icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zetta01
17. říj 2018

Tak jsem koukala, že jste nakously kolik dní zbývá do porodu, tak jsem taky nakoukla na kalkulačku a z hrůzou teda zjistila, že už jen 77 dní :-/ takže bych se asi taky měla pustit do příprav. 31.10. jedu na poslední 3.screen.tak jsem si říkala, že začnu vše chystat pak, ale teď nevím no. Min. týden porodila známá, teda docela drama, termín měla až v prosinci, ale manžel ji doma našel v kaluži krve (snad že jí praskla děloha či co) a v nemocnici ji museli dokonce oživovat, naštěstí jsou obě v pořádku. A včera jsem se dozvěděla, že porodila spolužačka holčičku cca 1,4kg termín měla také až v prosinci :-/ tak mě to celkem všechno vyděsilo

bemo
17. říj 2018

@zetta01 teda 77, tak to jsi žhavý adept, aby to bylo ještě letošní miminko. Kdy máš termín?
No není nad to miminko v pořádku donosit.
Ale uvidíte holky jak se nám ten poslední měsíc povleče. To si tady budeme psát, jak už chceme všechny porodit 😀

kikika87
17. říj 2018

Já mám 102 dní do porodu. Ale já jak pořád chodím do práce tak teda nemám sílu ani myšlenky na nějaký prani a chystani...Prostě se k tomu dostanu až v prosinci až nastoupím na MD. Jinak to nejde a ani mě to netrápí. Takže holky klid, času dostatek😁

priefi
17. říj 2018

@tsasenka ja jsem v tom nejak tak, ze porad si rikam, ze je cas a ze se to zvladne. Co se tyce Vanoc, tak posledni 2 roky Vanoce byly pro me hodne nevydarene a anti moje predstavy a jak jsem Vanoce milovala, tak diky urcitym okolnostem jsem je zacala primo nesnaset. Letos to snad mozna bude konecne podle mych predstav (aspon castecne), tak snad to letos vyjde. A az se odsud prestehujeme, tak snad vzdy budou Vanoce dle mych predstav a ne presne naopak a dle nekoho jineho a o nekom jinem... ze konecne budou o nas.

priefi
17. říj 2018

Holky, takovy mensi postreh, Vy, co jste na RD a mate nasledne narok na PPM, tak si dobre rozmyslete, kdyz nastoupit na MD. Nekdy je totiz vyhodnejsi pro Vas nastoupit driv. Za kazdych 21 pracovnich dni (resp.za cely odpracovany mesic) mate narok na 1/12 dovolene. Takze nekdy je pro Vas financne vyhodnejsi nastoupit 8 tydnu pred porodem. Ja nastupuji 6 tydnu, protoze nastup budu mit 27.11., 8 tydnu bych mela 13.11., ale to mi dovcu nenavysi. Ale treby Vy, co byste zacinaly kolem 1.11., anebo 1.12.diky 8 tydnum, tak do toho urco bezte 😊

tynka75
17. říj 2018

Já chci nastoupit 7 týdnů před, 8 mi přijde ještě brzy a 6 pozdě 😀 ale čekám první, takže je to asi jedno kdy nastoupím ne?Jinak já mám 86 dní do porodu :D něco nakoupené mám, ale málo, přijde mi že nestíhám, že je toho ještě hodně co nakoupit a udělat pokojík, ale říkám si, že se do toho plně vložím taky až budu doma. Taky jsem v okolí teď slyšela, že všichni rodí dřív než na termín klidně i o ten měsíc ....

zetta01
17. říj 2018

@bemo No to jsem právě taky zvědavá jestli to bude ještě letos a nebo si dá na čas 🙂 termín mám 2.1. a přesně tak, jak píšeš hlavně miminko donosit. No jsem zvědavá na ten poslední měsíc, kdyby to byl kterýkoliv jiný, tak myslím, že by se to táhlo, ale vzhledem k tomu, že je to měsíc před vánocema, tak mám obavy, že to poletí jako blázen. Já vánoce miluji a strašně moc se na ně celý rok těším zbožňuji tu vánoční atmosféru 🙂 takže pro mě byl vždy prosinec šílený měsíc, moc práce, aby se vše stihlo a kor teď když jsem, už docela unavená a docela pomalá. Tak uvidíme no, já už neříkám nic, pač poslední dobou co jsem řekla, že bych nechtěla nakonec vyšlo, ale i tak je mi jedno kdy to bude jen abych vydržela ještě toho 24.12. 😀 pak ať se děje co má 🙂

priefi
17. říj 2018

@tynka75 jj, je to jedno 😉 ono tech pripadu, kdy se mimi narodi driv, je posledni dobou vic nez dost. Otazka je, jak moc se to da nebo neda ovlivnit. Nekdo nevi, kde ma svoje hranice, prepiskne neco a uz to je, nekdo ma proste spatne predispozice a muze klidne lezet celou dobu a stejne nic nepomuze a nekdo ma smulu. Ale rekla bych, ze tohle je stale jen mensina pripadu, ve vetsine pripadu se miminka rodi v terminu a je lepsi na to proste nemyslet, protoze ty stresy coby kdyby, taky tehulce nedelaji nejlip. Treba znama byla na velkem utz ve 30tt a zjistili,.ze miminku klesaji ozvy a do par hodin bylo mimi akutnim cisarem venku, jednalo se o nejakou srdecni vadu, ktera ale potom.vymizela a miminko uz ma srdicko v poradku. Ma vic jak pul roku a vubec na nem uz neni znat, ze bylo porozeno predcasne.

tsasenka
autor
17. říj 2018

@priefi Já se Ti nedivím, když jsme bývali ve dvoře u tchánů, Vánoce taky stály za prd, ale toto už budou naše 4. Vánoce, kdy jsme ve svém a naprosto se to nedá srovnávat. Tak přeji, ať nové bydlení vyjde brzy 🙂

krisatko
17. říj 2018

@zetta01 Ty brdo, to je teda drsárna ☹ To by mě vyděsilo taky.

@kikika87 Mám to stejně, taky začnu až budu doma.

Jinak já budu nastupovat 1.12. což mi vychází cca mezi 7-8 týdnem. Prostě chci dochodit celý měsíc v práci. A jak budu doma, týden se dám do kupy a pak to začne :D

halasovci007
17. říj 2018

taky pořád zvažuji kdy jít z neschopenky na mateřskou..Ale musím tak, abych měla 1.12. už mateřskou neboť mám slavit 30tiny a na to vycházky stačit nebudou 😀 No moje dobrá kamarádka má tp 18.11. a včera mi psala, že myslela, že pojedou v noci rodit o 5týdnů taky dřív. Ž měla kontrakce po 6 minutách..Nakonec prej pomohla horká sprcha, tak jsem taky zvědavá, jestli nebude malej nakonec dřív. Mě to na náladě moc nepřidalo. Včera se manžel dozvěděl, že bude muset na pracovní cestu na týden na Slovensko dělat certifikaci, tak snad v tý době neporodím to budu už 36tt a budu sama doma paráda..Samá pecka teď. Dneska jsem volala na sociálku, že mi nepřišla nemocenská a dozvěděla jsem se, že zaměstnavatel nedodal lístek na peníze, tak volám účetní a ta si to prej založila někam jinam..Takže taky paráda a do třetice mám zánět v dásni..Týden jak malovanej fakt ☹

kikika87
17. říj 2018

@krisatko Já jdu těch 8 týdnu před TP. Chci být na vánoce už doma v klidu a mít hotovo, takže mi to takhle přijde ideální. Ale tak kdoví, třeba budu muset jít dřív.. ale zatím je vše ok, na kontrolu jdu až za týden a po pěti týdnech....Tak snad se nic nezmeni.

myskaq
17. říj 2018

@zuzekk tak ono to neni nic extra berou to vic prirozeneji zadne testy cukrovky a podobne. Byla jsem na 2 ultz. A tim to konci 😂 chodim maximalne poslouchat srdicko jednou za mesic nebo dva 😂 jinak jako nic. Takze asi tak.

veselaopicka
17. říj 2018

@malecek :D :D mi psa musime zavirat do obejvaku ( civava ) .. protože je to taková žarlivka :D že by jsme asi v životě ditě ani neměli...

veselaopicka
17. říj 2018

@tynka75 jo ? .. u mě v okolí zase každá přenáší a mám oblečení a kočárek.
Během měsíce se budeme stěhovat , takže nakupovat začnu v listopadu a zařizovat a na mateřskou chci jít 8 týdnu a konečně si Vánoce užít bez práce bez stresu a v klidu za posledních pět let.

miryy
Autor odpověď smazal
krisatko
17. říj 2018

@miryy a dívat se na malé lásky kde to je taky občas hardcore neva? Bohužel i tohle k těhotenství a porodu patří, není každé těhu ideální ani porod a myslím si, že se tu už všechny poměrně dobře známe a víme, co si můžeme dovolit napsat a co ne... Mě to třeba vůbec nepohoršilo, naopak spíš obdivuji, jak to všechno zvládli a ještě určitě spoustu věcí zvládnou. Nedonošené miminko vyžaduje uplně jinou péči než to donošené a je to náročné na psychiku nejen maminky, ale celé rodiny.

zavodnice
17. říj 2018

Já mám termín podle MS 27.1., podle ovulace o den dřív a podle CRL 22.1. a doufám, že nebudu přenášet do února 😟. Ideálně kdyby to byl kozoroh 🙂.

bemo
17. říj 2018

@zetta01 já jsem tenkrát měla se synem termín 6.1. a protože jsme se stěhovali, tak jsem měla práce až až a bála se aby to nebylo dřív. No, obavy byly zbytečné, narodil se 19.1. 😀

@halasovci007 to máš tedy náročný týden.Já jsem před dvěma lety když se měla narodit dcera, měla termín 2.10. a manžel odjížděl 14 dní před termínem pryč a vracel se až 4.10. No, měla jsem zmobilizovaných pár kamarádů, ale naštěstí se malá narodila až 6.10. Prostě si počkala na tatínka. Ale pár dní před jeho návratem jsem měla posličky jak blázen a fakt se bála abych fakt nerodila. Naštěstí si malá dala říct a počkala 🙂 představa že mě veze v bolestech nějaký kamarád, no, nic moc. I to rodit sama by se mi nechtělo.

krisatko
17. říj 2018

@zavodnice já mám podle screeningu termín 23.1. a doufám že bude spíš dřív než později. Já jsem totiž 21.1. tak by to byl fajn dárek kdyby byla stejně aspoň by se pak ušetřilo za narozeninové oslavy 😂😂

priefi
17. říj 2018

@krisatko co vlastne napsala miryy?

krisatko
17. říj 2018

@priefi aha koukám, že to smázla 🙂 No něco v tom smyslu, že není podle ní vhodné sem psát špatné zkušenosti a historky s porody (asi narážela podle mě na příspěvek od zetta01 o předčasném porodu dvou kamarádek) že to prý nastávajícím maminkám neprospívá. Ale podle mě to k tomu prostě patří a nemá smysl si nalhávat, že všechno bude super až do konce. Každý tady víme, že kdykoliv se může po... cokoliv...

priefi
17. říj 2018

@krisatko mno... tak asi i ja prispela k jejimu prispevku 😉 bohuzel patri to k tomu, ale nesmime si to pripustit, ale zaroven musime s tim pocitat, presne jak pises

halasovci007
17. říj 2018

@bemo no musim říct, že to ne mě nějak padlo dopo když jsem volala po všech čertech a dozvěděla se o tý sociálce, ale co už mno. Mezitím mi volala mamka, že jeden dneska na výlet do města o vycházkách, tak mě vytáhla, koupila pár věciček malé(hlavně jsme konečně narazily na malou vyteplenou čepičku malé velikosti), skočily jsme na obídek a prošly se a náladu mi zlepšila. Hlavně jsme obrážely dětský krámky a asi jsem si konečně vybrala kočárek..V pátek tam pojedu ukázat manželovi, tak snad mi to schválí (i když říkal, ať vyberu co chci, takže ať se opováží protestovat 😂😇) takže alespoň dneska mě to nakoplo něco i udělat, natřela jsem poličky konečně, protřídila věcičky dle velikostí už mám připraveny hromádky na praní 🙂 asi sem potřebovala naladit. Na tohle jsme se s mamkou vždycky těšily, jak budeme vybírat pro miminko..Takový splněný sen 🙂 A ten kočárek 😍

zetta01
17. říj 2018

@miryy příspěvek od tebe jsem teda nečetla, ale určitě jsem tím nechtěla nikoho pohoršovat. Tak nějak si myslím, že všechny víme co se u porodu může stát a bohužel je toho všude plný net, tv apod.. obě kamarádky jsou v pořádku a mají zdravá miminka, akorát malinká. Mě třeba osobně to vylekalo jen v tom, že většinu věcí nemám ještě nachystanou a furt si říkám, že je čas a že člověk nepřemýšlí co by se mohlo stát a že termín, který je daný není přesný. Já i díky těmto porodům jsem v klidu a nejsem vystresovaná akorát se zařídím trochu jinak, abych mohla být pořád v klidu. Je nás tu spousta a určitě nebudeme mít všechny super rychlé porody bez dlouhých bolestí, ale je fakt, že pokud se mě po porodu někdo zeptá, jak porod byl budu mít strach to i napsat, když to nebude pěkný zážitek.

zetta01
17. říj 2018

@krisatko jak jsem psala nemyslela jsem to nijak zle, ani mě teda nenapadlo, že by to někoho pohoršilo. Já třeba sama otevřu koníka a hned tam kolikrát vyskočí miminka co se narodila dřív. To bych asi nesměla vůbec poslouchat TV, číst net zrovna teď mi vykládala známá o svém porodu,který podle ní byl strašný a já jsem to brala jedním uchem tam a druhým hned ven, pač jsem si říkala, že to že to tak měla ona neznamená že budu mít i já. To bych nesměla ani mezi lidi, pač poslední dobou se setkávám s tím, když potkám nějakou kamarádku a vidí, že jsem těhotná, tak začne vzpomínat na svůj porod pokud tedy za sebou, už nějaký má. Takže jestli jsem tím co jsem napsala ještě někoho pohoršila, tak se omlouvám nemyslela jsem to vůbec nijak zle.

zuzekk
17. říj 2018

@zetta01 máma mi zatím udělila jedinou radu - nic nečti, neposlouchej, a hlavně nestuduj. a už vůbec ne na internetu. hluchejm, slepejm (a asi blbejm) se rodí líp! 🙂

krisatko
17. říj 2018

@zetta01 však ano já s tebou souhlasím. Musíme být připravené na všechno a není dobré nosit až do porodu růžové brýle a pak být prekvapene že jo.

zetta01
17. říj 2018

@zuzekk to naprosto souhlasím, mě kolem porodu nic nezajímá, nic nečtu a brácha teď čekají každým dnem malý a já jsem se zařekla, že o tom porodu nechci nic slyšet 🙂

zetta01
17. říj 2018

@krisatko přesně tak jsem to brala i já a i tak myslela, že stát se může cokoliv a fakt mě nenapadlo, že bych tím někoho rozhodila, to bych fakt nerada. My jsem velká rodina, takže porodů už u nás bylo hodně a to různých.

Strana