Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@veselaopicka urcite vyuzij pomoc. Ano, poslicci muzou byt, ale to je formou tvrdnuti bricha, ale toho, co je bezpecne a nekrati cipek. Primo bolesti jsou spatne a mohou znamenat, ze se krati cipek (ale nemusi). Lepsi je o tom informovat gynekologa, aby zkontroloval, zda je vse ok 😊
@krisatko me obcas taky ten lumpik kope dole a nejhorsi to je do mocaku. Kdyz kope dole, nekdy to zaboli, nekdy to je simrani. Nezda se mi ale ta bodava bolest. Jestli mas pochybnosti, zda jit dnes nebo az ve ctvrtek, zavolej na gyndu a popis to, co citis dr., in uz bude vedet, zda se jedna jen o pohyby miminka, anebo zda je lepsi kontrola driv nez ve ctvrtek
@halasovci007 Mě to přijde dobrý. 80tis už je znát a určitě se to bude týkat i nás. Do půlky roku mám ještě mateřskou a pak těch pár měsíců počkáme coz😉 hele já bych ji docela věřila. Kdyby tam dali chlapa a ne ženskou, vsad se, že nedostaneme vůbec nic !
No nevím, ale noc hrozná..zaha mě pálí pořád. Jako už si rikam, ze ten poslední měsíc v práci už pro mě bude očistec. Kdoví jestli to dam. Ještě že mám teď dva dny volno jinak bych tam dneska šla úplně vyřízena.
Mě hodně tlačí na spodek, vždy když něco dlouho dělám a jsem aktivní. Pomáhá mi sednout si a nebo nějak lehnout, ale to zase začne zaha...takže najít polohu je prostě problém 😏
A co to tam je v té zdi za ty dva vyklenky, to jsou okénka?
Ahoj holky, koukám že probírate mazání bříška. No, já už to svoje asi nezachráním. Popraskalo mi jen u druhého těhotenství a to jsem mazal tak 3x denně. Pak už se mi žádná nová strie neobjevila. Ale i tak mám břicho hodně škaredé. Dr mi říkal že to je dané elasticitou kůže a ne velikostí bříška. Ale i tak je to mazání pěkné. Co kdo používáte?
@bemo ja pouzivam klasickou modrou niveu v doze. Ale u syna jsem musela skoncit po 28tt, kdy jsem mela drazdivou delohu. Ovsem asi mam dobrou elasticitu kuze, nastesti se mi strie neudelaly, mela jsem i docela male brisko. Tehdy jsem mazala 2x denne, kdyz jsem mohla. Pozdeji, kdyz jsem nemohla, tak treba jednou tydne. Ted jsem na to trochu kaslala a obcas, tak jednou tydne promazla. Ted ale uz mazu kazdy vecer, protoze me ta kuze svedi, takze to je docela uleva ho namazat.
Já se mazu ElastiQ jednou denne nebo ob den. Nemam pocit napnute kůže, strie zatím žádná, uvidíme. Celkem to flakam. Přitom strii mám za posledních 15 let plný zadek, z tehotenstvi zatím nic.
Tak jsem se tam ještě před obědem vetřela. Zkontrolovala čípek aji malou. Takže ta naše hvězda se přetočila dolů zadkem a nohama a pěkně me tam rasuje kopancema a tlačí na čípek. Ve zprávě mi napsala: hrdlo akr. Y tuhé, děloha odp., čípek 28mm s mírnou nálevkou a napsala mi utrogestan a mám být v klidu.
@tsasenka dekujeme 😊
@veselaopicka radsi odpocivat a setrit se..Ja si neumim predstavovat,ze bych se ted stehovala.Klobouk dolu teda-ale je fakt,ze ja jsrm hrabos a nerada vyhazuji a mame spoustu veci a kramu 😂😂
@veselaopicka bud rada,ze nemas..Ha hlavne doufam,ze uz nebudou pribejvat!!
@kikika87 jj taky mi pomaha si lehnout a pak me pali zaha.Mame stejne projevy.Tak uz zustan doma kdyz trpis nema smysl se trapit..Ty vyklenky to jsou policky se zabudovanyma svetlama,akorat tam bude jeste vespod policka jakoby,aby se to vyrovnalo..Vyfotim az to bude komplet-jen makame venku tak na to manzel nemel cas to dodelat..Ja jsem ted prisla ze zahrady a jsem nejaka ko asi si pujdu na chvili lehnout 😂😂 ale posbirany odrezky v kyblich a bordel v popelnici (dnes ji vyvezly a uz jsem ji naplnila).Hlavne mi zase pne bricho tak jsem se hodila na gauc a budu chvili lezet..
@lindikova mazu po koupani a osuseni rucnikem.Taky obcas "mrznu" 😂 nejlepsi je zatopit predtim v krbu to "schnu" od oleje treba hodinu nez se obliknu 😂
@halasovci007 Jo tak vyfoť ještě 😉 já si lehnout nemůžu, od rána mě pálí zaha. Ani oběd jsem nesnedla. Do toho mě bolí v krku. Jsem otravena ž toho myho stavu.. 🙄 my jsme nahoře natirali palubky a tak různě. Utíká ten den volna.
@lindikova tyden neni tak moc, mereni je pouze orientacni, neboj 😊 nas prdola je jednu kontrolu o tyden vetsi, dalsi o tyden mensi. Staci mm a je to hned tyden sem, tyden tam
@krisatko budu drzet pesti, at se jeste zpatky otoci. Ono to ale bohuzel muze souviset i s tim, jak Ti dr.minule rikala, ze tam ma malo mista, to pak ty miminecka se otaci koncem panevnim. Ale neni vsem dnum konec, stale muze udelat dalsi kotrmelec, hlavne, at prestane kopat do cipku. Kdyby se ale nepretocila zpatky, bude na miste pouvazovat, jak budes chtit rodit, zda cisarem, nebo prirozene, pokud dle polohy to pujde, nebo pripadne zda bys sla do pretoceni, ale pokud by bylo treba malo plodovky, nebo malo prostoru, je to hrozne riskantni hmat v techto pripadech
@tsasenka ja se taky bojim porodu, ale paradoxne spise te prvni doby porodni, ktera byla nekonecna a nic se se mnou nedelo, to jsem se citila presne jako v tom vtipu, ze se sbalim a odejdu, ze uz toho mam dost, tak jak jsi psala.. Druha doba... no... jen vim, ze to neskutecne bolelo, ale byla jsem uz tak mimo a jela na nouzovy rezim a tu bolest uz vnimaka tak nejak z dalky... toho se ale obavam taky, ze tehdy jsem byla mimo... ale ted si to muzu uz "uzit" v plne parade a ta bolest me muze tzv.ochromit. Neboj, nejsi v tom sama. Spolecne se budeme hecovat, ze to bude dobre. Zvladnes to, neboj. Ja jen doufam, ze nebudu mit takove desne myslenky, jako u syna, ze se neco po a ja uz zustanu na sale... to bylo pro me hrozne deprimujici, mela jsem z toho hrozny strach. Ted jsem si naordinovala prisny zakazala jakekoli filmy s tehulami... aniz bych to planovala, par dnu pred porodem jsem se koukala na film, kde byla tehule k porodu hned na zacatku filmu a dopadlo to blbe... takze ty myslenky byly... ted si rikam, ze proste vse bude ok a zadne filmy a seraly s tehulkami a rodicima zenskyma 😂 male lasky jsem videlal 2x a to ani ne cele a mela jsem dost taky 😅 to jsem si balila kufry uz u tech malych lasek, ze mam dost a nejdu do toho 😂
@krisatko mě se 2 děti otočili až ve 38 tt a to už jsem poznala, to bylo docela drsný.
Holky, jak jste na tom s pohybem? Já jsem teda z tohoto těhotenství docela vyřízená. Teď jdu na 2 - 3 hodiny ven a dojdu domů úplně ale fakt úplně hotová a když jdu na cvičení s dětmi a pak máme ještě jeden kroužek a jsme celkem 5 hodin pryč, tak to jsem zralá tak na postel. Strašně mě tvrdne břicho a tlačí mě fakt dole. Takové stavy já znám až těsně před termínem ☹ achjo, já chci aby mi bylo dobře.
To není fér, nejdřív do 25 týdne bliju a pak mám 5 týdnů klid a teď jako tohle.
Jinak holky, kdo máte v plánu kupovat plenky pampers, tak mají v akci v Kauflandu, my jsme si koupili 2 ty bílé za 279, 80 ks. Což je na ty premium Care dobrá cena.
@kikika87 a zkousela si ty ovocny pastilky z lekarny?Mam je doma a kdyz je nejhur vezmu si ji.Nebo sklenicka mleka..to se ti nedivim,ze si otravena..tak snad se ti udela lip 😉
@lindikova to budou hormony..Dneska tu byla mamka a rika mi neco a me najednou uplne rozbrecela,ze se jen zminila o babicce.Ta je uz 17let po smrti..Proste mi prislo lito,ze zenrela a nepozna pravnouce..neslo to zastavit a brecela jsem jak zelva 😢

@halasovci007 já taky mažu a zatím nemám ani jednu a to mažu Qlastikem nebo jak se to jmenuje mažu jen břicho, stehna a prsa neřeším a taky nemám ani jednu. Tak třeba to tak i zůstane.