icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

tsasenka
autor
21. lis 2018

Holky, nestrašte s tím císařem. Já na něj asi tak na 80% půjdu, tak mě děsíte. Ségra ho měla 2x (akutní) a jak šla dom z porodnice, tak už naprosto v pohodě, bez nějakých problémů a to měla dost těžké porody. Tak to nemůže být tak hrozné.

lindikova
21. lis 2018

A nestrašte tak nějak vůbec, černý kroniky;)

krisatko
21. lis 2018

Ahojky 🙂 Tak dnes konečně přijat záskok za mě do práce. Starší paní, 4 roky do důchodu 🙂 Konečně nějaká pozitivní zpráva a můžu v klidu odejít na mateřskou a nestrachovat se, že mi někdo bude volat "potřebujem vykrýt směny" 🙂

bemo
21. lis 2018

@priefi
@zetta01 ano, chlapeček bohužel nepřežil. A i když dr řeknou že se to stává, tak když se to stane někomu osobně, tak mu taková slova příliš nepomohou. Navíc si myslím že byla chyba že nebyla na utz už delší dobu před porodem a tak nikdo neměl váhový odhad a tuším že kdyby věděli že je tak velký, že by nejspíš na přirozený porod ani nečekali. Ale to už je to zbytečné "kdyby"

krisatko
21. lis 2018

@bemo To je podle mě nejhorší scénář jaký může nastat, že si ta matka projde celým těhotenstvím až k porodu (včetně) a na konci není ta "odměna".... Přijít o našeho andílka v tom 6 měsíci taky nebylo jednoduché, ale pořád to nebylo "hotové" miminko a ani by sám na světě nepřežil.... Sice jsem taky rodila, ale prostě nebylo to to dopečené miminko, které už všichni na konci čekají.... Tohle už bych asi taky snesla jen s podporou medikace...

bemo
21. lis 2018

@krisatko taky si myslím. Ale strašné to muselo být i pro tebe, porodit a nikde žádné miminko.
Ale asi změním téma.
Holky, co pečete na Vánoce? Co máte doma nejraději? U nás jedou klasika jako rohlíčky a linecké s nutelou. Pak trubičky a medovnikove Kuličky a taky burizonky, v obchodě jsem to viděla pod názvy tatramelky.

priefi
21. lis 2018

@tsasenka neboj, je to hrozne individualni, zdam maminky, ktere byly uz v porodce po cisari ok a doma krasne fungovaly, znam i takove, co mely komplikace a co se mohlo po, to se po... Ale u prirozeneho porodu to je o tom samem, nektere porodi a hned funguji a nektere jsou posite tak, ze by byl lepsi v jejich pripade ten cisar. Treba kamaradka, co ma o 3 m starsi holcicku byla na planovanem cisari a byla fit mnohem rychleji nez ja s hojenim nastrihu a cipku. Takze nekdy i ten cisar je lepsi. At to bude, jak to bude, bude to v poradku. A jako vse i toto je hrozne individualni 😊
@bemo jak nebyla na utz? Mi pri prijmu delali utz a merili, aby meli predstavu, jak je velky. Ona odmitla utz.? A ted, kdyz me v 38tt budou posilat do porodky, tak sestricka rikala,.ze to je i proto,.aby uz predem sledovali miminko, aby meli vic infa pred porodem. Tak to vazne nejak nechapu 😔 a je mi to hrozne lito 😔

priefi
21. lis 2018

@bemo manzel miluje rafaela a marcipan (no marcipan... ze suseneho mleka hmota, z mandli to nemame moc radi), pak budu delat marlenka kulicky a asi i karamelove kosicky a pro navoneni bytu medove pernicky a pro syna digestive susenky. Pak budi menit s mamkou, ktera urco dida linecke, van.rohlicky, kokosky, oriskove skladanky, rumove kulicky, kokosovou roladku.

halasovci007
21. lis 2018

@priefi můžu poprosit recept na ty karamelové košíčky? Miluju karamel 😍😅

Já určitě upeču na provonění baráku linecké a budu dělat kuličky rafaelo a oříškovo-čokoládové. Jinak zase tradičně od teta vosí hnízda, od babičky rohlíčky vanilkové, misku cukroví od mamky a misku od tchýně, takže se toho vždycky sejde mraky.

Tak jsem dneska teda konečně sundala z oken letničky. Do neděle nádherně kvetly než přišel ten mráz a bylo mi líto je vyhodit. Byly krásnější než v létě v těch vedrech..Tak je na čase, začít dělat vánoční truhlíky až mi mamka ostříhá stromečky.. 🙂

jinak díky za změnu tématu, taky znám právě jednu a ty přišli v 8m o dvojčata. Bylo to strašný, teď měli všechno nakoupené 2x a taky jim neřekli vůbec co se stalo. A to ráno předtím byla v nemocnici na kontrole a vše ok a odpoledne ji odvezla záchranka a konec. Raději pojďme řešit ty Vánoce, než takové smutné příběhy. My budeme určitě všichni v pohodě a zdraví a pak tady budeme řešit osypané zadky a řvoucí miminka, který mají prdíky a rostou jim zuby 😂😂 ale zase je fajn, že člověk si o tom má s kým popsat, jelikož si můžeme dávat i tipy a zkušenejší maminky i předávat svoje zkušenosti..Člověk se tady dohodně dozví 🙂

bemo
21. lis 2018

@priefi samozřejmě že nedomítla utz. Jen jí ho nějakou dobu před porodem nikdo neudělal a nikdo netušil že má být tak velký.

@halasovci007 my se pustíme do perníčků už dnes. Moc ráda peču a děti taky, sama jsem zvědavá kolik toho letos zvládnu.

@priefi mě posílá dr do porodnice až po termínu a za to jsem moc ráda, chodím tam nerada. Přeci jen u svého dr to znám a v porodnici to vždycky strašně dlouho trvá.

sarkoc
21. lis 2018

Já mám ráda pečení, ale spíše buchty apod, cukroví teda spíš naopak...takže letos možná využiju to, že mi chtějí všichni pomáhat a cukroví si nechám napéct :D My to teda ani moc nejíme, takže mi stačí jedna krabice, abychom měli na štědrovečerní stůl a pár kousků pro případné návštěvy...

tsasenka
autor
21. lis 2018

@priefi Já chodím vždy od 38 tt do porodnice, ono by se to tak mělo i posílat. Není to nic hrozného, třeba to pak ani nestihneš a porodíš 🙂 Já jsem měla jít na kontrolu 38+ do porodnice a den předem jsem přijela rodit 😀
Zase je to lepší, tady místní doktorka neposílá do porodnice vůbec, i když se přenáší i 2 týdny. Kolegyňka jela na kontrolu sama, když přenášela a v porodnici se zhrozili, že jde tak pozdě. Že by si ji rádi ohlídali, když přenáší. Ale doktorka prostě pošle až rodit.
@bemo Asi začnu s perníčkama a lineckým. Pak uvidím, jak to budu dál zvládat, děti musí pomáhat.

priefi
21. lis 2018

@halasovci007 budes potrebovat papirove kosicky, salko, cokoladu na vareni a trochu tuku. Salko v konzerve povaris 3 hodky (nebo koupis uz karamelove, ale povarene je urco lepsi), nech ho vychladnout, rozpust si cokoladu a pridej trochu tuku (ne moc, pak ta cokolada nechutna jak cokolada, ale neco fujkovateho) napr.na 100g cokolady 20g tuku (klidne i vic, zalezi jak Ti to chutna/nechutna), na dno kosicku das po lzicce cokolady, pak do kosicku das po lzicce karamelu a pak zalijes lzickou cokolady (pokud kosicky budou trochu vetsi, je treba vseho trosku pridat), pak bud trochu cokoladu posypes zdobenim, nebo das naboru orisek 😊
@bemo no u byvaleho dr.jsem byla taky az do porodu, ale nava dr.uz to dela jako ostatni a po 38tt posila do porodky. No nadsena nejsem, ale tak co uz no...

priefi
21. lis 2018

@tsasenka zapomnela jsem Ti vcera napsat, ze uz mi sestricka hlasila, ze priste uz budou ozvy a ze budu chodit uz kazdy tyden. Takze prvni ozvy budou tocit v 35+0
@halasovci007 ptala jsem se dr.na olejicek ke cviceni hraze a doporucila mi tento
https://m.heureka.cz/detska-kosmetika/bubchen-b...

tsasenka
autor
21. lis 2018

@priefi Děkuji 🙂 Jsem zvědavá, jak to bude přes svátky. 2 týdny tak dr. nebude. Bojím se, že kvůli té placentě už mě pošle do porodky. A to jdu na kontrolu 34+. Jsem fakt zvědavá, co se mnou vymyslí. Na jednu stranu se mi líbí, že bych měla určený termín a mohla si tak vyřídit hlídání pro holky, na tu druhou ... to hojení bude asi trochu horší. No, musím počkat do Mikuláše. Hlavně do kontroly chci mít doma aspoň zabalené a nachystané dárky, kdyby náhodou

priefi
21. lis 2018

@tsasenka ja mam pres svatky v utery 38+0, takze po svatcich asi rovnou uz porodka... trosku me zarazi, ze mimi je o tyden mensi, pred mesicem bylo o par dni mensi. Snad to je dobre. Ale zas z druhe strany... syn byl na zacatku mensi, kolem 13tt to dohnal na termin a pak mi ho dr.premeril ve 30tt a ze dobre a rekl cca odhad vahy a tim to haslo... ted se mimi meri kazdou ko a prijde mi, ze asi mam diky tomu vetsi stres. Vyvoj vlastne podobny, prvne dle ms, pak vetsi a pak mensi a ted zase mensi... ale tak vsichni nemuzou mit vahy miminek a velikosti miminek jak pres kopirak, kde bychom byli, ze... takze predpokladam, ze mimi bude mit stejne 49 cm jako Maty.

I kdyby Te poslal do porodky na cisare, tak mimi se porad muze pretocit. Jak jsem v roce 2016 chodila na kurz, tak PA rikala, ze taky meli pripady, ze ditko melo jit cisarem a v den terminu cisare se pretocilo. Nekdy maminka uz ale byla psychicky pripravena na cisare, ze prirozeny porod odmitla, i kdyz byl mozny a nekdy zase vyvolavali uz porod a nekdy sla spokoje a maminka domu a prijela az prisel cas.

zetta01
21. lis 2018

Tak se holky hlásím po dnešní kontrole, dneska jsem 34+0 a za 14 dní pěkně 5.12. na Mikuláše jdu a první ozvy a na další 19.12. tak se těším. Jinak až na to kopání miminko je ukázkové a dokonce jsme dneska viděli, jak otvírá pusinku a baští plodovou vodu, bylo to kouzelné úplně to mám celý den v hlavě. A dneska mi brala i ty stěry, teď si ale nevzpomenu na co :-/
Jinak letos jsem řekla, že to s cukrovím nebudu moc přehánět, co mám recepty popůlím, ať toho není moc, budu dávat i babičce. A u nás se bude péct linecké, vanil.rohlíčky, pracny, medovníkové kuličky, tmavá kolečka s povidly, bratislavská roláda, kokosky, štafetky, kolečka s kokosovým/ořechovým sněhem, perníkové františky, ořechovo-medové kostky

fly80
21. lis 2018

@zetta01 😂😂😂😂 prej s cukrovím to nebudu přehánět. Ty jo, tolik druhů sem nenapekla za celou dobu co peču 😂😂

fly80
21. lis 2018

Holky, já chodím každé tři týdny do rizikové poradny do porodnice. Jdu zítra, tak sem zvědavá, co mi řeknou. Akorát sem to nějak projela, protože zítra máme zároveň doma zabijacku a potřebovala bych tam trochu pomoct. No co, chlapi to budou muset letos zvládnout sami 😂

zetta01
21. lis 2018

Jééé a zapomněla jsem na to nejdůležitější z čeho mám ohromnou radost, od zítřka nastupuji na MD 🙂
@fly80 no a to jsme s manželem udělali pěkný průřez, já mám pečení strašně moc ráda a každý rok dělávám tak 18 druhů, ale s tím že jsem pekla i pro mamku a babičku, babička nemůže a mamka díky práci nemá moc času, tak ta udělala jen laskonky, rakvičky, marokánky a ořech.rohlíčky a podělil jsme se, ale letos od ní nic nechci. V pátek razíme do kina, budu po několika měsících venku do 19 hod. budu mít strach asi překročit práh domu 😀 a v SO hned ráno jedeme do Olomouce na vánoční trhy, které jsou tam od 23.11. až do 24.12.tak chceme teď že by tam nemuselo být moc lidí, pač je to tam jinak hrůza a konečně dokoupit dárky. A v neděli bych se chtěla pustit do pečení perníčků, chci klasiku a chci zkusit letos i ty plněné povidly polité čokoládou, ale to se ještě uvidí 🙂

tsasenka
autor
21. lis 2018

@priefi Hlavní problém je ta placenta, která byla dobře umístěná a najednou je v porodních cestách. Příčka Mikyho je asi bonus, nebo co.
Každopádně nikdy mi před porodem nedělali utz, aby zjistili polohu. Jen vyšetření na kolik jsem prstů a monitor. Na Obilňáku jen tak císaře neudělají. Pokud můj dr. nazná, že císař, tak půjdu k nim dřív, aby si to ohlídali a rozhodli oni.

Já jsem měla první taky cca o týden menší, Měla 3,1 kg, 49 cm a krásné mimi. Aspoň nebudeš rodit obříka. Ke konci bych se toho už fakt nebála. Navíc mimi by snad mělo mít všechno co má, jen nabírá na kráse 😉

priefi
21. lis 2018

@tsasenka mi pri prijmu utz udelali, videli me tam.tehdy prvne, takze asi bezny postup. Nevim. A placentum mas na predni nebo zadni stene?

sarkoc
21. lis 2018

Mě dělali také UZ přes břicho při příjmu...jinak na ozvy budu chodit ke své doktorce podle mě cca od 37.týdne co jsem tam tak pochytila (protože minule s Eliškou jsem nebyla ani jednou a porod začal 36+5, den před další kontrolou, kde už by si myslím měila))...do porodnice odesílá, když je po termínu, jinak vše sama, což mi vyhovuje (i na velké UZ jsem chodila k ní atd)

journals
21. lis 2018

Všechny vás zdravím, moc nestíhám pročítat vše co sem napíšete, ale teď jsem koukala, že řešíte velikosti miminek a další poradny. U nás byla taky dneska kontrola - druhý 3. screening a ani napodruhé to nedopadlo moc dobře, takže nás čekají pravidelné kontroly každý týden v porodnici u pana primáře. Padlo podezření na špatné průtoky 😔 tak uvidíme co bude příští týden... když tu čtu, jak se holkám rodí předčasně dvojčátka a i ta jsou větší než naše miminko, tak mě to trochu straší, ale snad to bude mít primář pod kontrolou. Trochu se začínám smiřovat i s myšlenkou rizika předčasného porodu 😔 snad bude za týden líp

zetta01
21. lis 2018

@sarkoc já jdu na ozvy poprvé za 14 dní to budu akorát 36+0 a rovnou, už mě objednala na ozvy i pak za dalších 14dnů, když budu 38+0 a myslím si, že to už bude poslední vyšetření u ní, určitě tam ani přes svátky nebudou. Ale potěšila mě strašně, že ještě v tom 38tt půjdu k ní a ne do nemocnice. Já teď šíleně bojuji s nespavostí, každý den jsem vzhůru, tak v těch 4:30-5 a v 5:30 jak vstává manžel do práce vstávám s ním. Přes den ikdyž jsem unavená, tak prostě neusnu, ale za to večer 20-21 a odpadnu u TV, ale klasika za 2 hod. mě vzbudí čurání a já prostě nemůžu usnout. Dneska mě to vzbudilo v 11 a do těch jsem vydržela ležet, ale oči jak vír, tak jsem to vzdala a přesunula se do obyváku k TV. Já už chodím díky tady té nespavosti s odporem spávat ☹ koupila jsem si i meduňku, už fakt nevím co dělat :-/

tsasenka
autor
22. lis 2018

@priefi No, tak to mi neřekl. Jen, že je to na hranici, jestli rodit císařem, nebo to půjde ještě normálně. Asi mě nechtěl vystrašit, ale příští poradnu z něho vytáhnu všechny informace 😀
@journals Držím palečky, aby to dopadlo dobře. Miminko každý den něco přibere, tak když ještě chvilku vydrží, bude mít určitě přes 2 kg a pak už je to OK. Říkali Ti váhový odhad?

tsasenka
autor
22. lis 2018

@zetta01 Mně je zase celý den špatně, sice nezvracím, ale nemůžu se toho pocitu zbavit. Kdyby to šlo, tak prospím celý den a celou noc. Ale mám děti, tak se musím starat. Nedáme to dohromady? Já bych trochu té nespavosti aspoň přes brala.

zetta01
22. lis 2018

@tsasenka no já bych to brala hned 🙂 já bych se potřebovala pořádně vyspat☹ jsem usnula před 3 a před 5, už byla hore a dneska tolik lítání a mě se tolik nechce a ještě je tam tak hnusné počasí ☹ A měla jsem docela šokující tel. Jsme vybrali kočárek a říkali nám v prodejně ať počítáme tak 1 - 1,5měs.na dodání. Že ať dojdeme radši obj. už konec října začátek listopadu. A já jelikož jsem na kočárek pověrčivá, tak jsem řekla, že půjdeme až v půlce listopadu a že to pěkně vyjde na prosinec. Tak jsme ho v min. pátek vybrali, obj. a paní si ještě napsala poznámku do 31.12. dle mého termínu a dneska tel.,že kočárek jim byl včera doručen, že potřebují, aby jsme ho dneska vyzvedli :-/ takže tomu říkám rychlost teda

krisatko
22. lis 2018

@zetta01 to ti nezávidím .... mě se sice taky špatně spí, ale budím se jen ve 3 to jdu na záchod a za chvíli zase usnu, pak kolem 5 s manžou do práce. usínám u telky mezi 21-22 jen jednou jsem musela jít do obýváku a koukat na seriál

zetta01
22. lis 2018

@krisatko no je to šílený a hlavně čím dál horší. Já buď usnu hned kolem 20hod. a manža mě pak budí a nebo vydržím s ním do těch 21:30 a jdeme spát. Usnout usnu hned, ale co 1,5 - 2 hod, se budím na wc,dřív jsem po prvním vstávání hned usla a až u 2 vstávání se převalovala třeba tu 1,5hod.než jsem zabrala znova, ale teď to prostě nejde :-/ šla jsem zapnout TV a vzala noťas s tím že mě to snad unavý oči. Zrovna tam jeli Glmorky

Strana