Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@kikika87 mě to taky posunovali, nejdřív jsem měla TP 7.1. teď mám 12.1. Dneska jsem byla na diabetologii a bylo mi řečeno, že mi cukrovku přišili asi omylem 😀 ani bych se nedivila. Nejdřív mi řekli, že je špatný i ten výsledek na štítnou žlázu a pak mi sestřička volala, že to spletli a že štítná žláze je dobrej výsledek-buhví jak to bylo s tou cukrovkou 😀 Jinak mám nahoře dle diaporadny 6kg (z gyndy taky 6kg váženo 8.11.) takže moc nepřibírám..No jako makový housky nebo tak to bych neřešila, ale přece jen nudle s mákem tam je ho hodně 😀 Ono třeba sem někde četla i že se nesmí celer, libeček nebo zázvor, ale v malém množství nevadí..
@journals No já jsem to řekla proto, aby sis to třeba znovu ověřila ty. Já to dělat nebudu, protože mě to vůbec nezajímá. Jen jsem chtěla pomoct, mě kdyby někdo řekl nějakou informaci která se mě týká, tak mu podekuju a sama už s tím nějak naložim. Pro příště vím, že mám držet hubu a starat se jen o své asi. Mojí tetě věřím, takže asi tak. Mimo mi spíš přijde tva reakce. Ze tady ze mě děláš nějakou jako siritelku drbů nebo co přitom jsem jen chtěla pomoct. Tim to považuji pro mě za uzavřené.
@halasovci007 Mě právě ani jednou neposouvala, uvidíme co příští týden. Ale do toho 20tt asi prcek odpovídal podle MS nebo byl o den, dva menší. Nedej boze, aby mi ten termin posunula dál , ja uz nechci chodit do prace😁 Jim i makove koláče a nudle sem taky měla a nic to se mnou neudelalo😀 Tak to je hezký, no tak hlavně, že to máš vše v pořádku 😉 Někdy se prostě i mistr tesař utne.
@kikika87 tak snad ti to neposunou..To už by byl vrchol 😀 A co kolega dal pokoj s tím ježděním po všech čertech? Už jen chviličku, ale kdyby ses necítila raději to utni a dojdi si k dr. Já fakt nelituju, že jsem doma, já bych to tam fakt nedala..Dneska jsem teda lítala po městě a přijela jsem totálně vyřízená, hladová, vůbec jsem nepočítala, že se tam tak zdržím, ale pokoupila jsem pár drobností. Dárek pro kamarádku, která mi včera přivezla tu háčkovanou chobotničku, co se dává novorozencům, z té mám taky moc velikou radost a už myslím, že tak nějak všechno pro malou mám, tak jsem klidnější..Dneska jsem objednala pěnovou podložku konečně do pokojíčku-snad bude hezká i v reálu, zjistila jsem, že mi pošta toulá balík po celý republice, nechápu co tam dělá za pitomce. Z Liberce mi jde balík do Prahy - přitom MB je na půli cesty mezi těmito městy a odtud do Pelhřimova? Co tam s tím dělají já nechápu.Tak tam budu muset zítra jít, ať koukají z toho Pelhřimova navalit balíček k nám 😀 ještě zítra jedu dopo doplatit kočárek a vyřídit nějaké resty (nahlásit, že máme už nějaký ten pátek zkolaudováno 😀) a odpo jedu na babinec, tak zase budu celej den v trapu..Ještě, že už nemám čas jen o vycházkách 😀 a v sobotu mě zase jiná kámoška vytáhla, že půjdeme i s chlapama do kina a na večeři, takovej prima den ve 4.
@kikika87 Nechtěla jsem se tě dotknout, ale podávala jsi to tu trochu blbě jako hotovou věc. Ať si tu klidně každý píše co chce, ale pak by asi bylo fajn se s někým informovanějším nedohadovat, když napíše že realita je úplně jinde 🙂
Pro mě to je třeba informace stejné vypovídající hodnoty, jako kdybych napsala já tobě, že tvoje porodnice nemá gynekologa. A na to si nikdo nemusí ani nic ověřovat, aby věděl, že je to hloupost 🙂 Každopádně i tak děkuju za snahu, věřím, že to bylo myšlené dobře.
@halasovci007 jj, mak muzes, je bohaty na vapnik. Pak pri kojeni na nej pozor a opatrne, muze byt alergizujici. Opiat jsou zelene makovice. Babicka mi vypravela, ze jako mimi byla hooodne uplakana a jeji maminka nevedela, co s ni a nekdo ji doporucil makove mleko prave z tech makovic, dala ji to vypit a ona fakt hrozne tvrde usnula, probudila se az 3.den (ve skutecnosti si myslim, ze asi prospala max 24h), neslo ji vubec probudit. Kdyz se probudila, tak jeji maminka byla stestim bez sebe. Mela strach, ze se uz neprobudi.
@priefi tak to je strašný teda. Ale už jsem to někde slyšela, že se to dříve dělávalo ten odvar z makovic. Byla to taková babská rada..Rozhodně bych to teda nezkoušela :-O
@halasovci007
@priefi mak samotný nevadí, v rozumné míře. Já dělám makový závin, i koláče. Ale když toho sním víc, tak mi to nedělá dobře. Jsem z máku nafouklá a když jsem kojila tak jsem ho nejedla kvůli mimču a prdíkum
@halasovci007 prababi to udelala jen jednou a naposled, byla z toho hrozne spatna a vycitala.si to,.ze to zkusila. Nastesti vse dopadlo dobre. Ale jak jsem psal, jednalo se o zelene makovice nikoli mak, maku jako takovrho, bych se nebala 😉 max ze Te to prozene 😂
@bemo ja mak v tehu taky jim, po kolacich s makem bych se mohla utlouct (jednou za cas samozrejme). Ale mak me prohani 😅 a bohuzel pali me po nem i zaha, takze musim s mirou. Pri kojeni toho naseho alergika jsem nemela teda odvahu na mak ani sahnout a mam pocit, ze po porodu druhatka taky na mak nesahnu radeji a budu se na nej tesit az dokojim 😊
Holky, chodíte už některá na monitory? Příští kontrolu mám na přelomu 34/35 tt a přemýšlím, jestli mi už budou točit monitor. Když jsem tam byla v pondělí, tak tam zrovna jedné mamince dělali monitor a sestřička říkala, že mám už trénovat. Ale, že bych se jí zeptala, to ne.
Holky, nevíte, jestli se dá u toho monitoru vypnout zvuk?
tak já jdu př. týden ve středu na kontrolu a to budu přesně 34+0 a taky o monitoru nikdo nic neříkal a určo by mi řekla, pač je třeba přijít dřív, aby se to natočilo před kontrolou a jdu na čas co si mě obj.dr, takže taky ještě nic a u nás, pak posílá myslím poslední měsíc na monitor do nemocnie
Já jdu na za kontrolu za 14 dní budu 34+0 a už bude i monitor. Jinak u mého Dr. taky vydává šílený zvuky, je to slyšet i do čekárny 🙂
@tsasenka můj dr dělá monitory od 35tt a pak už kontrola každý týden.
Jinak holky, dnešní kontrola 32tt, miminko prý odpovídá jak hlavičkou tak velikostí bříška na toho 13. ledna a velikost 1800g. Jo a dle slov pana dr. tak to ke kluk jak buk a jestli ne, tak vracím diplom. Tak máme všichni velkou radost.
@priefi prohnat obcas potrebuji-ono jit jednou za 4 dny neni nic prijemneho.A je fakt,ze mak asi pomaha 😁😉
@krisatko tjn a cim vic kope tim vic mackas? 😂😂 jim to rozdrtim 😂😂
@bemo gratuluji k chlapeckovi 😉😊
@krisatko u nas vetrelec radi vecer a mam pocit ze kope diru pres zebra ven 😂 prej dejte si sladke pred monitorem (rikala PA na kurzu) to jim prece kazdy den i kdyz bych nemela neco na zub a mala radi nejvic vecer proste.Jsem 33tt a taky zatim o monitorech dr. Nemluvil

@kikika87 A teta v tom má zmatek, protože neonatologie je oddělení pro miminka čerstvě po porodu http://www.nemocnice-neratovice.cz/luzkova-pece... a to tam je. Teta si to plete s dětskou JIP. Což je u zdravotní sestry dost... zarážející