Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahojte, využila jsem čekání v čekárně na EKG k dočtení 8 stran příspěvků 😂
Dneska jsem byla u Dr, tak jsem trošku přibrala, ale prý ok, terorista měl zrovna hlavu dole a choval se ukázkově, má už přes 1800g a prý je podle tabulek 😂
Říkala jsem mu i o tom svědění břicha tak mi ke krevnímu obrazu připsal ještě i jaterní testy ať vyloučí vylučování nějakého hormonu z játry či co.
Tak v pondělí uvidím.
@tsasenka ty máš teda tempo. Jsi fakt dobrá. Já nic nestíhám a nemám. Ale vzhledem k tomu že je mi hůř a hůř a fakt mě vše už dělá problémy, tak se vším budu muset začít co nejdřív. Už jsem zrušila i cvičení na které jsem s holkama chodila, jsem fakt jak stará babička.
Manžel je na sobotu pryč tak se asi pustíme do nějaké činnosti.
A co kupuješ dětem pod stromeček?
@tsasenka ty jo.. jsi dobra! Jsi rychlik. Ja rekla manzelovi,.ze snad se k tomu uz dokopu a aspon proberu, pak vyperu a vyzehlim a on na me, co blbnu, ze at to delam.chvili pred terminem, ze se na to bude zbytecne prasit... nevim, jak si to jako predstavuje... tak jsem mu vysvetlila, ze to bude pro me cim dal narocnejsi.... a kdo vi, kdy budu rodit, odpoved, tak se o to postaraji babicky... fakt chci, aby se v nasich vecech hrabaly babicky...
Holky uvažujete o založení spořícího účtu pro mrňata? A máte tip jaké?
Tak kontrola proběhla jako vždycky, na bolení břicha si mám vzít hořčík, čípek OK, dítě je hlavičkou dolu a donutila jsem doktora vypsat mi formulář na mateřskou, protože další kontrola bude už na mateřské. Takže ultrazvuk budu mít až za měsíc. Jo a zadanka do dia poradny, to jsem se musela zhadat, že do Podoli nechci, nakonec to fakt nechal prázdný 🙂.
Pomoc umírám. Jsem hrozně nachlazena, zítra jdu k doktorce ať mi něco da a beru si neschopenku. Dítě mi asi každou chvíli vyleze z břicha přes pupek, nevím proč je tak neklidné. Ale mě je fakt zle. Byla jsem od včera v Mnichově, ráno jsem se už vzbudila a trochu mě bolelo v krku, ale jak se mi to rozjelo za těch 24hodin, to je mazec. V noci sem vůbec nespala, ještě jsem strávila asi 14 hodin v aute od včera.. No sem hotová. A to mám být v práci poslední tři týdny. Holt si je asi ještě trochu zkrátím 😏 Jak to asi snáší mimco když je mi špatně, kašlu atd?
@priefi
@bemo Holky, nevím, jestli je brzo, ale poslední dobou je mi docela špatně, tak budu ráda, když to budu mít všechno nachystané, dneska jsem si lehla do postele s malou a 2 hodiny ležela. Já už to nějak nedávám, jsem nevýkonná 😀 ještě došiju 4 kosmetické taštičky na stroji a všechno šití uklízím, protože už se mi u toho blbě sedí a břicho začíná prostestovat.
Pro starší holku jsem kupovala naušnice, šiju jí kosmetickou taštičku, chtěla teplé huňaté papuče na zimu a ještě nějakou kosmetickou a kreativní sadu (4. třída)
a pro malou mám koníka, šité pexeso, fusak pro panenku, pěnové pucle, korálky na krk, náramek, zvířátkové papučky ... a už to z hlavy nedám, musela bych se podívat do poznámek.
Ahoj všem hlásím se po dnešní kontrole. Všechno v pořádku, malá je přesně tak jak jsem si myslela, prý nejčastější uložení miminka v tomto tt..Hlava dolu, zádíčka vlevo a nohy nahoře vpravo, tam přesně cítím jak kope do žeber. Dělala na nás ksichtíky, utz nemá ráda..Ptala jsem se na změnu tablet železa, tak si ťukal na čelo proč hladovím, že to můžu brát s jídlem a ptala jsem se na masáž hráze, co na to můžu použít, abych si nepřivodila nějakej zánět, tak říkal, že v tom nevidí smysl, že je to dané a že je to jako s ušním lalůčkem prej, vytahá se za měsíce ne za dny 😃 toto vysvětlení mi stačilo 😃 😃 dneska měl blbou náladu, jinak v pondělí se mám stavit pro ukončení neschopenky a nástup na mateřskou jupííí budu volná 😂😂🙏 tak jsme se courali trochu po krámech a koupila jsem první dárky - ségře a švárovi úžasný hrnečky "ve svetru" ségra miluje hvězdičky, tak každej bude mít jiný a budou mít sadu 🙂 a jsem z těch 4 hodin ve městě nějaká vyřízená, takže sice budu volná i mimo vycházky, ale fyzicky to stejně už asi nedám 😀
@halasovci007 Já jsem taky byla hrozně šťastná, když mi minulé těhu zrušil nemocenskou. Sice na mě kontrola nikdy nepřišla, ale konečně jsem mohla ven, kdy jsem potřebovala 🙂
@tsasenka no právě, jako když má manžel volný den, tak ty 4 hodinky jsou málo..Jedeme např. do krámu a něco vyřídit a pak někam na návštěvu a už koukám na hodiny kolik j, abych byla v 16:00 před barákem..Když není doma tak mi to ani tak nevadí, to skočim na nákup jen u nás na vsi..Moc se těším, že budu volná, nebudu furt sledovat hodiny a nervozně popohánět kolonu abych náhodou doma nebyla o 2 minuty dýl (to mi říkala švagrová, že na její známou byla sociálka 2x - jednou těsně před vycházkama a jednou těsně když skončily, že jsou zákeřní) takže to fakt dodržuji..
@halasovci007 tak tohle mi tak nějak řekla i má gyndařka při kontrole před 2 týdny, že jak u mazání břicha záleží na tom jak kdo má elastickou pokožku, takže i pokud maže, jak vzteklý několikrát za den, tak jestli není dost elastická stejně popraská a tak nějak se vyjádřila i k masáži té hráze. PA sice na kurzu zase říkala něco jiného, ale tak mám koupený ten olej na hráz od Weledy, tak si říkám, že tím že to zkusím nic nepokazím, už aspoň pro ten pocit, že jsem něco proto udělala 🙂
@zetta01 přesně něco si koupím je na čase zajet za známou, co pracuje v lékárně, ona mi určitě poradí..No já mažu a strie přibývají, možná dobře, že si tam nevidím 😀 pak na to nebudu mít čas a do léta to snad vybledne. Tak jestli budu mazat hráz a taky to bude k ničemu, jelikož mám prostě tu genetiku asi špatnou, tak budu mít dobrej pocit, jako se striema 🙂
dneska mě vážil a to musím říct, že mi napsal kontrolu o vycházkách a předtím sem běhala po krámech, takže jsem potřebovala i čůrat 😀 a mám od vystavení těhu průkazky nahoře už 5,8kg. A koukám do průkazky, že mi dopsal i výsledek z té krve a zakroužkoval červeně Htk 32,7 a napsal komp. věk 31,1 tak to teda znamená, že je malá o dva dny menší než je tp asi. On moc nemluvil dneska měl nějakou blbou náladu mno.
Jinak mě fakt znervoznujete jak máte vše nachystané 😁 já prostě nemám vůbec nic. Takže do vánoc se nesmí nic dít. Jinak kde najdu v prukazce to železo ? Já tam nic nemám. Taky jsem zvědavá kolik bude už mimco vážit, ale jdu na kontrolu až za 14dni...🙄
@halasovci007 přesně tak, aspoň pro ten pocit, já teď nemažu ani to břicho a musím zaťukat zatím nemám nikde nic, tak snad to vydrží, ale je fakt, že teďkom mi začalo bříško dost poporůstat. Tak to máš krásnou váhu, já když jsem byla na kontrole 31+0 tak jsem měla přesně 6,4kg nahoře a docela s teď bojím těch posledních týdnů :-/ na kontrolu jdu za 14 dnů,tak se uvidí no. Jinak náš malý je o týden větší, ale jak říkala nějaký týden nehraje roli, přeci jen jsou to odhady. Já už se taky strašně těším, až mi ukončí neschopenku, mám sice dlouhé vycházky, ale tak ta svoboda a né čekat do 13hod vždy. Jinak zítra doperu poslední oblečky abych to mohla o vík. všechno vyžehlit a už jen přeperu látkové pleny a bude vše nachystané. Ještě dokoupit pár věcí co chybí a koncem listopadu, už chci vše nachystat i do porodnice radši, ať na to nemusím myslet a zaměřím se na dárky a cukroví, ať vše pěkně v klidu stihnu 🙂 A říkal ti i váhu miminka?
@priefi můj manžel má taky na všechno čas a i když vidí jak je mi teď tak mu nějak nedochází, že mi za měsíc asi líp nebude. A navíc budou Vánoce a to se u nás trouba nezastaví. Je pravda že už spíš uplácám jen těsto a zbytek zvládnou děti, ale i tak toho bude dost.
A představa že nám perou babičky, no to si fakt nedovedu představit, ani to že by se jim do toho chtělo. Ti tatínci si to vždycky představují a teda ten náš si umí vše velmi usnadnit.
@krisatko já měla postýlku složenou měsíc před termínem jen u první dcery a pak už jen když jsme byli v porodnici, tak to udělal tatínek. Prádlo si vždy vyperu tak ten měsíc před termínem a dám do těch pytlů aby se na to neprašilo. A vše ostatní jen nějak očistím, protože přebalovací podložka atd se u nás téměř 10 let schovávat nemusela 😀
@kikika87 hlavně ať je ti lépe..Zítra si pro tu neschopenku můžeš ještě skočit před víkendem 🙂
@zetta01 váhu mi vůbec neříká..Prý proto, že je to jen odhad,akorát že malá měří 31cm vždy mě položí na lehátko a metrem a pohmatem to zkoumá..Já už mám teda téměr komplet sbaleno do porodnice, téměr vypráno a vyžehleno včetně plen, ale doma sem to teď zanedbávala, tak postupně začnu uklízet, péct, nakupovat a balit dárky, taky výzdobu dělat 🙂 jelikož mám do toho 30tiny tak už musí být nazdobeno 🙂 jinak jsem dneska objednala monitor dechu a tu knížku, teď zkoumám ty chůvičky už to chci mít co nejvíc připravené a pak už jen nasávat předvánoční atmosféru po těch narozkách 🙂 i když je mi jasné, že budem dokupovat dárky ještě před Vánoci 🙂
@halasovci007 no já jsem s dárky ještě nezačala,zatím furt hledám inspiraci a vymýšlím, ale př. týden, už se chci pustit do nakupování, abych to nenechávala vše na poslední chvíli. My to tak máme každý rok, že ještě nějaké dárky řešíme těsně před vánocema, ale to, už jsou obvykle jen maličkosti. Na výzdobu se taky těším, už mám nakoupené ozdoby a budu si dělat věnec na dvěře, ozdobu před dveře a adventní věneček 🙂 strašně se na ten čas těším, ale je fakt, že jsem na to sama zvědavá, jelikož na sobě pozoruji, že to všechno začíná být jakési obtížnější. Dneska jsem si přepírala nějaké prádlo ručně a teda stačilo mi :-/ takže jsem říkala, že když toho péct moct nechci, měla bych začít co nejdřív, abych i to málo se svým tempem stihla upéct 😀

Ahoj, tak mám za sebou druhého zubaře v těhotenství, prý mým zdravé zuby, tak super. Bála jsem se, že když už jsem potřetí těhotná, nějaký ten problém už bude.
Jinak dneska odpoledne dopírám poslední várku věcí a i kočárek. Neskutečně to letí, 9 týdnů do porodu, prostě mazec 🙂 Už dávám dohromady vánoční dárky, něco už mám i zabalené. Ještě teda to cukoví, ale to doufám, zvládnu i s dětma 🙂