icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
23. lis 2018

@miryy já měla ve 31+4 váhu 1850g a moje kamarádka ve 31+3 1500g a obě máme prý míry akorát. No, já si myslím že se to nedá brát nějak úplně na přesno. Je to pořád jen odhad a ten může být úplně jinde. U první dcery jsem měla napsáno v papírech že odhad miminka 4 kg a za pár dní vykoukla ven a měla 3200g 😀 trochu rozdíl.
@veselaopicka na mě padne totální únava ve 3 odpoledne. Většinou to nějak ustojím, ale někdy prostě lehnu k dětem do pokojíčku a řeknu jim ať mi dají 20 minut, to mi stačí

halasovci007
23. lis 2018

@veselaopicka
@sarkoc taky mame neutralni jen kocarek a par vecicek je v bile nebo v bezove,ale 99% ruzova samozrejme 😂😂 tak snad se ten dr. nespletl.Rikal to opakovane a i na tom screeningu rekla,ze holcicka..

zetta01
24. lis 2018

@bemo mě právě dr. říkala, že tolerance u té váhy dle tabulek je, až 450g což je opravdu velký rozsah. Takže si myslím, že 350g je na prosto v pořádku. Přeci jen každé miminko je jinačí, takže ty tabulky tomu budou přizpůsobené 🙂

zetta01
24. lis 2018

@halasovci007 no to já už mám skoro vše vyprané, jediné co chybí jsou ty látkové pleny, ty jsem si nechala na konec, pač se musí prát několikrát po sobě, aby si získaly pořádnou savost. Takže se na to chystám zítra, jak se hned ráno zatopí v krbovkách, tak to bude pěkně schnout. Teď jsem si zadělala těsto na perníčky, abych zítra mohla začít péct. Teď se nachystáme a vyrážíme na vánoční trhy a na nákupy dárků 🙂

miryy
24. lis 2018

@bemo ano pořád je to jenom odhad, hodí do PC rozmery, a z těch pak automaticky vyskočí odhad váhy, jsme s partnerom obadva vysokí, tak i mimi asi má po kom být 💪🏻Bylo nám receno, že je to spíš vetší miminko, horní hranice normálu

halasovci007
24. lis 2018

@zetta01 ta tolerance to je teda hodne velka hodnota.My tady nahanime kazdy gram a tolerance je pul kila pomalu! Ale zase na druhou stranu jak to maji zvazit ze jo?Kazda mame jine mnozstvi plodove vody i jinou stavbu tela.Moje kamaradka mi zrovna psala,ze pred porodem jeste 2kg zhubla (nemohla moc jidt bylo ji zle a palila ji zaha).

Ja mam manzela v praci,tak makam dneska..A budeme spolu zitra.Kamaradka priveze platno a nafoti nas tehu foceni vanocni.Moooc se tesim a kdyz nebude lejt pujdeme i ven..Dneska pecu zakusrk na zitra.Peru (tentokrat konecne nase).Ted jsem nakrnila pejsany,nasypala sykorkam slezla dolu ze zahrady a funim jak lokomotiva.Az se vydycham pujdu varit obidek a pak prat posledni vecicky - ty co se mi nechce do toho - rucni prani..Taky topim v krbiku i kdyz susim v susicce vzdy vse rozlozim aby to doschlo..Jees trhy to se mas.Tak si to pekne uzijte..Tise zavidim..

miryy
24. lis 2018

Devcata, máte tady nekterá brnění prstu? Mne už 3 týdny brní prsty na pravý ruce, takové to mravenčeni, a i horší citlivost, cetla jsem, že muže byt tlakem miminka na míchu, nebo i karpaly, vplyvem hormonálnich změn, včera jsem dostala ortezu na zápěstî a doporučení na EMG

halasovci007
24. lis 2018

@miryy me nebrni prsty,ale mam je stale otekle.Dr. rikal,ze je to normalni..Nekomu otekaji ruce a nekomu nohy .

tsasenka
autor
24. lis 2018

@bemo Já jsem byla na kontrole 31+5, odhad 1450 g a odpovídá 😀 Já myslím, že tam musí mít nějaké rozmezí, když se do toho vlezeš, tak je to v normě. Po porodu 3,5 kg, mám objednané miminko 2,6 kg, ať je to na jedno zatlačení, pokud budu rodit normálně 😀

priefi
24. lis 2018

@tsasenka tak to je ale... pipina... fakt! To radeji, aby se neco stalo rodicce nebo miminku, anebo obema, nez akutni cisar. Tohle neni normalni pristup. Ale v Tvem pripade ani by normalne porodit neslo, pokud se placenta nevytahne...
@miryy a beres horcik? Tohle umi zpusobit i nedostatek horciku. Ja to obcas taky mam

semmi
24. lis 2018

@miryy Ahojky mam úplně to samé cca tyden. Taky prava ruka a mrtví mi prsty a to celkem.dost.

miryy
24. lis 2018

@priefi jj, hořčik beru 2 x denne kvuli tvrdnuti bříška, ruku nemám namahat, mám tu ortézu na noc tak jsem zvedavá

miryy
24. lis 2018

@semmi zpocatku jsem tomu nepříkladala váhu, no ted se to zhoršuje i otokama prstov, mimo iné, nekdy i nohy, tak snad to bude tema hormonama👀🤔ted budu mit na noc ortezu a pak me ceka vyšetrení EMG

fly80
24. lis 2018

Holky, do kdy se dá brát to magnezko? Do kolikateho týdne myslím. Vím že jsem někde četla, že od nějakého týdne už se brát nemá, ale už nevím proč. Nevíte? Už mě zase začínají brnet nohy a bolet břicho jako prase. Zrovna mám pocit že porodním

tsasenka
autor
24. lis 2018

@miryy Mně taky občas brní ruka, nebo trnou nohy, měla jsem to i předchozí těhotenství. Porodem to přešlo

zuzekk
24. lis 2018

@fly80 ono celkově by se ho nemělo brát moc, uvolňuje vnitřní svalstvo, mezi které patří i děloha a ta má při porodu makat, a ne být jako blátíčko... (ale jaký týden je hraniční to nevím)

fly80
24. lis 2018

@zuzekk tak teď nevím, jestli si ho mám vzít ☹️ mám nějaké na předpis, tak asi to bude silné.

zuzekk
24. lis 2018

@fly80 na co to máš?

fly80
24. lis 2018

@zuzekk napsala mi ho doktorka někdy v pátém měsíci, protože mě už hrozně bolelo břicho a v noci mě brnely nohy. Brala sem ho asi 14 dnů, ale nebylo mi po tom moc dobře. Ale je pravda že na to brnění nohou to pomohlo. Na břicho vůbec

halasovci007
24. lis 2018

Ja beru magnezko 2x denne a dr. rikal,ze kdyz bude bricho tvrdnout,ze muzu srm tam i pridat.To se teda asi na kontrole zeptam zda ho muzu vrat dal normalne..Jinak dnes novinka.Mokry flek na tricku.Zacinaji asi pracovat mlecne zlazy.Mate to uz nektera?

fly80
24. lis 2018

@halasovci007 já v pondělí taky radši zavolám do porodnice do té poradny

zuzekk
24. lis 2018

@fly80 když ti to nedělá moc dobře, tak to neber. kdyby se něco dramaticky zhoršilo, můžeš se k němu zase vrátit...

sarkoc
24. lis 2018

@halasovci007 už tak měsíc minimálně, spíše dva...ale už předtím jsem měla flíčky na podprsence od MM...přisuzuju to ale tomu, že ještě na konci května jsem kojila, tak se to bude spouštět rychle...

halasovci007
24. lis 2018

@sarkoc a jak to resis uz nosis ty vlozky do podprsenky?Ja doma chodim naostro nechce se mi v nicem mackat..

sarkoc
24. lis 2018

@halasovci007 vložky ne, nosím sportovní podprsenku, ta něco vsákne a doma mi případně kolo nevadí ani na tom triku...a někam, kde se slíkám do trika (nákupy, mat.centrum atd), tak nosím klasickou podprsenku a jak jsou ty košíčky vycpané, tak ta většinou pojme vše...mě to nejvíc teče v noci asi a to neřeším...

sarkoc
24. lis 2018

@halasovci007 jinak doufám, že na vložky do podprsenky to moc dlouho nebude...než jsem přešla tehdy na látkový, tak mě to šíleně vytáčelo..a i ty látkový teda inic moc...ale musela jsem je mít skoro rok, dcerka vůbec nestíhala pt, kolik se mi toho tvořilo :D

priefi
24. lis 2018

@fly80 muzes ho do 36tt, pak ne, aby deloha mela prostor pro aktivitu a pripravu na porod. A jaky beres horcik?

semmi
24. lis 2018

@miryy Mě to chytá nejčastěji ve spani. A hlavně když si dám ve spánku ruce za hlavu. A dnes tedy když jsem vytirala, tak me zacaly prsty mravenčt... jak pujdu k doktorce, tak se taky optam... je to dost nepříjemné. =-(

fly80
24. lis 2018

@priefi hořčík nemám, mám magnesium. Dekuju za radu 🧡

halasovci007
24. lis 2018

@sarkoc no jsou je to jen male flicky.Uz vcera jsem neco zpozorovala,ale myslela jsem si,ze sem na sebe kydla neco v kuchyni.No a dnes znova to neni nahoda.Ja prave nosim i ty sportovni do mesta a i ty uz me skrti.Furt vyckavam s koupi kojici nez budu vedet jakou velikost.Nechce se mi kupovat za mesic novou,ze by mi byla ted porizena mala.Prece jen to je celkem draha zalezitost

Strana