icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

journals
23. říj 2018

@halasovci007 úplně v pohodě, díky! Já si to asi začnu sepisovat, chystat asi úplně vyloženě ještě ne, ale pomalu psát jo. Já mám ještě času na všechno dost 😀

tsasenka
autor
23. říj 2018

@halasovci007 Tobě dělali krevní obraz? Mně předchozí 2 těhu taky, ale teď na mě nějak zapomněli. No, připomínat se nebudu, mám ještě tečku na ruce po braní krve na cukrovku. Braní krve nemám fakt ráda. Na kontrolu jdu ve čtvrtek, tak doufám, že bude vše ok. V sobotu chceme jet do Prahy, švagr má vojenskou přísahu, tak bych to chtěla vidět. Asi má poslední taková akce s břichem.

veselaopicka
23. říj 2018

@halasovci007 a to už mate zabalene ? já mam teda na to čas ještě .. ja mam taky čas na všechno :D

tsasenka
autor
23. říj 2018

@veselaopicka Já už to mám zabalené, kdyby náhodou něco, ať mi to nemusí chystat manžel

zetta01
23. říj 2018

@verunkadar no já jsem dneska 29+6tt, tak snad to bude všechno dobré

zetta01
23. říj 2018

@halasovci007 bohužel no nikdo není, kdyby to bylo o vík. ale naše mamka chodí jen na noční a v práci je jich málo a v podstatě každý mají svou práci a nikdo není nahraditelný, tata to je pase a rodiče od švagrové jsou z daleka no a já jediná jsem doma. Ale bude to asi jen dneska, jelikož než jí dali klystýr tak praskla voda úplně, brácha psal ve 3, že jde teď od vany a pak, už půjdou rodit 🙂 tak mám radost a dneska to s malou cácorkou zvládneme a zítra, už pošupe do školky já stejně zítra musím k dr. takže to bylo jen dneska pač to byla taková hurá akce a šok pro všechny 🙂

verunkadar
23. říj 2018

@zetta01 To už je hezké.. to už tam mimco vydrží!. Já už chci příští čtvrtek, kdy jdu na kontrolu. Abych věděla, na čem jsem..

kikika87
23. říj 2018

Holky ve čtvrtek jdu na kontrolu a už mám hrůzu z toho, že dostanu novou zadanku na OGTT. Jak jsem tam byla v pátek a zvracela tak mě prostě od té doby stále pálí zaha, hrozně mi to tu trubici podražilo.
Jenže sem si teď pako přečetla i o rizicich te cukrovky a mám strach, že kdybych ji třeba měla tak můžu ohrozit prcka🤔 No uvidíme co řekne doktorka..Ale jako pochybuju, že podruhé to v sobě udrzim😐

halasovci007
23. říj 2018

@tsasenka no já šla jen na kontrolu a sestřička mi pro mě nečekaně brala krev na ten krevní obraz..Jako já krev taky nesnáším, jednou jsem u toho omdlela a od tý doby jsem z toho měla hrůzu..Teď v těhu jsem si celkem zvykla, ani jednou jsem neodpadla a to chodím i kvůli dia poradně jakoby navíc oproti normálu..Ale jelikož jsem jela do města busem a nepočítala s tím, tak jsem moc nepila abych nepotřebovala na wc (poradili mi ať hodně piju vodu před odběrem) a nebylo mi teda nejlíp.Hlavně mi brali 3 ampulky, takže celkem dost..A nelíbilo se jim to.Tak jsem nafasovala recept a budu brát asi železo jsem pochopila..

halasovci007
23. říj 2018

@journals to jsem ráda, že to někomu pomůže..Jako já jako prvorodička si všechno poznamenávám, ptž jsem tímto tématem nepolíbená, tak si nechám poradit..Hlavně nechci v porodnici, aby mi něco chybělo, aby mi třeba něco nevytknuli, i když teď tam jsou prý celkem prima sestřičky..

halasovci007
23. říj 2018

@veselaopicka zabaleno mám jen to zaškrtané..Nebo zabalené. Spíš na hromádce ve skříni, ptž to chci ještě vyprat všechno..Spíš kdyby náhodou cokoliv je to na jednom místě, aby popř manžel věděl, co vyprat a vzít..A kosmetiku a takové mám v tašce hned vedle.. 🙂 už tak by byl vykulenej kort kdyby měl něco balit a hledat dle seznamu..Stejně nemám všechno.._Ale ten základ tam je..

halasovci007
23. říj 2018

@zetta01 tak snad to klapne a bude to mít švagrová rychle za sebou..A ty potrénuješ (sice větší dítko, ale taky zkušenost 🙂)

1nelinka
23. říj 2018

@verunkadar neboj kdyby to bylo tak vazne tak te urcite nechaji v nemocnici.. ja tam byla od 29tt kdy jsem se zacala otevirat a mela kontrakce..kapackama vse prodlouzily do 35tt..hlavne odpocivej a nestresuj vsechno bude urcite v poradku

journals
23. říj 2018

@halasovci007 I já! Dneska jsem sesmolila nějaký seznam, tak ho sem možná vložím, jestli holky zkušeně neporadí co chybí. A je toho teda hromada!

halasovci007
23. říj 2018

@journals vlož ať doplním, co mi chybí 🙂 teda jestli tam je něco navíc..ještě mám poznamenáno vlhčený toaletní papír, ale to jsem zavrhla, jelikož nesnesu ani papír s vůní a hned bych měla určitě nějaký zánět..a homeopatika na kojení, ale já tomu moc nevěřím, tak nevím zda to má smysl to kupovat

zetta01
23. říj 2018

Tak holky dneska cca v 17hod, jsem se stala tetou 🙂 Chlapeček má 3.680g a 49cm 🙂 tak mám radost, že to mají za sebou 🙂

priefi
23. říj 2018

@tsasenka mi budou brat krevni obraz pristi tyden ve stredu, to budu 30+1, dr.mi to rekla dnes na kontrole, ale minule se zninovala o tom odberu uz sestricka, tak mozna Ti teprve daji info.

Holky, Vy, co jste mely balicky od happy baby u gynekologa, mely jste tam obsah viz to video? Ja dneska dostala kufrik, o ktery jsem si pred tim rekla na zaklade registrace a asi mi dali nejakou starsi verzii a je tam nula nula prd. Ani casak tam nedali, jediny darek byla kojenecka voda, dudlik, vzorek plen, vzorek sanitolu a nejaky krem mixa. Zadna lahvicka, ani cepicka, ponozky a bryndacek atd., tak jak maji ve videu 😕

Jinak dnes 29+0, od minule kontroly pred mesicem jsem pribrala uz jen 0,5kg, tj 71kg (vychozi vaha 58kg), dr.mi dnes udelala 3.velky utz.mimi odpovida 28+5 (ale mela jsem pocit, ze u neceho kapku v mereni ujela a oznacila mene, takze bych spis pocitala s tim, ze mimi odpovida 29+0, jinak by to znamenalo, ze zpomalil rust, minulou kontrolu pred mesicem byl o den starsi), vahove to vyslo na 1290g diky mereni, takze v realu bych asi rekla, ze mimi ma i trosku vic g, tak beru to jen orientacne. Jinak vse v pohode, dostatek plodovky. Cipek kontrolovala jen manualne. Za 2 hodky po kontrole jsem zacala spinit, docela me to vylekalo, ale bylo to jen hnede spineni, takze predpokladam, ze za to mohlo to vysetreni, spineni nastesti uz prestalo 😊

halasovci007
23. říj 2018

@zetta01 gratuluji k synovci 🙂 krásné míry a váha 🙂

halasovci007
23. říj 2018

@priefi mě po vyšetření na to přímo upozornil, že můžu špinit, ale to mi dělal i cytologii po roce.. Mě vůbec na gyndě neřekl žádnou váhu..Jen minule 28cm říkal.. Jinak já jsem taky měla ten balíček a nevím co bylo ve videu, ale měla jsem tam to, co popisuješ ty a bryndák a ponožky XXX Lutz 😂 a to mi to dali jen proto, že jsem si řekla 😇 mimo to, nebyl to kufřík, ale zabalený jako v sáčku igelitovém 🤐

zetta01
24. říj 2018

Viděla jsem, že řešíte krevní obrazy. Já jsem byla na odběry 28+0 dr.říkala, že se to musí, že kontrolují hodnoty a hlavně železo, jelikož je to největší nápor na tělo teď ten poslední trim. Dneska budou na kontrole výsledky, tak jsem zvědavá

tsasenka
autor
24. říj 2018

@priefi Já jsem kufřík dostala zároveň s průkazkou a byl tam bryndák, voda, ponožky, ale už si to všechno nepamatuji. Doufám, že teď nic nedostanu, chci jít nakupovat na Vánoce a nechce se mi s tím tahat. Jo, před 10 lety, to byly balíčky - žiletka Gillete (nějaká ta spešl s 5 břity), prací prášek, celá velká flaška domestos, dudlík a další. Ale na to už asi nejsou prachy. U druhého těhu před 2 roky jsem nedostala nic. Jen v porodnici takovou malou tašku a byly tam bio vložky a vzoreček bepanthenu.

krisatko
24. říj 2018

@zetta01 Tak super 🙂

priefi
24. říj 2018

@kikika87 oni Te na to podruhe podle me neposlou, neboj 😉 U nas by Te aspon neposilali. Navic je to dobrovolne. Mi sestra prave rikala, at se rozhodnu, zda tam chci a to uz mi je 29 let.
@halasovci007 pises necekane? To Ti ten krevni obraz nedelali na lacno? Anebo necekane oznamili a pak jsi sla na lacno? No ja jsem zvedava, kolik veci zapomenu zabalit do porodky, tady radim vse na co si vzpomenu, ze bylo k uzitku a pak, az budu balit, tak si reknu, ty jo, co vlastne potrebuju 😅 asi budu muset najit nejaky ten muj prispevek pro kontrolu pak 😂😂😂 nebo Vase souhrny
@journals je toho dost no 😅 ja jsem u syna mela nachystanou tasku, do ktere to zabalim a musela jsem jit hledat vetsi a jeste prirucni, se kterou jsem tam trajdala (mobil, doklady a dalsi takove prkotiny, co bylo dobre mit po ruce a taska byla zavrena v pokoji ve skrini na hekarne, na sale volne polozena a pak zase na poporodnim ve skrini a po 1.vstavani mi v ni udelala sestricka poradek a povytahovala, co jsem potrebovala, abych se nemusila namahat a vybalila mi to do skrine
@halasovci007 vlhceny toaletak je kdyz tak zbytecny, muzes pouzit i vlhcene ubrousky pro mimi, kdybys nutne potrebovala. Ale vlhcene budes potrebovat max kdyz pujdes na velkou, aby ses treba lepe ocistila, nez vlezes do sprchy. Sprcha po porodu bude pak Tvuj nej kamarad. Pujdes do ni nekolikrat denne. Co se tyce kojeni, hlavne klid, laktace nastoupi kolem 4.dne po porodu, driv spise ne a bude k dispozici jen mlezivo. Doporucuji pak casto prikladat mimi (kdyby byl problem s prisatim, maji k dispozici glukozu, aby mimi nalakali na prso), aby byl dostatecny impulz pro tvorbu mleka. Hlavne se tim nestresovat, ze jeste neni. Mlezivo je hodne vyzivne, takze nez nastoupi mlicko, mimi ma dost zivin. A hlavni pokles vahy miminka je z duvodu vykakani smolky.
@zetta01 krasa! Gratuluji! Preji vse nej miminku, rodicum i velke sestricce (hlavne at se Ti dva maji radi). A jaky byl prubeh porodu?
@halasovci007 to me pred tim taky dr.na spineni upozornovala, tentokrat ne, asi si rikala, ze kdyz to rekla na zacatku, tak mi to dokola nemusi opakovat 😅 dneska rano zase total zaspineni a vcera vecer krom spineni mi nesnesitelne porad tvrdlo brisko, az jsem z toho byla nervozni, ale to asi bylo tim velkym utz., ze jezdila po brisku dlouho, obcas zatlacila a pak jeste ty nervy se spinenim (clovek si rekne, ze to je ok, ze po kontrole to muze byt, ale stejne cervik hloda). Navic me vcera dostalo, kdyz mi manzel rekl a pak i ukazal pripad v Pardubicke nemocnici, kde 10ti letemu chlapeckovi zanedbali peci a neposkytli mu pomoc po krvaceni 4 dny od zakroku - mandle, hrozne krvacel a misto, aby za nim poslali dr.poslali ho do ambulance, musel jit pesky, sestra mela strach, aby se vytah nezasekl, v ambulanci nikdo nebyl, chlapecek se nalokal hodne krve, zkolaboval, pak konecne se objevil dr., ktery ho 40 min ozivoval, coz se sice podarilo, ale chlapecek zustal v komatu, protoze doslo k poskozeni mozku. Ja pak bulela jako zelva.
Mi dr.zase nerika cm, akorat rekne gramy a kolik to odpovida t+d, delku ne 😅

priefi
24. říj 2018

@tsasenka jj, to je ten obsah, co tam mel byt 😊 myslim, ze 2.kufrik nedostanes, ten je sice od 6.m, ale asi Ti ho dali hned na zacatku 😊

zetta01
24. říj 2018

@priefi průběh porodu zhruba jen co vím od bráchy jedeme tam za nima, až dneska. Tak jak to ráno vypadalo, že nic a pošlou ji domů, tak pak začaly slabé kontrakce, před obědem, otevřená na prst, tak že si má dát polévku a třeba se to rozjede. No a odpo, už kontrakce silnější, než jí dali klystýr, tak jí úplně praskla ta voda, pak natočili ozvy, šla do vany a pak rovnou rodit. Že ty nejhorší bolesti než se malý narodil měla půl hod.

krisatko
24. říj 2018

@zetta01 Hele já vím že budu za uplnyho blazna asi, ale na co se proboha dává při porodu klystýr?

zetta01
24. říj 2018

@krisatko tak co vím já, tak je klystýr normální součástí porodu, pokud to tedy někdo výslovně neodmítne. A když to řeknu na přímo, tak je to z toho důvodu, aby si se při porodu a tom tlačení jim tam nepotento. Za mě radši dát klystýr, než aby se mi stala ta druhá věc

priefi
24. říj 2018

@zetta01 to je krasa 😊 a jak dlouhy mela 1.porod?

halasovci007
24. říj 2018

@priefi ne šla jsem normálně na kontrolu (utz atd.) a až tam mi řekl, že mi sestřička po utz odebere krev..A když jsem řekla, že jsem to nevěděla, že nejsem nalačno, tak říkal, že to nevadí, že teď berou krev na krevní obraz a na pohlavní nemoci (nevím kde bych k nim přišla, ale prej se to musí) a ne na cukr. A po utz mi hned krev vzala, takže jsem se ani nestačila napít tý vody(kterou jsem mimochodem měla v kabelce - teď nosím furt malou flaštičku) jak mi poradili (jindy jsem to tak dělala a zle mi nebylo).

mě říkala kamarádka, že mi příjde přebrat 😂😂😂 rodila tady v porodnici 2x tak abych prej netáhla zbytečnosti a něco mi naopak nechybělo 😇😂

ten vlhčený toaleťák tu někdo radil, ale jak řikám, já nesnesu ani navoněný, takže za mě určo nee..To bych si uhnala hned nějaký gynekologický problém a vlastně mě taky napadlo, že by v případě nouze mohly být ty ubrousky pro mimi a nebo někdo psal, že bude používat jednorázově ty mini ručníčky z Ikei. Pokud se tam dostanu nebo někdo od nás pojede, taky koupím..

to je strašný případ. Mě by jen zajímalo, jestli za tohle někdo nese zodpovědnost a nebo se to zase tiše zamete pod koberec..Vždyť ten chlapeček může mít asi trvalé násladky ne? Být to moje dítě, budu se s nima soudit už jen z principu, aby si pamatovali, že péče o pacienta je přednější než kafíčko na lékařáku!!

zetta01
24. říj 2018

@priefi ty tak brácha mi volal o 5 ráno, že jí praskla voda, ať dojedu pro malou, naštěstí nás dělí asi 1km z kopce, bydlí hned ve vedlejší dědině. No dojedla jsem tam, ona snídala a z té prasklé vody, byl jen čičůrek po noze ani bolesti neměla nic. V porodnici, že si ji nechají na pozorování do oběda a pak ji když tak pustí a před tím obědem se to začalo hýbat a porodila před 5hod.večer. Jinak porod její, už 2. Má holčičku z prvního manželství

Strana