Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 manzel si taky nebyl jisty, zda chce byt u porodu syna. Ja jsem mu rekla, ze ho tam chci, ale ze pokud se neciti, ze to pochopim, ale budu rada, kdyz aspon bude na blizku. Nakonec se mnou u porodu byl, chtel. Sice se ho poslalo domu, proroze x hodin se nic krom.neucinnych kontrakci (ktere me ovsem bolely) nekonalo. Od znamych, kteri byli u porodu, dostaval rady typu, ze ma stat jen u moji hlavy a ani se nehnout, ze to neni nic hezkeho. Mno... tak dobre. Ale jak mu dr.rekl, ze jde videt hlavicka, zda se chce podivat, nepremyslel ani vterinu a sel se podivat 😊 a jak ho to nabudilo, ze vidi miminko. Byl hrozne rad, ze tam byl. Ze bylo priserne videt, jak trpim, ale ze z druhe strany by to mel absolvovat asi kazdy tata. Ze to je k nezaplaceni hned z nekolika pohledu, jako napr.ze si pak sve partnerky vazi mnohem vice, kdyz vidi, co opravdu musi prozit, zaroven vidi, co dite musi zvladnout a nebere ho jako krehkou porcelanovou panenku, ale jako silneho clovicka, co si musi vybojivat cestu na svet, o to lehci pro nej bylo si ho pochovat a nebat se tak a hlavne vidi ten zazrak zrozeni sveho ditete, je u toho. Avsak rikal, ze slabsi povahy by se nemely chodit divat na hlavicku a ze se maji pripravit na to, ze to neni zrovna prijemna vune.... prirovnal to jako smrad, ktery je pri kuchani kapru.. a ze to taky kazdy nezvladne. Ted nevaha a u porodu chce byt, chce opet videt ten zazrak zrozeni sveho ditete 😊
Ahoj holky, tak jsem vas konecne docetla. I když tedy na etapy, protoze od vcerejsiho večera umiram. Mala donesla ze skolky strevni virózu. 👍👌 Naštěstí ona blindila jednou, za to já tu lezu skor po zdi. Az ted odpoledne jsem v sobe udrzela aspoň Colu. Ted mala v bříšku řádí, každý její pohyb me muci. 🙈 Chlapa nepustili z práce. Je kuchar a rano, ze v devet bude doma, ze od kolegyně mazel to za nej urco vezme. No vykaslal se na nej. Zacal se vmlouvat, ze musi hlídat jedenactileteho syna, ze ma taky virózu. Pritom o víkendu byly na výletě. Muj chlp za nej bral směny. Takze takhle jsou lidi k sobe v dnešní dobe ochotní. Ani on, ani provozni, kterej celej den sedi v kanclu a pari PC hry to za nej nevzali. Takže se chla nasral a už si taky smeny nebude prohazovat. Kdyz mi to rano volal, tak jsem se rozbrecela. Protože jsem nevyspana uz 24hodin, nemohla jsem chodit a motala se mi hlava. Bala jem se, ze tu sebou nekde svihnu a co potom. Mala čtyřletá mi jeste nepomůže, navic by to pro ni musel být hroznej šok. Už tak beruška porad chodí a hladi mě a pta se mě kam jdu. (WC je ted můj nej kamos) Párkrát už jse střevní chripku zažila, ale v tomto rozsahu nikdy. V noci jsem si párkrát rikala, ze smrt by byla ted vysvobozeni. Naštěstí moje zlatá tchýně mi donesla cestou z práce Colu a piskoty a ještě nějaký krekry. Je to anděl. I když mě občas rozčiluje. 😂 Ale paradoxně s ní mam lepší vztahy, nez s vlastní mamou. Na me moje mama byla ostrá ja břitva, za to bratříček nic nemusel a ted to ma. Je mu 22let a nechodi do práce a mamka ho živí a me si jen stěžuje, ze nema skrz něj peníze. A nebo prijde, ze potřebuje půjčit (na věčnou oplátku) No trosku jsem se rozepsala, moc se omlouvám, ale potřebovala jsem si někde postěžovat. 😉 Doufám, ze zítra už budu normálně fungovat. Moc jsem se bála, abych nemusela na kapacky. 🙈
@semmi ty jo, hlavně se drž a ať je ti brzy dobře. Já sem prožila podobný den v pátek. Ve čtvrtek jsme zabíjeli a bratr (něco jako ten tvůj) nám měl pomáhat, abych to nemusela dělat já sama s přítelem. Ten debil sice přijel, ale pohádal se se mnou a tak normálně odjel. Takže já do noci skvarila sádlo a musela uklidit po té zabijacce a pátek byl super. Od rána sem myslela, že pojedu do porodnice, jak mi bylo zle. Takže si to umím představit. Doma mám taky 5ti letou dcerku, takže super. Ale zvládli sme to. Taky to dáš, zítra už bude líp 🧡
@semmi jejda chudáci, to je hrůza. Tak ať jste brzy fit, ty i malá. Často to bývá sice hodně kruté, ale i rychlé, taková střevní viroza. Tak snad to tak bude i u vás.
My jsme to takhle prodělali před třemi lety a nakonec z toho byla rotavirova infekce, měla jsem to já a tenkrát všechny 3 děti. Syn byl nakonec i na jip na kapačkach. Manžel jako vždy pryč, tak jsem si to hezky "užila" sama. Nakonec jsem to chytla i já a to už musel dojet domů a pomoct, protože jsem byla hotová a do toho přála jednu poblitou peřinu za druhou. Spali jsme tenkrát všichni na podlaze v obýváku, kde je plovoučka a tak nebylo tolik škody. Každých 20 minut zvracel někdo jiný a já jen kurtovala kyblíky. To bych nikomu nepřála. Nebyla tedy ovšem těhotná. O to horší to pro tebe musí být.
@bemo tyjo, tak to muselo byt. =-( Ja sotva behala mezi malou a abych stihla doběhnout i ja na wc 🙈😂 No čekám, ze dnes to chyti v noci chlapa. To.teprve bude. Rotaviry měla mala taky cca v roce z koupaliště. A to jsme ji jen smocili na feset minut. Ale jak cakala rucickama, taky si asi cakla do pusy a bylo to jasny. Postupně jsme to chytli cela rodina. Ty střevní choroby jsou pekny peklo. Ja ted snedla cca pet piškotů, tak mě pro zmenu zacala palet žaha. Mala ta řádí od odpoledne už jak tajfun. Akorát nemá chuť jist. Tak aspoň ona mela slabsi průběh. Snad se to už dneska teda nejak zase nevyvrbi. Při našem štěstí. 👌🙈
@semmi to me mrzi, snad Ti bude brzy lip 😔
@fly80 no... to jsi mela co delat. Chio... doufam, ze ta hadka aspon nebyla kvuli prkotine, kdyz Vas tak nechal bracha ve stychu. Ja z tehle smradu zvracim jak amina, takze byt ja na Tvem miste, tak Tvun pritel.vse dela sam a ja jsem nonstop na wc. Tchan ted dela tlacenky a prejty ve velkem a ja mam co delat. Bydli naproti v byte, ale ten smrad jde az k nam. Problem je,ze to natahovani a zvraceni mi spustilo stahy. Ale jspu nepravidelne a po horciku zmirnily a prodlouzily frekvenci.
@bemo ty jo.... to je masakr. Mas muj obdiv. A co manzel, mel to pak taky?
@priefi já si taky myslím, že by to měl absolvovat každý nastávající tatínek..Přece to dítě chtěli oba, oba ho splodili a to, že bude partnerce na blízku a bude jí držet za ruku(nemusí přece koukat na vše a klidně ať stojí u hlavy) a masírovat krk nebo záda je to nejmenší, co pro ni asi v tu chvíli může udělat..A mě jde především o to, aby si nás ohlídal..Kdyby se cokoliv dělo, aby po porodu mohl malou mít on kdybych já nemohla a taky, aby mě podpořil psychicky, dodával mi sílu a odvahu. Prostě celkově budu víc v klidu, když tam bude. Vím od kamarádky, že když tam je ten chlap, že si k rodičce tolik nedovolí a já se tam s nima asi těžko budu dohadovat, proto kdyby se něco dělo, manžel bude mít instrukce co a jak a zařídí to..
@priefi manžel to nechytil, on na takové nemoci vůbec netrpí. On je angínový a kašel a rýma atd. Na to zase vůbec netrpím já a já jsem celkově zdravá, onemocním opravdu jednou za 2 roky a to jdu i k dr a to už je co říct u mě.
Ale je pravda že tyhle střevní nemoci jsou hrůza a fakt nás to ochromilo na cca 14 dní, než jsme byli úplně zdraví. A já mám fakt štěstí na to, že když se něco u nás pos... tak jsem doma sama a je třeba pátek večer, takže v úvahu padá jen pohotovost a řešit to sama, se 4mi dětmi, to je blbý, ale naštěstí jsme museli volat sanitku jen 2x, jednou při těch rotavirech, dr se syn vůbec nelíbil, byl úplně vyřízený a podruhé když měl akutní laryngitidu.
@semmi teda to je síla, tak ať je ti brzo dobře. :-/ ☹ třeba tě pobavim, manžel je do pátku na služební cestě (nedaleko Bratislavy) a ptal se, jak by to jako bylo kdybych začala rodit, tak prej by mohl přerušit služebku, ale na vlastní náklady a vlastní dopravou by musel dojet domu a hodiny si napracovat. Takže by asi musel nasednout na bus nebo na vlak, kterej by jel bůhví kdy a než by sem dojel, tak by nejspíš bylo po všem (přitom tam je služebním autem). Takže taky paráda..Jinak s tím bráchou to je teda mazec, chudák mamka tvoje..Taky takového jednoho znám, nestudoval, nechodil do práce, jen pařil PC hry a rok byl doma a rodiče za něj platili zdravotní, ale naštěstí pak teda zasáhli a už alespoň pracuje a naštěstí to bylo u známých a ne nikdo v rodině mno
@fly80 tak to si dobrá..Já teda mám zabijačkový věci ráda, ale teď jak cítím vepřový vývar, tak je mi zle..Strašně mi to smrdí a to máme jet za 14 dní na zabíjačku tradičně jako každý rok před Vánocema 😀 tak jsem zvědavá teda 😀 A brácha je teda taky dobrák..Ten můj je taky poklad, ten když chceme něco pomoct na baráku (voláme lidi na velký akce jako betonování terasy atd.) tak se musí zeptat přítelkyně..Takže nám pomůžou kamarádi než moje rodina (manžela bratr chodí většinou když nic nemá jiného). Takže asi tak.. nejsi v tom sama..
@halasovci007 To je teda taky super situace. 👌 Ať žijí zaměstnavatelé! No ja doufám, že mamka se taky už nevzpamatuje. Ale to uz tu bylo tolikrát, že už v to ani nedoufam.
@halasovci007 No, to je teda pěkné. To ten zaměstnavatel nemá trochu rozum? Že na vlastní náklady a vlastní dopravou, to je prostě bezciťák. Tak drž, ještě se nikam nechystej, není leden 😉
@semmi tak třeba si to časem uvědomí a nebo by si to mohl uvědomit brácha..Co bude dělat až bude maminka v důchodu?
@tsasenka já se nechystám 🙂 vydržet bych chtěla, ale teda poslední dva dny jak jsem špatně spala (nervy z tý cesty na tu služebku) tak mě strašně tlačí spodek. Dřív mi to nedělalo. Pořád polehávám nebo posedávám jsem jak lemra. Neudělám ani půlku činností jako když jsem nebyla těhule. Máte to tak taky? Já si připadám jak důchodce jak se musím vždycky rozchodit než přestane ten tlak na spodek vždycky..
@priefi mě takový věci naštěstí nevadí, myslím pachy. no, chytla sem se s bratrem kvůli totální kravině, ale to je u něj pokaždé. hlavně bohužel dlouhodobé. jinak jitrničky i jelítka se povedly skvěle 😀 a ani špatně mi po nich nebylo. On skoro všechno dělal přítel, ale stejně by to uplně celé sám nezvládl. A i tak mě to vyřídilo .
@halasovci007 taky sem se bála že to tam nedám, ale kupodivu mi nevadilo ze smradu nic a ani pohled na to. sem ráda, že v tom nejsem uplně sama 🙂 ale asi hůř. můj bratr je prostě uplnej mimoň no 😀
holky. tak mě napadlo. máte někdo krevní skupinu Rh- ? byla jste některá kvůli tomu na očkování ve 28 tt? já zrovna nedávno viděla dokument, jak se tahle vakcína dělá a bylo to strašně zajímavé.
Ahojky holky, snažím se Vás tu trošku sledovat a dočítat, ale už dlouho jsem nenapsala jak se nám daří.
Dneska jsem začla 32tt a už mi to začíná dávat zabrat - jsem ráda že jsem na neschopence - mám na všechno čas a taky že všechno dělám pomalu a na etapy - co mi dřív trvalo hodinu tak dělám klidně 3 protože si pořád musím dělat přestávky, jak mi celé těhotenství bylo víceméně lépe než s prvním tak teď se to obrátilo a druhé těhotenství pro mně začíná být náročnější. Nejvíc mně štve že v noci špatně spím - jsem vzhůru klidně 20x za noc a někdy se mi nedaří znovu zaspat, a kolem 5 ráno už vstávám definitivně protože mně tak bolí kyčle a bedra že se to nedá vydržet a musím to rozchodit. S prvním jsem touhle dobou ještě běžně dělala všechno kolem koní - teď už to nedávám.
Minulý týden jsem byla na 3.screeningu - malá je hlavou dolů ( ale to už tak měsíc) , odhad váhy měla 1753g a prý se jí daří dobře. Já jsem nabrala zatím jen 6kg a mám fakt jen bříško,se synem jsem byla celkově ,,oplácaná,, ale zase tím jak jsem se zvětšovala souměrně jsem neměla strie - teď už mám krásnou prasklinu přesně nad pupíkem a to poctivě 2x denně mažu bříško, boky i prsa. Jak píšete o tlaku na spodek tak ten zatím nemám, spíš mně pořád píchá v levém boku jak kdybych běžela maraton.
@fly80 nejsi v tom sama. To je dobře, že ti to nevadí. Ono mě to obvykle taky nevadilo, nejím teda úplně všechno, ale miluju zabijačkovou polívku a výpečky a guláš mňááám 🙂 a teď jsme dostali čerstvé ingredience za zabíjačky na vývar a já se těšila jsem polívková, a jak jsem to vařila a musel to dodělat manžel mě se zvedal žaludek a musela jsem větrat a vývar jsem nafasovala mamce a zbytek dostali pejsci..Mě se fakt dělalo šoufl. No jsem zvědavá, jestli letos budu schopná špejlovat a asistovat nebo jestli strávím zabijačku někde mimo dosah pachů 😀
@sarinka_nevesta seš hustá! Já už nevylezu ani na kolo!
@halasovci007 jen pro info - měla jsem za to, že když byl pryč minulý týden a týden předtím, bude teď doma. Prd s prdem, už je pro změnu v Belgii. ✈ A kdyby se mnou něco...tak nic! 😣 v lednu a únoru se z baráku nehne!!! 😝😤 nehodlám rodit s taxikarem. 😠
@halasovci007 není nad takového empatického zaměstnavatele. Můj manžel je pryč pořád, ale kdyby to přišlo dřív, tak by nikdo neřešil že by se musel sám kdoví jak dopravovat domů. Na druhou stranu, jsou schopni manžela poslat na druhý konec republiky klidně pár dní před termínem a řeknou, že Lucka vždycky přenášela, tak to snad bude i teď. Takže taky žádná empatie.
Jinak já se taky rozpadám. Každý den si naplánuju nějaké činnosti a udělám fakt půlku. Dnes jsem si musela i odpoledne lehnout. Děti dělali úkoly a já uspala malou a okamžitě jsem to zalomila. A to mám pořád ještě měsíc a půl čas.
@zuzekk tak to mate jeste vic veselo..Ja zase uz nemuzu spat.Proste kdyz tu neni,je to zvlastni a mala radi jak drak..Asi to taky nejako vnima.Nejsme zvykly byt bez sebe..
@bemo bud rada,ze si to zalomila.Ja jen polehavam a posedavat.Spat jsem sla skoro o pulnoci a uz jsem hodinu vzhuru zase.Cejtim se unavena,ale nejdriv curani,pak hlad a ted mala radi nevim jestli si chce prokopat cestu ven skrz zebra,ale bricho poskakuje a ja opet nespim.Asi fakt vnima nejaky napjeti nebo stesk,ze jsme samy..A pritom jsme si vcera cely den psali a vecer pres hodinu volali.Jsem v pohode,styska se mi,ale nebrecim nebo tak neco..
Tak nejlepsi cas na bilancovani kdyz nase nocni sova nespi..Dnes 40 do tp.Vcera vyprany vecicky v ruce.Dnes je vyzehlim (pokud budu po tom nocnim cumakovani schopna).Veci do porodnice prendany z tasky do kufru (obriho takze se vesly uff).A za dva dny tricitka na krku..Bilance je takova,ze ted momentalne vycerpana,ale stastna snad upadnu do spiciho rezimu 😂 stihla jsem se do 30 vdat,mame dva pejsky,cekame vytouzene miminko,bydlime v baracku o kterem jak jsem si kdysi mylne myslela budu jen cely zivot snit (i kdyz jeste neni hotovy a prace je tu habadej).Ve 30 mam v podstate vsechno splneno,odskrtnuto.Hlavne,aby mala byla zdrava a v zivote ty nejdulezitejsi body muzu odskrtnout.Konec emocionalniho vylevu,jde se na kute 😂😎 PS:co vase bilance treba delate na Silvestra nebo koncem roku? (Vzdycky sem si prala za posledni roky at je ten rok lepsi nez predtim rozumej at se nam zadari miminko-letos po letech si budu prat at je ten dalsi rok stejne uzasnyny nebo jeste uzasnejsi nez ten letosni)

Ženy, off topic... koupila jsem si on-line porodní kurz, 499 kaček. A jsem z těch videí nadšená! Asi spíš vhodné pro prvorodičku. Tak kdyby někdo chtěl, tak tu, velká sympoška... http://online.midwife.cz