Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 Vánoce jsou nádherné období a s dětmi to je prostě kouzelný. Vždycky se snažím udělat fakt parádní svátky, pečeme hodně cukroví, dělám adventní věnec, dětem dělám adventní kalendář s takovýma ukolama na každý den, peču vánočky. Je toho fakt hodně a i když mě to baví a užívám si to, tak i v normálním stavu jedu opravdu každý den do noci a jestli do toho mám chystat na miminko a vůbec se udržet nějak relativně v klidu, tak budu muset něco oželet. A to mě hodně mrzí. Děti se vším počítají a těší se na všechny ty činnosti a já už teď vysaju dům, uvařím oběd, udělám takový ten provozní úklid a jsem odrovnaná na zbytek dne. Do toho mají děti zimní koncerty, tak bude i hodně cvičení. Bude to náročné. Ale možná když začnu dřív tak se to stihne.
@halasovci007 Jo ráno si zabehnu, mám pocit, že i zánět mocaku mam tak vezmu rovnou i moč. Prostě když už, tak už. Včera v noci jsem byla curat 6x a to sem šla spát až v jednu a musela jsem vstávat po sedmé.
Já se taky tak těším na prosinec a vánoce. Začnu vše chystat. Dárek nemáme ani jeden a patro stále není hotové ani zdaleka. Jak my to letos stihneme. Taky budu dělat věnce a musím něco upéct. Holky dobrou, já pádam...i když to většinou jak jsem nejvíc unavená, tak usnout vůbec nemůžu.
@bemo obdivuji tě, jak to s tolika ratolestmi parádně zvládáš. Jj je to krásné období, ale ten shon předtím, to je taky náročné.Tak ono něco jde udělat dříve, něco bohužel ne ☹ třeba věnce taky dělám většinou až na poslední chvíli, ptž mi pak rychle uschne ten v obýváku, jelikož topíme krbem..A ještě jestli chystáš do noci, to teda klobouk dolu, já teď když jsem utahaná, tak mi prostě vypíná hlava a musim jít chrnět..To bych asi nezvládla fungovat dál i když mimo těhu, to jsem zvládala v pohodě překonat vyčerpání, teď je to horší..
@kikika87 tak dej echo jak si dopadla. Tak 6x čůrat to je moc, to bude asi opravdu nějaký urologický problém ☹ my taky dělali doteď na zahradě, ale já už na to kašlu, teď manžel kope díru, táhne venku vodu a elektriku, aby mohl na místě, kde to bylo začít dělat dřevník (na prkna z tý zbouraný boudy, aby se uklidila zahrada) Teď musím udělat resty - hlavně to do čeho se mi doteď nechtělo a to je především vyprat ty věcičky, který se musej v ruce a dožehlit zbytek prádla..Jinak jsem se dneska rozšoupla a dokoupila skoro vše potřebné a zamilovala jsem se do nosící bundy. Je prostě úžasná 😍 asi si jí koupím k narozkám 😀 taky se mi stává, že jsem utahaná a jak ulehnu a malá kope, nemůžu zabrat, tak to půjdu zkusit, ať ráno vstanu a vrhnu se zase na dodělávání restů 🙂
@halasovci007 přesně tak 🙂 to já musím určo klasiku pro mojeho, vanil.rohlíky, linecké, pracky, bratislav.roládu a kokosky (to miluji já) my máme naštěstí zabudovanou troubu, takže se k ní nemůžu ohýbat, pač to bych taky horko těžko dávala. Je to fakt, vánoce jsou to nejkrásnější pro mě z celého roku, je to sice největší hoňka i v práci to bylo nejšílenější období, ale stejně to lítání a honění se za to stojí. Letos se těším obzvlášť, jelikož po 11 letech to budou s manželem naše 1 a zároveň vlastně i poslední společné vánoce co budeme sami. Dřív jsme bývali u našich a co jsme zrekonstruovali barák, tak se vánoce slavili u nás přišli naši, brácha a babička a lino i jeho nová přítelkyně s dcerou, ale letos jsem řekla, že ne. Stejně brácha budou mít, už v tu dobu 2 měs.chlapečka a kdo ví co bude semnou. Já už se bojím cokoliv říct nahlas, ale taky jsem říkala, aspoň ten štědrý den ať vydržím a pak ať se děje co chce 🙂
@era8722 moc děkuji, no já jsem ho teď za těhu měla prvně, ale za to teda je pořádný :-/ takový opar jsem snad v životě neměla. Dneska jdu na allegro, jelikož jsem se dřív léčila s astmatem, teď už sice nic neužívám, ale radši pro jistotu chci ať na mě dr. před porodem koukne, tak se ho zkusím na tu pusu zeptat co mi řekne. Strašně to bolí a mám to opuchlé, jak zrůda, vůbec se mi nechce mezi lidi ☹
A jak Vás tak čtu s tím spaní, tak teda já jsem poslední dobou úplně marná, je 20 hodin koukáme na zprávy a já se chce třeba na něco dívat a já jak lehnu na bok, tak jsem jasná a manža mě pak budí cca kolem té 22, že jdeme spát, vyčistím si zuby a znechuceně si jdu lehnout, pač vím, že za chvilku budu zase vstávat na wc, lehnu ale do postele a za chvilku o sobě nevím, ale pravidlo co 2,5hod. budíček na wc a ten mám až v přízemí, takže se mi tam vůbec nechce ☹ ale je fakt, že na druhou stranu celé těhu vstávám vždy, jak vstává manžel do práce a to o půl 6 já prostě neumím spát dlouho, takhle vstáváme i o víkendu, když bychom si mohli pospat :-/
@bemo Taky to tak mám, že chci dětem udělat kouzelné Vánoce, protože to jsou nejkrásnější svátky v roce. Takže těsně před Vánocema jsem chodila spát hodně pozdě, abych měla všechno nachystané a byly to pohodové svátky bez stresu. Teď mi začíná být ke konci zase špatně, tak snad to nějak zvládnu. A holky nadšeně pomáhají s výzdobou, tak si to vždycky hezky užijeme 🙂
@zetta01 my letos poslední Vánoce jak já říkám v poklusu..Jsme spolu 11let, ale každoročně jedeme dopo dát dárky k partnerových rodičům a večer si dáme večeři, dárky s partnerem a tátou a pak jedeme až si trochu odfrkneme po večeři k naším (s námi bydlí taťka a u našich druhý - mamky druhý manžel, který mě vychoval když se naši rozvedli - je to složité :-O) a dáváme dárečky tam a hlavně teda dostáváme. A k babičce a pratetě jezdíme 25, kde se scházíme s našima většinou hned dopoledne 🙂S rodinou to skloubit dohromady je to složité, ale pak se bude všechno podřizovat malé (jak bude mít rituály na krmení, koupání a spinkání) S malou to asi uděláme tak, že prostě budeme doma a kdo bude chtít tak ať po rozdání dárečků dorazí i k nám..Takhle to mají známý a oboje rodiče se tam vloni sešly a malá jejich měla tolik dárků jako od všech, že to neměli ani kam dát 😀 ale byla nadšená jenže ona už je starší to mimčo to třeba příští rok ještě vnímat nebude..každopádně já se pokusím trochu péct, možná pozvu na pečení ségru, že bysme si napekly spolu 🙂 jeden rok jsem takhle pekla se sestřenkou a dávaly jsme si u toho punč, to bylo strašně fajne 🙂 ale ona už má tři dětičky tak i mnohem víc povinností než když jsme byly svobodné a bezdětné 🙂 už se těším na trdelník na vánočním jarmaku, to si nesmím nechat ujít 🙂
@zetta01 s tím spaním to mám občas podobně, ale některé dny třeba vydržím i do půlnoci. je fakt, že nevstávám do práce a prostě vstanu až vstanu pokud nemám doktora. Někdy vstanu na wc a ještě usnu a někdy čumákuji už v půl 5..Bála jsem se až bude malá, že nevstanu, ale zjistila jsem jak jsme hlídali teď štěňátko, že mám lehké spaní a podvědomě hlídám i v noci, což je na jednu stranu fajn a na druhou asi budu úplně ko 😀
@halasovci007 Moje doktorka má zase dovolenou. A mě je lépe, tak se to pokusím vydržet přes víkend. Skočím si ještě pak do lékárny. Curat sem byla jen 4x. Asi jsem byla jen pristydla z toho fotbalu. Já ji mám od alpine, jeden pás na břicho a další na mimco. Není špatná, určitě pak unosim 😉 Venkovní práce naštěstí už nemáme, ani by se mi venku nic dělat nechtělo...tak ať to máte rychle hotové.
@halasovci007 to my letos budeme sami doma, ráno dodělávky, odpo. objedeme hřbitovy a stavíme se u našich a pak pojedeme domů, dáme si večeři, dárky a uděláme si krásný večer. K babičce, bráchovi pojedeme, až toho 25. a tak stejně i k našim a to tam jezdíme i na oběd. Já stejně jak bude malý na světě, tak chci prostě trávit vánoce, už jen s nima a udělat si na tento den nějaké krásné tradice, které budeme dodržovat každý rok 🙂 Já jsem na neschopence, takže taky nemusím vstávat, ale prostě já jak se vzbudím, tak už nespím. Jinak já to s tím spaním mám taky tak, že mám docela lehký spánek, vzbudí mě opravdu cokoliv. Kolikrát můj mluví ze spaní a nebo se něco venku děje, on o ničem neví a já jsem hore. Když s náma spí naše čivava, tak sice má 2 roky už, ale já jsem pořád ve střehu kde je a abych ji náhodou nezalehla, ono prostě to podvědomí je 🙂
Ano na opary můžu taky na 100% doporučit URGO , je sice dražší, ale zabírá fakt rychle.
Já už se taky těším až mi příště doktor ukončí neschopenku a budu moct chodit ven jak se mi zachce, ikdyz se to dá vydržet, mám vycházky od 12 do 18hod.
Na Vánoce jsme letos u mých rodičů, a mamka už hlásila, že letos budu koukat jen na pohádky a cpát se. Je to sice o deset kilometrů dál do porodnice, ale snad to bude ok😇
@halasovci007 to mi pripomina meho dr., co jsem mela pri synovi, ted uz je v duchodu. Taky nic nikdy nerikal, nevysvetloval, jak mel blbou naladu a ja se na neco zeptala, prisla jsem.si pak jak nejaka hlupacka 😅 a kdyz mel dobrou naladu, tak to taky jsem se prdlajz dozvedela. Treba, ze mi tece z nosu krev, odpoved, odnekud vam tect musi, kdyz nemate ms. Takze tak... ani jsem nevedela, ze syn je o tyden mensi ze zacatku, proste nekomentoval, ani vcestnou placentu, ze bychom meli mit nejake omezeni, me bylo zle, takze ani nic nebylo, jeste ze tak.
@tsasenka ja jsem ted taky takova nejaka bez energie, ale co beru to zelezo, zacalo mi byt trochu zase lip... no lip, dopo jsem nepouzitelna, mam zaludek na vode, pak me zacne prehanet a pak je mi konecne lip. Ale uz me prohnalo i vcera vecer 😅 mno... vsichni z zeleza maj zacpu, jen ja musim byt extravurst 😂
@kikika87 to je rozumne, jen to vylez. V tehu by se to prechazet nemelo. Lichorerisnici si porid, vyuzijes i pri kojeni, kdybys byla nemocna. Ja ji beru uz i preventivne, kdyz citim, ze na me neco chce lezt. Co ji mame doma, je to lepsi a rychlejsi prubeh. Hlavne, at Ti je brzo lip. Ja taky jeste nemam nic pripravene 😂 a taky jsem z toho nervozni, jak uz tu maji holky skoro vse hotove 😅 a kdyz uz uz se chci neceho chytnout, tak manzel na me, co blbnu, ze to ma jeste cas 😅 Ja mam zelezo jako hemoglobin a sestra napsala hem., je to kolonka kde jsou i dalsi mozne odbery krve a hemoglobin mam prozatim jen u 1., u 2 jsou asi triply (nebo dalsi vysledky z prvniho odberu a ve 2.trim se krevni obraz nebral) a 3 mi doplni sestra, az budu v ordinaci, vysledek mam prozatim jen telefonicky, prozatim tam mam jen datum
@bemo no to ja si taky neumim predstavit. Jako moje mamka se nabizela, ze vypere a vyzehli mimi oblecky, kdyz videla, ze se na to moc netvarim, tak aspon, ze vyzehli at u toho nemusim stat a manzel na me cocky proc ji to nedam, kdyz tak chce 😅 mno a tchyne? Po te bych teda nic nechtela.... stacilo mi, kdyz jsem byla v sestinedeli jeste bolava po nastrihu, k tomu zanet prsa, co se resil chirurgicky a manzel pripravoval byt, maloval tam a vyklizel veci po jeho babicce a oni mu tak trochu pomahali, hlavne s tim vyklizenim, byly to jejich veci a tchyne se nechala sylset, ze ani neprijdu pomoct pri malovani a musi oni.... jako nastvalo me to, protoze jeho babicka zemrela mesic pred porodem, pak teda vymysleli, ze tady budeme bydlet my, ale jen pod podminkou, ze 1x mesicne si u nas bude tchan varit tlacenky, s cim jsem nesouhlasila, v takovem smradu a masnote moje dite nebude a manzel byl za jedno se mnou, takze hledali do bytu nekoho jineho a az den pred odchodem z porodnice mi manzel oznamil, ze se tam budeme stehovat, ze z tlacenek ustoupili. Dovcu misto, aby travil s nami, travil hl.na byte, vikendy taky... vse se mohlo pripravit pred porodem, mohla jsem mu pomahat, ale ne.... navic po tom vsem, jsem tam ani nechtela, ale bylo mi to jen oznameno, jako porad lepsi, nez byt v jednom pokoji v byte s mamkou, ale ja chtela neco sveho, kde budeme sami, coz se nekonalo. A pak v 6ti nedeli jsem byla rada, ze jsem rada a hrozne se me to, co rekla, dotklo a uz bych po ni nikdy nic nechtela.
@halasovci007 my to takhle podobne mely rozlitane nez se nam narodila dcerka..23.12 se brzo rano jelo k moji mame(2hcesty),poobede se prejizdelo k manzelovym rodicum(1,5h cesty) a v noci domu(45min) ..24.12 jsme meli pro sebe a 25 .12 se cela rodina schazi u babicky s dedou.. akorad pred 2rokama kdyz jsem byla ve 29tt jsme 23.12 prijely v noci domu a asi toho uz bylo na me moc a zacala jsem brutalne krvacet a rozjel se mi porod tak jsem si pak ty vanoce uzila pekne v nemocnici u apolinare:/ ted s detma to take bude tak kdo chce tak at prijede a smitec ja holky nebudu o vanocich tahat po vsech certech
My tedy taky rozhodně nikde netestujeme na vánoce. Byvali jsme vždycky všichni i s babičkou u moji mámy. Od loňska jsme u nás v domku a letos to bude taky tak. Zbytek se vidíme před vánocemi a pak už se nikam nejezdí. A mě to tak vyhovuje. A letos bych už vůbec nikam nejezdila. To už chci mít klid, se budu sotva valit.
@kikika87 tak to je paráda, že je ti líp..Tak snad už to bude jen lepší a lepší.. děkujeme, dneska je velku cekem zima, takže makám doma, utírám prach a luxuji, ale musím postupně po pokojích, ono na těch čtyřech nic moc a břicho pěkně pne..Taky máte tam debilní vysavače? Evropská unie nařídila, aby vysavače měly nižší výkon a mě příjde, že to houby saje, rohy určitě ne, tak musím vysávat na čtyřech chjo ☹
@zetta01 taky si chceme udělat tradice, to je přesný..Třeba manžel chce, že jednou bude malá s ním zdobit stromek, jakože to připraví pro Ježíška, aby měl kam dát dárečky, že to tak dělali doma, jenže u nás nosil stromeček i Ježíšek a bylo to vždycky i s tím těšením na stromeček (jenže taťka když to strojil - jelikož jsme měli každoročně obří stromek, tak na tom strávil celé odpoledne, ještě než nanosil dárky) tak uvidíme jak se dohodneme 😀 Tak my tradičně půjdeme po snídani a pohádkách na procházku s pejskama, pak obídek a pohoda, dovezeme dárky ke tchánům, večeře, dáme si dárečky a k našim (jezdíme třeba v 9 v 10 jak to výjde. Mimo to když mi hodně slehne z večeře, tak si dám u našich kapra, manžel to nejí, takže to domů nekupuji a máme jen řízky a klobásu) a druhý den k babičce a tetě..Ale uvidíme jak to tom budu, možná zůstaneme doma už letos, když vidím jak jsem teď vyřízená, mám vyluxovanou půlku baráku a mám pocit, že mi malá z toho břicha co chvíli vyskočí. Strašně kope a řádí..
@malecek taky se hodlám letos jen cpát a koukat, o všechno ať se jednou za život starají chlapi (manžel a taťka 😀)
Holky... Řešily jste někdy dilema - šéf super, práce super ale díky kolegům nechuť se vracet do práce? Čím víc se blíží mateřská tím víc mě tu deptaji. Zjistuji, že celé roky mi tu jedna dělá zle a od toho se odvíjí chování vůči mě ostatních zaměstnanců (pomluvy, drby....) A už mě to ubíjí. Těším se až odtud odejdu a nechce se mi zpátky
@priefi jj ten můj dr. je taky postarší pán, asi stará škola, tak to mají podobné 😀 mluví na mě sem tam odborně a já jen odhaduji, co to znamená a občas mi to sestřička přeloží nebo se zeptám když mi to příjde důležité 😀 to si pak příjdu taky úplně jak hloupá, ale co líná huba, holý neštěstí jak se říká 😀
@priefi neboj ono se to kouzlo vrátí..Já jsem měla vždycky takový ty uplakaný dny když jsem nemohla otěhotnět, vždycky jsme u našich po dárcích chodili ven a pálily prskavky jako poděkování Ježíškovi, je to tradice od dětství a děláme to dodnes..Ale ty roky, kdy jsem nemohla otěhotnět jsem se na Vánoce ne že netěšila, ale nebralo mě to tolik, protože se ztratilo to kouzlo, že pro někoho tajně zdobím stromek (dřív pro mladšího bráchu) a pak když jsme chtěli miminko asi jsem prostě podvědomě cítila, že když to nejde, že se nemám tolik na co těšit..Teď se těším neskutečně moc, protože to, co mě vnitřně užíralo, to proč jsem byla smutná a nešťastná se změnilo..Uvidíš, že se ti chuť vrátí, jen až to bude tak jak sis vysnila..

@zetta01 přesně, jako bych četla svoje řádky 🙂 taky se moc těším, ale fyzicky nedávám to na co jsem obvykle zvyklá..Jinak taky každoročně vyrábím věnec na dveře a adventní věnec 🙂 jen s tím pečením nevím, moc valně to zatím nevidím, přes to břicho se do tý trouby budu špatně ohýbat.. ☹ Ale minimálně to linecké slepované na provonění baráčku upeču 🙂 dárků máme taky zatím jen pár..Ale vždycky když něco koupím, budu to hned balit, kdyby náhodu 🙂 ještě teda musím koupit balící papír. Ale tím, jak mi skončí to omezení, tak se tak nějak zase o kousíček víc těším 🙂 ozdoby teda neměním, teď už mám dva roky opravdové retro, známí se zbavovaly starodávných ozdob a jsou úžasný, takže mám téměř celý stromek retro 🙂 už se těším na tu vůni jehličí, stačí až budu dělat věnce 🙂 jaj já ty Vánoce prostě miluji 🙂 hlavně, aby se malá nerozhodla, že je strávíme v porodnici 😀