icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

verunkadar
1. lis 2018

@priefi tak to dopadlo dobře, zlepšilo se to. 🙂 prý nerad dává ten magnosolv ci jak se to jmenuje, že si dost žen pak stěžuje na pálení záhy po tom atd. Tak mi zvýšil tablety.

bemo
2. lis 2018

@verunkadar no vidíš, tak to je skvělé. Hlavně fakt odpočívej, ať můžeš být doma a miminko co nejdéle u tebe v bříšku. Mě teď hodně tvrdne břicho a je to velice nepříjemné a asi už taky trochu zvolním. Sice mi dr nic nezákazal, ale vůbec nevím co bychom dělali kdybych nemohla fungovat. Manžel je pořád pryč a moje mamka pracuje a tchyně nepadá v úvahu. Už je to přeci jen páté miminko a začínám být fakt unavená. A to ještě přijdou svátky.

tsasenka
autor
2. lis 2018

@verunkadar Super, tak hodně odpočívej, ať vydržíš co nejdýl 🙂

tsasenka
autor
2. lis 2018

Holky, myslíte, že kdybych už do porodu nepřibrala, byl by to problém? Mám nahoře 10 kg a cítila jsem se hrozně, tak jsem si dala light dny a shodila jsem kilo. A je mi mnohem líp, nejsem taková těžkopádná, líp se mi chodí, míň se zadýchávám. Nedržím žádnou dietu, jen míň, ale pravidelně jím, přestala mě pálit žáha, prostě samé pozitiva.

zetta01
2. lis 2018

@tsasenka tak já myslím, že pokud se stravuješ vyváženě a jíš pravidelně, tak by v tom problém být neměl. Já osobně, jelikož jsem před těhu, hodně zhubla, najela jsem na stravování 5x denně, jím vyváženě ovoce, hodně zeleniny, peču si zdravě, snažím se hodně bílkovin a pečivo jen žitné, celozrnné. Je fakt, že třeba přijde víkend a já si dám s manžou i nezdravé, čokoládu na co mám chuť, ale v tom týdnu se zase hlídám. Já když se najím moc je mi špatně a kor na večem takže moje oblíbené večeře jsou plná miska zeleninového salátu, se sýrem, kuřecím masem či šunkou, jogurtový dresing a ani pečivo, už nemusím. Je fakt, že celkově nejím moc sacharidů, jelikož na ně nejsem zvyklá. Jedu si to tak celé těhu, do porodu dnes přesně 2 měs. nahoře mám 6,5kg a malý krásně roste a má se dobře. Když si o vík. dám něco nezdravé a třeba víc, tak váha třeba skočí i 1-2kg nahoru, al vím, že je to hlavně voda a jak si najedu na zdravou pravidelnost jsem hned na své váze. Navíc hodně lidí mi říkalo, že poslední 2 měs. si mám už váhu hlídat, jelikož to přibírání je, už hlavně to, že přibírá na váze malý.

zetta01
2. lis 2018

@tsasenka myslím si, že je nejdůležitější to, že ty se sama cítíš dobře a to je dle mě známka toho, že to co děláš je správná věc.

priefi
2. lis 2018

@verunkadar to je moc dobre!

krisatko
2. lis 2018

@tsasenka já nad tím právě taky přemýšlela včera, že bych měla ještě něco přibrat, teď mám nahoře cca 6-7 kilo a jsem 29tt tak nevím, asi bych mohla přibírat více ale nejde mi to. Jím průběžně celý den něco tlačím, je mi jedno jestli teplé, studené, sladké, slané, prostě na co mám chuť a hlad a stejně se mi to tak nejak drží ...

priefi
2. lis 2018

@verunkadar je pravda, ze me z toho taky pali zaha 😅 jinak jak jsem psala, je super,.ze vse v poradku. Budu drzet pesti, at to tak i zustane 😊 hlavne se setri 😊
@tsasenka myslim, ze je jen dobre se neprejidat a jist pravidelne a nehladovet. Pokud ses zacala navic citit lip, je to jen dobre a jen tak dal 😊 Ja ted za posl.mesic pribrala jen 0,5kg, avsak v podstate to byl prirustek miminka, takze osobne doufam, ze uz jen budu pribirat jen a pouze na mimcu a ne na sobe. Chapu, ze telo bralo tehu jako impulz honem nabrat, budu stradat! Tak snad se uz uklidnilo.

verunkadar
2. lis 2018

@bemo Dělám jen lehké věci a mezitím se vždy natáhnu. Raději nic nebudu podceňovat. I když řekl, jen ať neuklizim jako blázen. To tvrdnuti břicha mam take, budu si dávat více magnezka, tak uvidím. V břiše mám nějakou ďáblici-🙂 včera kopala jako o závod🙂. Dnes naštěstí asi odpočíva 🙂.

verunkadar
2. lis 2018

@tsasenka Budu se teď už muset šetřit. Už se bojím vzít vysavač do ruky😀

krisatko
2. lis 2018

@verunkadar Já teda zatím uplný zákaz prací nemám, ale sama pociťuju, jak mi malá tlačí na spodek a třeba včera jsem měla pocit že se tam neco deje, tak jsem radši hodila nohy hore a večer po práci už nedelala nic :-/

krisatko
2. lis 2018

Holky myslíte, že mám břicho hodně dole? Minulý týden...

sarkoc
2. lis 2018

Tak jsem ve středu skončila na pohotovosti na kapackach...ne kvůli malé, tu kontrolovali a vše ok (mimochodem, nastupovala tam zrovna na vyvolání porodu holka v 29+5, takže v tu středu úplně stejně jako ja, brrrr)...jen já jsem už od úterka šílené vyčerpaná, stále bych spala, ale jako pořád, dojdu na záchod a jsem schopna tam usnout vyčerpáním atd...jinak mám jen občas horečku okolo 38, takže to nejspíš nic není, ale takhle vyčerpaná jsem ještě snad nebyla, kapacky stejně nepomohly, takže spím dál...prospim teď tak 22 hodin denně od úterka a jsem unavená a unavená, nechápu...

krisatko
2. lis 2018

@sarkoc jejda chudino, dělali ti krev? jestli ti něco nechybí?

tsasenka
autor
2. lis 2018

@sarkoc Jejda, tak se drž, ať jsi brzy v pořádku. A miminko je OK?

bemo
2. lis 2018

@sarkoc jejda a zjistili ti něco? Na mě padla únava včera, ale taková jako nikdy předtím. Ráno, cestou ze školky si skoro nic nepamatuju, jen vím, kudy jsme šli a moje myšlenka byla jen na to dojít nějak domů, pustit malé TV a usnout. Spala jsem asi 30 minut, ale naprosto tvrdě a pomohlo to, ale i tak jsem byla celý den k ničemu. Úkoly jsem s dětmi zvládla, ale nástroje musel s dětmi procvičit manžel, já už jsem nebyla schopná. Nevím, zda byl nějaký špatný tlak.

priefi
2. lis 2018

@sarkoc jejda 😔 a nemuze mit souvislost ta zila s tou horeckou? A co srdicko, je v poradku? Psala jsi,.ze docela hapruje ted v tehotenstvi a snizuje vykon, mozna s tim souvisi ta hrozna unava? A jak jsi na tom s zelezem? Kdyz chybi, muze byt hrozna unava a malatnost, to same horcik kdyz chybi, hrozna unava (nebo naopak, kdyz nadbyva). Snad Ti brzy bude lip 😔 moc me to mrzi, ze se tak trapis 😔

martinasip
2. lis 2018

@sarkoc skus že nejak nakopnout vitamíny nevim co rikaju dr?

halasovci007
2. lis 2018

ahojky všem.. Dnes odpo nás čeká ten předporodní kurz, tak jsem na to velice zvědavá 🙂

co se jídla týče, já teď hodně vařím a jím polívky, nepálí mě po nich žáha a takový tři hodiny vařený vývar s nudličkama mám třeba i na tři dny 🙂 jinak nahoře mám 6,4kg - dnes jsem se vážila 🙂 a jsem 31tt.

@sarkoc tak to je teda mazec. Hodně odpočívat když máš potřebu spát, tak spi..Mě teda říkal dr. ať dělám jak se cítím..Jinak proti únavě pomáhá hořčík a já se teda popravdě cítím líp i když beru teď to železo (méně unavená).Už dělali krevní testy, zda ti něco neschází?

lindikova
2. lis 2018

@tsasenka já jsem na těhu dietě a hubnu, takže v klidu🙂

lindikova
2. lis 2018

@krisatko já mám břicho taky teda asi nízko, úplně od začátku... Zrovna nedávno jsem koukala na známou, která má pupík spíš pod prsy. Myslíš, že to něčemu vadí?

krisatko
2. lis 2018

@lindikova no právěže mě kdosi nedávno říkal, že když je břicho dole, tak hrozí předčasný porod nebo co ... ale nevim no...

sarkoc
2. lis 2018

Mě břicho začíná víceméně az pod pupikem, takže taky dost nízko a nikdo to neresil, každý ma jiný tvar prostě

krisatko
2. lis 2018

@sarkoc to mě těší ... taky mi to nepřišlo divné, dokud mi to neřekly :D

lindikova
2. lis 2018

@krisatko jestli chceš, pošlu ti aktuální foto pupíka🙂

priefi
2. lis 2018

@krisatko neni nizko 😉 neboj. Jde o to, ze deloha stale roste, az pozdeji se dostane jakoby vys, resp.jeste vic se zvetsi brisko. Par dnu, nebo tesne pred porodem miminko klesne k porodnim cestam a brodi si cesticku ven a diky tomu klesne i brisko, ale to vypada jinak. Tohle je zbytecne straseni tehulek, ono to jde poznat tak, ze mas brisko vys a najednou je trochu jine a niz.

bemo
2. lis 2018

Já si myslím že s břichem je to jako s postavou, každá jsme jiná. Já měla všechny těhu pupíky hodně nahoře a vždy když jsem šla rodit, tak mi říkali že jsem otevřená, jen je miminko hodně nahoře. Teď ho mám poprvé taky celkem dole, ale dr nic neříkal, dole se jich neděje a to je důležité.

Jinak holky, co je proti té únavě? Já tohle fakt neznám. Takhle vyfluslá jsem nikdy nebyla. U všech dětí jsem běžně fungovala i po termínu porodu a teď mě čeká ještě 10 týdnů a já jsem od odpoledne k ničemu ☹

veselaopicka
2. lis 2018

@kikika87 taky ujizdim na sladkym 🙂 Ja ji sice cejtim, ale pořád jen dole .. pod zebrama vubec docela me to zarazi ale dr rikala ze tam lezi tak na sikmo ze je spis natlacena v dolni casti. Ale teda cejtim ji kazdej den snad kazdý dve hodiny.Občas mi vyraší někde boule tvrdá na břiše a zachili se zavlni a je zase jinde :D docela se s přítelem nad tim bavíme 🙂 Na tu bolest by vam asi doktorka nic moc nerekla. Ted mi zacli otekat nohy tak ji to rict musim, doufam ze nepujdu na neschop kuli tomu. Uvidime.

halasovci007
2. lis 2018

@bemo proti únavě je hořčík, ale asi bych to probrala raději s doktorem, já před těhu pila šumivý každý den jeden a teď musím brát jen tablety 2x denně. Je i proti tvrdnutí břicha a křečím..Proto se těhu hodně bere..A ne všechny druhy jsou asi úplně vhodné pro těhule..

Strana