Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 Aha, tak to já mám stále stejné podprsenky, co před těhu 🙂 Jinak co se týče kojících podprsenek, tak s Eliškou jsem měla dvě podprsenky každou okolo 1000 z obchodu s prádlem, nakonec stály úplně za nic, tak jsem si v jiném obchodě koupila kojící cca za 600, moc jsem si nepomohla...pak jsem si teda řekla, že zkusím Lidlovské, i když moc jsem tomu nevěřila a fakt mi vyhovovaly nejvíc! Takže přes den ty a v noci úplně obyčejná sportovní oblékaná přes hlavu...za sebe tudíž doporučuji vyzkoušet, zda nebude vyhovovat třeba klidně nějaká levnější (Lidl, Bonprix apod)... ;)
@halasovci007 s kojici podprsenkou to tak jednoduche nebudes mit. Prvni tydny budes potrebovat vetsi, hlavne pri spurtech a pak, jak se ustali produkce mleka, zase bude stacit mensi
@halasovci007 tak naštěstí to nejhorší ruční praní, už mám za sebou, ale taky jsem si to nechala na konec 🙂 jinak trhy a nákupy včera super, jak se mi moc nechtělo a byla jsem unavená, tak jsme nakonec sehnali dárky pro všechny, až na pár maličkostí a nebo komu jsem nevěděla co napadlo mě během nákupů akorát od rána jsme dojeli domů, až v 19hod. a to už bylo moc. Jinak mokré fleky na triku mám, už od 7 měs. Někdy to občas ustálo, pak zase začalo a taky mi to dělá hlavně v noci. Jinak já jsem byla na kontrole teď v tom 34tt a horčík mám taky 2 denně a normálně mi ho předepsala dál a říkala, dál užívat v případě potřeby přidat.
@halasovci007 jdu ve stredu na posledni velky Uz se zase ujistim jako kazdou navstevu😃
@zetta01 jezisi nestras ... na me to taky ze zadu neni poznat.. oblicej jak detskou prcku a cekam holku takze bych tomu az moc neverila😃😃
Ahoj holky. Tak já mám za sebou první ze tří víkendových školení. Cesta autem kupodivu naprosto v pohodě, ale samozřejmě vždy po návratu domů gauč a odpocivacka. Jenom mě zlobí noha. Nevíte, má to spojitost s těhotenstvím? Při nazouvani a chůzi levý nárt a kotník bolí plus i kousek holeně. Nárt a kotník lehce oteklý. Ale zase si říkám, že kdyby to byly ty "těhotenské otoky" tak budou na obou nohách stejně ne? Spíš jestli jsem si to někde nenamohla. No čeká mě poslední týden v práci a pak už jen doma 🙂
Jooo a ještě, můj chlap se mě dneska ptal, jestli mám sepsanej porodní plan. Čumela jsem na něj jak pako. Nemám. Prej "já jsem dneska četl článek o dotepani pupečníku....." No takže mám na Vás holky dotaz. Co si do porodního plánu budete psát vy a proč? Já to původně v plánu neměla ale když on četl..... 😂😂😂
@sarkoc já právě taky kupuji podprsenku v kamenném obchodě..Většinou 1000 až 1200Kč. O Lidlu už jsem slyšela, že mají dobré a za fajn penízky, ale nějak se jim nechce dát tu těhotenskou modu.. ☹
@priefi já se právě bojím teď nějakou kupovat kvůli velikosti..Nehledě na to, že třeba z obchodů jako New yorker nebo tomu podobné, mi to prostě nesedí..Měla jsem velký prsa už před těhu, proto jsem kupovala v kamenném obchodu..
@zetta01 tak to je paráda, že sis to užila..A hlavně, že jste nakoupili dárky. Já nemám skoro nic ☹ v úterý jedu do města, tak musím něco pokoupit..Na praní ruční nakonec nedošlo, nestíhala jsem, takže v týdnu mě to nemine..To jste teda byli fakt celý den na cestách, to se ti nedivím, že si byla unavená..Dneska jsem tu měla kamarádku, která nás fotila jako vánoční těhu focení a mě pak samostatně..Moc se těším na fotečky..Jako fotili jsme s přestávkama tři a půl hodiny a jsem úplně vyřízená teda 😀 A domluvily jsme se, že kdyby napadl sníh, že uděláme fotečky ještě venku.. Teď mi běží hlavou co jí za to mám koupit. Asi jí nakoupím rekvizity. Focení má jako koníček a na nás si to prý trénuje 🙂
@krisatko teda to je chlap machr, že takové věci studuje..Já si tam dám určitě, že chci bonding hned po porodu..(pokud bude vše v pořádku samozřejmě). A jinak jsem to ještě nestudovala, co se tam vlastně má a nemá dávat 🙂
Mam za sebou asi posledni vetsi vylet... Tri dny courani v Polsku, z kteryho byla asi nejunavnejsi cesta cca 6 hodin. Ted uz abych zacla prat, zehlit a chystat.. Kdyz vas tu ctu, jsem dooooost pozadu, takze s chuti do toho, at je hotovo. Jinak porodni plan urcite mit budu 😉 hodne sil vsem 👍
@krisatko Plán nebudu psát vůbec a to proto, že jsem si na 200% jistá, že by mi byl k ničemu. Nemám představu co bude a tak je mi jasné, že papír toho sice snese hodně, ale realita okamžiku bude aktuálně někde jinde. Takže mi přijde i zbytečné něco sepisovat.
Když jsme se o tom s PA na kurzu bavili, tak nám i víceméně potvrdila to, co si myslím a to že v 95% dopadne vše jinak, hlavně u prvorodiček co neví, do čeho jdou.
Očekávání mám hlavně po porodu a to moc dobře vím, co bych chtěla - bonding já nebo manžel (kdybych nebyla shopná) a byla jsem i přesvědčená o dotepání pupečníku. To nám sice PA trochu rozmlouvala, ale myslím, že těch pár minut není nic proti ničemu. Ale vím, že si to můžu malovat jak chci, ale jestli to půjde je ve hvězdách. Hlavně když se u nás teď věci mají tak, jak se mají.
@journals nam prave PA na tom kurzu rikala,ze nektere maminky treba bonding nechteji (ze proste chteji nejdriv miminko zmerit a zvazit,nektere treba i umyt) az pak ze ho chteji prikladat.A proste jim to splni dle prani.I kdyz ne po precteni clanku mistniho primare prijde bonding jako strasne intimni prvni chvile a pokud bude vse jak ma,chci maliu k sobe hned.Dotepani pupecniku u nas berou automaticky (zase pokud je vse ok a maminka nema jine prani).Jinak ten plan je podle me vicemene spis prani.Je jasne,ze zdravotni stranka je vzdy na prvnim miste..
Chjo jeste nekdo tu nemuze spat?Ja jsem prave ted byla vyprovodit manzela na tu zatracenou sluzebku a je mi smutno uz ted.Za 11 let jsme byli max dve noci od sebe kdyz jsme jeli napr. nekam na vikend s kamoskou nebo on s kamosem.Ted 4 noci a 5 dni..😨😵 vrati se v patek na moje narozeniny..Uz aby to bylo.I kdyz mam velky plany (vyzdoba vanocni,upecu par druhu cukrovi na provoneni baraku,prevliknu postele,dopreberu si obleceni ve skrini a nahromadeny papiry atd.) stejne furt ten pocit,ze neni doma nebo nekde pobliz me desi (jeste abych neporodila 😥😖😔) ale alespon mi udelala radost kamaradka a poslala fotky ze vcerejsiho foceni.Foti jako konicek jen tak a na to jak jsme se narechtali jak kone vypadaji prvni vlastovky dobre co rikate?Fotili jsme u nas doma "na koleni".
@halasovci007 moc krásné fotečky, kdybych nevěděla, řekla bych, že jsou z ateliéru 🙂 je fajn že máš naplánované dost práce ono ti to aspoň rychle uteče, věřím, že ti manžel chybí, jelikož jsem na tom stejně jako ty, za 11 let jsme od sebe byli, jen 1x když jel manžel na srub jinak každou noc spolu 🙂 já ikdyž jde manža posedět s klukama a já jsem doma, tak si nejdu lehnout a čekám na něj, pač bych bez něj neusla :- ) JInak porodní plán dle mě taky nemá smysl, nemám představu o tom co bych chtěla či ne a jak tu již padlo myslím si, že skutečnost bude prostě jiná a co kdo řekne to udělám. Bonding určitě chci a pokud to bude možné a i můj stav dovolí chtěla bych dodržet ty 2 hod, co doporučují a dotepání pupečníku u nás také dělají automaticky, já když jsem o tom slyšela jsem myslela, že to trvá déle a né pár minut. JInak od PA co jsem slyšela je spousta různých žen, některé chtějí rodit sami, aby je nikdo neviděl, ani manžel a miminko až bude umyté čistě, někde chtějí nechat pupečík až do 2 dne, což je šílenost, jinde si placentu odnáší domů, jako fakt šílené co některé ženské požadují. Já jsem říkala manželovi když všichni vydrželi čekat 9 měsíců, tak vydrží ještě 2 hod, na váhu a míru
@zetta01 Dekuji..Ona ma platna,takze to tak pusobi..Hlavne ji to moc bavi a na znamych si to zkousi,takze byla rada,ze jsem pristupna vsemu (netradicni fotka-nevim jak dopadne lehla jsem si v satech do napustene vany s vodou obarvenou mlikem a umelyma ruzema.Inspirace na netu a moc jsme ji obe chtely vyzkouset).Blejskla nas s manzelem (ten i kdyz nema foceni rad,tak s ni byl proste uvolnenej a delali jsme srandicky) a pak me s briskem..Mihla jsem si vymyslet co chci..A pokud bude snih a nebude minus 10,pujdeme udelat fotky i ven (ja jsem chtela vcera,ale ty holy stromy a blato na fotky nic moc a mimo to jsrm byla unavena)Muj manzel dela 12ctky ranni a nocni (kratky a dlouhy tyden) ale vim,ze rano se ke me prituli a ze je doma i kdyz po nocni spi.Obcas mi prinese cerstve pecivo na snidani mnaaam.Jo ty dve hodiny jsou snad i povinne ne?Nebo ne?Ja myslela,ze je zo kvuli tomu,aby ohlidali kdyby ta maminka moc krvacela nebo mela nejake zraneni.Taky jsem slysela od zname,ze omdlela pak ve sprse,ze jeste,ze tam s ni byl manzel (jinak pry chodi sestra nebo PA)..Taky jsem slysela,ze nekdo tu placentu povazuje za druhe dite a ze si ji vari a sni to,coz mi prijde nechutny a nebo si ji zakope na zahrade jako do hrobu,coz mi prijde ujety..Spis nechapu proc nevyuziji tu pupecnikovou krev kdyz je tak vzacna..Jedna pani se na to ptala ba tom kurzu a PA rikala,ze by clovek musel udelit pisemny souhlas te krevni bance,ktera to tam dela (nechapu proc to nelze pres tu porodnici.Ja se nikam nepotahnu,ale kdyby to slo zaridit v porodnici klidne bych tu krev darovala kdyz je vzacna a mohla by nekomu zachranit zivot).Na druhou stranu jsem cetla,ze to neni tak jak se puvodne predpokladalo,ze ne vsechny ty kmenove bunky muzou dat pribuznym.Musi tam byt urcita schoda.A tim kolik to stoji od toho pry lidi ustupuji..Vcera porodila ta moje souputnice (smala jsem se,ze prevcirem mi zacala laktace a ona vcera porodila,ze jsme propojene 😂😂) den pred terminem chlapecek 4270g pekne velikej.Ona teda mela i velikansky bricho ale odhad pred tydnem meli kolem tri a pul kila..Do toho to foceni a manzel odjel jsrm nejaka emocionalne rozladena.
@halasovci007 moc sluší, krásné fotečky🙂
@halasovci007 ne fakt fotky nádherný a tu s tou vanou jsem pak musíš dát, na tu jsem hodně zvědavá 🙂 jinak nevím jestli jsme si dobře rozuměly, já jsem myslela těma 2 hod, jako že doporučují ten bonding, mít u sebe prostě to miminko co nejdéle, ale jak jsem psala uvidí se dle situace, některé maminky ho mají třeba jen chvilku, nebo půl hodky a pak už se necítí, tak ho dají sestřičce, aby si ho vzala na ošetření. Jinak po porodu tam musíš ty 2 hod. zůstat ležet to se prostě musí, já jsem myslela jen čistě ten bonding. Jinak ano, slyšela jsem, že tu placentu i jedí a taky mi to přijde nechutné, PA říkala, že prostě mají pocit, že tomu tělu něco vrací, ale jak sama řekla, prostě placenta je brána jako odpad, byl to takový filtr co chránil a vyživoval miminko a prostě co mohla to mu dala a zůstal jen obal.
@halasovci007 dneska u nás fučí jak blázen, já jsem z toho SO výletu byla vyřízená ještě včera a i v noci ikdyž jsem 3x vstávala na wc, tak jsem hned usnula. I Kryštůfek byl včera asi totálně unavený, jelikož jsem o něm skoro nevěděla, sotva se tam zavrtěl, je fakt že v So mi dával hodně najevo, že se mu chození po obchodech nelíbilo 🙂 Ale já jsem to tak nějak obkoukala, že on si prostě dává každou neděli takovou klidnou, za to dneska od rána jede, mě tak už bolí žebra, že se jich nemůžu ani rukou dotknout, mám pocit, jak kdybych tam měla pořádnou modřinu, jak to bolí. Ale jsem dneska úplně bez břinku, nic se mi nechce a to musím dneska zase do kurzu máme něžnou náruč, takže kolem miminka, různé polohy jak ho chovat, úlevové polohy a tak, tak jsem zvědavá je to předposlední lekce a naštěstí ta poslední je rovnou teď ve ČT, takže už to budu mít za sebou 🙂 se to zase nakupilo, dneska kurz musím se pustit do pečení perníčků těsto mám nachystané od SO, út a st bych je chtěla nazdobit, ČT kurz, večer rozsvícení stromku, v PÁ další rozsvícení, v SO oslava narozenin a v neděli pojedeme nejspíš neteři skládat nábytek do nového bytu ať to a vánoce má, myslím tím samo manžu já pojedu splknout a pak už bude další týden a jdu do poradny a na ozvy, tak se těším 🙂

@priefi tak sem zjistila, že je to hořčík 😂 Magnosolf se to myslím jmenuje