Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo jinak nám ten první screening těch 1200Kč proplatila pojišťovna..Vám to neproplácí? To sem do výdajů tedy ani nepočítala..
@priefi ty si na ty odběry šla nalačno?
@zetta01 tak paráda, že je všechno v pořádku a že sis nakonec udělala radost 🙂 jooo Ikea, tak to je jasný, odtamtud se nejezdí s prázdnou 😀 taky bych se tam chtěla ještě do porodu vypravit, zjistila jsem, že ty jejich plenky jsou nejlepší zatím které mám..Vydrží ve tvaru i po sušení v sušičce, kdežto ty obyčejné z kamenného obchodu střední kvalita, ty teda nedrží ani náhodou :-/
@zavodnice napsal mi to samé a už to bereš? Mě je po tom nějak šoufl..Asi se na kontrole zeptám, jestli by mi nemohl napsat něco jiného...
@halasovci007 Člověk by si řekl, že když čeká 3. má už všechno, ale já jsem měla hodně půjčené, něco jsem musela vracet, něco zase kupuji. Třeba postýlku jsem měla vždy půjčenou a musela vracet. Teď mám starou od mamky a dokoupila jsem novou matračku. Po holkách mám jen kočárek, oblečky a vaničku. Musím koupit i chůvičku, ale chtěla bych s větším dosahem. Zatím mě teda žádná nezaujala.
A plenky, ubrousky, přebalovací podložky, kosmetika, líh na pupíček, dudlíčky atd. to se musí koupit vždy nové.
@halasovci007 já to radši vůbec nepočítám. účtenky rychle schovám do krabice, aby je nikdo neviděl... a součet vědět nechci. Ušetřili jsme něco na kočárku, darovaném oblečení, jinak se mi nedaří, všechno jsou slušný pálky - hlavně v součtu teda.
@halasovci007 jj, na ktevni obraz se musi na lacno, jinak by byl zkresleny. Proto me prekvapilo, ze Ti udelali odber bez toho, abys byla na lacno 😉
My jsme pocitali kdysi rodinny rozpocet, jeste kdyz jsme cekali syna a vedeli jsme kolik stoji ty mimi veci a nebylo to levna zalezitost... avsak jak se syn narodil,.nebyl cas a od te doby to nevedeme 😂 kdyby jo, tak se asi zhrozime 😂😂😂
@tsasenka jasňačka, pokud máš hodně věcí vypůjčených, tak se pak taky ty výdaje skáčou i tak když se dokupuje chybějící sortiment..My naštěstí "dědíme" jako, že už to nechtějí vracet..Je to jako dárek 🙂 (holky už děti nechtějí a bydlí v paneláku, tak potřebují místo a rády se toho "zbaví".)
@zuzekk to jsou pálky..Mě právě zajímá kolik to bude v součtu, alespoň do porodu na to bude čas..Ale hodně se ty částky řešily někde v diskuzi a tak jsem si řekla, že si to budu od začátku psát do doby dokud na to bude čas..
@priefi právě mě to překvapuje, že mi tu krev vzali bez upozornění..No prej vše ok akorát to železo nízké..Tak beru prášky a není mi po nich moc dobře no..Jinak sestřička řikala, že mi ten krevní obraz budou ještě hlídat, ale asi až po porodu..Tak jsem taky zvědavá..Já si vedu sešítek jen výdaje na malou..Jinak vedu ještě evidenci kolik nás stojí výdaje na dům..Jak píšu, zatím je čas, ale pak to asi taky vzdám..Budu mít jiné starosti a radosti 🙂
@tsasenka Lítá to neskutečně. Naštěstí mám skvělého muže a neřeší... zatím 😀
Ale já popravdě radši vše kupuju sama a chci věci nové, protože bych ráda časem ještě jedno, takže bych ty věci stejně kupovala znovu. To je radši koupím s tím, že je nebudu muset vracet a použiju (snad) znovu. I u oblečků to tak beru - kupuju hodně neutral věci a počítám s využitím i u druhého. Oblečků jsem podědila hodně, tři obrovské krabice, ale jedna kamarádka je chce vrátit a u těch dalších vím, že rozhodně nejsou v takovém stavu, abych je chtěla dát ještě na další dítě. To samé s monitorem - sice jde půjčit v porodnici, ale když si spočítám, že půjčovné je cca 1000,- na půl roku, chceme ještě druhé, tak je ušetřený výsledek 200,- a to fakt nemá cenu.
Částky si radši nepíšu, vědět to nechci, ale je to masakr.
Tak zítra kontrola, jak to dole vypadá s tou nalevkou. ☹ docela se bojím. Tvrdnuti břicha mam stále, i když beru dvě tablety magnezka. Hlavně, ať mohu zůstat doma. Držte palce.
@priefi manželovi to psali vždy v porodnici a nebo dětská a nikdy s tím nebyl problém.
@halasovci007 mě by to pojišťovna proplatila kdybych měla žádanku od svého gynekologa a ten mi ji napsat nechtěl. Od pojišťovny jsem dostala jen těch 1500 za ten NT screening.
@verunkadar tak držím pěsti ať je vše v pořádku a nemusíš do nemocnice.
Mě teď posledních pár dní taky dost tvrdne břicho a někdy je to hodně nepříjemné.
@krisatko Není pozdě, na ten se chodí mezi 30-32tt.
Tak já od půl druhé od rána trávím střídavě na wc, mám šíleně křeče v břiše a i průjem. Nevím jestli je to od toho, ale trpím jak pes. Dite kope jako splasene. Přijde mi to prostě jako bolest od prujmu, ale většinou tam vysedavam na prázdno. Asi bych měla jít k doktorovi co ? 🤕 fakt mě to břicho hrozně bolí...
Jinak holky jsem vychytralá včera křeč lýtka.
Celý den mi trnula noha od kolene dolů, přes lýtko až ke kotníku. Bylo mi jasný, že v noci stoprocentně přijde křeč. Dala jsem si jeden magnosolv v práci, druhý večer doma a manžel mi večer u telky to lýtko a chodilo "promasíroval" takže trnout přestalo a křeč nepřišla. Super 🙂
@halasovci007 Jj, taky jsem ráda, že je vše dobré 🙂 a už aspoň vím co na mě furt vystrkuje 🙂 jelikož furt se mi dělá boule pod žaludkem a má tam zadeček 🙂 a jak řekl manžel chlapeček je po něm, jelikož má taky rád škrabkání na zadečku jako on 😀 vždy se udělá boule a já ji začnu škrabkat a dokud nepřestanu, tak je furt vyboulená. Jinak ty odběry mě dopadly, dobře, že železo je hraniční, takže doporučila jen nějaký doplněk, že to železo se dá v pohodě doplnit i v šesti nedělí
@halasovci007 jinak já si taky vše píši co kolik stojí, jelikož mám ráda přehled. Když jsme rekonstruovali domeček, tak jsem si taky všechno psala a můžu říct, že když jsem to pak všechno sečetla, tak bych tomu nevěřila kolik všechno stálo, kdybych to neviděla, fakt se to nezdá. Teď na miminko jsme pořizovali vše nové a do toho ještě 2 postýlky, takže to taky pěkně skáče a to ještě nemáme kočárek
@halasovci007 Beru. Chutná to jak plast a na lačno je mi z toho šoufl, radši to beru s jídlem. Musím říct, že mě to i nadyma. Žádná lahůdka.
@krisatko manzel je sikula,ze nohu rozmasiroval..A nesnedla si neco spatneho?Chapu tvuj problem.V tehu mam bud zacpu nebo prujem.Takze bud 4 dny nejdu nebo stravim co chvili na zachode 😣🤔
@zetta01 😂😂 tak skrabani na zadecku-to je krasny! 😉 hlavne,ze je vse v poradku.. Me vcera rekla sestricka,ze ba dalsi kontrole uz budeme psat materskou..tj pristi tyden..uz nebudu sedet jen doma huraaa..A mala vcera radila neskutecne-chtelasem to natocit a jen jsem vzala mobil do ruky,tak prestala 😂😂 co se tyce vydaju uz se nedivim,ze se rika,ze dite do dospelosti vyjde na milion a je to druha hypoteka 😁neverila bych jaky castky stoji jen porizeni vybavicky..
@zavodnice presne je to hnusny a smrdi to neskutecne..Me teda rekli v lekarne alespon pul hodiny pred jidlem-tak snazim se,ale kdyz mi zacina byt soufl proste se najim..Prece sebou neseknu kvuli nejakymu prasku hlady ze?
@halasovci007 právě že nic neobvyklého. Ale samotnou mě překvapilo že to "masírování" pomohlo...
@krisatko to je dobře, může manžel masírovat pravidelně, aby se těm bolestem předešlo 😀
@halasovci007 to zelezo zalezi no.... nektere potraviny ho taky umi chvilkove snizit. Ale pokud Ti neni dobre, zkus pozadat o zmenu leku, je jich vic. Kazdopadne musi byt rozestup mezi cernym cajem a zelezem, nebo dokonce cerny caj se u nekterych techto leku nedoporucuje vubec, dela to neplechu. V puberte jsem take mela neco na zelezo a bud prujem nebo zacpa, nic mezitim

@bemo ono když už máte doma tolik dětiček, tak je jasné, že výbavička je kompletní téměř, ono asi nejvíc prostě stojí vždycky první než všechno pořídíš..A to jsem fakt hodně podědila..Hodně nás stál ten pokojíček a kočárek naštěstí kupují moje rodiče..