icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kikika87
11. lis 2018

@halasovci007 Taky jsem nečekala, že se nám to povede přirozeně a už jsem se chystala na druhé kolo IVF a vůbec se mi do toho po prvním fiasku nechtělo. Ale osud se na nás konečně usmál. Takový můj sen byl mít dítě do 30ti, tak jsem aspoň těsně před koncem 30. narozenin otehotnela😊 No a teď už se můžeme jen radovat ne?😉

kikika87
11. lis 2018

@halasovci007 To jsem nějak nezachytila co se stalo, nicméně nedávno to tu bylo taky a brecela jsem z toho. Je to hrozne, ale hlavně si nic takového nepripoustet😞

priefi
11. lis 2018

@halasovci007 to jsem asi taky nezaznamenala. Je tu hrozne smutne. Ja brecim i u reklam s miminky, hormony no 😂

Ja chtela druhatko do 30 a porad se nedarilo (rok). Tak jsem si rekla, ze mimi budu mit jako darek ke 30.a ono nakonec prijde o mesic driv (myslim dle tp.porodu).

halasovci007
11. lis 2018

@kikika87 jsme na tom podobně 🙂 akorát já jsem teda na tu kliniku vůbec nejela (akorát na první screening), jenže žádanku do Gennetu jsem měla od ledna a chtěli jsme jet v září a otěhotněla jsem v dubnu, takže kdybychom jeli už v tom lednu asi bych otěhotněla uměle a ne přirozeně. Osud to chtěl jinak a po dohodě s manželem, že si užijeme poslední léto než se vrhneme na kolotoč na klinice a asi smíření s tím udělal zázrak..

halasovci007
11. lis 2018

@kikika87
@priefi buďte rády, že jste to nezaznamenaly. Ono je to asi lepší nevědět..Já nemohla ani spát v noci..Vím, že se takové věci stávají a nechci v žádným případě nic připouštět..Asi i ty hormony dělají svoje..A taky přirozený strach z něčeho neznámého, aby všechno bylo v pořádku..

halasovci007
11. lis 2018

@priefi já chtěla miminko před 5lety, manžel nechtěl, že nejdřív trochu dáme dohromady barák a vezmeme se..Když jsme se vzali a barák byl tak nějak danej do kupy začali jsem se snažit a trvalo to téměř dva roky..Byli jsme z toho špatní oba, že se nedaří, hlavně já jsem měla dny, kdy jsem ani nevylezla z postele..Kdo to zažil, chápe mě, není to nic hezkého a strašný nápor na psychiku i když jsme o tom mluvili otevřeně před všemi (rodiči i přáteli, kteří věděli, že po svatbě se začínáme snažit a ptali se)30 mi bude tenhle měsíc, ale považuji to za splněný sen, ptž jsme toho zvládli opravdu hodně a zase jako pozitivum strašně moc se toho dodělalo na domku a malá tím pádem má i svůj pokoj..hlavně ať jsme zdraví..

fly80
11. lis 2018

Ahojte. Včera jsem měla špatnej den a přidala se do skupiny - termín v lednu 2018 😂 O rok sem se sekla. Tak dnes jsem tu snad konečně dobře. Termín mám v lednu a všem přeju krásný den 🧡

tsasenka
autor
11. lis 2018

@halasovci007 Bydlet u rodičů a tchánů je pro mě velký rozdíl. Jednak ten, že tchýně mě nemá ráda a bohužel mi dělala dost zle a jestli to bylo levnější. Asi tak, teď za velký barák platíme míň, než když jsme bydleli u tchánů, já jsem jim doplácela ještě energie. My jsme měli 1+kk, oni 5+1 a když došlo roční vyúčtování, já jsem doplatila .... A to jsem měla studniční vodu, a svítila asi 5 žárovkama ...
@priefi Ona to bohužel plánuje tchýně, pobyt termín a některé i akce. No, teď jsem se vrátili. Já bych na takovou dovolenou nikdy nejela. Když jdeš ven do areálu, tak nevíš, kam šlápnout, protože jim venku běhají, krocani, husy, koně ... takže teď mě čeká umývá botiček od h...., bylo to tam docela drahé, takže jsme vyplácali poukázku, holky se svezly na koni a jeli jsme dom.
No, švagrová, je takový nebavící se člověk. Tak nevím, jestli má něco proti nám, nebo je prostě taková. Hlavně, že jsme jeli sami 🙂

tsasenka
autor
11. lis 2018

@bemo Vypadá hezky, už si budeš kupovat sporťák, nebo až jaře/ v létě?

priefi
11. lis 2018

@fly80 vitame Te 😊

priefi
11. lis 2018

@halasovci007 to verim, ze to musely byt tezke 2 roky 😔

halasovci007
11. lis 2018

@fly80 vítej a také přejeme hezký zbytek neděle 🙂

halasovci007
11. lis 2018

@tsasenka aha tak to je mazec teda s tím vyúčtováním ☹ to se ti ani nedivím, že jsi naštvaná..My jsme našim přispívali víceméně jen na jídlo...

halasovci007
11. lis 2018

@priefi byly moc těžké..ale nakonec si k nám cestu miminko našlo.. 🙂

priefi
11. lis 2018

@tsasenka ono to je obri rozdil bydlet u tchanu a bydlet u rodicu, presne jak pises... a taky zalezi od povahy vsech zucastnenych. Nekdo je splachovaci a nekdo moc resi. Nekdo ma rad spolecnost, nekdo rad svuj klid. Nekdy se to tak nejak nasklada, ze si proste krasne vsichni sednou a nekdy se vsichni muzou snazit sebevic, ale je zadelano na totalni pruser a vzajemnou nevrazivost.

bemo
11. lis 2018

@tsasenka no, já bych si ten kočárek koupila ještě teď. Že bych ho využila na naší dvouletou. Ráno když jdeme do školky, tak většinou spěchám a když jdu pro děti do školy a školky, tak má spací čas a když kočárek nevezmu, tak ji nesu ze školky v náručí a to je pak něco 😀
Holky, vy co máte už děti, jaký máte sporťák a jak jste spokojené? Dík, já se v tom už ztrácím. Ten co jsem vybrala, tak jsem našla nějaké špatné recenze kvůli předním kolečkum

priefi
12. lis 2018

@bemo my mame sportak z kombinace roan emma a spokojenost. Ale ted uz jen lezi pod stolem, syna nevozime a budeme ho muset nekam na chvili schovat, aby si pak syn nedelal naroky na kocarek, ze je jeho 😅 ale kdybych mela koupit sportak zvlast, asi bych volila trosku lehci kostru, ta nase je tezka a betelna, ale to se nam na ni taky libilo, ale ta manipulace pri noseni je pak trochu narocnejsi. Ale predpokladam, ze Ty bys asi nemusela skladat a rozkladat 😊

sarinka_nevesta
12. lis 2018

mám po dcerce britax b motion 4, kdybych teď pořizovala jinej, určitě bych šla do x lander x run

bemo
12. lis 2018

@priefi
@sarinka_nevesta díky holky

tsasenka
autor
12. lis 2018

Ahoj, tak mám za sebou utz ve 30 tt. Co bylo před 2 týdny v pořádku, tak teď je to všechno špatně. Placenta je hrozně nízko, takže se doktor přiklání k císařskému řezu. Dítě bylo hlavičkou dolů, teď má příčnou polohu. Kontrolu mám za 3 týdny, mám nástup na mateřskou a jsem zvědavá, jak to bude dál. Takhle ke konci se to všechno pokazí. Tak jsem zvědavá, jestli vůbec vydržím do ledna, nebo mě kuchnou dřív.

tsasenka
autor
12. lis 2018

@bemo Já mám sporťák k Roan Marita a jsem spokojená. Jen si přehodím korbičku a bude to OK. Zatím tu svou 2leťačku vozím ve sporťáku, je to pro mě mnohem pohodlnější

priefi
12. lis 2018

@tsasenka a to se Ti placenta teprve ted premistila, ze je nizko, anebo se nevytahla? Jeste mas s placentou cas. Ja u syna mela vcestnou v porodnich cestach ve 20tt a jeste ve 30tt byla velice nizko, sice jen kousek, ale jeste to nebylo onco. Pak se zvedla a mohla jsem rodit normalne, ale kdybych mela mit cisare, tak by ho museli aplikovat jinak, protoze placenta byla v miste rezu. Drzim pesti, at se jeste vytahne. Mimco se jeste stale muze krasne posunout, jeste ma cas. Citim i u toho naseho prcka, ze cestuje. Jeden den me silene kopal asi do cipku, bylo to neprijemne, ale dalsi den se zase prekutalel. A vem jak @krisatko, hlavickou dolu pak nozky na cipku jak zabka na prameni a na dalsi kontrole zase hlavickou dolu

tsasenka
autor
12. lis 2018

@priefi Doteď všechny kontroly OK. I placenta byla v pořádku, doktor udělal utz a pak udělal i vnitřní. Ve 20 tt, vše OK, v prenatalu jsem měla toho nejlepšího doktora a řekl, že nevidí jediný důvod, proč bych neměla rodit normálně, že všechno je, jak má být. Prostě po 2 týdnech od poslední kontroly je to všechno špatně. Nevím, no, asi jsem už stará

krisatko
12. lis 2018

@priefi
@tsasenka přesně.... Mě ta naše princezna cestuje a rotuje pořád. Teď bych řekla že se prekutalela z levého boku na pravý a místo do pravých žeber kope do levých 😀 a to mi ještě na předminulé kontrole říkala doktorka že má málo místa.... Pffff. To určitě... Tobě se prcek určitě taky ještě několikrát přemístí a nakonec zaujme správnou polohu a snad nakonec i ta placenta bude ok....

priefi
12. lis 2018

@tsasenka te placente nerozumim. Kdyz je nahore, uz nejde dolu, bud neresili nizke umisteni ve 20tt, anebo tomu vazne nerozumim. Ale jeste je hodne casu. A kde mas placentu? Na predni nebo na zadni stene? Mi ted dr.na 3.screeningu (30tt) rekla, ze to jeste neni konecna poloha, at se neraduji predcasne, ze mimi se mi porad muze otocit naopak. Takze bych z toho nebyla spatna. Proste si ted Miky cestoval, pak se rozhodne, ze da hlavicku dolu a placenta pujde nahoru. Ve 30tt u syna jsem taky jeste mela strach z cisare 😉

lindikova
12. lis 2018

@tsasenka jedna kontrola jaro nedělá!!!! Neboj, to ještě muže byt 100x jinak...

tsasenka
autor
12. lis 2018

Já se císaře nebojím, když to bude potřeba, tak je lepší, že je plánovaný a o těch problémech se ví. Ale doktora nějak přešel humor, tak mě dneska vyšetřoval hodně důkladně. Zatím to nechává otevřené, uvidí se, co bude za 3 týdny. Čípek zatím dobrý. Tak jsem to jen řekla manželovi a vám tady. Jinak to nemíním nijak s nikým rozebírat. Prostě to tak beru, že je to potřeba. Přečetla jsem si, co to obnáší a pak počkám do kontroly. Případně se pak přímo v porodnici poptám, jak to bude probíhat.
@krisatko Hledal dneska hlavičku, pak nožičky, že rotuje a neví jak přesně, tak že se uvidí příště, každopádně v průkazce mám napsanou tu špatnou polohu
@priefi Nevím, co je s tou placentou. Ve 20 tt vše OK, v podstatě až do minulé kontroly. A dneska utz přes břicho (dělá mi utz vždycky) a najednou, nelíbí se mi placenta, musím to ještě pořádně zkontrolovat. Tak ještě vnitřní, že je to rizikové. Tak jsem se ho ptala, co to znamená a on, že bych musela na císaře. Že se možná ještě trochu vytáhne. No a to přesné umístění nevím, ten jeho škrabopis prostě nepřečtu. Ale teď to vypadá, že při normálním porodu by šla ven první placenta a pak dítě.

arielka222
12. lis 2018

@tsasenka no já to mám teď podobné. Mě před měsícem dr říkala, že placenta na přední straně vysoko a teď je dole. Ale dr říkala, že se ještě určitě vytáhne a nemel by to být problém, jsem 28tt tak uvidíme. Já teda na císaře nechci kvůli tomu, tak doufám ze se to spraví. Ale prý pokud nezasahuje do porodních cest, melo by to být v pořádku.

veselaopicka
12. lis 2018

@zetta01 tak urcite je to povidacka.. cekame holku a takovou plet to mam ted jsem snad v zivotě neměla... jak dětskou prdelku.

tsasenka
autor
13. lis 2018

@arielka222 Já jsem ve 32 tt, tak je doktor trochu skeptický, zda se to spraví, nezbývá nic, než čekat. Tak držím palce, ať se Ti to spraví. Mně to do porodních cest zasahuje.

Strana