Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@kikika87 to každopádně..taky bych potřebovala vyprat sedačku, jenže teď to nemá moc smysl když přitápíme krbem v tomhle počasí.. :-/
@1nelinka Pokoj pro hosty fakt závidím, to mě štve, že ho nemáme. Sice moc návštěvy nemáme, ale tak hodil by se. Vím kde to je, nedávno jsem jela okolo za zákazníkem. Tak máte ten Jičín, to také není ošklivé město ne 😉
@halasovci007 Je z toho tolik bordelu? My máme elektrický kotel, to je bez práce. Ani mi ta krbova vložka nechybí. Protože vím kolik je to práce a prachu. I tak tu mám prachu mraky!
@kikika87 no on ten pán, co nám to čistil naposledy říkal, že se to prostě do tý sedačky chytá ten bordel..Jako není to vidět že by byla vyloženě černá, ale je taková tmavší než by měla být.Taky máme kotel, ale teplo z krbu je úplně jiné a koukáš v obýváku na ohýnek. Mimo to stačí jen sem tam přitopit..
@krisatko Já se taky nechci vracet do původní práce. Zase kolektiv OK, ale šéf hrozný. Dělala jsem účetní, ale do účetního programu mě nepustili, všechno co šlo, se "dělalo na koleni". Takže takové všechno zastaralé, hodili mě do vody a plav. Takže místo toho, abych se po škole něco víc naučila, jsem tam často neměla 8 hodin do čeho píchnout. A dělat, že něco dělám, mě taky moc nebavilo.
Ale bojím se, že po mateřské budu zase na pracáku. Po první dceři jsem tam byla 11 měsíců, než se mi podařilo najít práci a doma jsem kvůli tomu měla od manžela zle ☹
@priefi Já jsem to tak měla, dokud jsme se neodstěhovali od nich z dvorku do svého. Vánoce jsme sice trávili sami, ale po rozbalení dárků se muselo k nim a to já jsem prostě nesnášela. Co jsem ve svém, tak bájo 🙂
Ono to fakt vyřeší až to vlastní bydlení a hlavně dál od tchánů (bydlet ve u nich ve dvoře, nebo naproti přes chodbu, to je jako bydlet s nimi ☹ ) Tak přeji, ať se vám ty letošní Vánoce vydaří a jste spokojení všichni 🙂
Holky, tak jsem vás dočetla a loučím se s vámi. Po obědě odjíždíme na povinný nocleh. Tchýně nám dala k Vánocům poukázku, kamsi do tramtrárie od nás asi 70 km, tak si tam jedeme na večeři, přespat, oběd, pak se holky projedou na koni a zase jedeme zpátky.
Opravdu nemám ráda, tyhle povinné dárky, kdyby se aspoň zeptala. Minulý rok nám všem (všem jejím 3 dětem s rodinama) naplánovala i termínově dovolenou a muselo se jet povinně. Já jsem teda s malou nejela. Bydleli všichni pohromadě v jednom "apartmánu" všechno postele v jedné místnosti ... no fakt paráda dovolená. Společný program ... Děsím se, co vymyslí letos, snad nic a nebude se nám sr... do našeho volného času.
@tsasenka neboj, ono v dobe, kdy jsi hledala praci a byla 11m na pracaku, byla krize a to bylo sakra tezke neco najit. Bud jsi musela sahnout po necem za malo penez, abys ziskala praxi, coz taky bylo trochu nerealne nekdy, protoze dostat se aspon na pohovor bylo umeni, nebo cekat do alleluja. Ted mas navic praxi 😊 Nech si otevrena vratka, kdybys nic nenasla, ale pozice ucetni je docela vyhledavana, akorat ty nastupni mzdy jsou nekdy trochu mimo misu a odradi, ale tak snad by se to casem zlepsilo. Ale pak jsou i fajn pozice s fajn mzdou, ale to uz clovek musi mit vice stesti, nekdy se dostat na pitomy pohovor je umeni. Mi v 2020 konci smlouva na dobu urcitou, v ramci rd uz mi ji jednou prodlouzili, ale ted by uz to bylo na neurcito, tak nevim, zda prodlouzi. Na MD/RD budu dele nez u nich, ale je pravda, ze s moji praci byli hodne spokojeni a slo videt zklamani, ze nakonec nenastoupim ted, ale az po 2.ditku. Sefka rikala, ze i tak se mnou pocitaji, ale popravde, nez jsem otehotnela, obcas se ozvali, ze neco potrebuji, mam s nimi i dpp, takze nekdy je nejaka ta vypomoc, od doby, co jsem oznamila tehu, ticho po pesine a citim se tam trochu jako nevitany host uz. Nevim mno... tezko rici.
Jinak jsem rada, ze mi rozumis a ze me chapes, vis, jake to je 😔 Letos mi manzel slibil, ze to budou hezke Vanoce a podle mych prani. Tak snad to tak bude. Jsem trochu skeptik podle toho, jak to vypadalo v minulosti. Ale kezby.
@tsasenka jejda... to bych nechtela. Uzij si to, pokud to pujde. U nas tohle neproslo, jednou byl o spolecnou dovcu vsech pokus, ale ja jsem odmitla jet s tim, ze dovcu si predstavuji jinak a hlavne sami. Samozrejme jsem byla ta zla i manzel byl na me trochu nastvany, ale jsem rada, ze jsem nepovolila. Pak by to tak bylo rok co rok a uz by nebylo uniku. Prvne mi to manzel podal tak nejak, ze pojedeme jen my na chatu na hory, pak jsme byli na navsteve u tchanu a bylo to brano jako hotova vec, ze jedeme spolu, totalne jsem nechapala o co go, tak jsem pak rekla, ze ani nahodou a ze pojedeme jinam a jindy. Takze chapu, ze jsi minule s dcerkou nejela. A tentokrat jedete sami,.anebo zase vsichni?
@priefi Tentokrát jedeme sami, naštěstí, i když manžel lákal bráchu se ženou, ať jedou s náma, že bysme zase byli v jednom aparmánu .... Naštěstí, švagrová, 2 měsíce po svatbě má rozum a na nic takového nepřistoupila, ufff. Já vím, že to bere, že je s bráchou, ale tak naštěstí to nedopadlo. Já nemám ráda takové "grupáče", společný program, společné všechno ... Není nad vlastní dovolenou a sami v klidu.
S těma tchánama Tě chápu, já jsem to měla doma taky. Bydlíme od nich sice 600 m, ale tcháni spolu nejsou a tchýně, jak je sama, je děsně otravná a neustále by každému něco diktovala. Já jsem si sama vyzkoušela, jaké je to, postavit se vlastnímu taťkovi, když se míchal do našich věcí. Fakt jsem zvýšila hlas a řekla mu, že je to naše věc, ať se nám do toho nemíchá. Nebylo to nic příjemného, ale pomohlo to. Občas by to Ti chlapi pro nás taky mohli udělat, že?
@tsasenka pokud tam budete celá rodina sami, tak si to snad užijete..To já mám takové dárky ráda 🙂 švagrová nám dala k Vánocům jeden rok přespání na sněhu ve stanu na horách a byla to paráda a letos plavbu parníkem a taky super, jediné co, že jsem byla už těhu a bylo to náročné od 6 rána na cestě a v půlnoci doma už jsem usínala v autě..Třeba to bude prima..Já nerada sedím jen doma, ale je fakt, že zatím jsme byli jen dva, že uvidíme jak s malou.Chtěla bych s ní výletit když to půjde..A nemusí se ani jezdit daleko..Všude kolem je spousta krásných míst 🙂
@tsasenka s prací se toho taky bojím ☹ dělala jsem 11h směny - krátký a dlouhý týden..Nebudu se moct vrátit z tohotu důvodu i když šéf mě strašně chválil a řekl, že po mateřské mě klidně vezme všema deseti..Smlouva mi teda skončila na dobu určitou - byla jsem tam krátce..Ale s malou budu hledat asi jen něco na ráno..Manžel říkal, že i kdybych šla někam do krámku a vydělala málo peněz, že je to furt víc než mateřská a časem by se naskytlo třeba něco lepšího..No uvidíme..Bavíte se že byla krize, ale už se mluví o tom, že bude další, snad to na nás nepadne až budeme hledat práci..Já bych teda chtěla druhýho prcka, ale s tím nepočítám hned, jelikož vím, jak dlouho jsem nemohla otěhotnět, takže se nám nejspíš nepodaří navázat po těch 3letech..
@tsasenka holky vy tady furt probíráte tchánovce, my jsme bydleli s našima a bylo to fajn, nikdy jim nezapomenu, že jsme u nich mohli bydlet než jsme dali dohromady domek, ale ke konci už jsem byla ráda, že jsme se odstěhovali..Spíš z toho důvodu, že jsme dělali všichni na směny a každý jinak, takže jsme se navzájem budili po noční (ne záměrně samozřejmě, ale to spaní přes den není ono a vzbudí člověka každý dupnutí nebo kýchnutí, zavření dvěří….)Nedělá to dobrotu být dvě generace pohromadě a nebo jako máme my s taťkou teď - má komplet svoje.. svůj vchod i plynoměr, elektroměr, vodoměr, jediná společná je zahrada a tam on moc nechodí, je to vlk samotář a má rád svůj klid už je v důchodu 😀 a my věčně kamarády a grilovačky, jsme prostě buď v trapu nebo tu věčně někoho máme 😀 už dneska jsem naplánovala, že jakmile mi skončej ty vycházky a budu volná, jsme pozvaný ke kamarádům na "kolaudaci" a grilovačku s tím, že tam přespíme..Jsme hrozný 😀 v trapu pořád prostě 😀 a u toho mít zase někoho jako máme my tátu, je výhodou, že když jede na nákup, zaťuká jestli něco nechci a nakoupí mi třeba v akcích zásoby nebo jen pečivo..Když jedeme my zase koupíme jemu..Občas se mu něco nelíbí, ale vždycky se domluvíme..Taky mi vyzvedával balíčky když jsem chodila do práce od pošťaček 😀
@halasovci007 přesně takhle jsme to měli i my než jsme dali dohromady domeček, tak jsme bydleli u našich, byla to hrozná pomoc pro nás, jelikož mamka po nás nic nechtěla, že alespoň takhle nám pomůžou, ať dáme barák co nejdříve dohromady. Jako byli jsme vděční za to, nebylo to špatné, ale být ve vlastním je být ve vlastním sám. Dřív mamka furt vykládala, ať nic nekupujeme, jelikož oni mají velký dvougen.barák, že pak jednou bude spodek volný a budeme to mít zadarmo, žádná hypo., ale můžu říct, ať jsou sebe hodní, tak taky jsme se dokázali pohádat, přeci jen každý máme svoje názory a já nemám ráda, když mi někdo vnucuje svůj názor, takže odstěhovat bylo to nejlepší a dodnes to vidíme s manžou, jako nejlepší volbu. Ono je taky ale hodně velký rozdíl bydlet s vlastníma rodičema a nebo s tchánovcema. Manžel se svýma rodičema nemluví, už řadu let, ale to je katastrofa teda sama o sobě a já jsem za to jen a jen vděčná, pač já je nemůžu ani cítit po tom všem co předvedli, jak žijí je to hrůza. Jak manžel sám řekl on má jen jednu rodinu a to tu moji, je to sice smutné, ale je to tak.
@halasovci007 Podruhé můžeš otěhotnět ani nebudeš vědět jak 😉 toho bych se nebala. Ale s práci by to chtělo něco jen přes den. Ale já bych se tím teď vůbec nestresovala. Kdoví co bude za pár let. Já na to vůbec nemyslím. Chceme druhé a už je mi přes 30. Sice jsem chtěla mezi dětmi tak 5 let pauzu, ale taky jsme na to mimco pat let čekali, tím pádem už není čas na delší pauzu.
@zetta01 To jste udělali fakt dobře. Bydlet v jednom domě s rodinou vůbec nedělá dobrotu. Vidím to u kamarádky, přistavili si patro, mají vlastní vchod. Teď už se dělila i zahrada vysokým plotem a celkově to tam vůbec nevypadá dobře. Strašně se rozhadali a smrdi to už i soudem. Taky jsme u mamky chvíli bydleli když jsme dávali dohromady domek a stačilo nám to 😁
Já chápu, že někdo to tak dělá, protože to vyjde o dost levnější jen přistávat. Ale je dobře nejdřív promyslet jestli to soužití opravdu zvládnou.
Mě by ty nervy za ty usetreny peníze fakt nestály.
Ahoj, vidím že řešíte téma soužití s rodiči. No, věřím že je pár vyvolených kteří si prostě sednou a funguje jim to. Ale já osobně si nedovedu představit ani žití s našima, natož s tchyni a tchanem.
A co se společných dovolených týče, tak to my zase můžeme. Máme jedny velmi dobré známé se kterými jsme byli už mnohokrát i u moře a je to fajn, fakt si rozumíme a když chceme být sami, tak to prostě řekněme a nikdo nic neřeší. Jednou či 2x ročně jezdíme i velká banda a to je náš tam tak 14 rodičů a 20 dětí a to už my nazýváme Tábor. A zase některé výlety jsou společné, kdo má zájem a jiné podnikáme úplně sami. Děti se na to těší celý rok. Každý den vaří jedna rodina a fakt si to užijeme.
https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-jane-cros... jinak holky co říkáte na tento kočárek? Potřebuju sportovní, hluboký mám hezky.
@tsasenka svagrova chce taky svuj klid 😂 ale vis co, problem je, ze ho ukecaval Tvuj manzel, mozna i on je iniciator tech mega vyletu. Ja taky mam raci svuj klid. Manzel mi rika, ze me chape, ze jsem jedinacek (polovicni, mam starsi sourozence se kterymi mam spolecneho otce, ale nevyrustali jsme spolu), ze proste to neznam, jake to je mit sourozence a jak on je bere... mno... asi neco na tom bude, mela jsem svuj klid a stale ho chci... takze casto treba nase rozhovory konci, ale ja s nimi zil x let v jednom pokoji a ja odvetim, ale ja s nimi nezila x let v jednom pokoji.
Mno.. moje mamka je taky sama. Kdyz jsme se odstehovali, tak taky mela tendenci urcovat, ale ackoli to bylo tezke, taky jsem ji rekla,.ze to takto nejde.
Jinak manzel pri me stoji, uz mi kolikrat rikal,.ze se me vzdy zastava a jsem nedotknutelna, ale uz mi nerekne oc jde (radeji a ja se ani radeji neptam, pred tim, kdyz mi to rekl, tak mi to bylo lito a vzdy me to akorat nastvalo). Navic mam neskutecneho pamatovaka, takze si to pamatuji.... jednou na me vyrukoval, co porad mam za problem a ja mu vyjmenovala x veci, tak na me zoral a pak rekl.. hm... na to jsem zapomnel a ze se teda nedivi, ze jsem nasupena 😅
Akorat ty Vanoce jsou u nas kamen urazu... ale udajne letos to bude jine mi rikal. Tak snad
@zetta01 no my jsme se ani neměli čas nějak hádat..Spíš mě mrzelo, že doma mamce moc nepomůžu..Byli jsme pořád na baráku nebo v práci a k našim jsme se jezdili víceméně najíst, vykoupat a vyspat..Makalo se pořád v kuse..Našim budu do smrti vděčná, přijali mého tehdy přítele pod svoji střechu a to ho vůbec neznali..Vlastně jsme u nich bydleli dvakrát. Nejdřív než nám přiklepli startovací byt a po 3 letech než jsme předělali barák..Můj manžel teda s tchánovcema mluví a občas k nim chodíme, ale bydlet by s nima nechtěl ani on když jsme se o tom bavili..Každopádně nemůžu na ně nadávat, už si zvykly na mě i na to, že prostě jsme spolu, taky už je to 11let, ale ze začátku jsme s nimi měli trable. Neměli mě vůbec rádi a dělali strašné věci, ale teď si zvykli a snaží se, tchýně sem tam pošle jídlo (dělají speciality, které já nevařím, nebo na Vánoce cukroví, občas když napeče pošle, zavařuje okurky a dělá domácí kečup, zašije na stroji cokoliv) a tchán nám nesmírně pomohl na baráku, má zkušenosti ze staveb, obložil koupelnu, vymyslel a zrealizoval schody do patra a letos venku, což není sranda a fakt je to těžký kort když máme točité. Je nesmírně šikovný a dříč..O tom žádná, dokonce jsem se bála jak budou reagovat na svatbě a bylo na nich vidět, že jsem nakonec rádi, že je jejich syn šťastnej..Smáli se, tchýně i tančila s tátou a klukama (tchán byl po výměně kyčle tak nemohl)..Naši mají taky velký dům, že dole by se dala udělat samostatná jednotka, ale jelikož mám dva mladší sourozence, předpokládalo se, že tam zůstanou oni..Ségra zatím už je pryč a brácha dodělavá vejšku a pak se uvidí co dál..
@kikika87 taky mi bude tehle měsíc 30 a plánovala jsem první miminko o pár let dřív, dnes jsem šťastná, že jsem vůbec otěhotněla..A ještě k tomu se to povedlo přirozeně v což jsem už ani nedoufala, už jsme se dohodli, že pojedeme na podzim na kliniku a hle asi to smíření s realitou a vypnutí toho, že jsem se upnula na otěhotnění pomohlo. Uvidíme jak s druhým..Každopádně jsem plánovala taky větší odstupy a pokud nebude problém otěhotnět budu chtít navázat, taky kvůli věku, ono nějak nad 35 musíš na tu plodovou vodu na odběr nebo tak něco.. ☹ ale upřímně..ještě v zimě když mě přepadalo trápení s tím, že nejsem těhotná a vystavil mi dr. žádanku na kliniku jsem byla nešťastná, že ani ve 30 se nedočkám svého štěstí a teď jsem nesmírně šťastná, že to vyšlo. Mám milujícího manžela, domek, dva pejsky a čekáme miminko - co víc si může člověk přát? 🙂 a vůbec mi nevadí, že nebudu zapíjet kulatiny, naopak moc se těším jak budou všichni zapíjet za mě a mě nebude zle (alespoň ne po alkoholu) 😀 velká akce na mou počest 39nás bude a to s rodinou mojí i manželovou to budeme slavit zvlášť 😀 ale s klidným svědomím můžu říct, že ve 30 mám splněná svoje přání, která jsem chtěla stihnout..
@bemo jo to na dovču s partou fajn lidí proč ne? My jezdíme 2x ročně na zahájení a ukončení sezony na prodloužený víkend do kempu s kolegy od manžela z práce a všichni berou manželky, děti i pejsky a je to moc prima 🙂 a na dovču jezdíme taky s kamarády když už někam jedeme 🙂 většinou raději investujem do baráku čas i peníze..Letos jsme byli na pár dní a bylo to fajne 🙂 ten tábor co děláte to zní moc dobře 🙂
@zetta01 ja jsem totiz sla do lekarny kuli tomu taky a chtela sem takovou tu malou svinsky drahou masticku nevim jmeno ted a to prej nemuzu.... takze slivou. Koupila sem si becko a mam pokoj
@halasovci007 jo, je to fajn. Děti vždycky něco vymyslí, divadlo, pěveckou soutěž atd a my rodiče jsme diváci. Pak zase my jim ještě doma uděláme nějaké úkoly a schovame po lese a oni hledají poklad. Vůbec se dětem nedivím, že se na to těší, za nás takové akce nebyli.
Jinak i já jsem vděčná za vše co máme. Čtyři zdravé děti, pěkný dům se zahradou a jsme zdraví. Co víc člověk může chtít. Nad nic není.
@halasovci007 jen mensi technicka, na plodovku nemusis, je to jen postup, nikdo Te nutit nebude ani nesmi (mozna budou mit kecy). Pokud Ti vyjdou spatne testy, tj.riziko pod 500 hradi dokonce drahe krevni testy, ktere jsou srovnatelne s plodovkou, ZP. Ono se to zda, ze 1% je malo a ze se nemuze pri plodovce nic stat, ale opak je pravdou. K pruseru dojde v 1 pripade ze 100, coz uz tak malo neni, kdyz si to tak vezmes. Ted tady jedna pani zalozila diskuzi, cekala 4.ditko a poslali ji na plodovku a vysledek? Prijela domu ze zakroku, odtekla ji cela plodova voda a miminko zemrelo a co na tom bylo nejsmutnejsi? Dle plodove vody bylo mimi zcela zdravo. Ja osobne bych bud sla na krev, nebo podepsala reverz, ale do plodovky bych nesla ani nahodou. To jsme byli i ted rozhodnuti, ze plodovku nepodstoupime, kdyby zesty dopadly spatne, ze raci bychom zaplatili krev.
Ja budu mit 30 v unoru a asi slavit budu az v lete s klukama nejspis jen formou grilovacky 3.rokem v rade 😅 po prve mel syn 1 rok, po druhe manzel 30 a ted ja bych slavila 30. V unoru nebudu mit ani chut ani naladu cokoli slavit a budou mi stacit navstevy, co se prijdou podivat na mimi a navic unor + hodne lidi najednou je vrazedna kombinace bacilu ala chripka a tohle pro miminko neni
@priefi přesně tak se teď cítím já, nevítaná, nepotřebná a navíc věčně pomlouvána a shazovaná. A to jsem chystala na rozloučenou pohoštění. Teď se mi skoro vůbec nechce ☹ Na pobočce ve Valašském Meziříčí jedna odešla na mateřskou před pár lety a taky už se nevrátila. Raději šla dělat kosmetiku.
@tsasenka
@priefi já jednou na společnou dovolenou a tchánem přistoupila a byla to obrovská chyba! Místo našim autem jsme jeli jeho Octavii, do Chorvatska, benzínovou. Já se musela mačkat v zadu s malou švagrovou a švagrem,, dooku mě celou cestu pichal podsedak a na druhou půlku cesty usla a ještě se na mě vyvalila, navíc mi bylo špatně tak, že jsem několikrát zvracela. Tím to začalo a pak to pokračovalo absolutním nesoukromin po celou dobu dovolené, uzpůsobovani dennímu programu nehledě na to, že mi nebylo zrovna příjemné jít do plavek před tchánem a ostatními, takže jsem z té dovolené prijela snad ještě míň opálená než kdybych zůstala doma. Pak už jsem s nimi nikdy nejela. Vydupala jsem si dovolené bez nich.
@krisatko to ježdění vzadu s dětma mi taky vadí. Dokud měly autosedačku, musela jsem sedět samozřejmě uprostřed, teď už jsou zase poměrně velcí a nic pohodlného ani pro jednoho. Ale protože jsem jediná z vyvdané rodiny štíhlá, nemám volbu - tchyně, tchán ani švagrová se dozadu prostě nevejdou a manžel vlastně taky ne (kdybych náhodou mohla řídit). Ale to jsem za frfňu, když to nechci x-hodin absolvovat...
@priefi já jsem už druhý den hotová z té paní, co přišla o druhé miminko v řadě..Je toho plný koník - nedalo se to přehlídnout.. Dneska jsem brečela i u 101 Dalmatinů(jak pak to štěňátko nakonec zachránili), nějak to se mnou strašně zacloumalo.. 😢😢😢 tak to je strašné, to bych na tu plodovou vodu teda taky nešla pokud jdou udělat ty testy krevní..
Co se týče těch 30, kamarádi mi vyhrožují, že stejně bude party v létě. Píšu vyhrožují, protože už pár let když má někdo kulatiny, musí podstoupit nějakou aktivitu (což je jasné, že já teď nemůžu) např. můj manžel měl vyrobené autíčko a dávali mu otázky (na které samozřejmě nemohl znát odpověď např. tytu jak daleko je z města A do města B nebo kolik slov má slovenština) a po každé špatné odpovědi na něj z autíčka odněkud něco přiletělo nepř. Olej, mouka nebo měl panáky od realizačního týmu..Je to prostě legrace a prý tomu neuniknu..Jiný kamarád byl na rozlučce se svobodou přivázán ke kůlu a zkonstruovali katapult a za každou špatnou otázku mu přiletěl korpus se šlehačkou 😀 všichni se pobaví samozřejmě na účet oslavence..Já jsem si to tak trochu zavinila sama - pořád prudili, co mi vymyslí a provedou a když bylo na čase říct, že jsem těhotná, tak jsem se jim strašně vysmála, že se tomu vyhnu a oni mi slibují, že mě to nemine v létě..

@kikika87 jo to je jasny je blbost jezdit do prace nejak daleko..my to mame na cernak 50min tak to taky neni uplne zly chlap tam jezdi jen patky tak se to da v pohode..rodinu ted teda mame docela z ruky ale do bytu za nama nikdo stejne nikdo nejezdil tak ted tu mame kazdy vikend nekoho..tim ze je pokoj pro hosty tak neni problem s prespanim tak si nikdo ani neztezuje🙂