icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
29. říj 2018

@priefi Majki je spíše Michal nebo Michael. Odvozeno z anglictiny, ale ve finále říkat mu můžete jak chcete, že jo😁

priefi
29. říj 2018

@kikika87 jj, to jo, ja vim 😂 dokonce mi to manzel dokola rikal u toho Marka, ze Majki je spise k Michalovi 😂 a ja furt svou. Ja jsem mu to vysvetli takto, ze syn nebude rikat Marku, ale Majku a proc mu tak rovnou nerikat, ze Marie je taky Maja 😂 No nekomentoval to, vedel, ze to je bez sance mi to vysvetlit 😂 Pak se me zeptal, zda chci Marka, ze pokud ho moc chci, tak ze klidne (bohuzel znam Marky "blbecky", kteri mi to jmeno hati), ale pak mi u toho Mikulase ve finale rekl,.ze i jemu jde rikat Majki 😅

priefi
29. říj 2018

@zuzekk mi se to tu nejak neobnovuje ty zpravy, ted jsem si vsimla, ze jsi uz objednala. Kdybys to nahodou chtela zmenit na ty chicco, co jsem Ti poslala, muzes jim napsat mail, oni Ti vyrobky muzou v objednavce vymenit 😉

zuzekk
29. říj 2018

@priefi tak teď nevím, jestli jsem slepá,nebo blbá...

zuzekk
29. říj 2018

@priefi zkusím to, díky.

krisatko
29. říj 2018

Ahojky, vidím že se zase řeší jména. Taky to bylo téma o víkendu. Mamka se mě zase ptala "tak jak se teda bude jmenovat??" Nechápu proč na tom každému tak strašné záleží. Vždyť je to úplně jedno ne? Teda aspoň ostatním to může být jedno. Jsem ráda že jsem to nikomu neřekla. Nechtěla bych být situaci kdy musím obhajovat volbu jména pro své dítě.

priefi
29. říj 2018

@krisatko dulezite je, ze uz jmeno mate a ze se shodnete a Vam se libi 😉 My asi budeme davat otaznik vsem do konce a az se mrne narodi, tak jmeno oznamime. Je to jak na houpacce, ted to vypada na Mikulase, ale jestli tomu tak bude i v den porodu? To je otazka 😂 Ro ze to bude nejspis Mikulas jsme uz rekli

priefi
29. říj 2018

@zuzekk nemas vubec zac, spis to bude tim, ze jsem vedela, co presne mam hledat 😉 staci to napsat trosku jinak a uz je nejde najit

bemo
29. říj 2018

@semmi to jsou všechno krásná jména. My máme naprosto neplánovaně v rodině všechny holky na konci jména ie. Já jsem Lucie, a pak máme Natalie, Julie a Amalie a tak kdyby to byla tak bychom v tom už nejspíš pokračovali a tak u nás padla i Patricie i Klaudie a nakonec bude poslední dítě po mě 😀 pokud to bude holčička. A k vašemu příjmení se mi líbí všechna vybraná jména.
@priefi svátek není nic velkého. Taky počítám že se u nás Šimonem všem nezavděčíme, ale to je mi úplně jedno. Už jsem si vyslechla pár řečí typu, takové biblické jméno, no, my tedy věřící jsme, ale já to vybrala že se mi líbí v klučičím jméně Š. Přijde mi to takové měkké. Takže Mikuláš, super i nad ním jsme uvažovali. A my jsme tedy jména minimálně 2x vybrali až po narození. A nikomu to nevadilo.

priefi
29. říj 2018

@bemo nam se taky prave libi jmena s š u chlapecku 😊

sarkoc
29. říj 2018

Nám se líbí Š ve všech jménech...i když třeba Šárka je i se Š dost tvrdé mi přijde...jinak my o jménech stále ještě nemluvili, jen jednou cca ty dvě minuty, jak už jsme psala...pořád dost času :D A jinak co má kdo proti biblickým jménům? Znám rodinu, kde mají Magdalénu, Rút, Miriam a Lukáše a moc se mi to líbí 🙂

priefi
29. říj 2018

@sarkoc @bemo uprimne pod biblickym jmenem si predstavim spis trosku jine jmena, ktere pomalu nejsou ani v kalendari.

Jinak hodne jmen hebrejskeho puvodu se vyskytuje i v Bibli. Osobne si myslim, ze Simon zrovna k tem extra biblickym nepatri, spise je to bezne jmeno.
Ja osobne mam hrozne rada hebrejske jmena. Chtela jsem i druhatku dat hebrejske, ale nejak nevyslo, nic se nam nelibilo. Treba Matyas je taky hebrejske a znamena Bozi dar, nebo dar od Boha, coz se mi hrozne libilo. Navic hodne nevericich ma doma Simonka a ani by je nenapadlo,.ze je to biblicke jmeno

sarkoc
29. říj 2018

@priefi jj, biblické nebo židovské a spousta lidí to ani neví...nicméně u té rodiny, co jsem psala, tam je zřejmé, že chtěli mít všechna stejného původu...mě teda přijdou všechna hodně s tím spjatá, i když Magdaléna a Lukáš jsou hodně časté, tak si to spousta lidí ani nespojí 🙂

halasovci007
30. říj 2018

@journals jeee děkujeme za slevové kódy..Ja hned 8.11. ráno tu sedačku objednam.😍 pak jdeme na kontrolu tak aby je odpo meli..😁😇

halasovci007
30. říj 2018

Jinak k tem jmenum..Vsechna jsou krasna,kdyz se hezky vyslovi..My jsme vedeli,ze kluk bude pokracovat v tradici po dedovi a tatovi Petr (manzel chtel po jeho dedovi Josef coz jsem teda ihned zamitla-nelibi se mi) a holka se mi libila Laura,Vanesa,Eliska - chtela jsem aby ve jmene bylo h,l nebo s aby ladilo k prijmeni..Nakonec vyhrala Eliska..I kdyz vzdycky sem chtela Terezku nebo Barunku (to byla moje prvni panenka,kterou mam do dnes a mala ji dostane 😊).Uz nic menit nemuzeme, ptz mame klip se jmenem na dudlik 😂😂 takova pojistka,ze si to nerozmyslime 😂😂 a rodina ani z jedne strany nic nenamitala (a meli by smulu 😂😂)

martinasip
30. říj 2018

@priefi jo to je dulezite

journals
30. říj 2018

@halasovci007 Není za co, rádo se stalo. Taky číhám na autosedačku... a přebalovací tašku 🙂

journals
30. říj 2018

Holky, mate tip na nějakou osvědčenou odsávačku hlenů na vysavač? Nějaký tip prosím? Děkuju!

halasovci007
30. říj 2018

A nějaký tip na osvědčenou chůvičku a monitor dechu? Když budou ty slevičky, dá se ušetřit nějaká ta kačka 😉

halasovci007
30. říj 2018

@journals to budou velké nákupy 🙂 tak snad budou mít dostatek zboží 😀

malecek
30. říj 2018

@halasovci007 monitor je nesmrtelná značka jablotron.

journals
30. říj 2018

@halasovci007 To teda! 😀 ale projdi si to, někteří prodejci mají slevy i na zboží na objednání 😉 Monitor jsem objednávala ten Babysense - pročítala jsem hodně diskuzí a asi je to jedno. Jeden je spokojený s tím, jeden s druhým a málo kdo má srovnání obou produktů (Nany X Babysense).

priefi
30. říj 2018

@journals nas syn se treba vysavace bal, takze mame klasiku
@halasovci007 my mame monitor baby sense II a chuvu od philips a avent tu s promitanim hvezd, dosah 50m i pres steny a 300m ve volnem prostoru. Slevy mivaji zdravotni pojistovny + davaji i prispevky

zuzekk
30. říj 2018

jo, na babysense je 20% od Vzp - asi když je člověk v klubu pevného zdraví, pak už je to na ceně znát.

priefi
30. říj 2018

Ja se vcera nudila a koukla vecer do rijnovek 2018, prekvapilo me, ze skoro nikdo tam vubec nic nepsal o prubehu porodu, pouze jen okrajove. Nejcasteji jen cas, vahy, miry a nekdy jak dlouho, pripadne info, ze to skoncilo akutnim cisarem, nebo info jen tezky/krasny porod. Nekdo pridal i foto mimica. Tak me napadlo, ze bychom si asi opravdu mely upresnit, zda teda si tady napiseme i ten prubeh porodum nebo to radeji nepsat, jen pripadne do sz. Ja osobne treba nemam problem si precist prubeh porodu, naopak me to spis zajima, ale zaroven chapu, ze nekazdy to chce cist. Jelikoze patrim mezi ty, co maji terminek zacatkem ledna, tak me to napadlo, abych pak treba nenapsala, jak to probihalo a vetsinu tim nepohorsila. Je to sice jeste daleko, ale ta uvaha me vazne napadla

malecek
30. říj 2018

@priefi já se právě na ty průběhy moc těším.

arielka222
30. říj 2018

@halasovci007 monitor máme Babysense 2 jednu desku jsme měla v postýlce a druhou v kousiku v obýváku a za mě dobrý. Chuvicku doporučuju video od Aventu, nedám na ni dopustit byt cena vyšší, ale nemusela sem kvůli každému knouraní letet za miminem a viděla sem ze se třeba jen otočil a tak 🙂

lindikova
30. říj 2018

@priefi holky, já bych se třeba ráda zapojila mnohem víc, ale děsí mě, jak je to veřejný:(

zuzekk
30. říj 2018

@priefi inu proč myslíš, že tu s váma jsem 🙂 termín máme na začátku února (3.), ale mám utkvělou představu, že to bude dřív. A jak porod probíhal u vás (tedy předpokládejme že dřív než u mě) mě moc zajímá! já vim, že probíhá už tisíciletí furt stejně, ale aktuality jsou aktuality! 🙂 zejména od těch, které "znám" 🙂

veselaopicka
30. říj 2018

@malecek o te hrazi mi rikal znamej .. prej je to nepříjemný ale ani jeden porod nebyla nastrižena a začali cca 3 týdny před... a kamoska mi rikala, ze to bylo to poslední co ji bolelo. Šití prý vubec necítila a je 14 dni po porodu a má to zahojené.

Strana