icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

semmi
28. říj 2018

@priefi Mikuláš se mi líbí moc. Už od puberty. Znala jsem jednoho. Byl to fešák. Měl blond vlasy a uhrancive modré oči. Ale taková zvláštní modrá. 👌 Jinak my se jména pořád bojujeme. Já měla vybranou Noemi, nebo Joriku. Ani jedno neprošlo u chlapa. Nakonec kompromis jsme se shodli na Patricii a rodina nám to totálně zprotivila. Jakože je to tvrdý, dlouhý a jak pro cikánku. Takže jsem se zarekla, že už jim nic říkat nebudu. Teď mám tři favority tedy, ale nevím, které je to ONO. Líbí se mi Karin, Gita a ta Patricie. Doma máme Ninu. A příjmení teda taky dlouhé: Marténkovà. Ach jo vůbec nevím. ☹

zuzekk
28. říj 2018

@semmi dej Gitu, to k Marténkové sedí nejvíc, je originální a přitom nezavání touhou po seznaci. Příliš "cizí" jméno u nás zní opravdu stále zní spíš tou cikánskou "hvězdností" (typu Anželka, Vanesska, Kevin, atp).

priefi
28. říj 2018

@bemo tak to je krasne, ze jsi mela takovou reakci. Ja jsem si toho naseho mrnouska predstavovala bud jako Mikiho nebo Majkiho, kdezto to druhe se mi libilo vice, mno... a pak kdyz se mi o tom zdalo, ze jsme mu to jmeno fakt dali, tak me to nejak vic zacalo lakat a kdyz mi manzel rekl, ze mu Majki sedi i na Mikulase, tak proc ne, ze? Jine jmena, mi nejak k nemu nesedi (teda ze zacatku jsem si myslela, ze pod srdickem nosim Amalku, coz byla chyba lavky 😂). Mno... pokud to jmeno dame, jako ze asi dame, tak uz se netesim, az uvidim, jak se na to bude tvarit moje mamka. Ji se to jmeno nelibi. Mi na tom jmene vadi akorat to, ze je blizko terminu porodu, Vanoc a Mikulase. Ale svatek je jen svatek

zavodnice
28. říj 2018

@buchosab Já jsem Aton 5 pořídila taky, v dTestu má vysoké hodnocení a za tu cenu super, vzala jsem to i splatformou.

priefi
29. říj 2018

@semmi z tech 3 se mi asi nejvic libi Patricie. Znam par Patricii a vzdy to byly modrooke blondynky, ani jednu ciganku. Rikavali jsme jim zdrobnele Pati. Karin je taky hezke jmeno, muzes ji rikat Karin, Karinko, Rini, Kajo..... Gita me osobne nejak nezaujala, napada jen Gita, Gitule, ale to je hrozne subjetivni. Kazdopadne rodinou se nerid, pokud k averzi ke jmenu neni primo neco osobniho, ale jen, ze se nelibi, tak bych to fakt neresila. My jsme ale podobne vyradili jmeno Kevin, ale sami. Jedna vec, ze to zni docela zahranicne, druha vec, ze je to trosku takove tvrde, ale zpusobu, jak mu rikat je taky vic, treba Keny, coz se mi libilo, avsak manzelovi se Keny ke Kevinovi nelibilo, spis Keve. Ale byli jsme venku na prochazce a taky toto jmeno pouziva spise ta mensina, o ktere jsi psala, tak jelikoz manzel rikal, ze to uz je potreti, co to jmeno u nich slysi, ze se nam to jmeno taky uz zprotivilo.

semmi
29. říj 2018

@priefi prvorozena az do porodu měla být Viktorie. Jediné, na cem jsem se s tatinkem shodla. Postupem casu, jsem ale začala mít pocit, že to není to ono jméno. Když jsem si dcerku představila, tak byla svetla blondýnka... a to mi k jmenu Viktorie nešlo. Ještě po cestě do porodnice mezi kontrakcemi jsme se dohadovali a přítel, že se nic měnit nebude a hototvo. Nakonec, když se malá narodila, řekl ať ji pojmenuji podle sebe jak chci. A máme Ninu. Modrookou, blonďatou, prostořekou uličnici. 😂 Samozřejmě než si rodina zvykla, to byly řeči. Proč jsme dali ruské jméno atd. Přitom Nina neni původem ruské jméno. Ja myslím, ze ono vzdycky si neco najdou. Proto teď uz další možnosti říkat nebudeme a mají smůlu. A uvidíme tedy jak malá vykoukne, které jméno se mi k ní bude více hodit. Zda Karin, nebo Pàťa.

veselaopicka
29. říj 2018

@zavodnice nekoukala jste na ten aniball nebo jak se to jmenuje ? Kamoška si ho koupila s tim, že to zkusí a při porodu bez nastřihu i doktor se ji ptal jestli to používala, že je to znát. Já o něm přemejšlim, protože popravdě šití se bojím mnohem vic než samotnýho porodu :D A kdyby toto mělo pomoct, tak těch 1200,- oželim a pujdu do toho.

priefi
29. říj 2018

@semmi ja se ptala dr., zda muzu az na porodnim sale rozhodnout o jmenu a ona mi rekla, ze to porodnici nemaji radi a ze budou tlacit, at tam nejake jmeno napisu, ze pak to rovnou po narozeni odeslou na matriku. Ale vzdy vse jde, kdyz se chce, si myslim.... akorat by meli praci navic, ze by prepsali jmeno. S temi jmeny to je sranda no 😅 My u prvniho syna meli Matyáše, siroko daleko zadny Matyas, max Matej, tak a bylo rozhodnuto, jmeno se nam libilo a bylo jedinecne.... ovsem najednou kde se vzali tu se vzali vsude sami Matyasi az nam lezla hlava kolem. Ke konci jsme uz uvazovali, ze jmeno zmenime, ale nakonec jsme si rekli, ze od zacatku jsme citili, ze to je Matyas a ze to teda menit nebudeme, ze jich muze byt spousta, ale ten nas bude jeden jediny. Nelitujeme, ze jsme to jmeno vybrali, k synovi se naramne hodi a hrozne se nam to jmeno libi 😍 kolikrat si delame srandu, ze druhatko bude Matyáš 2 😂😂😂 Jinak Nina je hezke jmeno. Ruske je mozna na nem to, ze se casto objevuje v ruske litersture. Ale to spousta jmen, jako treba Anna, Anastazie atd. Kdyby se melo brat v potaz nejslavnejsi ruske dila, kde jsou zenske jmena, tak tech ruskych neruskych je fakt hodne. Rusky mi spis zni Nadezna, resp. Nastenka

priefi
29. říj 2018

@veselaopicka aniball Ti nezaruci, ze nastrih nebude, ale pravdepodobnost, ze nebude je vetsi. Ja cvicila a nastrih mela. Ale zacala jsem pozde, az ve 38tt, driv jsem mela od dr.zakaz. Prvne zkraceny cipek a caste tvrdnuti bricha, pak podezrejni na zanet. Takze abych to dohnala, cvicila jsem 2x denne, ale i tak jsem max nacvicila obvod 26cm. Ted mam v planu opet cvicit, ale zaroven i zkusim masaz hraze. Rada bych se vyhnula nastrihu. To siti ani tak hrozne neni... spis to hojeni, ale je to individualni, nekdo se zahoji raz dva a nekdo si protrpi sve.

zuzekk
29. říj 2018

jaké ty kalhotky jste říkaly do porodnice prosím? a vložky?

semmi
29. říj 2018

@priefi Přesně tak no. 😂 Já v okolí ted taky potkala nekolik Ninušek, přitom do nedávna ne mocse davane jméno. Ale k naší càcoře se taky hodí. Jinak já teda měla v papírech u příjmu jen klucici jmeno. U holky jsem pořád doufala, že přítel změní názor, tak asistentka byla velice chapava a nechala kolonku prázdnou. Až po porodu tedy už naléhali, ze jak jsme se teda rozhodli 🙈😂 Je to sranda. Je tolik krásných jmen a člověk si to stejně stěžuje a pořád neco vymýšlí...

malecek
29. říj 2018

@buchosab pokud nebudes autosedačku využívat na konstrukci tak aton, pokud jo, tak cloud q. My jsme koupili cloud q, protože hodně cestujeme autem a nebudeme muset tahat korbu.
Kamarád koupil když byla mamina v porodnici aton a teď toho lituje, protože všude kam jedou tahaji i korbu protože malá jim v autosedačce skrcena být nechce, takže i na nákup berou do auta navíc i korbu.

malecek
29. říj 2018

@veselaopicka já chci aniball pořídit ikdyby to mělo pro mě jen placebo efekt, ale nastrihu a sítí se fakt bojím . I hráz chci masírovat

journals
29. říj 2018

Holky, k těm autosedačkám - ten Cloud se vám zamlouval? My jsme ho měli vybraný, ale na prodejně nám ho strašně rozmlouvali, takže jsme odešli s prázdnou. Jednak kvůli váze a pak kvůli tomu, že pak dítě nebude chtít být v korbě kočárku. Což jsem moc nepochopila... My jsme se pro ní dost nadchli, cestujeme hodně a plánujeme (pokud bude vše ideální) i nadále, ale teď nevím. Nicméně - teď od Cybexu vyšly sedačky nové a ty jsou o hodně lehčí (600 - 1200 g, což není úplně málo). Tak koukněte na novinky.

Ještě mám ofocené nějaké slevové kódy z maminky, tak koukněte, jestli se vám nějaký kód do eshopu třeba nebude hodit 🙂

journals
29. říj 2018
halasovci007
29. říj 2018

@bemo boticky jsou kapitola sama o sobe.Minule u me byla kamaradka a ze na malou boty 1150Kc a ze to je dobra cena!Valila jsem na ni oci jestli jsou ti prodavaci normalni takhle rejzovat na detech.A pak jsme byli s manzelem v hrackarne kupovat darek a ja jsrm zjistila,ze deti jsou snad vetsi byznys nez banky!!Hruza..Ta materska je almuzna a vsechno tak drahe i ty plenky..

halasovci007
29. říj 2018

@buchosab mam taky vybrany aton 5 😉 na to popojizdeni do mesta to staci a kam pojedem na dyl budem brat kocarek..Na daleke cesty nejezdime a kdyby jsme v lete jeli tak prcek vydrzi jednou..

zetta01
29. říj 2018

@halasovci007 taky máme koupenou sedačku aton 5 🙂 prodavačka nám ji opravdu doporučovala, pač taky na nějaké dlouhé cesty nejezdíme spíš jen to popojíždění a takže nám šlo hlavně o bezpečnost sedačky a jednoznačně doporučila tuhle tu 🙂

zavodnice
29. říj 2018

@veselaopicka Jasně že, aniball mám doma a brzo s nim začnu 🙂.

priefi
29. říj 2018

@zuzekk kalhotky napr.chicco 4ks/bal velikost uni, mam s nimi dobre zkusenosti, vlozky jsem mela samu, ted jsem si objednala samu midi, pozdeji staci mini, nekdo tady doporucuje i batist, ale s temi nemam zkusenosti. Do podprsenky za me urco avent jednorazovky (ale az nastoupi laktace, cca od 4.dne po porodu, driv staci nejake vzorecky, nebo levnejsi vlozky, protoze to kapne obcas jedna kapicka) a pak, az se ustali laktace a mleko netece proudem, jsou super ty pratelne (ja mela take od aventu).

sarkoc
29. říj 2018

Vlozky do podprsenky se mi osvedcily látkové pratelne, ty jednorázové se mi hrozně lepily na prsa, rolovaly se v podprsence atd a to jsem zkoušela různé značky...kalhotky jsem měla myslím canpol babies nebo tak nějak, ale je to asi jedno...od stejné značky jsem si teď zkusila koupit i vlozky, ale jen na to nejhorší, je to pěkná pálka a minule jsem byla spokojená moc s těmi Samu...nejdřív jsem si koupila Batisty, byly trochu dražší, tak jsem si naivně myslela, ze lepší, ale nevyhovovaly mi.
A sedacku máme taky Aton 5, jezdíme hodně, ale spíše krátké cesty a pak hned sup do kočárku ☺

zuzekk
29. říj 2018

@priefi @sarkoc díky, na pilulce Chicco nemají, vezmu holt jiné - kolikery?? vložky beru batist i samu, uvidíme. vložky do podprsenky jsem nějaké dostala darem jednorázové a zakoupila nějaké látkové, na začátek to bude stačit a uvidím, co se osvědčí. Děkuji!

sarkoc
29. říj 2018

@zuzekk já měla v balení myslím patery ty kalhotky a ještě mi jedny nebo dvoje zbyly nepoužité, ale je pravda, že já krvácela jen cca 10 dní po porodu...ale těch 5 ks by mělo stačit, jsou pratelné 🙂

zuzekk
29. říj 2018

@sarkoc děkuji, v balíčku jsou jen dvoje, tak třeba to bude stačit, aspoň uvidím, zda mi sedí, nebo potřebuji jiné. Tak, objednáno! můžu rodit! ;-D

priefi
29. říj 2018

@zuzekk u syna v baleni byly 3ks, ted jsou 4ks. Bohate to staci, mizes preprat, rychle schnou. Hkavne vyber velikost uni

zuzekk
29. říj 2018

@priefi to právě nebylo k dispozici, a v balení jen 2ks, takže jsem holt vzala to, a Chicco uni mám v záloze v paměti, bude-li potřeba. Každopádně moc děkuji za rady!

zuzekk
29. říj 2018

jinak ta pilulka.cz má kód J2U26D - by měl být universální, já ho použila, odečtená stovka doprava zdrama potěší (nad 600, což bylo hned), tak snad vám bude fungovat. Platí jen do 31.10.!

buchosab
29. říj 2018

Holky, na stránce www.detskachuvicka.cz probiha 20% sleva na veškeré výrobky značek Babysense a Tomy. Takže pokud uvažujete nad monitorem dechu od Babysense, sleva se určitě hodí. Slevový kód je VZP111 🙂

priefi
29. říj 2018

@halasovci007 tak kvalitni boticky jdou poridit i levneji, neboj 😉

Strana