icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
29. lis 2018

Dobré ráno holky já nakoukla do lednovek a zjistila, že už se první miminko narodilo. Měla termín 4.1. a včera už malá vykoukla na svět.... 35+1

fly80
29. lis 2018

@zetta01 tedy, klobouk dolů. Ty perníčky máš nádherný 😉

bemo
29. lis 2018

@zetta01 prý to nemám na výstavu, vždyť jsou dokonalé.

bemo
29. lis 2018

@krisatko no páni , tak první miminko. A já jsem si říkala, že když jsem byla v každé skupince s předchozími dětmi, že tam vždycky někdo porodil dřív. Tak budou mít dáreček pod stromečkem.

tsasenka
autor
29. lis 2018

@fly80 Já si beru bodyčko, dupačky, na to gaťky, svetřík, čepičku a teplé ponožky. V sedačce mám nachystanou teplou deku, do které Mikyho zabalím, plus teda ještě jednu deku navrch, kdyby se mi zdálo, že je to málo. Ale jak říkáš, 10m k autu a v autě se bude topit.
@bemo Děcka to taky moc baví, takže to dělám hlavně kvůli nim a dovolím to i jíst 😀 Hlavně, aby mi zbylo na vánoční stůl, mají za úkol mi nechat 5 kousků od každého druhu 😀
@zetta01 Perníčky máš nádherné, já to zdobit neumím, tak to mám umělecky od dětí 😀

tsasenka
autor
29. lis 2018

@krisatko No, teda už první ledňátko, ale už je by to mohlo být v pohodě a všechno krásně zvládnout. Já Mikymu domlouvám, že musí vydržet. Tatínek nám odjel, zítra se vrací a příští týden budeme sami 3 dny. Hlavně, ať je to po Vánocích, přece nebudou holky sami s taťkou ☹

zavodnice
29. lis 2018

Tak jsem se včera dozvěděla, že možná nepůjdu na rodicak. Manžel dospěl k závěru, že doma by měl zůstat ten, kdo vydělává míň 😄. No jako proč ne, kazdeho chlapa, se kterým jsem žila, jsem se ptala, jestli bude doma s případným dítětem. Shodne odpovídali, že podle toho, kdo bude mít vyšší příjem. To jsem na to zvědavá 🙂.

iva_kucerova
29. lis 2018

@fly80 Já měla první na konci ledna. Když nás pustili z porodnice, bylo -20. Malá měla bodýčko, dupačky, přes to ponožky a nějaký kalhoty, kabátek, svetřík, kombinézu, rukavičky, čepičku a v autosedačce jsme pod ní dali deku a další dekou jí přikryli. Jak se narodila v takový zimě, je dodnes otužilá a nikdy u ní neplatilo, že musí mít o jednu vrstvu víc než já, spíš by snesla o jednu míň🙂

fly80
29. lis 2018

@zavodnice u nás to tak snad bude. Říkala sem si, že si tak rok odpočinu od práce a pak nastoupí tatínek. Mám práci daleko, tak bude muset zvládat sám tři dny v týdnu dvě děti 😂 Kazdy chlap by si to měl vyzkoušet.

priefi
Autor odpověď smazal
fly80
29. lis 2018

@priefi jenže co jsem koukala, tak to není potvrzené žádnou studií. I primář nějaké porodnice psal, že je to opravdu jen takové tvrzení. A to sice vychází ze statistiky úmrtí předčasně narozených dětí. Ale že jich logicky víc zemře v 8 měsíci, protože se jich prostě víc rodí. Každopádně i on tam zmiňoval, že každý den navíc v bříšku se počítá 😉 já už bych to neřešila, protože všechny budeme rodit krásná zdravá miminka 🧡❤️💜🧡

priefi
Autor odpověď smazal
journals
29. lis 2018

@fly80 Hodně jsem přemýšlela, co mu na cestu domů pořídím, nechtělo se mi kupovat kombinézu jen na jednu cestu domů (kdo ví, jaké bude počasí a jestli jí pak ještě unosí - kdyby byly velké mrazy, tak asi nikde moc trajdat nebudem a mohl by z ní vyrůst). Takže mám vymyšleny dupačky, fleesový overálek (ne takový ten chlupáč, ale fleese, který může mít i v chladnější místnosti, takže ho využije i mimo procházky), fleesovou zavinovačku v autosedačce a přibalím ještě deku. To na cestu domů musí stačit. Samozřejmě plus čepice a teplé ponožky.
Ale nechtěla se mi moc pořizovat hodně teplá kombinéza a ještě teplý fusak do autosedačky, protože to využijeme jen měsíc, dva. Do kočáru dám případně tu fleese zavinovačku a pak ještě teplý fusak.

journals
29. lis 2018

Jů! První miminko! Snad to všechno s maminkou dobře zvládli a daří se jim dobře 😍

krisatko
29. lis 2018

@priefi jj v té ofiko. Přirozeně na 4 zatlačení tuším.

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
29. lis 2018

@priefi holčička Zuzanka

sarkoc
29. lis 2018

@fly80 Já mám zase zkušenost, že co se praktičnosti týče, je teplá kombinéza lepší (alespon pro nás byla)...takže jsem pořídila dvě teplé kombinézy, určitě je dost unosíme, protože pokud bude zdravá, rozhodně nebudeme doma, ale tak od desátého dne už se těším na procházky atd...a když jsem dávala přes velkou zimu dcerku do fusaku do kočárku, tak jsem jí dala bodíčko + něco přes to a rovnou do kombinézy, pak když se někam přijde, jen se sundá kombinéza a je hotovo, nemá na sobě pět vrstev ke svlékání...pak mám ještě fleecový a chlupatkový overaly, takže uvidíme, jak bude až pojedeme z porodnice a přizpůsobím to...když bude okolo třeba -5 až +5 stupnu, tak mám vyzkoušené, že úplně stačí dát kvalitní bodíčko s dl.rukávem třeba z merina/outlastu, k tomu to samé polodupačky a rovnou do kombinézy, když je chladněji, tak o vrstvu víc...těžko to plániovat dopředu, když se neví, jak bude no, ted je -10, příští týden má být zase skoro 15 nad nulou tady u nás :/

zavodnice
29. lis 2018

@priefi Já nejsem úplně mateřský typ, nikdy jsem děti dřív nechtěla. Uvidí se, jaký názor na to budí mít za půl roku nebo za rok. Teď vím prd 🙂, překvapilo mě, že s tím přišel sám.
@fly80 Jo, taky se těším, jak si odpočinu od práce, zítra jsem poslední den. Ale i kdyby to teď nevyšlo, chceme pak brzy druhé dítě, tak by muž mohl byt doma rovnou se dvěma 🙂, aby toho neměl málo.

bemo
29. lis 2018

@fly80 já budu dávat dlouhé body, punčochy nebo dupačky a kombinézu. Mám doma 2 zimní děti a za mě tohle byli vždycky nejrychlejší a nejpohodlnější věci, pak do deky a do fusaku, podle toho jak moc velká zima bude. A do autosedačky dáme ten fleecový fusak. Auto stejně bude hned u porodnice, takže o nějaké cestě v mrazu nemůže být řeč.
Já chodila s dětmi hned pár dní po porodu i s těmi zimními, nejdřív na 20 minut a postupně jsme to prodlužovali. Dětská mi říkala, že se s dětmi může až do - 10, toho jsem se vždycky držela, samozřejmě jsme v takovém mrazu necourali 2 hodiny.

priefi
Autor odpověď smazal
fly80
29. lis 2018

@zavodnice já to mám podobné, taky sem nikdy nebyla mateřský tip a tedy pro mě se to trochu změnilo po porodu, ale ne zas tak moc. První rok, dva na řidičáku to šlo, ale pak už hrůza. Kdybych neměla v dosahu dvě kamarádky, tak sem skončila v Bohnicích 😂😂😂 a s půjčováním taky problém nemám 😂😂😂

bemo
29. lis 2018

@priefi já jsem byla mateřský tip a přesně vím kdy mě to chytlo. Když jsem jela za kolegyni do porodnice, tam jsem fakt pocítila to, že chci mít miminko. To bylo těsně před svatbou.
Vždycky jsem prohlašovala, že děti nikomu půjčovat nebudu a vždycky se mi zkušené matky smaly, že to ony taky tvrdili a že teď by je dali komukoliv, jen aby měli klid. Ale taková já fakt nejsem a obávám se, že nikdy nebudu. Děti jedou na prázdniny, ty 2 starší 9 a 7 let a to max na 2 dny. A i pro ně je to dlouhé. Mladší holky 4 a 2 roky nedávám zatím vůbec a ani by nešli. A to jen o letních prázdninách, jindy ne. Tchyni to nevadí, ona není vůbec tip na hlídání, má ráda svoji zábavu a nikdy by se neomezovala. Mojí mamce to vadí, na druhou stranu, když si pro ně pak přijedu k našim , tak zjistím že jen čuměli na TV nebo dokonce na pc a o takové hlídání fakt nestojím. Mamka jim zase vubec nic nezákaže, takže večer pytlík brambůrek a čokoláda, to už je klasika. Pak z toho mají 2 dny zácpu.

zetta01
29. lis 2018

@bemo tak přesně tohoto se strašně moc bojím. Já teda rozhodně půjčovat nebudu, to vím už teďkom. My máme jen babičku a dědu z mojí strany, od manžela ze strany není již spousty let žádná komunikace. Ale co občas vidím u mamky, bratr si našel přítelkyni min. rok.teď už s 5tiletou holčičkou a mamka jí furt něco jen tak kupuje, už i oje babička na to nadávala a malý si na to docela navykla a jez pěkně rozmazlená. Neřeknu koupit, když je svátek, narozeniny, ale jen tak, jsem toho šílený odpůrce. A dostalo mě, když ji mamka hlídala, brácha jeli s malým na ouška a malá zase odlítala se svýma prarodiči na 3týdny teď k moři, tak aby si jí prý užila. A volá mi a říká mi, že malá obědvá, ale že se v tom jen rýpe. Že dojela po snídani sice, ale byla doba sváče, tak jí dala jogurt a malý se jí došla zeptat co pro ni má dobrého, tak jí mamka klidně udělala popcorn a že jí ho musela sebrat jinak by ho skoro celý snědla. Jsem zůstala jak opařená a zeptala se jí jestli si jako dělá srandu tak malému děcku dát ráno popcorn, jestli by si ona dopo.načala brambůrky, že nadává na to co děcka jedí ve školce a pak jí udělá takovou masnou, kalorickou bombu. Tohohle se strašně bojím, já neřeknu občas ale jsem přes zdravou stravu a mamka ta kupuje samo ty levné kauflandácké čokolády a všechno a sama dr. řekla mému muží, že tyhle levné čokolády jsou největší sračky plné tuky. Že když už tak milka apod. Nejednou jsem mamce řekla, že kdybych nevěděla, že měla nás 2,tak bych řekla, že v životě sand ani děcka neměla, jak se kolikrát chová

krisatko
29. lis 2018

No holky já teda taky nejsem ten "typického" mateřské typ. Cizí děti mi celoživotně nic neříkají. Byla tady za mnou teta od manžela se svým vnoučetem se slovy "dívej jak jak úplně sladká" celá se nad ní rozplývala a já ji chuderu zchladila ... Říkala jsem si v duchu "hm, mimino no" ..... 😂😂 Ale na naše se těším. No a co se týče půjčování, taky nebudu. Určitě ne tchánovi a naším zas kvůli tomu že mají svých starostí dost tak nebudu prodělávat ještě hlídáním naší malé.

kaissi
29. lis 2018

Tak jsem se sem včera večer opět dostala a než jsem stihla dočíst všechny vaše nové příspěvky, usnula jsem i s noťasem na klíně 😂 Tak jsem to zfoukla teď po práci 😎 Co se týká fleků na tričku, první jsem měla ve 30tt. Začala jsem šílet že nutně potřebuju ty vložky do podprsenky, ale bylo to jen jeden den a pak to zase ustalo, naštěstí 😅 A poslíky mám poslední 4 dny, hlavně tedy v noci. Bolí mě v kříži, mám takové zvláštní křeče do břicha... Po ránu už je to pak většinou jen jako na MS a během dopoledne to přejde. Včera mi tedy i poprvé otekli kotníky když jsem žehlila věci pro malýho, ale asi to bylo z toho stání, ptž dneska zase nic (ťuk ťuk).

Jinak jsem postřehla že jste řešily kojící podprsenky. Poprvé v životě jsem zkusila objednat z bonprixu (jak teď pořád hledám něco na netu tak mi samozřejmě choděj na fb cílený reklamy tak to tam na mě kouklo :D ), koupila jsem si tam dvě podprdy s kosticí a jednu kojící noční košili. Měli zrovna akci dopravu zdarma (teď jí mají tuším zas) tak jsem to riskla... A můžu vám říct, že jsem hooodně překvapená a moc spokojená! Materiál super, sedí mi jak ulitý, jsou vzhledný - příteli se hodně líbí 😂 a za ty prachy... Jedna byla lehce přes 300,- a druhá pod 300,-... Tak jen typ, kdyby jste sháněly 😉

Jinak taky vám už klesá bříško, případně kdy to začalo? Mě začalo klesat ke konci 30tt (teď jsem 33tt) a mamka se děsí, že určitě musím každým dnem rodit, že to není jinak možný a budu ho tahat u kolen. Dneska dokonce odjela z práce dřív že musí akutně došít zimní fusak na malýho, že když mě vidí tak to nechce dodělávat ve stresu až budu v porodnici 😅 Mám na tohle maminu strašně šikovnou, ušila mi mantinelek a kapsář na postýlku a teď šije fusak z merina ❤

Co jsem koukala na ty těhotenské fotky, tak jsou nádherné - taky se přidávám k tomu, aby byly dodány i fotky z vany, ráda se mrknu 🙂 A co vy ostatní? Taky jste už absolvovali těhu focení? Případně v jakém stylu - venku, v ateliéru, s přítelem, bez...? 😉

tsasenka
autor
29. lis 2018

Tak já nejsem půjčovací tip. Moje děti jsou moje a jen s těžkým srdcem je "půjčuji" tu starší, 9letou, to už s tím nemám takový problém, ale dvouleťačku jen tak někomu nedám. A když jsem s ní šla poprvé ven, tak měla týden a přes kočár jsem si dala síťku, aby mi cizí nelezli do kočárku a nechtěli mi na ten můj malý poklad šahat 😀
Ostatní, jo, podívám se do kočárku, super, ale nebere mě to. Kromě dětí ségry, ty jsou prostě k sežrání 😀

halasovci007
29. lis 2018

@krisatko neboj nudit se nebudeš, já sem se teda ještě asi nenudila. Teď mi brácha daroval k narozkám předplatné časopisu Miminko. Mám doma první číslo a už týden se nemůžu dostat ho dočíst 😀

halasovci007
29. lis 2018

@zetta01 ty perníčky jsou mooooc pěkný si šikulka 🙂

malecek
29. lis 2018

Ahojte tak se hlásím po týdnu, nějak teď nic nestíhám
Zítra jdu zase na kontrolu po týdnu krevní testy mám pořád na hraně, dnes jsem byla znovu na odběrech tak snad to bude už ok, prý to souvisí s placentou jsem vyčetla na netu.
Zítra by mi taky měl dělat test na streptokoka.
Minule měl malý už přes 2200g tak uvidíme jestli zase povyrostl.
V sobotu jsem slavila narozeniny a snědla snad tunu jídla tak jsem beztak přibrala.
Včera jsem začala smrkat adnes už skoro jen ležím tak snad nebudu muset zítra i k obvodačce.

Strana