Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zetta01 děkuji nechci to tady spamovat fotkama,ale na prani sem pak tu specialni dam kdyz bude zdarila..😉je oblecena tak proc ne.Nahy bych nefotila jen pupik s masli ta je takova "nejnahatejsi" 😂 no tak to jsem to myslela,ze ta zena tam musi lezet a ja myslela,ze prave miminko je tam s ni,tak to si to tam napisu,ze to chci pokud to pujde.Ona prave ta PA rikala,ze a maminka unavena,ze muze pomoct i tatinek a pridrzovat miminko nebo ho i chvili pochovat aby si odpocinula..u nas je zima prave premyslim jestli se obleknu a dojdu pro drevo nez mi vyhasne krb nebo zatopim plynem 😂😇 ja na dnesek spala 4hodiny jak jsrm vystresla z ty cesty na sluzebku.Ale uz psal manzel,ze jsou 50km pred Bratislavou na benzince na kafi tak jsem klidnejsi.A jak jsem nespala jsem desne zmrzla..ono sama vis po te sobote jak je to narocne vid,myslim,ze v prubehu dne padnu za vlast 😂 musim teda minimalne pro pecivo a pak padnu 😂😂mas to nabite.Ja krome toho,ze mam vymysleny hory prace musim dneska k pratete neb mi vcera volala,ze mam u ni dva kolace at se stavim.To je na konci vsi pak na druhy konec do kramu pro pecivo.Zitra na uterni trhy dokoupit uzasny teply ponozky k Vanocum sama je mam a jsou proste famozni.Streda budu asi makat doma a ctvrtek kontrola u dr.takze zase cesta do mesta na pul dne.S necim to spojim V patek mam 30tiny mozna pojedu k nasim at nejsem sama a manzel ve vrati vecer jako muj darecek nejvetsi.A v sobotu oslava takze taky docela nabity a to jsrm chtela ve ctvrtek tady ma byt coca-cola kamion ale to uvidim..A v nedeli na rozsviceni stromecku..Jsem zvedava co vsechno z toho uskutecnim 😂😂
@halasovci007 ano ano, ty ležíš ty 2 hod. a to miminko na sobě můžeš mít celou dobu na ten bonding, ale jak jsem psala někdo nechce,tak dlouho necítí se, ale pokud ho máš tak oni Vás chodí jen miminko kontrolovat a aby mohl bonding být musíš mít doprovod, jinak ti tam mimi nenechají, tak uvidíme. Nám ještě na min.kurzu říkala, aby jsme se po porodu snažily co nejdříve postavit na nohy a chodit, pač jinak nám tam miminko u sebe nenechají na pokoji, říkala, že budeme sice totálně vyřízené, ale že vidíme všichni, jak se i přes tu všechnu únavu v nás najde ta síla a budeme jí plní a já tomu věřím. Včera jsem říkala, manželovi, že stejně nemůžu furt uvěřit tomu, že budeme mít miminko, kdyby se mi nehýbalo bříško a nebylo tak velké, tak bych ani neřekla, že jsem těhotná. Prostě je to pro mě všechno pořád strašně neuvěřitelné, proto se těším, až malého budu moct držet v náruči a mít u sebe 🙂
@zetta01 bonding je něco nádherného. A věř že ta síla se najde i po tom náročném porodu. Mě se u všech dětí spustil takový příval energie a nadšení, radosti, štěstí. Byla jsem celá bolavá, ale je to jiná bolest a když tam vidíš to miminečko, konečně a vidíš jak konečně vypadá. To se nedá popsat. Jako věřím, že to prostě někdy nejde a když někdo rodí celý den, tak je rád že to má za sebou, koukne ne miminko a těší se na spánek. Já jsem po posledním porodu byla unavená, ale protože jsem měla už od večera bolesti a malá se narodila v půl osmé ráno, takže jsem naspala možná hodinku v kuse. Ještě ten večer jsme byli u sousedů na návštěvě a odcházeli někdy v půl druhé ráno, že pak to dlouho nepůjde a pak jsem ráno volala kámošce, že máme Amálku 🙂 ale byli jsme s malou asi 2 hodiny na tom porodním boxu a kochali se. Pak jsem kolem desáté šla nahoru na pokoj, manžel odjel a malou si vzali pediatři a klasická vyšetření a já vytuhla jak špalek. Pak jsem se probudila po 2 hodinách, úplně v šoku kde to jsem a kde mám miminko. Šla jsem ji hledat, tak mi ji pak přivezla sestřička z novorozeneckého odd a řekla mi, že tu s Amálkou byla před hodinou a že jsem byla úplně k neprobuzení, tak mě nechala spát 🙂
@bemo to věřím a opravdu se na to strašně moc těším. S blížícím se termínem nemám v hlavě nic jiného než malého a furt přemýšlím, jak bude asi vypadat a strašně se na to naše první opravdové společné poprvé těším 🙂 nikdy jsem si nedokázala představit tu lásku k tomu miminku, když vykládaly holky, jak miminko už teď milují a ještě není ani na světě. Prostě tohle si člověk musí opravdu zažít, jelikož já už teď toho malého drobečka v bříšku teď strašně moc miluji a při každém pomyšlení na něj mám úplně hřejivý pocit u srdce, takže se strašně těším až se uvidíme .-)
@krisatko ja budu kopirovat ten, co jsem mela u syna s mensimi upravami. Zakladni body urco budou, ze chci byt o vsem informovana a ke vsem vykonum davat souhlas, manzela uz mit pri sobe v 1.dobe, pokud nebude treba nepichat vodu, epidural spise ne, ale zalezi od prubehu, zadne skakani po brise, nastrih jen jako zamezeni velkemu poraneni, ne jako rutinu, castecne dotepat pupecnik, bonding, v pripade akutniho cisare, at tam je manzel a at mu daji dite na bonding, pokud ja nebudu schopna, po porodu dite na pokoji se mnou, zadne podavani um. Pokud bude nutne podat um, jen s nasim souhlasem. Nadst.pokoj a chci mit i soukromi u porodu a pokud bude volno, at me daji na box c.1, kde je vanna
@fly80 dotepani nedelaji vsude. Je to podle prani. Pokud nemas v poradnim planu, cvakaji casto hned. Ja sice to mela, ale syn se jim nezdal a cvakli raci hned. Taky cvakaji hned, kdyz je pupecnik kolemkrku, to neni co cekat na dotepani, ale rychle resi situaci. Deti, ktere maji puoecnik kolem krku je pry hodne, ale oni to ani predem nerikaji, i kdyz to vidi na utz., ze porod je obvykle ok, ale rodicka by byla ve stresu
@halasovci007 krasne fotecky 😊 se mnou do sprchy teda nikdo nechodil, manzel pak i jel domu a ja si chodila z hekarny do sprch, jak jsem chtela. Mela jsem tam akorat zvonit, kdyby neco. Co se tyce te pupecnikove krve, tak za a) je to drahe a za b) musi smiknout puoecnik ihned, musi se venovat pupecniku hlavne a pro mimi to neni zrovna nejlepsi. Ty ziviny, ktere by melo dostat pro prvni hodiny mu s prominutim ukradnou.
S tím přívalem energie po porodu je to pravda...já rodila od prvních bolestivějších kontrakcí skoro dva dny, nespala jsem tudíž od úterního rána do čtvrtka, kdy se Eliška před polednem narodila...ke konci už jsem umírala únavou víc než bolestí, jak malá vykoukla, zvládla jsem ještě cca čtvrt hodinky bonding a první přisátí, pak se ptali jestli jí mohou jít umýt atd, samozřejmě s manželem, tak jsem souhlasila, mě mezitím kontroloval doktor, u čehož jsem teda usnula :D...nicméně pak jí po pár minutách přinesli a mě se najednou vůbec spát nechtělo, donesli mi oběd, ten jsem snědla asi za minutu, jaký jsem měla hlad :D, a pak už jsme si jen užívali všichni tři, že jsme spolu...po dalších asi dvou hodinách mě dovezli na pokoj (nechtěli mi dovolit jít) a Elišku k doktorce, at se prý prospím, že mi jí pak dovezou na další kojení...no, já celou dobu prořvala, jak se mi stýskalo a prudila sestřičky natolik, že mi jí dovezli asi už po hodině, že už jí má paní doktorka zkontrolovanou...hned sem volala manželovi, kterého předtím poslali domů, že se potřebuju vyspat a oni prohlídnout malou, že už jí mám u sebe a nespím, at dorazí...tak sotva dojel domů, hned jel zase zpět a užívali jsme si až do konce návštěvních hodin, že jsme spolu 🙂 Na všech vyšetřeních kromě tohoto prvního jsem pak už byla s ní 🙂 A toto první vyšetření zase chápu, že potřebují i aby si ta maminka odpočinula...
Porodní plán jsem neměla, nestihla jsem napsat...a uvažuji, že si ho možná ani psát nebudu, protože to, co bych chtěla, tak to dělají v HK automaticky (bonding, na všechny úkony se ptají , minimálně dvě hodiny po porodu na sále i s tatínkem apod...)
@krisatko Já jsem si porodní plán nikdy nepsala a tak nějak to ani nemám v plánu, přijde mi to zbytečné. Jako, že když půjdu na operaci s kolenem, tak jim do toho nebudu kecat 😀
@zetta01 Tento týden budu 2 dny sama a ten příští 3 dny, jen sama s dětma. Tak doufám, že za týden bude vše na kontrole OK, protože bych se do porodnice musela asi odvézt sama. Moc se mi to nelíbí, ale snad Miky pochopí, že je brzy a bude poslouchat 😀
@zetta01 souhlasim s @bemo. Ja mela za sebou 2 neprospane noci s kontrakcema, po 30h kontrakci konecne porod a jeste pred 2.dobou jsem si rikala, ze porodim a hned usnu. Nebylo to tak. Porodila jsem, 2h bonding, manzel pak na chvili odjel, sel kupovat kocarek. Privezli mi syna, ktery spinkal, videli, ze tam neni manzel, tak ho zase odvezli, ze musi pockat na moje 1.vstavani. Dali mi obed, at se najim a pak mi dovolili vstat. Zvonila jsem hned na novorozenecke dle instrukci a privezli mi syna, ktery se zrovna probudil a plakal. Sestricka tehda rekla s usmevem, ze ma zvucny hlas. Pak prijel manzel a s nim i dalsi rodinni prislusnici a pak az po navstevach jsem si zdrimla, kdyz i maly spinkal, to bylo az cca 9h po porodu. Takze ano, endorfiny umi zazraky 😊 a paradoxne jsem se po porodu vyspala lepe, nez pred porodem, kdy jsem co hodinu chodila na wc v noci. Takze pauzy cca 3h na kojeni byly oproti tomu luxus 😅
@tsasenka přesně tak to mám i já s porodním plánem já. U nás se automaticky dělá bonding, dotepání pupečníku a ani neskáčou po břichu, že to u nich nepraktikují. Nástřih také nedělají automaticky, ale až když vidí, že je to nezbytné pro usnadnění porodu, takže vše co bych já chtěla. To ti věřím, kor jak je člověk sám, tak myšlenky jsou pak různé co když to přijde a tak. Já se na to snažím moc nemyslet, ale je fakt že jeden nikdy neví. Jak jsem byli v SO po nákupech, tak možná to bylo tím, že se celý den chodilo, ale začalo mě pichat dole, jak kolem čípku, ale prostě tak jinak divně, to jsem ještě necítila, takže jsem měla taky hned různé myšlenky :-/ já doufám, že u nás to vydrží malý co nejvíc k termínu 🙂
@zetta01 Na Obilňáku miminko nenechávají celé 2 hodiny a jsem za to ráda. Možná tak hodinu? Pak si přijde sestřička, odveze si miminko. PA mi pak vždycky dala oběd, chvilku jsem ležela, pak sprcha a odvezli mě na pokoj. No a já jsem si pak hned šla pro postýlku a miminko jsem měla u sebe až do odjezdu. Takže jen tu hodinku byla malá u sestřiček, umyli ji, oblékli, mezitím já jsem se dala "dopořádku" a už jsme byly zase spolu 🙂
@tsasenka v HK mi dovezli oběd na sál, sprchovala a převlékala jsem se také tam a malou si zatím užíval manžel...jo a kromě prvního přisátí jsme tam pak ještě jednou kojily v rámci těch asi 2.5 hodiny, to také nebylo špatné...alespon tam, protože sál byl oporti pokoji útulný (nadstandardy byly plné)
@zetta01 taky mi to porad prijde neuveritelne.Je to proste zazrak..Uplne te chapu a hlavne,ze se to blizi milovymi kroky.Taky nechapu,ze nektere zeny nevedi ze jsou tehotne a jedou do nemocnice a zjisti,ze rodi.Pac takovy kopance se nedaji prehlidnout.Teda me mala kope fakt dost a casto.Ze jim to neni divne,ze jim poskakuje bricho 😂😂jj to nam taky rikala,ze jen s doprovodem nechavaji miminko mamince dyl kvuli tomu kdyby se ji delalo zle aby to miminko doprovod vzal (aby ji neupadlo kdyby omdlivala nebo tak).Akorat jsem myslela prave,ze tohle je automaticke.No radeji si to dam taky do toho planu..😇
@zetta01 me strasne hreje pocit,ze se nam miminko povedlo a zmena u manzela.Nikdy nechtel sahat na brisko tehotenske treba u sestrenice nebo u kamaradky(ja furt vsechny ochmatavala-pry se rika,ze pak se tehotni a furt nic 😕).A u me porad hladi,lezi u briska a na malou mluvi,pousti ji hudbu,jen nerad maze,ze je pak prej celej umastenej 😂😂 proste tim,ze je nase malicka u me v brisku,tak uplne zmenil uhel pohledu.A strasne moc se tesi.Uz vymysli,ze bude jezdit s malou a kamosema pod stan (matky budou mit pre doma samy) a ze ji bude ucit rybarit a uz name doma tri draky a po jeho sourozencich,kteri vyrostli mame sanky.Proste je neuveritelny jak se tesi a ja taky samozrejme.Ale tim jak jemu zari ty oci jak krasne promlouva k brisku me ten pocit hreje dvojnasob.Uz zacal mimochodem stavet venku drevnik nad kterym bude fomecek pro deti se skluzavkou do obriho piskoviste.😂 ja myslim,ze je to trochu brzo,ale nevadi,oni si tam zatim vyhraji deti ktere prijedou treba na navstevu (jezdi jich k nam fakt dost)..Diky nic a vychytavame,co je potreba zabezpecit a dodelat..
@halasovci007 zdravím noční nespavce! dneska zírání do prázdna od 3,30 do 6, ještě že jsem nahlásila volno v práci předem... mrňavec se teda točí, kope, šťouchá, ale za nespání nemůže, až když nespím já, hlásí se o pozornost.
Manžel se ti zase vrátí neboj...u nás to začínalo jednodennímí/nočními cestami v rámci Čech, v současnosti to nejčastěji vypadá tak, že odjede nebo odletí v úterý či středu a v pátek se vrací. Přinejlepšim ve čtvrtek, vždy až v noci, na nějakou akci se s ním nedá počítat ani večer... ☹ A takhle přibližně dva týdny z měsíce, tedy půlka - což mi přijde dost, mám pak pocit, že jsem furt sama. Když je ale náhodou víc týdnů furt doma (jakože v noci), už se pomalu těšim, až vyfoukne a budu mít svůj klid - zvykla jsem si, pouštím si seriály, očumuju tady, to s ním moc nejde. Neuklízím, nevařím... 🙂 tedy - ber to pozitivně a pěkně se válej! 😉
@halasovci007 přesně tak to je i u nás, mě každý tvrdí že je to tím, že už má roky, tak se těší má 37, ale nemyslím si, že by to bylo tím. U nás hrála roli i doba, od svatby jsme se snažili 2,5roku, takže to beru jako zázrak. On taky strašně rád hladí bříško, mluví k němu a vykládá co a jak bude, tedkej jsme jeli na nákup a pouštěli maminku s kočárkem a on hned, že se tak těší, až bude taky jezdit s kočárkem, mě to pak strašně dojímá, když vidím některé páry, tak prostě každý chlap to tak nemá a věk v tom, až zase takovou roli dle mě nehraje. On mi dřív mazal i bříško do doby teda, než jsem zjistila, že po jeho mazání byl skoro celý krém pryč, takže nebyl ulepený on, ale spíš pak celá já, ale pak to dr.stejně zakázala. Já se o to víc těším na miminko, když vidím to jeho nadšení. Už vybíral sáňky na příští rok, že to musí být ta stará dřevěná klasika, pač tyhle nic nevydrží a má vyhlídlý traktůrek, na kterým bude jezdit malý po zahradě mezi ovečkama 🙂 a dokonce, dovezl asi před měsícem i mini malé kolečka, což mě opravdu pobavilo 🙂 ono člověk když vidí, jak je ten chlap nadšený, tak si to o to víc užívá 🙂 a je pěkné i jak na něj malý reaguje, já když se nehýbe začnu být trochu nervní, tak si furt na břicho šahám, jestli něco ucítím a jak dojde můj dá ruku na břicho,tak už malý se převaluje, kope 🙂
@priefi tu sprchu jsem myslela až po porodu..Aha tak to jsem netušila, že to bere miminku živiny a to, co potřebuje.. 😕 popravdě jsem to zatím moc nestudovala..A ani nevím, jestli budu..Teď jak se to blíží je mi to proti srsti..
@priefi ty jo, máš parádní porodní plán. Nevadí, když si některé věci půjčím. Pořád nad tím přemýšlím, co tam napsat a jsem úplně vygumovaná. Říkala sem si, že tam dám všechno, co mi hodně vadilo při prvním porodu. Ale vzhledem k tomu, že si posledních asi 5 hodin vůbec nepamatuju, tak se nemám čeho moc chytit. To dotepaní, pokud bude vše v pořádku, tam dám, ale právě primář v porodnici mi říkal, že to tam dělají automaticky, včetně přiložení mimce hned po vyprdnutí 😂
@zuzekk já jsem už neusnula. Takže večer jsem ještě v 11 čumákovala, nemohli jsme spát ani já a ani manžel,pak ani nevím jak jsem padla vyčerpáním a za deset tři mu zvonil budík a vstávala jsem s ním. Držela se zuby nehty, abych nebulela před ním, ty hormony mi dávají zabrat. Když já se nejvíc bojím té cesty i když řídí on služebáka s nejmodernější technikou, ten protijedoucí může bejt prostě magor že jo. Naštěsí mi hlásil když dojeli, takže se mi ulevilo..Jinak já jsem taky dost sama a mám ráda i svůj klid, ale tohle je až moooc dlouho..I jemu se nechtělo, ale když to potřebuje k práci, tak se holt nedá svítit a přístí rok pojede znovu na týden a neví se kam, možná i někam poletí..Prostě dostal lepší místo a musí absolvovat týden školení ve firmě WV a další rok pak bude týden dělat certifikát.. Někdy mě naštve a nejradši bych ho roztrhla vejpůl nebo vystřelila na Mars, ale jakmile tu není tak mi chybí..
@zetta01 přesně, my jsme teda s manželem jen o rok, ale myslím, že na věku v tomhle nezáleží spíš na to těšení a na povaze..Jako můj manžel je hračička odjakživa..Hraje si s dětmi kamarádů, chodili jsme pouštět draka ve dvou nebo s pejskama (letos teda s kamarády, co mají malou holčičku), ale jeho prostě tohle baví. Už plánuje, jak koupíme malé nářadí a bude malá s ním "pracovat a pomáhat" zahradě. Vždycky miloval děti, o to víc se teď těší, protože si splní to, že všechno bude prožívat konečně se svojí holčičkou (vypůjčené děti to není ono). Trochu jsem se bála, že bude zklamaný, že nebude kluk, ale zase mě totálně překvapil. On z ní toho kluka tak trochu udělá 😀 prý budou stavět mašinky a na zahradě hrát basketball (jsem zvědavá do kopce i když tam jsou pargány 😀) a fotbal a budou lézt na stromy..Ale jen to, co bude malou bavit..Naopak o to víc si jí bude jakoby chránit, dělá si srandu, že do 25 nevystrčí bez rodičů nos z domu, aby jí někdo prej nesbalil nějakej kluk 😀 a že s ní bude všude chodit a jezdit. Na čundry, na vodu a budou spát pod širákem a nebo ve stanu a dělat kotlíkový guláš, prostě se těší jak malej Jarda 🙂 a s těma kočárkama, minule jsme jeli do města a já mu řikám, že si připadám jak šmírák, že furt koukám po kočárcích a po těhulkách jaký mají břicha a on, že kouká taky a jedeme zpátky a stojíme na červený, tak se rozhlídnul a přesně jsme se na sebe jen podívali a on říká, tehle kočárek se mi taky nelíbí. Jakoby mi četl myšlenky..Právě už vymýšlí jak to udělat na zahradě, aby malá měla i to pískoviště a domeček (to je už vymyšlené) a ještě houpačku kam dáme a basketbalový koš prej musíme mít 😀 zahrada bude celá zastavěná..A taky malé všechno vypráví. Mě teda kope i když tam je i když tam není. Je svéhlavá už v bříšku 😀
@tsasenka @sarkoc tak ja to mela tak, ze 2h bonding, v mezicase me sili, takze manzel pridrzoval malickeho a daval ho zpatky na me, byl to maly cestovatel, ja se nesmela hybat. Pak teda me dosili a ja se mohla zacit venovat malemu. Ty 2 h ubehly hrozne rychle. Malickeho mi ale hned po porodu nedali, neco se jim nezdalo (kdo vi, zda nahodou nemel i ten pupecnik kolem krku, nevim...). V porodnim planu bylo nechat castecne dotepat pupecnik a dat ho ihned ke me, coz se nestalo, ale jak pisu, neco se jim nelibilo. Manzela jsem hned poslala, at jde za nim, at tam neni sam. Manzel rikal, ze si neni jisty, ale ze mel pocit, jakoby byl maly v nejakem vaku, takze asi vak blan, pak uz to nemel, ze asi to z neho sundali, ale ze si vubec neni jisty, ze to vsechno se sebehlo tak rychle, ze ma maznute vzpominky. Pak prcka vazili a merili a pak mi ho konecne dali. Ja byla uplne na nervy, ze ho nemam pri sobe. Ale byl tam manzel, pozorovala jsem je z lehatka. Teda manzela, tak trochu rozmazaneho, jsem slepa jak patrona a nemela jsem bryle 😅 Pak teda mi dali syna a ja byla konecne klidna a konecne jsme se seznamili. Po tech 2h si ho vzali, sestricka se me ptala ale na svoleni,.zda ho mohou vzit a vykoupat a ze mi ho pak hned prinesou na pokoj. Takze vzali maleho na novorozenecke a me na pokoj, za chvili jsem dostala jidlo, ktere jsem snedla tak rychle, jak jeste nikdy, jaky jsem mela hlad (ale ja mela s jidlem problem cele tehu, takze ten pust porodni byla jen tresnickou na dortu). Pak privezli maleho, ale jak jsem psala, manzel odjel a tak mi ho odvezli pryc. Takze po chvilce, co jsem dojedla jsem mela prvni vstavani, osprchovala jsem se, sestricka tam byla se mnou a slo se zpet na pokoj a privezli mi prcka. Mno... a ja si nevedela najednou rady, prisat se nedarilo, zrovna tam byla sestricka, ktera na to byla trosku leva a maly plakal. Pak to vzdala, ze je jeste najezeny plodovky a ze nema hlad. Prvni prisati jsme meli az den po porodu. Jednou se mi podarilo vecer maleho dostat na prso pusinkou, ale nechtel pit, tak asi vazne nemel hlad.
@halasovci007 je uzasne, jak to Tvuj manzel proziva 😊 Manzel si obcas pohladi brisko, jednou za cas rekne jednu vetu a to je vse. Ale vim, proc to tak je. On totiz mi vzdy rekne, ze az se male narodi, bude to brat opravdu skutecne. Ze ted to je pro nej tak trochu abstraktni. Ale je nadseny, kdyz ma ruku na brisku a mimisek kopne. Uplne se mu rozzari oci 😊 Do doby porodu ma ale obavy. Kazdopadne jako tata je uzasny a uz se tesim, az po nem budou skakat oba prcci 😅
@zuzekk ja se taky probudila v 3:30 a pak jen se prevalovala 😅 kolem 5:30 jsem opet usnula, kolem 6 me probudil syn, ale mel soucit a jeste se tulil a drimal do 6:45
@halasovci007 nam to rikali na kurzu o tom pupecniku a pak jsem si o tom i neco precetla. Z jedne strany mozna jsem byla sobec, ale jedna pani z Honzove rodiny (vzdalenejsi pribuzna) nadminila neco ve stylu, ze pupecnikova krev je takova a makova a ze jeji sestra ma rakovinu, co by ji mohla pomoci misto kostni drene a ze by pry to byla jedna z moznosti, tak jsem se chtela informovat. Ale to riziko mi za to opravdu nestalo. Mozna to bylo sobecke mozna ne... nevim... obcas si na to vzpomenu... kazdopadne darce kostni drene se nasel, ale bohuzel to nedopadlo.
@fly80 samozrejme 😉 jeste pak na ten plan mrknu a pripadne dopisu, co jsem tam mela. Nejak se mi k nemu nedari dokopat 😅
@priefi jako manžel se bojí taky a strašně moc. Spíš se snažíme nepřipouštět si, že by bylo něco špatně když jsme se dostali tak daleko. Ale strach má obrovský, možná větší než já. Nechtěl ani k porodu původně, ale pak jsem mu vysvětlila, jak to cítím já a že bude první kdo malou uvidí společně se mnou a že půjde..Pro něj je strašné to, že ví, že budu trpět a nebude mi moct pomoct (zažil to při těžké autonehodě a nemohl pomoct svojí sestře, která byla těžce zraněná a bohužel si to pamatuje i když on byl taky jen spolujezdec a nemohl za to, prostě ta bezmoc je v něm, proto se tolik bojí). Jenže jsem mu vysvětlila, že tohle je něco jiného, že tohle musí podstoupit každá žena, když se rozhodnout dva mít miminko a že to zvládly jiné, zvládnu to taky. A když jsme měli jít první screening byl taky nervoznější než já a měla jsem zákaz o těhotenství komukoliv i říct, tolik se bál, aby bylo vše v pořádku..jen kamarádům jsme to řekli jedněm, jinak fakt nikdo nevěděl, že jsem těhotná (mimo to jsem měla hematom a bylo to prý 50 na 50)
Manžel u porodu brečel i omdlel (ne z krve nebo toho co vidí, ale prostě to tak má....když jsme byli na pohotovosti s Elišky rozseknutým čelem a musel jí držet, když jí šili, tak omdlel taky...úzkostí asi a takovou tou bezmocí), ale neodešel a fakt si toho vážím, neumím si představit, že by tam nebyl...doufám, že stihneme včas předat Elišku nějakému hlídání...
@sarkoc tak můj manžel bude něco podobného..On se ptal i na tom kurzu, jestli omdlívají a ona říkala, že mají hlásit tatínkové kdyby se jim dělalo zle, že je posílají na chvíli na vzduch, že tam bývá hodně zatopenu kvůli miminkům. A neomdlel teda ani u mojí rozříznuté nohy, když jsme jeli na šití. Pro něj spíš ta bezmoc, ale to musíme prostě vytrpět každá a já ho tam chci, aby mi byl nablízku..A myslím, že taky bude brečet až bude malá na světě, on je hodně citlivý a jsem ráda, že to není pařez nebo kus ledu.
No jak to tak vidím, asi nechám bonding na manželovi, já jsem takovej strašnej frfňa, že bych asi chtěla už to pěkné čisté miminko :D A ostatní jsem si myslela, že je tak nějak automatické, ale asi to teda taky budu muset sepsat - jako nástřih až podle potřeby apod. Ještě chci jet v prosinci jak už budu doma sčíhnout porodní boxy standart, protože znám jen nadstandart a asi se jich tam na všechno zeptám....
Možná už jste to viděly...mě to kdysi docela pobavilo, teď jsem na to narazila v PC, tak třeba se někdo taky zasmějete, pokud ještě neznáte...něco málo na tom je :D
@sarkoc tak to jsem se hodne pobavila po ranu 😂😂 jinak moji kamaradce deti malem zapalili gauc fenem (vzali si pres zakaz piti v hrnecku na gauc a samozrejme to vylili,tak to chteli vysusit-ona byla 20min pro pecivo v krame)

@lindikova děkuji.