Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 Já si pořídila vysavač od Miele ten compact, papírově nic moc výkon, ale saje jak blázen, odlepil i prilepeny koberec 😀. Dává mi strašně zabrat a nebo musím výkon ubírat 🙂, na sání si fakt nemůžu stěžovat.
@halasovci007 ja mam robotickej vysavac a nemuzu si ho vynachvalit mame obrovskej barak a je to pomocnik k nezaplaceni(zvlast se psem)..jeste bych potrebovala robotickej mop ale nejakej poradnej aby to fakt poradne setrel a takovej zatim na trhu neni:/
@zavodnice tak to se máš my máme Rowentu vysavač byl drahý a saje houby ☹
@1nelinka no ten jsem taky chtěla, máme taky velikej barák, ale prej ty fakt nej stojí kolem 20tis což je teda hodně ☹
@priefi tak to je strašný..To bych teda manželovi zkusila vysvětlit, že teď jste rodina ty, syn a on a to je prostě nejdůležitější..Jenže ono když ty tam máš mamku, tak on asi chce i svoje rodiče jakoby zapojit do těch Vánoc..Ale všechno musí být v mezích..Můj manžel furt nechtěl jet už pak večer k našim a ty první Vánoce, který jsem měla být jen s ním v baráku a s taťkou jsem si užila asi ze všech nejmíň (moje mamka to i obrečela, tak jsme si volaly alespoň)..Ale co pak po večeři se rozbalilo těch pár dárečků (nejvíc dárků si kupujeme do domečku, takže pod stromečkem už máme jen drobnosti) a seděli jsme a čučeli na televizi, tak navrhnul, že pojedeme k našim, tam je prostě strašně živo, naši, brácha, ségra, babička...Sice se tam taky čučí na telku, ale u toho se vzpomíná jak jsme byli malí a zapalují se ty prskavky a klevetí se, tady bysme fakt asi jen seděli. S dětmi to bude jiné, ale na ty pohádky se stejně čučí pak celou dobu mezi svátky..Mimo to už to není jako dřív, když jsme byli malí, tak se to nedalo pustit na netu nebo na DVD a prostě pohádky byly jen ve svátky a ne že je dávali v telce i běžně během roku a možná i to mělo svoje zvláštní vánoční kouzlo...
@halasovci007 jj to je pravda ..aby se to vyplatilo tak musi byt kvalittni= drahy ja ho mam za 27tis..ale s barakem 480m2 si ho nemuzu vynachvalit..uklizi na 100% je rychlej a precizni ale je drahej no:/
@halasovci007 Hodně udělá taky ta hubice. Dost výrobců tam dává naprosto obyčejnou, přitom takové ty třeba za dva tisíce umí pomalu zázraky. Jestli mas nějakou kamarádku blízko, zkus si nějakou jinou půjčit, jestli to bude rozdíl. Původně jsem si chtěla koupit taky speciálně na zvířecí chlupy, ale nakonec to nebylo nutný. Před tím jsem měla nějakou Etu a ta byla na koberce úplně na prd.
@priefi S hrůzou čtu tvoje příspěvky o bydlení téměř s tchanovci. Máme podobnou bytovou situaci, jen to jsou mi rodiče. Pro mě jsou super, muže mají taky rádi. Ale říkám si, jestli se nechávám sobecky jako tvůj muž, člověk muže trpět slepotou, protože vidí svou rodinu, a co by na ni mělo byt špatného, že jo. Snad si nezadělavam na nějaké problémy, aniž bych si to uvedomovala. Přeju ti, aby se ti letošní Vánoce vyvedly aspoň z poloviny podle představ, mas to fakt těžký.
@1nelinka no kdybych měla zbytečný penízky, tak bych určitě taky pořídila 🙂 mno 480m2 to není dům, to je palác 😀
@zavodnice já jsem předtím měla Zelmer a ten byl úžasnej, bohužel se s ním luxoval i hrubý bordel na stavbě a schořel nám. Najednou kouř a konec, ještě, že nechytil úplně! Ale nedá se to vůbec srovnávat..tu koncovku někde dole možná najdu to je fajn tip to vyzkoušet..Nás stál tehle v akci kolem 3500 není to úplně ten nejlevnější i když ten by možná vysával líp 🙂
@halasovci007 jj je to velky🙂 hledaly jsme dum skoro rok a do tohodle jsme se okamzite zamilovaly😍😍docela jsme si polepsily pred tim jsme bydlely v byte 50m😂😂
@kikika87 jj 480 podlahovka..ale me se to ani nezda je to super rozvrzene..a na uklid taky napohodu je to zvlastni ale uklizi se mi tu daleko lip nez kdyz jsme bydlely v byte 50m.. tim ze ma vse sve misto tak mi prijde ze se ani bordel neudela..vyluxuje robotickej vysavac tak jde vice mene o to vytrir a vzit koupelny...mame vsude podlahove vytapeni a prez znameho zarizeny tarif ze frcime vice mene jen na levnem proudu a platime zalohy mensi nez v praze za byt co jsme platily..mame celou prosklenou jednu stenu kterou jsem jde v zime slunicko tak tu mame aktualne 26 stupnu s tim ze je topeni stazene na min..
@1nelinka tak to je teda mazec. Nehledáte se tam? 😀 tak to je místa dost na všechno..My teda máme baráček 120m2 patro a dole máme jen pokoj a chodbu a taťka má zbytek a všechno svoje včetně vchodu..A na úklid mi to stačí. To skončíš a začínáš uklízet od začátku ne? Ale zase místečko na všechno viď? Ono všechno má svoje pro a proti...
@halasovci007 nene to vubec ne poklizim zapochodu a pak jen vecer vytru spodni patro kde je kuchyn s obyvakem (nahore staci vytrit 1x za tyden,14dnu) my se nehledame barak je super rozvrzeny dole je obyvak,kuchyni,zachod,technicka mistnost se sprchacem plus nevyuzita mistnost kde si udela manzel domaci fitko a nahore ma manzel kancelar,2detske pokoje,satna pro deti,pokoj pro hosta s koupelnou,koupelna,wc a loznice s satnou..jsme tu teda teprve od brezna sli jsme z prahy do ceskeho raje ale uplne to tu milujeme
@1nelinka tak to je hlavní, že jste tam spokojení. Jj Český ráj je nádherný, bydlíme kousek a často tam jezdíme 🙂 Tak pokud to místečko využijete, tak to je paráda (jako domácí posilovna a pracovna, je fajn, že nemáte prázdné místnosti)taky bych jeden pokoj uvítala navíc.. 🙂i když na úklid to stačí už teď 😃 asi to je tím jak si psala výše, že u vás má vše své místo..já furt přesunuji a tím pádem spoustu věcí nemá své místo..potřebovala bych nějaký kumbál nebo dodělat dolení koupelnu a dát tam sušák a žehlící prkno atd. nebo takový věci jako vysavač..nemám právě na tyhle věci místo 😞 dřív to bylo v druhém pokojíčku, kde teď bude dětský pokoj..
@halasovci007 My máme už druhý zelmer v rade. Teď i s mokrým vysavanim a je super.
@1nelinka Hm, to zní vážně dobře...tam se musí bydlet jedna báseň. To ten náš domeček s 90m2, radši mlcim😂 jenže prostě u ty Prahy je to tak drahý, že na víc už nebyli finance. Zahradu teda máme dost velkou, ale domek ne. Tam jsme museli jít do komromisu. Super klidné misto, přesně to co jsme chtěli, ale domek není ideál a to jsme do toho ještě nacpali spoustu peněz.
@halasovci007 jde to znat ze ma sve misto my nemame ani moc nabytku a nedavno mi rikala kamaradka co tu byla jestli vunec musim uklizet ze ji prijde ze tu neni nic k uklizeni😂😂mozna kdyby nas pes boxer nebyl prase roku tak bych nemusela denne vytirat😂😂ale barak 120m mate krasny myslim pro rodinu akorad🙂
@kikika87 taky už asi nikdy nekoupím vysavač jiné značky..Mno musím přežít dokud to půjde a pak půjde tehle dolů a nahoru koupíme nový..stejně tahat to po schodech je dost náročné..
@kikika87 mytaky nejdriv hledaly u prahy pak trasa praha - hradec a nakonec jsme u nove paky😍😍ale manzel podnika a pracuje z 80% z domova tak nas misto nijak nelimitovalo..a kdyz jsme nasli tenhle dum bylo to jasny.. parcelu mame taky velkou tak jsem rada ze kdyby treba nahodou jedna z holek chtela stavet tak bude moznost ale buh vi kam je srdce potahne🙂) 90m neni spatny my bydleli v 50m se psem a taky jsme se vesly ..nejdulezitejsi je misto to nezmenis a to mate jak pises super ale baracek si vzdycky casem muzes pritpusobit🙂
@1nelinka jj jako metráž, to je fajnová, jen to je do patra a blbě řešený..Nahoře je prej 120m2 a dole nevím, tam je jen chodba, bude tam koupelna, teď tam mám jen pračku a sušičku a technická místnost s kotlem..Jenže to není novostavba a musela se přístavba napasovat na původní barák a jinak to moc vymyslet nešlo. Chybí mi ten kumbál a špajz..
@halasovci007 No je pravda, že je docela těžkej a to mokry vysávání já ani neumím využít. Ale zase pak na sedačku, koberec se to využije.
@1nelinka No tak to my právě jsme byli limitovani tím místem. Oba zaměstnaný u Prahy a už kvůli rodině se mi nechtělo nekam do neznáma. Ale co tu bydlíme, tak jsem si tak zvykla na tu vesnici a klid, že teď bych šla klidně i dal do větší pustiny. Předtím jsme byli v bytě 50m2 a to sem ani nechtěla mít dítě dřív než najdeme něco aspoň trochu většího, protože to bylo tak malé a dva kocoury jsme tam jste měli. To sem si vůbec neuměla představit.
@halasovci007 a myslis ze ten kumbal tam nepujde nikde do budoucna vymyslet?

@1nelinka no ono to ani pak asi jinak nejde, prostě všichni se musí podřídit malým dětem a jejich režimu..lepší než dítěti narušit třeba spánkový režim, aby pak bylo uplakané a zbytečně stresované..Uvidím jak to letos zvládnu, když mi nebude dobře nikam se z gauče nehnu 😀