icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zavodnice
1. lis 2018

Já taky nevím, jestli půjdu na třetí screening, doktor nic neříkal, jen že už mě nikam posílat nebude.

krisatko
1. lis 2018

@zavodnice tak já to asi nechám plavat. odběr krve říkala příští týden, to budu 29+1 a kontrola toho "hraničního" čípku.... snad mě nepošle na posledních 14 ještě ležet dom, to by mě asi trefilo.

zetta01
1. lis 2018

@halasovci007 jééé ty se máš, já jsem myslel, že budu taky, už př. týden řešit mateřskou, ale tak semnou ji bude dr. řešit,, až na další kontrole a to je 21.11. :-/ takže si budu muset počkat ještě, takže já půjdu, až 6 týdnů před. Ale tak ty 2 týdny, už vydržím, od př. týdne mi začíná předporo.kurz, tak bude zase změna a o vík. se už chci pustit do praní věcí 🙂 Jinak mám to úplně stejně, když to malý rozjede, úplně se mi vlní bříško, ale jak vemu tel. do ruky, tak jak když utne 🙂 to ano a ještě na ultrazvuku, bylo vidět, jak malý furt něco přežvykoval, takže můj byl zase na koni, že je to jasný, že je to jeho kluk 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@priefi ja když už piju čaj, tak jedině ten těhu..Jinak teď se snažím spíš sklenici mléka nebo kakao po ránu, právě na nastartování toho zažívání..Ale moc to nefunguje..

malecek
1. lis 2018

Tak já jsem včera doprala a zjistuju že jsem to asi malinko přehnala , mám 5 hrubých overalu ani nevím kde jsem je krknila. A bavlněných snad 20 🙈🙈
Včera od odpoledne až do večera nebyla snad minuta klidu kdyby se ten malý terorista nehnizdil. V jednu chvíli házel takové vlny že až se starší syn koukal s hrůzou co to tam vyvádí 😂😂😂
Strašně mě pořád svědí kůže na žebrech a břichu musím to říct příště doktorovi.
Čaj musím koupit ten těhotenský, zatím miluju kakako, já jsem v životě tolik kakaa nevypila co teď v těhotenství.

halasovci007
1. lis 2018

@zetta01 to je fajne, že byl manžel spokojený..Ten můj už asi malou neuvidí, byl jen na prvním screeningu a na jednom normálním utz, jinak je vždycky v práci ☹ trochu mě to mrzí, že už ani fotku mu nedonesu..Ale co, uvidí jí za pár týdnů v celé své kráse.. No mě to řekla sestřička a jsem ráda, být omezená těma vycházkama je strašný. Člověk furt kouká na hodinky a sleduje, aby byl včas doma..Mám jen 4hod takže např výlet do Prahy je pro nás tabu..hodina tam a hodina zpátky a na ty dvě hodiny se nám nevyplatí někam jet..na předporodní kurz jdeme vlastně už zítra (je zítra pátek že jo ? 😂😂) tak jsem na to taky moc zvědavá, co se dozvíme a jak bude manžel statečnej..včera jsem překontrolovala tašky do porodnice - mám 80% připraveno(chybí ty oblečky co peru a vyžehlím a jídlo a pití + podprda)..Dnes peru už druhou várku další barvičky oblečků (a pak že má malá jen růžovou) mám poloprázdnou pračku, ale raději jen stejné barvičky k sobě..Vyžehlím, dobalím tašku a budu zase trochu nachystanější..Ještě musím koupit tu kojící podprsenku, z toho mám hrůzu kolik na mě paní vytasí, ale to půjdu až dýl, až se nalijí prsa.. Dnes se mi zdálo, že mi odtekla plodová voda (manžel má noční) a že jsem si musela volat záchranku, ptž manžel byl na té služebce. Už mě to začíná strašit..Přece jen až tam pojede budu 36tt..Chjo snad to nepříjde až bude pryč..

halasovci007
1. lis 2018

@malecek taky mi teď moc chutná mléko na všechny způsoby - somotné, kakao, Frapko banán i jahoda, kupuju domu mléko po balíkách 😀 teda tahá ho manžel 😀

zetta01
1. lis 2018

@halasovci007 ano, ano zítra už je pátek 🙂 jinak s těma vycházkama to ti úplně věřím. Já mám teda od 13-19, takže za mě jako času spousta a docela mi to vyhovuje, až na to, že když bych chtěla po obchodech, tak mám chuť ráno, po obědě na mě padá nechuť a lenost, takže je to v tom blbé. To já začínám kurzem, až v PO a manža semnou jde, až ten další týden ve středu, kdy to bude hlavně o porodu a i s prohlídkou porod.sálu a pokojů šestinedělí, tak uvidíme. On si letos dost dramaticky odrodil ovečky, což já bych asi nezvládla, takže tvrdí, že si nemyslí, že by ho porod nějak víc rozhodil, tak uvidíme. Já mám ten předpo.kurz rozdělen na 5 kurzů po 2 hod. začínám toho 5.11. a končit ho budu 29.11. Já mám zatím pokoupené věci, ale tašku ještě připravenou nemám a ještě zbývají dokoupit nějaké věci, to musím pořešit teď v listopadu. Už abych to měla a byla o kousek klidnější 🙂

zetta01
1. lis 2018

Normálně holky musím se s Váma podělit o to co se mi dneska v noci stalo, chvíli jsem si myslela, že už blázním. Takže šla jsem spát a klasika nočního čurání 2-3x za noc. No a dneska jsem opět vstala o půl 12 v noci sešla z patra dolů a jak jsem stála kousek od vchodových dveří, tak jsem slyšela asi 4x takové lehké zaškrábání na dveře (přirovnala bych to, když máte dřevěnou ozdobu na plastových dveřích a fučí vítr a ono to na nich poklepáva, manžel mi to pak vždy chodí sundávat) no jenže zrovna těď na těch dveřích nic nemám, tak mě to docela zarazilo, jsem stála hleděla na dveře a snad bych si dnes myslela, že se mi to zdálo, kdyby nedoběhla naše čivava a nezačala štěkat, pač to taky slyšela ještě jsem ji okřikovala, aby nevzbudila manžela. Jako jsem srab a ty dveře jsem neotevřela se podívat, jsem magor, ale hned mi blesklo hlavou, že je před dušičkama a kdo ví co to bylo. Utíkala jsem honem na wc a do postele, ale furt to mám v hlavě. Koukla jsem a dveře, až před chvílí a nebylo tam nic, než pár lístků a kousíček jak slámy, který vypadá, jako kuřecí noha :-/

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 u syna zcela urcite na vybavu padlo vic jak 30tis.a to jsem mela pododene oblecky po synovci, ale pak bylo treba jeste samozrejme neco dokoupit. Ale tech 30 tis jsme meli uz odlozenou rezervu na miminko jeste pred svatbou. Resp.tyhle penizky mi odkazala moje babicka, takze jsem tyhle pro me "smutne penizky" urcila rovnou naopak pro tu nejkrasnejsi vec v zivote a nechtela na ne drive sahnout. Vycerpalo se vse a jeste jsme museli pridat 😉
@journals my jsme taky kupovali spise neutralni s tim, ze vyuzijeme i na dalsi mimi, pozdeji teda uz i do modra, miluji modrou barvu, ale tak i holcicka by pripadne modrou vynosila 😉 ale cekame chlapecka, takze to vynosi vsechno... akorat nevim, co udelam s temi holcicimi vecmi, co syn dostal od tchanu (byly ve sleve a pry to muze i chlapecek, ale ja mu teda ruzove fakt nechtela oblikat). Od te doby vzdy se manzela ptam, kdyz mi oznami, ze synovi neco koupili, zda to zase neni pro holku.... tak treba to treti, nad kterym uvazujeme, bude holcicka 😊 Kazdopadne vybavicku jsem si nechavala, nic nedavala dal. Dnesni materialy jdou do kytek docela rychle a ja se snazim je setrit a kdyz to nekomu pujcis, musis pocitat s tim, ze vetsina uz bude na vyhozeni po dalsim diteti. Takze kdyz kamaradka nadmlouvala, ze bych ji mohla pujcit, nebo dat, tak jsem ji rovnou rekla, ze chceme druhe a ze teda vybavu si nechavam. Slo videt, ze byla dotcena, ale jako ono to neni moje povinost nekomu predavat veci po synovi. Mozna vubec ty pidi oblecky nikomu nedam a mozna je vyuzije i nektere z mych deti. Treba takove kosilky jsem na syna pouzivala i po me, i neutralni dupacky. A kdybych mela holcicku, tak toho po sobe mam taky trochu (je toho dost, ale jen trochu, co by se mi kibilo). Bylo by vic, ale mamka pujcila s nadeji, ze se ji oblecky vrati a uz se vratilo jen par kousku, protoze jeji sestrenka to dala dal dalsi mamine. Tak z toho mamka pak byla spatna. Vim, ze se moda meni, ale nektere vecicky treba aspon po doma, nebo nektere jsou porad krasne a vyuzitelne. Ale kdyz nebudou chtit nevadi. Pro me to bude vzdy krasna pamatka. Kdyz mamka po me vytahovala veci, tak k tomu porad cuchala, ze z toho citi jeste me jako miminko. Ja teda necitila nic 😂
@verunkadar drzim pesti 😉 snad to bude ok. Neni mozna lepsi magnosolv nez tbl.?
@krisatko ten posledni 3.si casto delaji mudri sami. Mi ho taky ted mudra delala na starem utz. Jako uvazovala jsem, ze bych zazadala ten 3.na spesl pracovisti, ale manzel by me asi uz zakousnul 😥😂😂😂 on uz tak mel nervy,.ze se zbytecne jede ke geneticce, pak do fakuktky na 2.utz., remcal jak maly.... byl presvedceny, ze mimi je ok a bral to jako zbytecne... ale ja chtela mit jistotu
@kikika87 urcite bez k dr., jistota je jistota. A snedla jsi neco, co by Ti nesedlo?

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 mleko a kakao neni dobra volba po ranu, muze to udelat paseku, spis sahni pro kysanem, treba kysku, podmasli, jogurtovy napoj s kulturou atd. Pokud mas horsi snasenlivost laktozy (v tehu se to muze zhorsit), tak je hned problem na svete
@zetta01 jestli to nebyl treba jezek, oni delaj ramus a psi na ne reaguji 😉 ja bych ty dvere taky neotevrela 😥😂 a budila bych manzela ze se bojim 😂😂😂 Ja mela dneska same sny o moji babicce a o zapalovani svicek. Ale co sen, to moje babicka.

kikika87
1. lis 2018

@priefi No já si nemyslím, že ta bolest byla jen od prujmu. Ten už je pryc. Ale já měla včera takový blbý nápad, že by jsme jako mohli mít po delší době sex...A ještě si myslím, že se dítě uvelebilo napříč...strašně mě bolí mocak a mám pocit, že se mi chce nonstop curat a ve vnitr mě to taky trochu poboliva. A to teda nebyla rozhodně žádná divočina!!!

zetta01
1. lis 2018

@priefi no ježek asi nee, my máme před vstupníma dveřma ještě 4 docela vysoké schody, takže na ty by nevylezl. No teď, už se nedozvím co to bylo, ale v hlavě to mám asi za to může i to, že se blíží dušičky 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@zetta01 tak to bych se asi po strachy, kort když jsem sama doma když má manžel noční a kolikrát jdu na psa a běhám po venku..Asi začnu chodit s basebalkou..U nás jsou různý zvuky kort když fouká normální, jednou se u nás i stříleno..V noci mě vzbudily strašný rány a pak jedna ještě větší.Policajti honili zfetovanýho chlapa v ukradeným autě a stříleli na něj a on pak naboural do kontejneru na drobný elektro..No to bylo něco teda..V místě, kde je to samej barák..A když fouká hodně vítr, dělá strašnej hluk komín od krbu jako meluzína..Nemám to ráda, když jsem sama doma..

zetta01
1. lis 2018

@halasovci007 no to znám, my bydlíme na vesnici a když fučí, tak u nás na kopci je to jako konec světa pomalu a jak máme ložnici v patře, tak to dělá neskutečný rachot. Akorát tohle bylo takové jak slabé zaklepání asi 4x na dveře a pak nic a nepřišla jsem na to co by to mohlo být, pač tam vůbec nic není co by to mohlo udělat ani ráno jsem tam nic nenašla. Tak snad se to už nebude opakovat 🙂

bemo
1. lis 2018

@priefi ahoj, no, porodnice to napsala po dobu mého pobytu u nich. A dětská potom na nejmladší dítě, které není ve školce, že se já nemůžu starat a bylo tam něco jako matka po porodu. Vím, že předchozí dětská to psát nechtěla, nevím proč, tak mi to psala moje obvoďačka, která s tím neměla nejmenší problém.

halasovci007
1. lis 2018

@priefi no nám teda dali rodiče na kočárek a autosedačku..Ale i tak už jsme v tom víc jak za 60tis..Jen skřín, postýlka a komody do pokojíčku stály těch 30tis. Ale pokud bych nepočítala toto, tak zatím těch 30tis. a to toho taky hodně dědíme..Je fakt, že kdybychom museli platit my ten kočárek a sedačku, tak bysme asi nekoupili třeba tu obří skříň..Ale i tak jednou by se koupit musela..

veselaopicka
1. lis 2018

@kikika87 já to měla naposled taky.... strašně mě po tom bolel močák nebo tam někde dole to bylo a na dlouho dobu naposled, nasledně nam to doktorka zakázala nebo spíš nedoporučila. Jinak s tím záchodem to mám pořád. Udělám pár kroků a mám pocit, že potřebuju znova. Je to docela otravný že ?

malecek
1. lis 2018

@halasovci007 jj taky kupujeme mléko po kartonech, i nás se pije normálně mléko hodně a teď je to masakr, ale ráno si bez kakaa neumím představit.

Co se týká oblečení já už bych nikomu nikdy nic nepůjčila. Kdysi jsem půjčila kamarádce a vrátila mi půlku cizích zničených a půlku mojich taky zničených, letělo to k popelnici.
Pak jsem dala hafo oblečení kamarádce s tím ať mi to za půjčení hodí k nim na půdu, že si to někdy vemu, nedávno jsem vše viděla na bazaru jak to prodává,
Takže už nikdy nikomu nic.

malecek
1. lis 2018

A mi kamarádka nabízela že mi půjčí vibrační lehátko, cestovku a takové potřeby, nic jsem si nevzala, protože vím jak se k věcem chovali a u nás by to beztak přestalo fungovat nebo se pokazilo a musela bych ji koupit nové 🙈🙈
To raději od cizího z bazaru.

kikika87
1. lis 2018

@veselaopicka No asi ani k doktorce nepůjdu, stejně by mi nic neřekla. Cpu se tu teď sladkym, aby dítě začlo být akční a trochu se pohlo. A kvůli pár minutam už taky nebudu riskovat, holt ho teď bude mit manžel pár měsíců jen na curani no🤭 ono těch 5minut jednou měsíčně ho asi stejně moc nevytrhlo😁 otrávný to je, udělala jsem si urologicky čaj, tak ten mě prohání ještě víc.

priefi
1. lis 2018

@zetta01 hlavne neotvirat dvere 😂 vis jak to pak dopadne v hororach, ze? Clovek si pak rika, proc ten blbec tam vlastne lezl 😂 no nevim, ja bych byl po strachy 😂 treba to byla kocka. A treba manzel prijde z prace a bude Ti vypravet, ze tam nasel nejake zviratko 😊
@bemo mno... tak ja natrefila na obvodacku i na detskou, co s tim teda maji problem. Vzdy odpoved, otec si muze vzit otcovskou a dovolenou v praci pak... mno... pri nejhorsim pak po otcovske zkusit zatlacit na obvodacku, zda by to nenapsala. Ale treba budu fit, to by bylo super.

halasovci007
1. lis 2018

@zetta01 já mám právě od 12 do 16 a je to strašně málo..Ale tak příští čtvrtek uvidím od kdy mi dá tu mateřskou a budu volná 😀 To teda máš ten kurz nějakej asi jinej..Teda my máme 1x dvě hodiny..To jsem zvědavá, pak dej vědět, co vás tam učili..Já zítra taky písnu nebo max v sobotu, co jsem se dozvěděla zajímavého 🙂

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 tak my bohuzel detsky pokojik resit nemusime... mame jen 2+1, ale uz se tesim, az koupime nejaky super cuper domek a budeme toto resit. My jsme se u syna v jeho 4m stehovali a tak zase byly vydaje na nas jako matracky, nabytek, telka, pracka......atd.
@kikika87 to ja se snazila premlouvat manzela, ale marne, nechce ohrozit mimi a basta. Ale je pravda ze uz me taky pobolival docela dost podbrisek par hodin po. Takze nijak na to netlacim...
@malecek tak to je pekne drza, ze to prodavala...

Tak se hlasim do zelezneho klubu 😅 prave mi prisla sms, ze se mam stavit pro recept na zelezo... tak jsem asi taky chudokrevna 😥

zetta01
1. lis 2018

@priefi no tak to se nemusíš bát, já jsem taky hrozný posera 🙂 a jak jsi vzpomněla ty horory, tak ty já miluji a strašně ráda sleduji a proto pak ta má fantazie dle toho vypadá 🙂 ráno jsem vstávalas manžou o půl 6, abych mu to řekla a pobavila jsem ho větou, když mu říkám, ale neboj neotevřela jsem 😀
@halasovci007 jinak to chápu to je blbý čas vycházek to by se mi taky nelíbilo. Jinak ten kurz jsem zvědavá, ten první bude asi kolem těhotenství, 2 s partnerem ohledně porodu, co se od něj čeká prohlídka porod.sálu a šestinedělí. Další pak asi kolem kojení a péče o novorozence, 4 se jmenuje něžná náruč a co jsem koukala jsou tam různé ukázky, jak držet miminko, ulevovací polohy atd.. a ten poslední nevím. Sama jsem zvědavá a určo pak napíšu 🙂

halasovci007
1. lis 2018

@priefi taky mám pár věciček po sobě a neutrál po bráchovi a všechno schovám na druhé a půjčila bych to max mým sourozencům..kamarádky mají smolíka, ptž je budu snad ještě jednou potřebovat..
já právě nemám alergii na lakotozu, to bych hned měla průjem ne? přitom třeba 4 dny nemůžu na záchod a průjem mám až třeba páty den ☹ celkově mám to zažívání nějaký rozhašeny..
@zetta01 to je teda záhada..Co by to mohlo být? My bydlíme ve vesničce, která se i staročesky jmenuje údolí, takže když fakt fučí tak to stojí za to..Taky máme všchno v podstatě v patře a občas jak pracuje dřevo na střeše, tak taky vydává divný zvuky..no prostě asi ty dušičky se blíží a trochu si to přibarvuji 🙂

@kikika87 neboj není sám, můj manžel ho má na čůrání už od září a to jako z vlastní iniciativy..Já na tom byla hůř než on a teď už by měl stejně smůlu 😀
@priefi vítej v železném klubu 😀 😀 😀 my teda máme domek, ale stejně ještě není kompletně hotový a asi ani dlouho nebude..Když teď budu na mateřské asi se nic moc nepohne, budeme rádi, že bude na vše potřebné..Jsem ráda, že jsme to stihli alespoň do tohoto stavu, že patro je krom malých drobností hotový, když jsme se nastěhovali, spali jsme na gauči a místo kuchyně jsem měla plastový stolek a dvouplotýnkový vařič 😀 teď je patro ok, takže jsem ráda, že je to hotové..Byteček je třeba menší, ale zase nestojí tolika peněz, ono oboje má svoje..Plánujete domeček? Má to svoje kouzlo, ale není to jednoduché-nebudu lhát..
@zetta01 to nás čeká teda asi jen ta druhá část, s manželem a s prohlídkou porodního sálu 🙂 to jsem teda zvědavá...

priefi
1. lis 2018

@halasovci007 dum hledame uz dlouho, ale stale nic, co by nas zaujalo. Ja pochazim z rodinneho domku a zit v byte ne ubiji.... navic tchani jen pres chotbu.... neni to lehke ( @zetta01 )a kdyz prijdou vetry na podzim.je to v domku casto jak v hororu 😂 kdyz jsme meli jeste u mamky stara okna, zdalo se,.ze ten vitr je vydrhne,.na strese byl nejaky stojan na antenu, ktery uz nebyl pouzivan, ale nekak ho nikdo nesundal a on spadnul a pak ramploval na strese a jako bonus vetve stromu mi triskaly do oken 😂 pres komin hucel vitr jako meluzina, obcas nejak zapracoval dum a vse zacalo jakoby krupat... jeden by se po.... ale tak predstavivost pracuje a casem si clovek zvyknul 😂

kikika87
1. lis 2018

@priefi Já už teda nikoho přemlouvat nebudu, akorát sem si sama nabehla. Bych nikomu neprala to co sem si v noci užila já. Teď to tady průběžně dospavam celý den.
@halasovci007 Jemu to ani tolik nevadí, sám se pak bojí když mi něco je. Dneska už 2x volal a vždycky mě vzbudil. My máme hlavně na záchodě zimu, je tam okno a já jak tam seděla skoro celou noc tak sem pak byla úplně zmrzlá jak rampouch...Takže teplý ponožky, dvě periny😂
My dokončuje podkrovni pokoj kde bude nové nase ložnice a už se moc těším. Víceméně budeme mít vnitřek hotový a pak už jen dát někdy dohromady zahradu...Ta je v hroznym stavu. Po letosnim lete žádná tráva...😏

tsasenka
autor
1. lis 2018

Holky, já vás dneska nestíhám. Chystám si už postýlku, přepírám a žehlím poslední věci, chystám si vajco na převoz z porodnice. Tak nějak už to chci mít všechno nachystané, abych mohla balit dárky na Vánoce, dokoupit zbytek, pak se vrhnout na cukoví a pak dát nohy horem a relax 😀

zetta01
1. lis 2018

@tsasenka takhle nějak vypadá i můj plán, akorát já jsem tedy se vším o dost pozadu :-/ ale o vík. sedo všeho taky konečně pustím 🙂

Strana