icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
13. říj 2018

@halasovci007 ja chtela v klidu dostudovat, takze jsem za ni byla rada, po svatbe se HA hned vysadila 😊 ta sice nebyla hned po studiu, museli jsme si neco vydelat, abychom si ji mohli dovolit

tsasenka
autor
13. říj 2018

@krisatko Třeba si to za pár let rozmyslíš a budeš chtít další 😉

priefi
13. říj 2018

@krisatko ale vis co,.je to trochu radikalni rez, ktery uz nelze vzit zpet. A nad teliskem neuvazujes? Mela bys ho na 5 let 😉

halasovci007
13. říj 2018

@priefi ja ji taky vysadila po svatbe - brali jsme se skoro po 10letech bez par mesicu a po celou dobu jsem brala ha

kordulice
13. říj 2018

Holky, behem asi 10 dni je to uz podruhe co vecer citim takovou jakoby slabou menstruacni bolest, behem hodinky je to pryc, jednou, dvakrat mi u toho ztvrdne bricho, ale nic pravidelneho...jsem 26 tt, mate to taky tak nektera? Kdyz u prvniho tehotenstvi si to uz moc nepamatuju. V pondeli asi zavolam radeji doktorovi, at mam klid.

krisatko
14. říj 2018

@priefi Taky taky, Ještě to určitě po druhém proberu i s mudr. za 3 roky zase budou jiné možnosti....

krisatko
14. říj 2018

Holky dneska v noci mě chytla brutální křeč do lýtka. Ještě teď není ok ta noha, ale myslela jsem, že se mi zkroutí 4x okolo kolene. Manža mi to v noci rozhladil, pak ale na to lýtko třikrát ťuknul prstem a křeč byla zpátky. Takovou bolest jsem nezažila a můžu říct, že ty porodní bolesti byly oproti téhle křeči absolutní nula. A to piju denně magnosolv.

lindikova
14. říj 2018

@kordulice pořád něco, taky mám, téměř celé těhotenství. Mám pocit, že mi pak vždy udělá břicho "Plop" 🙂 a trochu vyroste. Přisuzuju to rozpínání dělohy. Vždy to na gyndě zmiňuju a je to prý normální. Bolest je jakoby po pospodku, třísla a spodek břicha.

lindikova
14. říj 2018

@krisatko ty jo, fuj, chudáčku. Taky mě dneska v noci poprvé chytla křeč do nohy, ale ne teda taková. Třeba je jeden Magnosolv málo:( Pomáhá mi zapřít nohu o pelest.

halasovci007
14. říj 2018

Teda koukam,ze dnesni noc byla narocna pro vsechny.Me probudilo pichani v podbrisku..Ale lehla jsem na zada,mala se vrtela az to bylo neprijemne,ale nebolelo to a pichani ustalo samo..Asi jsem to prehnala vcera na zahrade a nebo mozna tim rozpinanim..Bala jsem se usnout a jsem jak prastena palici (kdybych nebyla tehu myslela bych si,ze mam kocovinu 😂) je mi furt zima,tak topim v krbu mam tady 25.2 a lezim pod dekou.Doufam,ze na me neco neleze,ze je to jen z unavy a dneska fakt NIC nedelam 😇

veselaopicka
14. říj 2018

@lindikova ja toto vubec nemam. Mozna trochu na zacatku. Spis me berou krece do lejtek a posledni dobou v noci nemohu spat a cucim do zdi. Dneska od pul sedme.... Kazdy to evidentne mame jinak.

ester34
14. říj 2018

Holky, ale hořčík má na křeče v nohou minimální vliv. Nedostatek hořčíku způsobuje křeče hladké svaloviny, třeba tvrdnutí dělohy. Křeče kosterního svalstva způsobuje v těhotenství hlavně nedostatek vápníku, konkrétně jeho sloučeniny Calcarea Phosporica. Je to stejný prvek, jako tvoří kostru a zoubky miminka, proto ho může mít těhotná míň a proto jsou ty křeče tak časté (samozřejmě má vliv i tlak dělohy na nervy apod.)...

ester34
14. říj 2018

Jinak u nás dnes noc katastrofa, dcera má pěknou rýmu...jen tu píšu a zívám u toho, poslední dny opravdu odpadávám ☹

priefi
14. říj 2018

@halasovci007 ja jsem na tom byla obdobne. Dobrala jsem posledni plato, ktere bylo v pulce, kdyz byla svatba po 9,5 letech vztahu a po 9 letech jsem HA vysadila.
@kordulice urcite nahlas gynekologovi, pokud poradna je za dlouho, radeji mu zavolej. Nasadi nejspis horcik, ale bylo by mozna lepsi, aby Te omrknul. Nevim, co presne znamena ms bolest, je to indicidualni a subjektivni. Ja obcas mivam taky tlaky jako pri ms a rikam si, ze se mi zvetsuje deloha, ale u syna jsem mela krece z krizi do bricha a kratil se mi cipek, zabral na to magnosolv, ale dr.mi rikala, ze ted dokonce na to davaji i progesteron, ale ze snad se historie nebude opakovat, zaroven mi uz preventivne nasadila magnosolv pri prvni znince tvrdnuti bricha.
@krisatko presne tak, za 3 roky to muze byt zase nekde jinde. Ted jsem slysela i neco o stribrne kulicce a hodne paru dokonce jde do podvazani partnera, pry na funkci to nic nezmeni, jen spermie nemaji se jak dostat pryc a chcipaj si tam a vyplavuji se jinam. Je to pry navrstna metoda, ale procento, kdy teda obnovit plodnost u muze nelze, je docela vysoke, ne nejak zavratne, ale dost. Ale uprimne, malo ktery muz by na to sel dobrovolne. Ackoli bude i dal ok, jeho ego tim utrpi, i kdyz treba plodit uz nechce, ale plodny byt chce 😉
@krisatko zkus si doplnit vapnik, ne vzdy je vinikem horcik, ale paradoxne i vapnik tohle umi 😉
@halasovci007 ja taky dnes spala spatne, kolem pulnoci se probudil syn, pak delali randal sousedi, pak dalsi sousedi, pak nekde z dalky total rev a krik, pak chvili klid, ale ja mela v brichu diskoteku a bolely me nejak nohy ala tezke (posledni dobou ty mrsky se zacaly zase i z niceho nic skubat), pak zase hlasiti dalsi sousedi, mela jsem dost a mela pocit, ze za chvili vletim do toho okna a vsechny servu, jak uz jsem byla vytocena, zavrela jsem okno, mimco pokracovalo v diskotece a manzel mi k tomu chrapal, tak jsem ho budila, at se prevali na bok a po 3 hodinach konecne venku klid, maly usnul, syn spal a manzel nechrapal a ja teda mohla taky konecne usnout, sice me ty nohy trapily... ale uz jsem mela fakt chut vstat a zacit rozbijet veci, jak jsem byla nastvana... v 6 budicek, syn se rozhodl vstavat. 😥
@veselaopicka taky zacinam mit problemy, ze nemuzu usnout a jak nemuzu usnout, chodim co chvili na wc, prcek mi uz zacal tlacit na mocak obcas, tak obcas se mi taaaak hrozne chce na malou a ve vysledku ze sebe vydoluji pomyslne 3 kapky a za par minut jdu zase ba wc, kdy se uz treba i normalne vycuram.... no moje nervy 😅 u syna toto zacalo az v 8m 😅

priefi
14. říj 2018

@ester34 my jsme si to uzili necely mesic zpatky 😥 a jak jsem to uspesne chytila pak.ja, syn se rozhodl, ze je uplnek, ktery jak na zlost svitil i pres zaluzky a tak bude celou noc bantovat 😅😥😣

malecek
15. říj 2018

Ahojte tak noci byly krušné hlásím i u nás . V pátek a sobotu chlap tak chrapal že jsem ho musela vzbudit a az pak se zadařilo usnout a dnes v noci jsem víc jak dvě hodiny ohlížela na netu povlečení do postýlky a kolébky. Hlavu mam jak pátrací balon a budu celý den protivná jak stará pana.

malecek
15. říj 2018

Jo a pro pobavení jak jste k mimcu přišli přidám taky perlu.
Jak už jsem psala skoro 7 let ha neberu a chránili jsme se že začátku kdy chlap o miminku nechtěl ani slyšet, málem jsme se i rozešli, protože mi hodiny tikaly jednu dobu hodně, pak jsem to vzdala, prodala po synovi všechnu výbavu . A chlap pak řekl že by se i nebránil, ale roky se nic nedělo. Všichni at někam jdeme, my ani jeden nechtěli, jsme zastánci toho, že buď to bude nebo nebude . A letos slavil brácha narozky 14.4. u nás a už se grilovalo, bylo nádherně. Večer byl chlap lízlý a loudil, což u něj není vůbec zvykem, museli jsme být jak myšky protože vedle v pokoji byl brácha s Honzou a hrali ještě hry, naší leželi dole, no cirkus hadra. A v půlce přišel pes a odmítl odejít tak jsme to měli s plnou asistencí. 😂😂😂
A tenkrát jsem si říkala, že by to byla sranda otěhotnět po tajné rychlovce za asistence psa 😂😂😂 a fakt jo 😂😂😂

krisatko
15. říj 2018

@malecek my jsme si prvního andilka vyrobili na střeleckých závodech v Mírově 🙂

tsasenka
autor
15. říj 2018

Ahoj holky,
tak mám za sebou náročný víkend. V sobotu jsme byli na 90tinách, kamarádka slavila 40 zároveň s manželovými 50tinami.
A včera jsme si hodně brzy ráno udělali výlet do Olomouce na Exotu, takže jsem pozdě odpoledne padla a už jsem jen ležela. A to mě za 10 dní čeká ještě výlet do Prahy na přísahu vojáků. Zřejmě poslední takový akční výlet. I když hodně odpočívám, tak mě chození začíná zmáhat.

@kordulice Já jsem to taky tak měla. Teď jsem 26+ a doktor mi napsal magnezko 3x denně.

bemo
15. říj 2018

@malecek tak to jsme na tom byli podobně s tím tvořením 😀
Akorát u nás to bylo za bílého dne, manžel došel z práce a já dětem pustila pohádku, všichni na mě zírali jak to, když není ani pátek (pohádku mají vždy v pátek) děti byly nadšené a manželovi bylo jasné, že se uklidíme na chvilku nahoru. A byla to fakt chvilka, 3x došel nejmladší kazi.uk 🙂 ale pak jsme si to užili do konce. No a já hned po tom, ty jo, jak tak počítám, tak horší den jsme si ani nemohli vybrat, fakt uprostřed cyklu. A manžel, nejsem blbej ne, vím kdy mám co dělat. No tak asi tak 😀

halasovci007
15. říj 2018

@malecek tak to jste dobrý, že jste to zvládli za asistence psa 😀 to u nás by to asi neklaplo 😀 😂😂 děkuji za prima historku, zlepšila mi náladu..Ráno jsem se rozčílila až mě rozbolela hlava..Píšu známé, sestřička na dětským, že v seznamu do porodnice mají 8ks látkových plen, jaké mají být rozměry na co je potřebuji..Tak mi píše, že jich mám brát víc, že se dávají do jednorázové plínky, aby viděli jak mimčo čůrá a že mám mít bílé..No já mám bílý asi 3 ks zbytek růžové a dostala jsem s Bugs Bunnym..No prej by mě s tím hnali..Tak píšu kamarádce, co rodila v Liberci a další, co v Jablonci a ty na mi píšou, jestli jsem se nezbláznila, že oni všechno měly erár plus si braly pár svých, ale jen kvůli utírání pusinky po kojení..Kolik prosím vás máte teda plen a jaké barvy a rozměry. Netušila jsem totiž, že je takový problém mít designové plenky.. Uff tečka. Pardon, ale musela jsem se z toho vypsat, protože mě to naštvalo. Napíšou jen kolik kusů, tak ať k tomu mají hergot nějaký vysvětlivky..Stejně jako, že mám mít do porodnice neperlivou vodu, asi půjdu rodit v ruce s dvouma balíkama magnésie či co.. vrrr

halasovci007
15. říj 2018

@bemo tak to je takový vzrůšo, že se musíte schovávat před dětmi. 🙂 na to se těším.. 😂😂

zavodnice
15. říj 2018

My to máme taky s asistenci psa. Moje předchozí si i pokládala hlavu chlapovi na zadek 😄. Tahle v posteli jen otravuje a chce byt za každou cenu mezi námi. V noci většinou spí, to máme občas i pokoj 😃.

malecek
15. říj 2018

@zavodnice k nám by přišel pes i v noci. 😂 Jsou to kazisuci 😂😂

malecek
15. říj 2018

@halasovci007 já jsem to zatím moc neřešila prý mají skoro vše erar, kdysi jsem ani latkovky v porodnici neměla a nikdo je nevyžadoval

kikika87
15. říj 2018

@halasovci007 Taky si myslím, že je lepší se zbytečně neptat a nezachazet do detailu😁 já mám doma asi 25ks bílých latkových plen od známé, rozměr netuším. Pár jich sebou vezmu a smitec 😂 mě dokonce kamarádky radily zabalit si dve tašky. Jednu menší s vecmi k porodu a pak pro mimi, tu mi přiveze manžel až se prcek narodí. A udělám to tak, přijde mi to prakticky. Bud v klidu, jsou to prkotiny 😉

veselaopicka
15. říj 2018

@priefi joo presne jak na.. a dnesni noc luxus jen sem lehla zacla radit mocak zebra.... 😃

halasovci007
15. říj 2018

@malecek
@kikika87 koukam,ze to jen v ty nasi "uzasny" nemocnici je to takhle "prima"..Vim,ze na moji kamaradku jecela sestra kdyz nemela neco v poradku,tak nechci aby tam na me nekdo kricel..I kdyz treba to byla jen nahoda,ze mela blbej den.Pak jim tam jeji mama udelala coro moro a byl klid.

tsasenka
autor
15. říj 2018

@halasovci007 Já si do porodnice látkové plenky neberu. Ségra co tam dělá mi rozmlouvá brát si tam i vlastní oblečení, že si to normálně maminky i kradou :-O Jenže já rodila 2x, na Obilňáku je vždy nával a už normálně neměli věci na převlečení, tak jsem holky měla v poblitém.
Takže je na Tobě co si tam vezmeš, co Ti jako řeknou na barevné plenky? Určitě Tě nepošlou dom, aby sis donesla jiné.

ljucy29
15. říj 2018

Ahoj holky, kdyby jste měly zájem, mám skladem silikonové klipy na dudlík, vyrobené ze zdravotně nezávadného silikonu, za zaváděcí ceny. Kdyžtak pište SZ.

Strana