Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 kuchynske ciste uterky si urco vem a utirej se s nimi dole misto rucniku, ten by byl cely od krve a vse kolem taky.
Je to hrozne, byl tam zaznam z kamery, jak to dite silene krvaci, byla s nim matka a sestra (pred tim byl podle toho, co mi rekl manzel, na pokoji v nemocnici. Je to fakt hrozne, nejspis asi uz bude poskozeny mozek, nevim. Byl tam i zaznam, jak se o nej maminka stara, takovy bezvladny chlapecek. Ale ja bulela silene, tohle bych nedala a byt tou matkou, tak delam humbuk uz na tom pokoji at urychlene mi privedou dr.a ne ze me a dite se sestrou poslu dolu na ambulanci
@1nelinka taky si říkám. Cítím tlaky na spodek, často mi tvrdne břicho stále, ale nebolí to. Kontrola na gynde příští čtvrtek. Bojím se cokoliv dělat.
@priefi No tak snad už nikam nepůjdu. Tento týden mi vůbec není dobře. Druhou noc po sobě sem skoro nespala..nemůžu usnout, pořád se budim. V noci mě tak pálí zaha, že hnus. Věcne se proberu na zádech, takže z toho mi taky není dobře.
A teď je mi zase blbe od žaludku. A to si hodně hlídám co sním kvůli tomu pálení. Asi že mě začne být pěkná fňukna🙄
@priefi já bych tam asi řvala na celé kolo než by někdo přišel. Já jsem klidná a nejsem rapl, spíš se snažím nedělat někde humbuk, ale jak jde o zdraví někoho z rodiny neznám bratra..Jednou mojí malou švagrovou trefili do hlavy sněhovou koulí a ona pak omdlívala ve škole, tak jeli na pohotovost a tam jim doktorka řekla, jestli se nevymlouvá, jestli nemá psát písemku..Manžel je tam vezl a udělal tam takovej bordel, já tam být tak se přidám. Ta holka mohla mít klidně krvácení do mozku a asi si nevymyslela, že jí trefili zledovatělou koulí do hlavy a i kdyby tak by si nevymyslela to omdlívání..nakonec přišly na to, že měla své dny a prostě proto jí bylo slabo..Ale jistota je jistota..Asi jako když jsem s manželem viděla nehodu motorkáře, prostě upadl na šterku s motorkou..Ale stejně jsme volali záchranku, on vstal, zase upadl, vstal a mluvil s námi, ale co kdyby měl vnitřní zranění? A to chtěl nasednout na ten šrot (nevím jestli by to teda vůbec rozjel, viseli z toho nějaký části a to nejel rychle rozjížděl se na křižovatce) a odjet..Jeden nikdy neví, pak mě budou popotahovat po soudech, že se s ním něco stalo a já nezavolala? Od toho jsou ti doktoři přece tady, aby pomáhali..Mimo to mě teda dostalo, že kolem jezdilo auto za autem (bylo to po tom, co končila fabrika takže u nás dopravní špička) a jeden jedinej pán zastavil a pomáhal manželovi odstranit tu motorku ze silnice, aby teda ti ostatní mohli projet..Nakonec když přijela záchranka (po pěkně dlouhý době, přece jen nehoda motorkáře. I když ona se mě ptala, jestli krvácí a komunikuje a když zjistili, že vlastně nejde o život asi si ještě dopili to rozpitý kafe) tak jsme jeli taky..Oni řikali, že ho vezou do nemocnice..
@kikika87 mám to stejně..Taky je mi poslední týden nic moc..Nemůžu spát a to byl dnes pes potichu..Furt se převaluji, točim se z boku na bok, na zádech se mi motá hlava, ruce oteklý, teď dopo mi byla zima tak jsem si dala čaj, je mi zase strašný vedro, jak návaly (snad nejsem v přechodu 😂😇) no jako doteď to bylo krásný a teď asi začne "to nejkrásnější období v životě ženy" 😉
Holky, k tomu porodnímu seznamu - tady jsem si vytáhla na co jsem narazila... Někdo nějaké připomínky co dál?
Dokumenty:
Těhotenská průkazka
Výsledky screeningů a vyšetření
Občanka
Kartička pojišťovny
Oddací list
Dotazník o jménu dítěte
Kopie OP obou rodičů
Jméno a adresa pediatra
Porodní plán
Já:
2x košile
Župan
Přezůvky
Jednorázové kalhotky
Vložky
2x Kojící podprsenka
Vložky do podprsenky
Ručníky a osuška
Purelan
Gumičky do vlasů
Balzán na rty
Hygiena
Gel dubová kůra
Teplé ponožky
Nabíječka na telefon
Kuchyňské utěrky/kapesníky
Léky – Letrox a Femibion
Pití
Něco na energii
Miminko:
Balení plenek
Vlhčené ubrousky
Jednorázové podložky
4x látková plena
Ručník/osuška
Bavlněné rukavičky
Rychlozavinovačka
Kosmetika?
@halasovci007 Jo mě je v noci hrozný horko, pak zima...No jsem z toho otravena trochu. A to si vem, že já jsem tak o tři týdny zpět než ty ! Co budu dělat pak ?😂 Můj pracovní výkon je tento týden úplně na nule. Jsem zvědavá jak to tady vydržím ještě 5 týdnu.
@krisatko já jsem klystýr dostala jen u druhého dítěte a to se to stihlo jen tak tak. Ale udržela jsem to v sobě max 1 minutu, místo požadovaných 4 min. A pak se to rozjelo úplně rychle ty porodní cesty. U třetího furt že ještě ne, že je brzy a pak mi ho nestihli dát a samozřejmě se to stalo. Já jsem se to dozvěděla až po porodu, protože během toho jsem necítila nic jiného než tlak tam dole. Ale pak jsem se cítila trapně, když mi to manžel říkal. A u prvního a čtvrtého to nebylo třeba, protože jsem nejedla celý den a vyprázdnila jsem se slušně sama doma. Já asi začnu už něco chystat alespoň pro miminko, když vidím seznam do porodnice. Zatím jen sháním kolébku.
Mimochodem i tak jsem poznala, že už se blíží porod, že jsem měla několikrát průjem, během asi 1 hodiny.
Teda holky, já když čtu ty potřeby pro miminko do porodnice, tak už se tak strašně moc těším na to naše miminečko a jestli to bude ten Šimonek nebo Lucinka 😀
@priefi Nevím proč, ale mně u druhého porodu klistýr nedali. Od rána jsem furt létala na záchod, tak snad to bylo OK. A švagrovka co rodila před 2 roky, tak jí klistýr taky nedali, jen že si má zajít na wc. Tak nevím, jak je to teď. Ale protože jsem měla na začátku těhu pozitivního streptokoka moči, předpokládám, že bych měla být automaticky pozitivní (podle toho, co jsem se dočetla), tak budu muset jet hned, jak to začne do porodky, aby mi píchli atb, tak možná ten klistýr dostanu. Minule jsem přijela, byla na 6 prstů a za 2 hodiny byla malá na světě.
@kikika87 já jsem teda doma, ale myslím, že bych v práci 11h směny určitě už nedala..Mno jako je to čím dál tím náročnější..Hlavně dneska se mi motá hlava, nevím proč ☹
@journals překapili mě kopie OP obou rodičů a oddací list (myslela jsem, že se papíruje jen pokud otec s maminkou nejsou svoji) a to asi stačí jen okopírovat nebo musí být ověřená kopie? A dotazník o jménu dítěte, to mi dají na předporodním kurzu? Jinak já mám na tom seznamu, těhotenská průkazka (včetně ultrazvukových vyšetření) - tak na to jim dlabu, fotky už jsou v rámečcích 😀 😇 jsem rebel, ale bojím se, aby mi to vrátili..Prej někde to vracejí a někde to nechávají a jedna kamarádka říkala, že to pak vracejí na gyndu a že ten náš dr. jí to pak dal na památku, tak nevím jak to je..
@halasovci007 Joo, na to se mě ptej 😀. Ale ten oddací list se v seznamu hodně opakoval, tak ten asi chtějí. Tipuju, že ty kopie OP a vyplněný dotazník o jménu je hlavně kvůli úspoře času a starostí. Když to nebude, tak asi nevadí. Těhotenskou průkazku ti nevrátí, prý je to součást zdravotní dokumentace, ale fotky nikdo chtít nebude, o ty nikomu nejde. Jen o výsledky.
Holky, ještě jedna otázka k té výbavičce. Všechny čekáme zimní miminka. Jak plánujete miminko oblíkat při odvozu a na první týdny? Přemýšlela jsem, jestli je lepší koupit plyšový overálek nebo fusak do autosedačky. Je mi jasné, že jen s dekou to nepůjde. Fusak by byl asi praktičtější, ale overálek se pak využije i do kočárku do fusaku. Po jaké vlikosti mám koukat? Vzaly byste 62?
@journals řekla bych, že záleží, jakým způsobem a jak daleko pocestujete. Jestli to máš kousek autem, že se ani neroztopí, dala bych overálek a zavinovačku do auta/lehčí fusak. Naopak bude-li v autě teplo, něco snadno sundavacího (fusak bez teplého overalu) - ať si to domů nepřivezeš pečený 🙂
@journals za sebe to víš jak mám - hromadu, kde je všechno všech velikostí, tlouštěk, overálky i kombinézy... fusáček, který bych nazvala střední síly, už taky, zavinovačku do autosedačky taky. Nejtlustší fusak s merino vlnou na odchod z porodnice brát určitě nebudu, nepůjdem pěšky 🙂 Nejpraktičtější mi připadá více snadno sundatelných vrstev - zavinovačka, deka..určitě budeme opatrné, tak abychom to nepřehnaly!
@journals já jsem koupila teda obojí. I chlupatou kombinézku a rychlozavinovačku s "dírou" do autosedačky..Má využití i jako zavinovačka i do sedačky, takže paráda..A když by byla jo zima, zabalím malou i do deky..Ale je fakt, že mi to máme kousek..Kdyby byla ve vajíčku vpředu můžeme jí zatopit "pod zadkem" 😂
@halasovci007 Já mám jen oddací list, je to kvůli příjmení a uvedení otce. Manželovu občanku nikdy nechtěli a nejsem si vědomá, že by chtěli po mě moji. Jen jsem jim diktovala údaje, tak nevím. Někomu stačí nadiktovat, někdo to chce opsat.
@journals Já plánuji mimi odvézt v sedačce, kde bude ta spešl deka. Mimi si obleču do bodynka, dupaček, dám čepičku, svetřít, gaťky a tlusté ponožky. Zabalím do té tlusté deky a navrch budu mít ještě jednu deku, kdybych měla pocit, že je moc chladno. Počítám, že když manžel pojede 60 km, vystoupí z auta, donese mi věci, já jen obleču mimi a zase pojedeme, že to auto zase tak nevymrzne. Hned jak nastartuje bude znovu topit.
@journals my máme fusak do autosedačky, takový fleecový, a jinak body s dlouhým rukávem, punčošky, nebo dupačky a do nějaké té zimní kombinézky. Stejně tak budeme chodit i ven.
@tsasenka já se hrozně moc těším, ale taky mi to přijde nějaké neuvěřitelné.
Jinak já byla 4x pozitivní na streptokoka a nikdy mi kapačku nestihli dát. Potom vždy hodně naléhali při tlačení, že miminko nesmí být dlouho v porodních cestách. Navíc jsem alergická na penicilin, takže by museli najít alternativu.
@tsasenka ty jo, Tos mela fajn rychly 2.porod, ten 3. Bude mozna jeste rychlejsi. Ja byla v te porodce nekonecne dlouho 😅 uz jsem brala vse jako zpestreni 😂 uz odnedele od 5h rano v porodnici (porodila jsem kolem 9 rano v pondeli), ja bych mozna byla doma dele, ale bydleli jsme jeste tehdy u mamky a ona uz od patku, kdy zacali ve velkem poslicci do me hucela, at uz jedu do porodky, takze jak zacaly ve 3 rano kontrakce, tak jsem raci jela, protoze jsem na to poslouchat to dokola, nemela a chtela jsem klid (Vyvadela tak, protoze pred nedavnou dobou dcera jeji zname cekala mimi, rupla ji voda, ona mela casu jak marasu a neresila to a dojela do porodky x hodin po rupnuti, vsak co, kontrakce nemela. Jenze nevedela, ze mimi bylo prilis vysoko a kdyz rupla voda, vzala s sebou pred mimim pupecnik, ten byl kolem krku a dite se pomalu ale jiste dusilo. Kdyz prijeli do porodnice, bylo uz prilis pozde a miminko bylo mrtve. Mamka mi nic nerekla, ale mi bylo divne,.ze vzdy rikala, cim nejdele doma a ted me hned hnala do porodky, az byla nesnesitelna, tak jsem vedela, ze asi se neco stalo. Rekla mi to az kdyz jsem byla se synem doma). A klystyr mi teda udelali az po pulnoci, kdy jsem byla na 4 cm. Ale asi bych potrebovala pred porodem jeste jeden, protoze hodku pred tim, nez mi zacali otevirat manualne branku jsem mela nonstop nutkani na velkou az jsem toho mela fakt dost. Vzdycky jen trocha a totalne bolestive to bylo. Tak nevim, zda to nebylo uz nejake nutkani na tlaceni, ale dr.pri otvirani branky pomahal i synovi rotovat, tak nevim. Pro me bylo neprijemne holeni
Díky za rady, takže koukám, že se stejně asi nevyhnu pořízení všeho 😀

@krisatko aby stolice, co je ve strevech vysla z velke casti ven, protoze kdyz se rodi mimi, jde krom miminka vse, moc i stolice (omlouvam se za nechitnosti, ale tak to proste je). Takze je to prevence, neco tam zustane, ale to jsou jen zbytecky. Navic klystyr porodni cesty zahraje a melo by to zase pomoci porodu. Neni to nic neprijemneho, akorat to chvili v sobe udrzet, nez to pustis je trosku narocne a ne vzdy to jde tak dlouho vydrzet, jak by si to porodnici predstavovali.