nám prezervativy nevyhovují, to plně chápu, nejsme schopni si to milování potom užít ani jeden ☹

halasovci007
12. říj 2018

@sarkoc no abstinence je fakt asi jediná 100% ochrana..I když si říkám, když jsme měli vůbec problém s těhotněním, tak to asi nebude jen tak druhý..Až se zadaří a povyroste zase bude dřina mít třetí a pak už asi končíme 😀 ale chtěla bych mít malinko odstupy, abych měla vždycky čas na prcka a ten starší byl alespoň částečně samostatný..Nechci otěhotnět po šestinedělí..A ten pesar teda není tak spolehlivý? Já nevim co teda budeme jako dělat 😀

sarinka_nevesta
12. říj 2018

Ja pouzivala poctive pesar se spermicidnim kremem a opravdu jsem presvedcena o spravnem nasazovani... A sup jsem tady s vami 😂 jo a prej jsem v podstate neplodna... Prvni dcerku mam po nekolika IVF

bemo
12. říj 2018

@halasovci007 já když si vzpomenu jaké jsme kdysi měli s manželem plány 😀
Chtěla jsem jít mezi dětmi alespoň na rok do práce. Ale podruhé jsem, dost neplánovaně, otěhotněla, když měla dcera rok. No a po druhém dítěti jsme si říkali, že asi končíme, tak jak to tak mají většina rodin. Ale pak jsme se shodli že bychom to třetí ještě chtěli a když už jsme je čekali, tak jsme rodinu už psychicky připravovali na to, že ještě to čtvrté tedy taky. No a teď už to byl šok i pro nás. I když přesně vím, kdy jsme na mimi zadělali a hned po tom jsem řekla manželovi, že blbější čas na jednu takovou rychlovku jsme si vybrat nemohli 🙂

halasovci007
12. říj 2018

@sarinka_nevesta aha 😂👶🙏 tak to je teda taky mazec.. Tak možná, že nás osud jen zkouší..Nebo jak se to jednou už podaří, tak pak to jde tak nějak samo 😂👶🤰

halasovci007
12. říj 2018

@bemo 😂😂😂😂😂 nevinná rychlovka jo? Tak to mi jsme řádili jak zamlada (bylo to i tím, že jsem po vysazení ha měla větší apetit, ne jen kvůli miminku, už jsem ani nedoufala, že se to povede přirozeně bez pomoci) až manžel kolikrát říkal, že ho nenechám oddychnout 😇😇😅😅 a to jsme spolu skoro 11 let 😃 až pak jsem pochopila, jak mě ha utlumovala, ne že bych byla frigidní když jsem to brala, ale určitě jsem nebyla tolik při chuti a ani tak často 😃

priefi
12. říj 2018

@halasovci007 ja to mela s ha uplne stejne a po vysazeni jsem mela mnohem, ale mnohem vetsi chut 😅

krisatko
13. říj 2018

@halasovci007
@priefi já taky, po vysazení uplně jiná osoba. Navíc mi přestaly problémy s kvasinkami a buhvi čím. A největší chuť na sex jsem měla paradoxně po "porodu" Dominička. Nevím, asi ty hormony, ztráta dítěte a potřeba fakt velké blízkosti toho druhého...

Přemýšlím nad tím podvázím @priefi nevíš, jak to funguje, jestli to na vlastní žádost jde udělat, hradí pojišťovna nebo musí člověk sám?

priefi
13. říj 2018

@krisatko to netusim, kolik to stoji, ale myslim, ze ZP to neproplaci (mozna po 3.cisari). Ale toto je nenavratna antina, do toho jdi jen pokud uz nebudes uz chtit deti.

krisatko
13. říj 2018

@priefi no já fakt maximálně dvě :D

halasovci007
13. říj 2018

je vidět, že ha ovlivňuje i apetit.. Možná i proto se hromadně přestává brát mno..Tak uvidíme jak se to vyvine 🙂

Strana