icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
22. lis 2018

@tsasenka a kdy mas pristi kontrolu? Drzim pesti, at jde nahoru 😊
@zetta01 ja taky x krat chodim na WC, nekdy usnu hned, jindy bez sance a kdyz uz uz bych usnula, syn se probudi a uz odmita spat... dneska navic asi prvni posly me chytly... jeste je docela na ne vcas, jsem v 34tt, ale byly jen 3x v docela velkem rozmezi... ale prijemne to rozhodne nebylo... uz se "tesim" na kontrakce...

priefi
22. lis 2018

@journals a jaky ma miminko vahovy odhad?

tsasenka
autor
22. lis 2018

@priefi Kontrolu mám až 3.12. a doufám, že pak už budu chodit častěji.
Včera večer a v noci jsem přemýšlela, jestli náhodou nemám taky poslíčky. Pobolívalo dost břicho. Zapomněla jsem si vzít jednou magnezko, ale do rána to přešlo. No, já jsem myslela, že mě trefí, takhle brzy.

sarkoc
22. lis 2018

Taky už poslední dny pociťuju poslíčky...ale mám rozečtenou velmi zajímavou knížku a dle té porodní asistenktky, co ji napsala, je to normální touhle dobou už 🙂 každopádně příjemné moc ne no...ale mě tedy více trápí otékající třísla...na to, jak malé bříško mám a tudíž, jak málo na ten spodek tlačí, tak je to občas děsná bolest, na levo se mi v třísle udělala hodně vystouplá křečová žíla a jak to pak k večeru čím dál tím více otíká, tak je to celkem záživný...ale tak co, už jen pár týdnů 🙂

bemo
22. lis 2018

@zetta01 tak hlavně že to nebudeš přehánět s cukrovím 😀
Já teda naštěstí v noci jdu max 1x na záchod. Spíš bych potřebovala být i večer trochu funkční. To je můj hlavní čas na práci, až děti uspím a teď jen dojdu dolů a plesknu sebou na sedačku a nic nezvládnu. Stihnu ještě pokecat s manželem, pokud je doma, pokud ne, tak si posíláme své kalendáře a akce v nich aby on věděl kdy je potřeba aby byl doma a já abych věděla kdy doma nebude 😀

kaissi
22. lis 2018

Ahoj holky, jsem tu nová, vezmete mě mezi sebe? 🙂 Diskuze pročítám vždy když potřebuji něco vědět, bývají tu dost užitečné informace - ale až teď jsem se rozhodla zaregistrovat a začít také příspívat 😉 Odkud jste, kdy máte termíny, copak čekáte a jak se cítíte?

Já byla v pondělí na posledním velkém ultrazvuku a jsem z toho docela vyhoukaná, ptž náš Adámek je už od začátku „napřed“ a teď v 31tt máme 2000g a velikostně jsme prý o týden větší 👶 Vůbec netuším, jak takovýho macka porodím 😲🙂 Kolik váží vaši princové/princezny?

Jinak termín máme 22.1.2018, je na tom někdo stejně? 🙂

fly80
22. lis 2018

@kaissi ahoj 😉 Já byla dneska na kontrole a jsem 33 a odhad mimca mám 2300g. Takže v normě 😉

sarkoc
22. lis 2018

@kaissi Ahoj, jasně, že vezmeme...;)
Tím váhovým odhadem bych se zatím nestresovala, jsou to opravdu jen odhady...a třeba první dcerka by byla taky hodně veliká v termínu, ale vyřešila to tím, že se narodila v 37+0 s váhou 3290g a 51 cm, takže úplně normální míry a zároveň už byla "dozrálá" 🙂
Jinak my teď čekáme druhou holčičku, termín 11.1. a na ultrazvuku ve 30+4 měla 1560 g odhad. Rodit budu v Hradci Králové, jsme z Týniště nad Orlicí, což je nedaleko a v Hradci jsem byla spokojená. Akorát teď hrozí císařem, což já pokud to bude jen trochu možné nechci, tak uvidíme, jak to dopadne 🙂

zetta01
22. lis 2018

@kaissi to víš že jo 🙂 Jinak teda já čekám prvního chlapečka, termín mám 2.1. s tím že při posledním velkém UTZ nám taky řekli, že je malý o týden na před, ale že nějaký ten týden nehraje roli. Na Předpo.kurzu říkala, pak PA že velkou roli hraje i to, když má partner třeba 2m a 100kilo, že pak je mimčo větší a už to v těch tabulkách lítá. Já jsem se včera na kontrole ptala dr. na váhu a ona říkala, že to nepřeměřují, že pokud bylo vše na velkém UTZ v pořádku, tak je zajímá jen plodová voda a průtoky pupečníkem a když je tohle v pořádku, tak je to bráno jako prosperující těhu a že mimčo dobře roste, jak má. Že tady je tolerance až nějakých 450g. A opravdu jsou to jen odhady, známá co rodila předčasně se snažila vydržet co nejdéle, při UTZ jí řekli, že malá má, už skoro 2kg a nakonec se narodila a měla sotva 1,5kg.

journals
22. lis 2018

@tsasenka @priefi Děkuju za podporu, váhový odhad je 1520 g. (začátek 33. týdne) 😔 ale ani tak nejde o ty gramy, jako o ty horší průtoky. To, že bude miminko menší tuším od začátku, sama jsem drobná a malá (nebo jsem spíš bývala 😀) takže to mi bylo jasné hned. Ale když tu čtu ty váhy přes 2 kg, tak je mi trochu úzko. Uvidíme příští týden, jak to bude vypadat.

priefi
22. lis 2018

@tsasenka budu drzet pesti. Mi nedela dobre dlouhy utz, mam pak tvrdnuti bricha a dr.rikala, at si vezmu rano i vecer magnesko po kontrole.... jenze to s tim zelezem nejde (navic mi je dopo po zeleze total soufl), takze jsem si vzala jen vecer, tak mozna jeste ta kontrola mohla to zpusobit. Nevim... ale uz jsem to musela vydychavat a po chvilce to prestalo. Pak zase podbrisek a krize, vydychala a bylo dobre a do tretice... rano uz v pohode. Ale nevim, v jakem rozmezi to bylo no... probudilo me to kolem 4:45 a pak dalsi byl po 5h a dalsi asi po 6h, pak syn dostal rozum a jeste usnul a ja s nim a vyjimecne jsme dnes spali az do 7:45, coz je vazne hooodne vyjimecne. Normalne kdyz je budik v 6, tak jsem rada, ze tak dlouho vydrzel spat.
@sarkoc a nepomaha to chladit? No doufam, ze uz to je v tehle fazi ok, nechci uz rodit 😅
@kaissi ahojky, vitame Te 😊 Ja mela v utery kontrolu 33+0 a maly bez par gramu mel 2kg (je pro zmenu o tyden mensi, a to byl pred tim terminovy, nekdy dokonce i vetsi). Jmeno jeste nemame, myslela jsem, ze ano,.ze to bude Mikulas, ale manzel zacal Viktorovat a automaticky Mikulase neguje. Ja zase neguji Viktora, takze asi cestou do porodky napiseme jmeno, pokud to stihneme 😂 Doma uz mame Matyaska, ktery bude mit 2,5roku v prosinci.

halasovci007
22. lis 2018

@priefi dekuji za recept 😊 a dekuji za odkaz na ten masazni olej.Od ktereho tt zacnes masirovat?Ja to nejak zapomela..Jak jsem ted uz volna porad nekde litam a jak si to nepoznanam,tak vim houby..
@zetta01 teda takovych druhu cukrovi..To si dobra teda..Ja nikdy moc nepecu,jelikoz jsem to pak vyhazovala,ze toho hodne dostavame..Ale peceni me bavi.Zitra budu delat Misa rezy na vikend ke kaficku..
@journals tak alespon si vas pohlida sam pan primar.To je dobre.Bude lip uvidis..

zetta01
22. lis 2018

@halasovci007 no zatím jsou to plány, uvidíme, jaká bude skutečnost :-/ zatím dle toho mého úžasného spaní a šílené únavy nevím, nevím

sarkoc
22. lis 2018

My teď zrovna děláme s dcerkou nepečený dort (piškoty, smetana s tvarohem, ovoce atd)..u toho je super, že mi se vším zvládne pomáhat a hlavně jí to baví 🙂 A máme ho tedy asi nejradši ze všech dezertů...

@halasovci007 Já budu po zkušenosti z minula masírovat tak od 35.týdne (minule jsem nestihla vůbec, naštěstí se to zvládlo s jedním kosmetickým stehem)...těhotenský čaj piju od 30.týdne, čistě maliník začnu taky tak v tom 35-36...

Jinak holky včera jsem se bavila s tou kamarádkou, co rodila tak rychle a malá jí hodně potrhala...no asi si teda fakt užila, každopádně říkala, že už by se nástřihu rozhodně nebránila, pokud bude mít třetí...u první dcerky jí nastřihli, jak bylo potřeba, zašili a dobrý...teď u té druhé prý PA v porodnici prohlásila, že se tlačí malá dost rychle, ale hráz by to měla zvládnout (přestože doktor prý stříhat chtěl)...no, nezvládla...kamarádka byla potrhaná prý opravdu na všechny strany a jak to navíc bylo nepravidelné (narozdíl od střihu atd), tak se hojí doted (už tři měsíce)...takže já ač chci do porodu zasahovat co nejméně, tak na tyhle věci začínám trochu měnit pohled, občas ten lékařský zásah může být i k dobru ...

halasovci007
22. lis 2018

@tsasenka taky sem si zapomela vzit magnezkominule a bricho me bolelo 😣🤔 musime na to myslet..Jenze jsme byli o vikendu pryc a jeste litali vsude mozne a vecer jsem si rikala,ze asi prvni poslicci..
@sarkoc me nektere dny strasne tlaci jakoby stydka kost.Taky nemam moc nahore - hlasi mi to ze bych mela mit pribytek 10kg a ja nemam ani 7 (dnes rano 6.8kg) jasne je to prumer.Ale i tak nektere dny me to tam tlaci a kamaradka rikala,ze je to rozvolnovani vazu a priprava pomalu na porod.Rikam ji super uz se rozpadam a to je mi 30 az za tyden 😂😋
@kaissi vitej mezi nami.My cekame prvni vytouzene miminko - holcicku Elisku 12.1. (Jsme mensi cili opacny problem puvodni tp 7.1.)Kolik vazime mi dr. nerika 😣🤔jsem z prinestske casti Mlade Boleslavi a sice si nejsem uplne jista svym rozhodnutim,ale budu u nas i rodit.

janety32
22. lis 2018

@priefi Mikuláš je krásné jméno - a nejen proto, že se tak jmenuje můj manžel :D po sobě pojmenovat syna nechtěl, tak jsme měli Viktora taky ve výběru, ale nakonec vyhrálo jiné jméno... Však byste na ně volali podobně - Viki/ Miki ;)

zetta01
22. lis 2018

@sarkoc mňam, úplně jsi mi tím udělala neskutečnu chuť, ten je u nás taky velmi oblíbený hlavně v létě a jak nemusím meruňky, tak v tomhle dortu je naprosto zbožňuji, jak tomu dodají tu správnou nakyslou chuť 🙂

priefi
22. lis 2018

@journals jsou to jen odhady, mm tam mm sem. Kazde mimi je jine. Jsou i mimca, co se rodi v terminu maji 2,5kg a vse je ok. Kamaradka treba mela takoveho spuntika. Narodil se v 39tt a mel jen 2,5kg a nikdo nic neresil

halasovci007
22. lis 2018

@zetta01 tak uvidis treba to pujde..A ono se to nezblazni kdyz bude mene druhu.Vanoce budou i tak krasne.Letos obzvlast se tesim jak dite.Uz pomalu zacinam chystat a moc se tesim

priefi
22. lis 2018

@halasovci007 nemas zac 😊 zacnu asi v 36tt a zacnu v tom tydnu brat i lnene seminko. O neco pozdeji aniball a caj pro 3.trim.s malinikem. Mam trochu strach, abych si nevyvolala porod do 38+0, chci byt o Vanocich doma 😅

halasovci007
22. lis 2018

@sarkoc kamaradka rodila druhe a mala sla rychle a pry ji "brzdili" aby ji moc nepotrhala a nakonec mela dva stehy ze dobry..Tak uvidime..Musime masirovat,at to je co nejmensi nastrih..

zetta01
22. lis 2018

@halasovci007 přesně tak i já se moc těším 🙂 včera jsem po kontrole taky vyrazila na nějaké dárky a v sobotu se chystáme na velké nákupy, tak snad se mi podaří sehnat vše, většinu už mám 🙂 hlavně se těším na to, že vypadnu z baráku dneska ráno 🙂

halasovci007
22. lis 2018

@priefi jj to lnene seminko budu taky bastit.Alespon pro ten pocit,ze pro to clovek udelal maximum.Uteklo to jako voda..Musim doprat ty oblecky..Ty co se musej v ruce se mi do toho nechce.Mam strasne otekly ruce posledni dny..

halasovci007
22. lis 2018

@zetta01 no to se mas.Ja nemam skoro nic z darku.A budeme to kupovat az se vrati manzel ze sluzebky a druhy den slavim 30tiny a pak uz se budu venovat darkum.Az bude pryc pristi tyden ozdobim a uklidim barak (snad mi to mala dovoli a sily taky).Akorat na okna letos kaslu 😇 myla jsem je v zari tak to jeste snesou stejne je nemame do ulice takze je extra nezdobim.Jen dekorace na parapety..Netroufnu si ted lezt po vejskach..A manzel maka na drevu a na pokojicku tak ten nema cas na tohle.

zetta01
22. lis 2018

@halasovci007 tak naštěstí okna už doma udělal manžel, já mám stejně od dr.zakázané nějaké gruntování, v žádném případě okna, jen lehce můžu cukroví, ale nepřehánět to a hlavně se nenahřívat prý u trouby, že to taky není dobré. Máme velkou rohovou linku a troubu na druhé straně a vysoko, takže se nemusím ani ohýbat jen vyndám a dám plech a jdu od ní pryč. Zdobit budu v sedě, snad to nějak zvládnu, pač neumím dělat v sedět

krisatko
22. lis 2018

@kaissi ahoj, já mám termín 23.1. a v pondělí jsem měla váhový odhad 1690. Ale po zkušenostech s váhovým odhadem u našeho andilka vím, že má minimálně o 200g víc.

journals
22. lis 2018

@priefi Vím, ono ani o ty gramy nejde, jak jsem psala. Spíš o tu příčinu a to jsou špatné průtoky. Proto se to tak řeší. To, že je malinký bylo jasné od začátku a vzhledem ke mě se nad tím ani nikdo nepozastaví. Ale jde o to, proč se to děje a hlavně ta prognóza je, že se to bude zhoršovat, protože průtoky nebudou stačit. Váha je jen ukazatel 😔 pro mě za mě, ať má klidně "jen" 2 kila, ale ať je zdravý a v pořádku 🙏

sarkoc
22. lis 2018

@journals To je pravda, že ta váha až tak směrodatná není...švagrová se narodila asi dva dny po termínu a měla nějak 2200 g, její tři sourozenci všichni normálně cca 3500 g...je zdravá... A ty průtoky snad budou sledovat a ještě to pár týdnů vydržíte, držím palce 🙂

priefi
22. lis 2018

@sarkoc zajimave... Pokud dr.rekne, ze se striha, tak PA striha, leda ze by rodicka nechtela. U me byli u porodu syna 2 doktori, doktorka a zastupce primare, ktery prevzal porod (oteviral mi branku) a doktorka pouze asistovala (strihala a sila). Pak jsem slysela, ze je treba strihnout (v porodnim planu jsem mela, ze nastrih nechci, ale v pripade, ze by hrozilo velke poraneni, s nastrihem souhlasim), doktorka zminila porodni plan, avsak strihla a dr.zkontroloval a rekl, jeste tady a to dostrihnuti, ktere slo vic do hloubky, jsem uz docela citila (ale ve srovnani s bolesti, ktera byla pri tlaceni, to bylo jen pichnuti 😅). Takze me hodne prekvapuje, ze kdyz dr.rekl, strihat, PA neposlechla.
@janety32 jj, Viky/Miky je podobne, manzelovi se hodne libi to Viky. Ale mi osobne primo Viktor zni tvrde kdyz rekne Vikturek, tak se mi to moc nelibi a k nasemu miminku mi to vubec nesedi
@halasovci007 ja davam vse do pracky a funkci rucni prani, kdyz uz tam maji ten vymysl. Ale jeste jsem mimi veci neprala. O vikendu jsem je probrala a nakonec jen do velikosti 68, kdybych prala do 74, nemam to kam dat. Takze az vyradim 50, 56 a 62, vyperu 74 a 80, jak vyradim 68, vrhnu se na 86 😅 atd. Nejak se k tomu prani porad nemam. Ale tak 5 az 6 pracek asi vyperu... 2 az 3 budou obleceni, pak perinky a fusak... a mozna uz konecne budeme mit tu susicku, pujde to aspon rychleji. Mamka se mi porad nabizi s zehlenim, tak uvazuji, ze ji prenecham 62 a 68, ale jeste nejsem rozhodnuta, uvidim, jak.mi bude.

priefi
22. lis 2018

@journals jedna znama taky mela spatne prutoky, dokud to slo, tak miminko nechali u ni a nakonec vyvolavali porod kolem 38tt, takze nakonec terminove mimi 😊 dobre to dopadne, neboj 😊

Strana