Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc no jako přesně tak jsem to měla i já, s mamkou jsem mohla mluvit o všem a věřit jí, bývala strašně fajn. Ale pak nevím kdy k tomu došlo k té změně, my jsme se s bráchou odstěhovali a pak jim doma začali problémy, člověk ji vždy vyslechl, ale ona je ten typ co si furt stěžuje, ale nikdy nic neudělá. Jako s tatkou to nebylo nikdy růžové, já sama jsem řekla, že bych s takových chlapem nebyla, ale to co kolikrát předváděla ona, můj vždy říkal, že tatka nemá hrdost, nechá si se sebou orat vláčet, že on by dávno s takovou ženskou vyrazil dveře. Ona když jí člověk něco řekne vše hned přetočí, šíří to dál, ale čím mě opravdu strašně zklamala a svým způsobem jsem v ní ztratila důvěru bylo v červnu. Já jsem totiž byla taky těhotná v lednu po 2,5letém snažení a asi v 7tt jsem potratila, byla to rána a těžko jsem to nesla, kor když asi o 2 týdny později došel bratr s tím, že čekají a to měl přítelkyni novou asi půl roku. Takže když jsem otěhotněla v dubnu věděla to jen mamka a babička, pač to je jak moje druhá mamka a ta semnou vše prožívala. A domluvili jsme se, že to prostě nikomu neřekneme až do 1.screenu. A vše bylo ok, v pořádku, byl červen jelo se na screen.tam vše ok, tak jsem se dohodli, že v SO bude oslava a tam jim to řekneme. No a asi 2 dny na to, jsem ráno ležela kýchla jsem a dostala strašnou křeč do břicha, nemohla jsem se bolestí ani hnout a prostě to furt bolelo, ať jsem sedla, lehla nebo šla na wc. Tak jsem si volala k dr. a on at dojdu, že na to koukneme. Jako nic, nekrvácela jsem, jen jsem to břicho cítila a psala jsem si s mamkou s napsala jí, že mě bolí břicho tak jedu pro jistotu k dr. No vše ok, vyvsětlil mi, že je to tím jak se vše roztahuje atd.. no ale měla jsem vyplé zvonění a šťastná jela domů akorát došel manžel tak jsem mu to říkala a pak chytnu tel. a tam snad 6 zmeš.hovorů od mamky a sms, že jestli ji jako musím trápit. Tak jsem jí volala co jako dělá zase že jsem byla u dr. a měla vyplý tel. a ona že co, tak říkám že dobré a ona začala úplně bečet, jak hsterka, tak jsem se do ní pustila proč bečí, že ji ještě uvidí tata a co si bude myslet a ona že už ji viděl a tak jí říkám co, jako jestli mi chce říct, že mu to řekla že jsem těhotná a ona že jo. Do mě bylo jak když vjede 100čertů takový vztek jsem snad nikdy nezažila´, jen jsem jí řekla, že opravdu vše zkazila. On došel chudák z práce viděl ji bečet a ona mu hvězda řekla, že jsem byla těhotná ale potratila jsem a pak mi klidně ještě poslala sms, že mu řekla jen tohle a víc už nic. Takže ona mu řekla že jsem byla těhu a přišla jsem o to a to ještě ani nevěděla jak jsem dopadla a nic víc a on chudák nevěděl. Jak od nás odjel veterinář, tak jsme tam jeli, vše jsem mu řekla s tím, že jsme jim to chtěli říct v tu SO, on řekl jen že ho to mrzí že se to musel tak dozvědět, ale že je rád. Ona bohužel mamka je jen já já já, ona je ta nejlepší, ona vše ví nejlíp, všechno zná a nedej bože když řekneš něco proti ní co se jí nelíbí. Je to hold těžké, proto i já když budu rodit, tak nikomu ani nic neřeknu ona je totiž schopná nás bombardovat sms jednou za druhou
@zetta01 tak to mamka zase až takový extrém asi není...ale minulý porod jsme nikomu nedávali vědět, že jedeme do porodnice a bylo štěstí, že nikdo nechtěl za dva dny mluvit s námi :D Protože jsem rodila od úterý do čtvrtka a představa, že každou hodinu chodí smsky typu, "tak co, už je na světě?" nebo tak něco, tak to by mě kleplo...věděli to akorát manželovi rodiče, u kterých jsme tehdy v patře bydleli a jaksi si tedy všimli, že jsme jeli do porodnice...nicméně ti jsou natolik taktní, že nevolali ani jednou a prostě čekali na zprávu...ted to bude horší, protože nevím, jestli mamka nebude hlídat Elišku až to přijde...záleží kdy no...manželovi rodiče totiž jedou přes Vánoce pryč, takže kdyby to přišlo dřív, tak dorazí mamka, přestože je cca 120 km daleko (takže taky záleží, zda to stihne)..no a pokud to bude až pak v lednu, tak to už je blíže druhá babička, takže bychom asi poprosili jí no...Pokud tedy vůbec se stihne někam malá dovézt nebo někdo přijet...jako doufám v rychlý porod, po tom prvním si říkám, že si to zasloužím :D Ale na druhou stranu jedna kamarádka rodila necelé dvě hodiny od první kontrakce a i po třech měsících má problémy, protože malá jí strašně potrhala, jak se rychle tlačila ven...no a druhá kamarádka ted porodila nakonec doma, protože prostě nestlihli nic...tak jako zase takhle by to teda úplně být nemuselo :D
@sarkoc tak ono jak už je jedno dítko, tak je to bohužel složitější. Tak to měli brácha, když jeli do porodnice věděli jsme to jen my, já jsme jim hlídala malou a babička ta s ním bydlí. Jinak nikdo, mamka mi tehdá psala a já si vymýšlela, že brácha musí být dýl v práci a dal jim vědět, až byl malý na světě. Ono jsem na to zvědavá, jak to budeme mít my no. Tak jak mamka tvrdila, že ví, že na 1000% čekám holčičku, že ona nepotřebuje čekat na ultrazvuk, až tím všem lezla na nervy, tak jak z toho byla v šoku, že se spletla a já jsem díky ní měla pak strach, že tím byla tak posedlá, že to bude holka, že teď když je to chlapeček, aby nebylo něco špatně. Teď pro změnu zase tvrdí, že ona stejně ví, že budu rodit dřív, že ona taky rodila o 14 dní dříve (podotýkám jako čekala nás 2, takže úplně jiná situace) jako nechápu, jak k tomuhle závěru vůbec přišla, ale á už na to nemám nervy to poslouchat, tak už tam ani radši nejezdíme na návštěvy a to od nás bydlí 5km. Ale je fakt, že mě už se ani nikam nechce, jsem unavená a hlavně mám dost práce doma, co potřebuji podělat. Konečně budu nastupovat na mateřskou, takže chci pořešit dárky co půjde, dochystat věci pro maloška a pak se pustit do pečení.
@zetta01 mě teda daleko víc vytáčejí Vietnamci. V letáku je psáno např. 10ks na osobu, tak jim to ty prodavačky rozmarkují na více nákupů tak k čemu to omezení potom teda je? A na "normální" lidi se nedostane..I když důchodci umějí být taky jak šílení :-/ taky mi příjde, že koukají do košíků a nejvíc mě štve když v úzké uličce stojí naproti sobě s košíkama a vybavují se a člověk nemůže projet a když se ozve, tak na něj koukají, že by jim šlehaly blesky z očí..
@krisatko a necítí třeba občas to stehno? Manžel teda pravda i cítí záda když třeba maká celej den na baráku nebo je v zápřahu prostě, ale spíš si stěžuje na bederní část a to je kvůli svalům než kvůli operovaný páteři. Každopádně si myslím, že všechno souvisí se vším a že když to bolí jen trošku, že to raději přejde a ani to neřekne..
@zetta01 no já sem měla sto chutí jí říct něco ostřejšího, ale já tak prostě nejsem vychovaná a přece jen paní byla starší než já. Asi nemám tak ostré lokty do dnešní doby. Zrovna dneska mi říkala mamka, že mě strašně chválila paní od nás bydlí a jely jsme spolu minule busem, prej jak jsem vychovaná, že všechny zdravím (mamka odsud pochází a máme tu i další příbuzné a např, prateta tu žije celý život a vedle nás samý domorodec jak já říkám, takže je znám od dětství, ty co znám zdravím)a že sem si s ní povídala a byla jsem milá.Tak proč ne? Cesta busem mi uteče a ještě se dozvím, že jsme v ulici tři těhule skoro nastejno a já ty mladý tady teda vůbec neznám, ale třeba se někdy seznámíme i krz prcky časem..Mamka pak říkala, jak je pyšná když i důchodkyně mě chválí, že jsem vychovaná 🙂
Jinak se musím přidat do tématu maminek a jejich nekončící péče ani o dospělé děti 🙂 Moje mamka je teda v pohodě, na začátku nám do všeho mluvila a tak nějak za ty léta pochopila, že určitě ráda vyslechnu její názor a pokud ho sdílím, tak ok pokud ne, nenechám se do ničeho tlačit. Taky se u nás pořád řeší ségra i brácha a je mi jasný, že s nima zase řeší mě 😀 i když mě teda pořád chválí, jak děláme barák a že jsem si vybrala pracovitýho muže (občas mi příjde, že ho moje rodina má raději než mě). No ale, že jsem těhotná jsem jim oznámila najednou a to básničkou, kterou četl brácha (jako předčítá odmalička vánoční dárky)..nemohla jsem jí to říct dřív, jelikož jsem měla hematom a nebylo jisté, zda se to povede..Psala jsem si svoje pocity a emoce a dohodly jsme se, že jí to po porodu přečtu, jednou jsme to zkoušely a řvaly jsme obě..Vím, jak ona taky těžce nesla, že jsem nemohla otěhotnět a kolikrát když jsme to spolu probíraly, jsem viděla, že jí tečou slzy a brečely jsme spolu (pak i každá zvlášt samozřejmě) snažila se držet, ale taky jí to moc trápilo..Pak jsem jí ani neřikala, že zase nic, jen když jsem ležela třeba že mi bylo i psychicky blbě, tak jsem jí raději řekla, že mě bolí břicho, že jsem to dostala a pak brečela doma do polštáře. Byla to milosrdná lež, nemusela brečet taky..Stačilo, že jsem se trápila já. Nejhorší pro mě bylo, neříct jí to a vědět, že je to 50na50. Ale kdyby to bývalo nevyšlo, nechtěla sem, aby to věděla, protože by se strašně trápila a když jsem přišly s tím, že teda čekáme a jsme zatím v pořádku (hematom zmizel a už sjem nemusela jen ležet) tak mamka brečela radost a myslela jsem, že mě všichni umačkají a že mamku přepadne infarkt a budeme jí křísit. Ona je strašně citlivá a nečekala to. Přijeli jsme jakože na grilování na tajnáka jako překvápko i s masem a jídlem se ségrou (ta neměla ani tušení, že se podílí na oznámení o miminku) a bylo to 😀
@halasovci007 Přesně tak jako, člověk by kolikrát něco řekl, ale prostě taky to furt beru, tak že jsou starší a navíc ono ikdyž se člověku něco nelíbí, tak se to dá dát najevo slušně a né hned někomu nadávat a nebo ho urážet. Ono všichni důchodci nejsou stejní, ale někteří to je opravdu katastrofa a na to se nedá ani nic říct. S tím stáním uprostřed to je asi velmi oblíbená činnost těchto lidí, jako neříkám, taky když se s někým potkám zastavíme se, ale vždy uhnu bokem a furt kontroluji, jestli někomu nezavazíme, ale opět je to o povaze člověka. A hold v dnešní době mi připadá, že důchodci si hold kladou nároky úplně na všechno, na vše mají nárok, všude přednost.
@halasovci007 jako v tomhle tě opravdu chápu, ono člověk si to radši vytrpí sám, než to říct druhým a pak vidět, jak se díky tomu trápí i oni, to člověku vůbec nepřidá spíš naopak všechno bolí daleko víc. Moje mamka je zlatá, rozdala by se pro nás a udělala první poslední, ale prostě má bohužel takovou blbou povahu a nejhorší je, že jsem se jí to snažila kolikrát říct, ale ona se pak vždy urazí. Ona má pocit, že bez ní nic nebude fungovat, že jak se o něco nepostará ona, tak to prostě nebude a přijde mi kolikrát, že dělá vše, aby jsme jí byli vděční. Děláme spolu s práci a já jsem kvůli ní kolikrát byla na koberečku pač se mi pletla do věcí do kterých jí nic nebylo, že to myslela dobře, ale ani jednou neřekla, promin nemyslela jsem to tak, spíš její oblíbená věta, šak jasně všechno je jen moje věta, za všechno můžu jen já. U nás je strašně moc citlivý taťka, on všechno ořve, proto jsem se strašně těšila na tu sobotní grilovačku, až jim to tam všem oznámíme, že čekáme miminko a ona to všechno tak s prominutím posrala a místo toho, aby se omluvila, tak se ještě cítila dotčená. Mohla vydržet tu hodku co jsem byla u dr. a nic mu neříkat, kor když ani nic nevěděla a né na něj vybalit, že jsem byla těhotná a potratila jsem. Babička které je přes 80 let. z toho byla v šoku co předvedla, že ji nepochopí proč je taková, že prostě měla vydržet než bych jí dala vědět, jak jsem dopadla. Říkám neřeknu, kdybych krvácela, nebo tak něco, ale jen mě pobolívalo to břicho. Prostě jsem se strašně těšila na to, až jim to oznámíme a ona to tím všechno pokazila a mě to mrzí do dnes hlavně díky tomu tatkovi, vše pokazila a hlavně se ani neomluvila. A ještě byla uražená, že šak jo, že jasné že ona všechno pokazila, ale tak bylo to tak.
Tak uz i u nas je bilo a syn byl ze snezeni nadseny 😊 Jinak mimi je v poradku, ale je o tyden mensi, minule.bylo o par dnu, ted uz o tyden. Dnes jsem 33+0 a vahu bez par.gramu ma 2kg, dr.nakonec rekla, ze to nevidi az tak cerne, ze vahovy prirustek od minula je hezky. Bohuzel jsem zjistila, ze s novou dr.jsou i nova pravidla a po 38tt me posle na kontroly do porodky... takze "nadsenost nejvetsi". No co uz... navic chci tu porodku, co je dal, takze jsem z toho uplne "happy". A nejlepsi byla informace sestricky, ze nekdy v 40tt naridi i vyvolvat porod, no tak s tim teda souhlasit nebudu. Nejdrive se mnou hnou ve 41+0, drive jen kdyby neco nebylo ok. Mimi vi nejlip, kdy prijit. Ale tak snad jsou v porodce rozumni a netlaci rodicky... pry se odesila do porodky na kontroly, aby porodka mela prehled, kokik cca kdy bude mit porodu (a nekdy na zaklade toho i planuji teda ty vyvolavky)
@zetta01 😂😂😂 revizor kosiku 😂😂😂
@sarkoc 😂😂😂 dalsi revizor 😂😂😂
Dobry den, vyrábím klipy a kousátka, pokud máte zájem, mrkněte
https://www.facebook.com/klipyakousatkaprodetatka/
@priefi dobře děláš. Já jsem rozhodnutá, že nic vyvolávat u mě nebudou taky. Já chodím do rizikové poradny a tam mi říkali, že nejspíš budou vyvolávat tak 14 dnů před termínem. Nikdo se mě neptal, prostě mi to tam oznámili. Tak takhle tedy ne 😂 Každopádně ani neví, že u nich rodit nebudu 😂 Zrovna včera jsem četla nějaký článek o porodu, vč nejlepší polohy dítěte pro porod a bylo tam i o vyvolávání. Prý to bývají hodně bolestivé porody, právě proto, že na to tělo a ani mimčo není připravené.
@zetta01 ona to určitě nemyslela zle, ale prostě se to nepovedlo, jak sis představovala..Je to škoda, já teda musím říct, že mě to vyšlo dokonale. Naši neměli tušení, že právě přijedeme ani já s manželem a nabrali jsme ségru a přítele jejího, takže se fakt povedlo, že jsme se sešli komplet všichni, tak nejdřív oblbovačka, že jsme chtěli přijet na grilování a udělat překvápko, že jsme se dlouho všichni nesešli a pak bum a brácha ani nedočetl moji dokonalou báseň a už mě mačkali a brečeli. A mamka dostala ještě klíčenku a hrneček "babička". Ale mohla to otevřít až po přečtení básničky.. Tak hned to pochopili a ještě jsem jí dala obálku a tam bylo napsáno "Jen ty nejlepší maminky jsou předurčeny být nejlepšími babičkami."
@priefi
@sarkoc holky, kamarádka měla týden do termínu. první rodila císařem. ona je taková malá, hubená už od mala. tak si myslela, že to druhé bude stejné. tak přišla do porodnice a tady u nás si hodně zakládají na přirozených porodech. to už musí být skoro smrtka za dveřma, aby udělali císaře. tak na ní vybafli, že to druhé bude super přirozeně. sice věděli, že holčičce nepracuje ledvina a kamarádka má hodně plodové vody, ale i tak jí porod 3 dny vyvolávali. každý den jí dělali 1 až 2x hamiltona, protože tabletu jí prý dát nemžou, kvůli tomu císaři, co měla před tím. tak tedy po těch třech dnech porodila, sice za dvě hodiny, ale co mi popisovala, to nikdo nechce. jak řvala bolestí a nakonec jí malou museli vytáhnout, protože prostě nešla ven a jak tam byla dlouho, tak se nadýchala plodové vody a samozřejmě nastal zápal plic. takže byla několik dnu uspaná a napojená na dýchací přístroj. jako bonus nikdo neodhalil, že maličká má roštěp patra. a bonus pro kamarádku bylo téměř dvouhodinové šití, kdy prý doktork ,,vtipkoval,, jak její čípek prý vypadá jak konfety. tohle tedy zažít nechci a už jen pro ten super přístup doktoru tam rodit nepůjdu.
@fly80 tak to je teda masakr. Jenže co ona chudák v bolestech zmůže? Proto chci, aby tam byl manžel a když prostě řeknu, že fakt nemůžu tak ať udělají radši císaře. S ním se hádat nebudou..Doufám, že k tomu nedojde, ale taky ho tady neradi dělají a radši podstoupím operaci dutiny břišní (jak tomu odpůrci rádi říkají) a budu mít zdravé dítě (jak jsem tu psala, že mojí kamarádce, kterou nutili rodit přirozeně zmáčkli holčičku kleštěma a museli jí okamžite vést do Prahy a neveděli, jestli bude ok, dnes je zdravá a je jí 7let) než aby mi zmrzačili dítě - možná jediné, které budeme mít když jsme na něj tak dlouho čekali..
@fly80 takhle chtěli udělat i moji známé přirozený porod za každou cenu, i když první dcera byla císařem a byla větší a nechali ji trápit jakou dobu a nakonec to dopadlo úplně špatně a praskla jí děloha v místě té jizvy a byli rádi že zachránili alespoň ji. Po porodu zjistili, že chlapeček vážil bez pár gramů 5 kg.
Takže já jsem pro přirozený porod a ty kamarádky co jedou rodit kdoví kam protože tam mají kamaráda lékaře a ten jim udělá císaře, ty úplně nechápu. Ale když to opravdu nejde, tak mi to přijde jako zbytečné trápení.
Já se tedy bráním císaři taky zuby nehty a po tom co nám říkali na kurzu, tak i sama ta PA říkala, že nám ho nikomu nepřeje a ikdyž je možnost si vybrat buď jen lokální a nebo celkovou anestizii, tak to co říkala o obouch variantách, jaké to pak je, tak teda děkuji pěkně, snad tohle nebudeme muset řešit, jsem ráda, že se mi placenta vytáhla a nezasahuje do porod.cest. Samozdejmě, pokud by nebylo jiné možnosti a nezbývalo nic jiného co se dá dělat, ale raději přirozeně. Sestřenku taky hnaly rovnou do porodnice na císaře, že malý je velký, že tam došla dr. na ni koukla a říká jasný císař, ale ona trvala na tom, že to chce zkusit přirozeně, tak rodila 7hod., ale nakonec na císaře musela, pač nedokázala porodit a to měl malý kolem 3,5kg
Já teda císař taky nechci. Když si představím, že i když budu doma, tak stejně nic pořádně neudělám, nehledě na delší rekonvalescenci a delší dobu nesmet sednout na koně....stačila mi laparoskopie pupeční kýly. Nebyla jsem týden schopná ani zamést podlahu.
@bemo
@priefi no ta stejná otázka napadla i mě, akorát jsem neměla odvahu se zeptat, ale z toho co jsi napsala, tak taky chápu, že asi ne. Je to hrozné ale, tohle si nedovedu představit. Tak to měl i min. rok spolužák vše ok, ale u porodu nějaké komplikace a holčička pak snad 20 min. nedýchala a taky to nedopadlo dobře. Když pak rodila kamarádka bavila se v porodnici se známou co tam dělá co se tehdá stalo a ona jí řekla, že se to prostě občas stane a že se nedá říct, že by chyba byla, jak na straně lékařů, tak rodičky. Teď čekají 2 každou chvíli a vůbec jí to nezávidím, co musí prožívat ten strach po poslední zkušenosti. Já se taky snad ani nebojím porodu, jak toho aby bylo vše, tak jak má a bez komplikací
@priefi no, to je otázka, protože ona by bez toho vyvolání asi nepřišla vůbec, bolestivý kontrakce jsem měla cca 28-30 hodin, ale otevřela jsem se za tu dobu na 2 cm, takže nic...pak to zastavili, abych se vyspala (hahaha) a dali tu tabletu a oxytocin, pak se to chvíli vrátilo k bolestivým, ale přežitelným kontrakcím a pak přišly ty, kdy jsem chtěla skákat z okna a řvala na ně, at už hlavně něco dělají, že už nemůžu prostě :D Během hodiny jsem se otevřela úplně a druhá doba už byla oproti tomu předtím celkem v pohodě, tlačení byla vesměs úleva pro mě, trvala tak 25 minut...
@priefi podle mě mi odtekla voda nějak omylem :D jakože jsme nebyly ještě připravené v tom 36+5, ale dcerka třeba nějak víc a blbě kopla nebo já jsem ten den víc pracovala, což jsem si vědomá nebo tak něco, protože jinak podle mě by to otevírání bylo rychlejší, když už jsem kontrakce měla
@priefi Každopádně teď věřím pevně tomu, že druhý porod bude kratší než první :D Protože po tom odtoku vody mi začaly kontrakce cca za hodinu a půl, ale ty do toho času nepočítám, ty ještě nebly bolestivé, nicméně už byly a člověka to vyčerpá...už pak pro mě byla horší ta únava než ta bolest...když šel manžel s Eliškou a sestřičkama na vážení atd a doktor mě prohlížel a čekal na placentu, tak jsem usnula, přímo na křesle s nohama nahoře :D :D
@zetta01 ja jsem si oddechla, az jsem slysela plac a ze porodnik rekl, ze je v poradku (syna mi totiz neukazali, hned brali na pultik, asi se jim neco nezdalo i podle tech slov dr., je to v poradku, jen byl hodne unaveny). Teprve tehdy mi spadl kamen ze srdce. Nedovedu si predstavit, ze by se neco u porodu stalo. Ale mam strach, asi kazdy ma strach. Uklidnuji se tim, ze kdysi rodily jen porodni baby, nebo matky samy nekde stranou a vse bylo v poradku, tak i u nas bude vse v poradku.

@zetta01 přesně tak...mamka zase řeší ségru, které je 25..a mamka prostě nějak dospěla k závěru, že ségra je neštastná se svým přítelem, že je to hrozný hajzl a děvkař (přišla na to prosím tak, že je to velmi pohledný chlap, takže to je prostě jasný :D), že těch devět let s ním segra úplně ztratila a že jí musíme nějak pomoct...jako co na to říct, vůbec nic nemá podložené a i kdyby, pořád je to jen ségry věc...no a další věci...jako s mamkou můžu mluvit o spoustě cvěcech jako s kamarádkou, ale poslední dobou už dost vybírám témata, takže třeba vůbec nevím, že jsme v lednu přišli o mimčo...protože to by zase bylo rozpatlávání co jsem kde tahala těžkýho a já nevím co, to nemám zapotřebí...že to je poměrně častý jev by mi nejspíš nevěřila, protože o potratu její tety, která nedávno cca v 80 zemřela, tudíž asi tak 60 let stará událost, slýcháme na rodinných sešlostech doposud, jaká to byla tragédie...já si vždycky jen říkám, jen abych jednou nebyla stejná v tomhle, tudíž si všímala zejména sebe a ostatní nechala žít...