icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
2. lis 2018

@veselaopicka naše mrně je právě taky spíš dole, při kontrole měla hlavu až v pánvi nebo co říkala Mudr, ale stoprocentně mění polohu aji pětkrát za den. Někdy mám pocit ze leží do klubíčka na boku přímo pod pupkem, pak mě stoucha zároveň na pravém i levém boku, to předpokládám zkouší let Supermana, a pak jsou kopance a šťouchance cítit na šikmo zleva do práva, pak zas obráceně. No a večer se klasicky vlní, to je boule a kopanec každou chvilku jinde. Poslední dobou má i hodně škytavku a nebo nebo kope a boxuje tak strašné rychle že to ani nedokážu předvést. A jednou jsem měla dokonce pocit, že jí to tak strašné dalo zabrat, to její rodeo, že pak bylo přes břicho cítit jak rychle dýchá.

priefi
2. lis 2018

@bemo bud mas malo horciku (nebo naopak hodne), anebo Ti chybi zelezo. Pripadne chybi cukry, zkus treba hroznovy cukr
@veselaopicka bud rada, ze neni u zeber, az tam bude, budes nadavat 😅 ja o sladkem raci nepisu, musela by mi byt hanba. Mam problem.do sebe dostat ovoce a zeleninu, ale cokoladu, tu teda muzu. Manzel mi ted koupil ke svatku krabici animal kingdom, takze klasicka cokolada bez palmace a uz mam vic jak pulku snezenou (je tam 80 cokoladek) za cca pul mesice...

priefi
2. lis 2018

@krisatko mimi v brisku nedycha, poprve se nadechne az po porodu. V brisku jen polyka plodovku a pak ji zpracuje a vykaka/vycura. Plodovka se cisti a obnovuje.

journals
2. lis 2018

@tsasenka Nestíhám moc číst nové příspěvky, ale tvůj odkaz mi neunikl. Moc Ti za něj děkuju, hned jsem objednala 2 povlečení. Přesně něco takového jsem hledala! Úprava rozměru na Ikea povlečení +40 Kč - to je krása! Díky, díky, posílám srdíčko, protože jsi mi udělala odkazem fakt velkou radost 😍

krisatko
2. lis 2018

@priefi tak co by to mohlo být? Cucani palce?

halasovci007
2. lis 2018

Tak jsem konečně doma z předporodního kurzu. Nic zásadního jsme se nedozvěděli, nakonec jsme tam byli o víc jak půlhodinku dýl kvůli spoustě dotazům..Nejvíc mě překvapilo, že když je zbarvená plodová voda, která odteče, že to znamená, že miminko prožilo stres a vykakalo se do té vody a že zbarvení může být do žluta, hněda nebo zelena. Já si vždycky myslela, že se kazí ta voda tím, že se přenáší. Jinak jsme byli i na prohlídce příjmu a porodního boxu a tam jsem teda měla hrozný pocit. Všude jsem cítila desinfekci, což mi nebylo příjemné, ale chápu, že je to prostě nemocnice, ale ten porodní box byl velkej asi jako naše koupelna!!Malá a děsně derpesivní místnost ☹Nadstandarty byly všechny obsazený, ty nám tím pádem ani ukázat nemohla..Jinak ten kurz vedla jedna známá, setkaly jsme se na pár akcích u jedné kamarádky, takže jsme si tykaly a bylo to moc fajn, že jsem ji znala..ptala jsem se ji na Aniball a říkala, že ho nedoporučuje, že se tím jakoby zvětšuje jen jedno místo, kdežto miminko musí projít komplet porodními cestami..Spíš doporučovala od 36tt masáž hráze..Jinak mě ještě překvapilo, že doporučují klystýr..Jako důvod říkala, že jejich zkušenost je, že to většinou uspíší otevíraní a že měla případ maminky, která byla na 3prsty a po klystýru byla na 10 a šlo se na věc (prostě se tím uvolní to břicho a mimčo rychleji sestupuje, ale není to pravidlem).Jinak nástřihy nedělají automaticky, jen pokud není zbytí (prý pozorují tkáň a když zbělá tak se nástřih dělá, jinak hrozí potrhání a to je mnohem horší hojení). Nechávají dotepat pupečník a pokud je vše ok dělají bonding (maminku nenutí, ale podporují ho a doporučují).O všem mluvila tak, že s ní bych se toho porodu tolik nebála, snad mi výjde ona na porod, prý slouží Štedrý den, řikám jí, že raději ještě počkáme do tp, že nechci přijít o řízek 😀 a ona, že možná bude i v nemocnici 😀 sakra 😀 Jinak nám říkala i o úlevě od bolestí, že nabízejí i rajský plyn, že stojí 1250Kč a když někdo vydýchá víc, že se připlácí a že mají rekordmanku, která vydýchala plyn za 8000Kč!! 😀 no to je teda mazec!! nebo nabízejí zdarma klasiku epidural nebo kapačku..Ale ta částka za ten plyn mě teda dostala!! Taky nám doporučovala pořídit si takové ty nahřívací polštářky, že je to fajn když jsou bolesti, poslíčci a pak se to využije i když mimčo bolí bříško, tak to koupím a ještě, že je prima už i doma třeba u telky sedět na tom nafukovacím míči (nemusí se skákat jako ve filmech, stačí na tom sedět, že tím, jak vyrovnáváme tělo, tím se uvolňují a posilují porodní cesty). Amen konec hlášení.. 🙂

krisatko
2. lis 2018

@halasovci007 teda vyčerpávající informace 🙂

lindikova
2. lis 2018

@halasovci007 super info, děkujeme! O tom aniballu už jsem se taky poptavala, shodne mi fyzio i soukr porodni asistentka doporucovaly taky masaz hráze a na balonek se vyprdnout 🙂

halasovci007
2. lis 2018

@lindikova tak paráda, že se profíci shodnou 🙂

martinasip
2. lis 2018

@halasovci007 jake nahrivaci polstarky?

priefi
2. lis 2018

Holky ten aniball je dobry v tom, ze pracujete s tim svalstvem, ktere diky tomu neni ochable, coz vede k tomu, ze po porodu svaly boli mene nez bez cviceni. Priklad, kdyz po dlouhe dobe nekdo nese tezkou tasku, boli ho pak ruce, ale kdyz ji nosi pravidelne, tak ne a tohle funguje podobne. S porodem to teda moc spolecne nema a ta hraz se taky diky tomu asi postupne natahuje, ale ja stejne mela nastrih. Ted ji chci cvicit hraz a balonek mam doma, tak ho asi taky pouzuji, ale vim, o ktere svalstvo jde, tak jsem si rikala, ze ho muzu procvicovat i bez balonku 😅
@krisatko tezko rici, cucani, skytavka, protahovani, bouchani, procvicovani?
@halasovci007 bud rada, ze jsi citila desinfekci... kdyz jsme sli na sal my v ramci prohlidky, tak to bylo chvili po porodu a byla tam vsude citit moc i kdyz to uz bylo ciste, ale ten pach se tam jeste chvili drzel. Co se tyce porodu jako takoveho, ja treba necitila nic, ale manzel rikal, ze to byl sileny smrad, prirovnal to ke smradu jako u kuchani kapra 😅 takze chudaci porodnici. Mi bohuzel klystyr nepomohl, ale byla to jedna z nejprijemnejsich veci, prijemne to zahralo a rozhodne lepsi toto, nez na sale to ze sebe vyhodit. Jinak super info! Dekuji 😊

halasovci007
2. lis 2018

@martinasip no jako je chladící polštářek, tak existují i nahřívací..Prý existuje hodně druhů - ze špaldové mouky, z pecek nebo ty klasické gelové a dají se nahřát do mikrovlnky..Prý existují i nahřívací plyšáci..My teda doma máme ty chladící a ty hřejivé určitě taky pořídím..

misak48
2. lis 2018

@halasovci007 @martinasip nahřívací plyšáky dělá Albi, mám ho doma už několik let, je to nepostradatelný pomocník při MS bolestech. Ale miminku na bříško byhc ho asi nedávala. Tam spíš ty pytlíčky, běžně k dostání jsou (myslím ze třešňové) v DM.

halasovci007
2. lis 2018

@priefi já si právě vždycky myslela, že klystýr je hlavně proto, aby se neuvolnil obsah střev jak se tlačí a mimi nepřišlo na svět do výkalů, trochu mě překvapilo, že je to i na to otvírání dobré i když ono je to logické tak trochu..A ještě říkala, že někdy porodu předchází průjem nebo zvracení a nechuť k jídlu, takže se to tělo jakoby samo připravuje k tomu..

halasovci007
2. lis 2018

@misak48 já vím, že něco takového existuje, ale např při bolestech zad máme doma tu elektrickou deku..Teď pořídím určitě tohle..Děkuji za tip, do DM se chystám v nejbližších dnech, tak se na to určitě optám 🙂

malecek
3. lis 2018

Ahojte, tak já klasicky nemůžu spát.
Sedím v kuchyni a požírán buchtu 🙈
Už jste někdo koukali na ty kupóny v mamince?
Dneska jsem to počítala a na kočárku bychom mohli ušetřit až 2 tisíce, což už je hezké.

1nelinka
3. lis 2018

@halasovci007 ty nahrivaci polstarky jsem taky pro malou mela ale nam osobne byli uplne k prdu..vubec ji to nepomahalo..mela takovy krece ze jsem ni musela nosit v klubicku a nebo ji trosilinku pomahala tepla vodni lazen..ale u nas byli prdiky to uplne nejhorsi obdobi byli to cca 3mesice nezkutecnyho pekla:/// o zubech jsme ani nevedely ale ty prdiky to bylo teda neco tak moc doufam ze to Rachelka nebude mit podobne

lindikova
3. lis 2018

@malecek Ahoj, tady půl šestá ráno, nechtělo se mi ani vylézat. A závidím du buchtu! Pomoc, já chci taky buchtu!!! 🙂 Na kupony jsem koukala, holky, mám je doma, nechcete je ofotit? Už to asi někdo postoval, buď zde nebo v únorovkách... plánujeme kočárek, vaničku, tašku na kočárek, nějaké serepetičky, chci koupit peřinku a povlečení, tak uvidíme...

lindikova
3. lis 2018

@priefi Ad ten aniball, cokoli pomůže, abychom se cítily lépe, jen houšť! Myslím, že to asi funguje i psychologicky, že se člověk tak jako připraví... ale s těmi svaly, nevím ti, podle mě je málokterá má jakože "slabé". Spíš asi že víš, které použít...Chodím už cca tři roky na mobilizaci kostrče, hodně se bavíme o pánevním dnu, mladé ženy mají spíše problém se stažením, než uvolněním (to spíš po porodu). Líbí se mi princip z hypnoporodu, právě ty svaly uvolnit co nejvíc a na to je super cvičit i v těhotenství podle Mojžíšové, nebo Kegelovy cviky, stáhnout, podržet, uvolnit. Když jsou ty svaly uvolněné (myšleno ne strachy stažené) a prokrvené, je to ideální. Ale já jsem ještě nerodila, tak nevím, stejně budu nejspíš dost čučet:D

halasovci007
3. lis 2018

@1nelinka chudak mala..Snad budou princeznicky bez prdiku.

halasovci007
3. lis 2018

@lindikova to cviceni podle Mojzisove jsem uz slysela a sama chvala..

lindikova
3. lis 2018

@halasovci007 já mám skvělou fyzioterapeutku, už roky. Je žačka Mojžíšové a krásně o ní vypráví, napsala knížku Záda, která cvičí, nebolí. Jsou tam hezky popsané cviky, to, co zvládnu cvičím doteď... https://www.knihydobrovsky.cz/zada-ktera-cvici-...

halasovci007
3. lis 2018

@lindikova tak oni ty cviky doporucuji i pro samotne otehotneni a my jak nam to neslo jsme hledali ruzne varianty nez pujdeme na kliniku..Proto jsem o ni hodne cetla..

halasovci007
3. lis 2018

Jinak co se tyce slev v mamince ciham na bazi a sedacku a za usetreny peniz si pridam a koupime monitor dechu..

Ted jsem narazila na fcb na uzasny milnikovy karticky.Jak zapnu pc poradne je prohlidnu a objednam 😍 malem jsem zapomela,ze jsem je chtela!

lindikova
3. lis 2018

@halasovci007 jéé, uka! Nádherný má Petronela, koupila jsem od ní kontrastní zvířátka... https://www.facebook.com/bypetronela/
Konkrétně: https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9...

priefi
3. lis 2018

@halasovci007 ono hlavni funkce klystyru je vycistit streva, jako bonus to nahreje porodni ceaty a muze to pomoci (v mem pripade teda ne). Nechut k jidlu, to sedi a prujem taky, primo pred porodem jsem sedela na wc porad a to jsem mela po klystyru

priefi
3. lis 2018

@lindikova mno... a ja je nejspis stahla a neuvolnila a byla zasekana. Potrebovala bych se naucit pri kontrakci uvolnit. Ale tentokrat uz vim, ze musim to ze sebe pustit a ne jak mamka rikala, ze takove knuceni je ostuda... ja to drzela v sobe, byla tvrda a prd jsem se otevrela. Hypnoporod bych si chtela aspon precist, kurz tu neni sirokodaleko nikde

lindikova
3. lis 2018

@priefi aspon uz mas nejakou referencni zkusenost! Ja mam taky jen knizku plus youtube videa v aj.

tsasenka
autor
3. lis 2018

@halasovci007 S tím balonem je to super, jsem si říkala, že ho mám doma nevyužitý, tak na něm začnu sedět, když stačí jen to 🙂
A Mojžíšová funguje ... díky ní jsem se narodila 😀

@priefi Myslíš, že by stačilo si jen o hypnoporodu přečíst? Já bych chtěla porod, jak moja babička. Zatlačila a mimi bylo venku, bájo 🙂

kikika87
3. lis 2018

@halasovci007 Tak to to máte víceméně velké jako my. My jsme museli dělat i schody do toho pokoje, to tak Nebylo nejlevnější a to mi je dělal bratranec, je truhlář. No dneska děláme podlahu a já musím zase vycidit koupelnu...tam je pořád takový bordel😟 Tráva bude dobrá neboj, snad příští rok nebude takové sucho !!!

Strana