icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
19. říj 2018

@tsasenka Já jsem koupila angelcare, je to monitor a chuvicka 2v1. Četla jsem na to dobre recenze, tak snad.

malecek
19. říj 2018

@krisatko tak to jsi mě nepotěšila ☹ jsem jak mrzák a schody s tou nohou vylezu tak tak ☹

zetta01
19. říj 2018

@miryy jen teda musím říct, že neberu jako hororový scénář to, že jsem napsala, že dvě známé teď porodily předčasně, ale že jsou obě dvě v pořádku stejně jako jejich miminka

miryy
19. říj 2018

@zetta01 taky jsem prvorodička, je mi 34 let a jsem zdravotní sestra...a ver, že na nic z toho všetkého čo sa môže stať, sa pripraviť nedá, akurát budeš mat ešte väčší strach a psychika zohráva tiež dôležitú rolu, podľa mna je lepšie zamerať sa na prípravu, prihlásiť sa na kurz a udržiavať sa v kondícii, i keď, už s tými bruškami, nemotornostou, kilami naviac, ja sama som dala +18 kg, bolesti kyčli, atd atd, ale dáme to💪🏻

miryy
19. říj 2018

@zetta01 pisala si o tom, že známu našiel manžel v kaluži krve...že ju museli oživovať, v prvom príspevku som reagovala na toto

zetta01
19. říj 2018

@miryy ano na to jsem zapomněla, že jsem to tak blbě napsala, to se omlouvám, nějak mi to nedošlo je pravda ale, že u ní to bylo nejspíš i tím, že měla hodně velké komplikace od samého začátku těhotenství a s tím to i souviselo. Ale souhlasím s tím co píšeš, člověk musí myslet pozitivně já si žádné špatné scénáře do hlavy nepouštím a říkám si, že to zvládnu. Na kurz začínám chodit za zhruba 14 dní a věřím, že i to mi hodně k pohodě pomůže. Je fakt, že člověk se snaží udržet v kondici, ale je to už obtížné, váha, únava. Já mám nahoře něco přes 6kg, ale ta únava je děsná. Vše dělám, jak zpomalený film a s docela častýma přestávkama 🙂

malecek
19. říj 2018

@kikika87 určitě si běž lehnout, já potom taky hned zalehla. je to náročné.

krisatko
19. říj 2018

Já už bych to asi nerozebírala. Každá máme jiný názor na to, podle mě je dobré mít v povědomí i ty horší situace, ale nepřipouštět si je. Někdo umí "jedním uchem tam druhým ven" někdo ne. Já jo, takže mi nevadí si přečíst cokoliv. U něčeho se pozastavim, nad něčím chvilku přemýšlím ale rozhodně z toho nemám noční můry nebo strach z porodu jako takového.

priefi
19. říj 2018

@kikika87 to je mi lito 😔 snad Ti bude brzo lepe.

sarkoc
19. říj 2018

@zuzekk prací prášek je oříšek, ještě jsem nenašla eko prací prášek, který by pral tak dobře jako klasické :/ Co pořídím na pleny a pro mimčo, to ještě nevím (i když ne Elišku jsem teda tehdy měla Amway, což žádné eko není a přežila to bez jediné vyrážky)...aktuálně peru v tekutém gelu Jelen a napůl k tomu přidávám doma vyrobený prací gel...

priefi
19. říj 2018

@miryy mno... zajimalo by me, jak se budu udrzovat v kondici pred porodem 😅 ted chodivame na prochazky, protoze je docela hezky, ale nedovedu si predstavit, jak se udrzet v kondici, kdyz bude venku zima a brecky 😅 u syna to bylo snadne, byl letnatko 😅 takze prochazky. Nezapomenu jak sousedka na me volala, ty jsi jeste tehule? Myslela, ze kdyz byla bourka, ze mi to rozjede porod, ze ji vzdycky kralici pri bource porodili 😂😂😂 mno... asi to u me nefungovalo jako u kraliku, syn mel svuj cas a tak se prochazkovalo. Ale co ted? 😅

krisatko
19. říj 2018

@priefi už jsem nad tím taky přemýšlela. Rotoped se na mě směje ale já nevím no. Vždycky si v práci říkám "měla bych něco dělat" a když dojedu domu, tak se jen vyvalim na gauč 😀

tsasenka
autor
19. říj 2018

@priefi Já jsem první rodila při bouřce, druhé při úplňku. Musím se podívat, kdy má být v lednu úplněk, bouřka asi nehrozí 😀

bemo
19. říj 2018

@kikika87 já jsem to vyzvracela u třetího dítěte a bylo mi řeceno, že pokud bude mít miminko míry v normě, tak už se to neřeší. Navíc jsem u předchozích dvou dětí cukrovku neměla, tak ta pravděpodobnost, že bych jí měla potom je prý už hodně malá.

veselaopicka
19. říj 2018

@priefi :D tak mate aspon nejakej pohyb :D já znam jen pohyb ze vylezu z auta v práci a v pět odpoledne sednu do auta a jedu domu... vlastne jeste domalezu do 2 patra a funim jak lokomotiva...taky se to pocita do pohybu ? :D

bemo
19. říj 2018

Já si na málo pohybu stěžovat nemůžu. 3x denně musím z domu a autem jedu jen v krajní nouzi. Teď se ještě dělá na zahradě, listí, sbíráme ořechy obden a děti musím taky unaví 😀 A ať bude počasí v lednu jakékoli, tak stejně musím vodit a vyzvedávat děti a máme kroužky.

krisatko
19. říj 2018

Holky mám dotaz. Je to tvrdnutí břicha nebo bouleni miminka? Občas se břicho vytyčí cca o 2-5cm dopředu případně nahoru pokud ležím a ztvrdne, zároveň táhne a lehce bolí. Jde mi o to jestli přidat ještě jeden magnosolv nebo to dělá mrně?

priefi
19. říj 2018

@krisatko tak mi dr.u syna nabizel dpn a ja vzdy, ze bych se ukousala nudou, ze budu chodit do prace, ze i ty nevolnosti tam jsou tak nejak, jak bych to napsala... proste ze mi to tam rychleji utece a doma se to tahne a ty nevolnosti mi pripadaji horsi (i kdyz byly stejne, ale v praci to proste rychleji uteklo). Pak ale v 28tt zkraceni cipku, chvili uvazoval, pak se me ptal, co delam,.zda jsem v klidu, tak rekl,.ze na dpn nemusim, ale ze se mam setrit a kdyby neco, mam si prijit pro dpn. Ve 31tt jsem za nim sla, ze to tvrdnuti bricha je posledni dobou nesnesitelne usedet v praci a on se me zeptal, co budu delat doma a ja,.ze polehavat a on se rozesmal a rekl mi, ze mi dpn neda, at chodim do prace, at si diky tomu zlepsim kondicku (jako cesta do prace a z prace, za den cca 1km + treba pak prochazka, ale na ty jsem moc nechodila, jen kdyz jsem nebyla v praci), ze zadne polehavani nebude, ze muzu jit 8tydnu pred na md. Sla jsem 6, ale tyden pred jsem si vzala jeste dovcu, tehda jsem nevedela, ze muzu i 7 tydnu pred. Mzdovka mi rekla ze bud 8 nebo 6, o 7 tydnech nerekla ani slovo. Sla jsem na md a v praci podepsala dpp a jeste pracovala trochu i z domu, protoze jsem mela svoji praci rada. Ted bych to uz neudelala 😅😅😅 ted uz vim, ze tech 6 tydnu je dovolena pred zahulem a kazdou volnou chvilku bych spala 😂😂😂😂 se synem to nejde nekdy ani ted v noci 😂😂😂 a az budou dva 😂😂😂 no to bude sranda 😂😂😂😂
@tsasenka no... ja mela strach u syna z toho uplnku, protoze mam pocit, ze to vychazelo na zacatek cervna a to manzel rikal, ze ho z prace nepusti a ze by nemohl k porodu (ted uz ale to takhle u nej nefunguje, navic zmenil praci) a tak jsem jen doufala, ze neporodim 😂😂😂 asi se taky na ten uplnek podivam 😂😂😂 ted kdyz ta mrcha je, tak nespim, tak mam obavy, at pri nem nerodim.
@veselaopicka jo! To se sakra pocita jako pohyb! 😂😂😂 Taky bydlime ve druhem patre a vylezt to, to je to nejhorsi z cele prochazky 😂😂😂 prijde mi to za trest a totalne nekonecne 😂😂😂 taky funim jako lokomotiva
@krisatko zmackni si mezi zebra, je tvrde nebo mekke? Pokud mekke, mimi se bouli, pokud tvrde, je to tvrdnuti.

priefi
19. říj 2018

@tsasenka Tak jsem se koukala a uplnek vychazi na 22.12.takze docela blbe 😂 ale urco to zvladnem jako minule a mimi ukecam 😅

tsasenka
autor
19. říj 2018

@priefi No, to mám skoro měsíc do termíny, tak snad si dá Miki říct a půjde ven až na termín. A v lednu je to až 21.1, takže snad to vydržím

krisatko
19. říj 2018

@tsasenka jeee to je na moje narozeniny, tak to bych mohla zvládnout taky v ten den 😂

tsasenka
autor
19. říj 2018

@krisatko Kdyby to tak šlo domluvit, co? Já bych brala 15.1. měsíc před mýma narozeninama 😀 Manžel má 4.1. tak jsem zvědavá, co si mimi vybere

halasovci007
19. říj 2018

Teda vůbec by mě nenapadlo, že se rodí za úplňku, to je taková čarovná atmosféra jo? Mno tak taky prosím 21.1. raději. Dnes 80 dní do tp a prvná várka věciček vypraná. Až mi konečné dorazí nějaké penízky za září, musím koupit žehlící prkno a vrhnout se na svoje neoblíbené žehlení. A já bláhová si myslela, že sušička mi všechno vyřeší.. 😒😢🙄

sarinka_nevesta
19. říj 2018

@halasovci007 a nevyresila? Ja teda skoro nicnezehlim, co ji mame

halasovci007
19. říj 2018

@sarinka_nevesta no ty dětské se prý stejně musí žehlit, takže moc ne mno ☹

priefi
19. říj 2018

@tsasenka tak u Tebe spise ten lednovy 😉 ja mam termin 8.1.😅 ale i tak 22.12.je proste brzo, tak snad mimi bude mit rozum 😊

bemo
19. říj 2018

@sarinka_nevesta já teda žehlim také minimálně. A to ne jen prádlo ze sušičky. Vždycky prádlo skládám už rovnou ze šňůry do prádelního koše tak aby bylo jako vyzehlene. Ze sušičky, pokud na ni zapomenu, což se mi stává často, prádelnu máme v zadní části domu, tak neslyším pípání, tak musím stejně prádlo přežehlit, protože je jak krávě vytažené ze......

krisatko
20. říj 2018

@bemo
@sarinka_nevesta kolegyně v práci žehlí prej tak, že nechá prádlo na šňůře trochu oschnout a ještě vlhké ho pak rukama vyhladí a poskládá a nechá doschnout tak

tsasenka
autor
20. říj 2018

@bemo Já v podstatě žehlím jen košile a kapesníky, zbytek výjimečně, když je nějaká společenská událost. Hned, jak sundávám prádlo, tak skládám, abych nemusela žehlit 😀
Ale to miminkovské, to si žehlím všechno, záleží teda na materiálu.

halasovci007
20. říj 2018

@bemo a na novorozence si to taky nežehlila? Mě každej tvrdí, že se to musí 😒🙄

Strana