Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@sarkoc pak by se to asi melo resit a rict to na gynde. Protoze prvni co se sla mrknout v jaakym stavu mam cipek a jen rikala ze mam zvolnit celkove a odpocivat.
Jinak co se týče toho hlídání dětí u prarodičů. K našim malou budu určitě dávat, ale jak vyroste. Moje mamka se těší, jak bude malou rozmazlovat, tak jí budu muset krotit. Minule jsme byli v Pepco, tam se dá nakoupit spousta krásných hadříků za pěkný peníz a mamka, že nebude její první vnučka chodit jako půlka města a že jí vždycky koupí a něco "lepšího" koukala jsem na ní, přitom máme hodně věciček od jinud. Obávám se, že v tomhle budeme mít trošku spory. A k manželových rodičům, k těm jí pustím jen pod dohledem. Měli jsme s nimi kdysi problémy a celých 11let mám hrůzu, že si jednou budou výlivat svůj vztek na mě na našem dítěti i když teď už jsme od svatby v pohodě, já už jsem prostě ztratila tu důvěru a co provedli a jak se ke mě chovali ve mě bude už navždycky..
Jinak dneska kontrola byla jsem u dr. asi 5 minut byl to zase fofr. Jsme stále hlavou dolu a za 14dní na ozvy k němu do ordinace..Tak jsem zvědavá jak to tam bude probíhat teda...Prej čípek bez progrese povidal sestřičce a řikám, že mi malá tlačí na spodek, tak říkal, že je furt dost vysoko (jsem si říkala, že jsem teda zvědavá jak budu chodit až bude nízko). Jinak včera jsem se vážila a měla jsem skoro o 2kg míň než mi dneska napsal do průkazky, ale je fakt, že doma se vážím po ránu a noční košili a u něj jsem byla po obědě a svršky oblečený, takže máme 7.8kg nahoře dle jeho zápisu do tp.
Holky jsem nějaká unavená pořád, něco udělám chvíli a musím si lehnout to je děs, naplánovala jsem si tolik věcí a nestíhám a mám z toho depku. manžel mi nadává ať odpočívám, jenže já chci mít do zítra všechno hotové, přijedou mi hosti a musím jim přece mít co nabídnout a mít nazdobeno na advent a naleštěný kohoutky 😀
@halasovci007 No já se kašle a chrčení děsím hrozně - známá před nedávnem porodila a když chlapečkovi nebyli ani dva měsíce, chytil černý kašel... Doktoři to ze začátku vůbec neodhadli, takže malej skončil na JIP a málem ji umřel ☹ Bavila jsem se o tom se svým obvoďákem a sám říkal, že se teď tyhle "vymýcený" nemoci vracejí, hlavně tedy kvůli migraci :-/ Takže si jdu příští týden vyzvednout vakcínu a nechám se naočkovat, malej pak bude první měsíce chráněný 😉
@kaissi no ona mi právě kamarádka psala, že večer pošle fotky tak já čekala natěšená a píšu jí, že se moc těším a za chvíli odpověď, že se omlouvá, ale že malej jí chrčí, že ho chová a ráno zpráva, že skončili na pohotovosti. No jako nechci šířit paniku, ale znám holku, který malej přestal dýchat, tak věděla teda z kurzu na kterým byla, že má dlaní bouchat po zádíčkách (tohle já znám, pač dětem občas zaskočí a u nás jsou pořád děti, takže jsem to viděla jak se to dělá) rychlá, pak převoz do Prahy na různý vyšetření a nakonec verdikt, že to bylo po mmr očkováni :-/
Já jsem si vždycky myslela, že jsem maminkovský typ a to hodně...dítě jsem chtěla už po maturitě, ale bývalý přítel byl dost proti, přestože on měl dobrou práci a měli jsme dům na kraji Prahy, takže to abych měla VŠ a tudíž asi jednou lepší platové podmínky (ne, že bych si myslela, že to je záruka, to vůbec), nebylo vůbec podstatné...no, musela jsem si na mimčo ještě chvilku počkat (ale tak necelý rok po VŠ jsem už byla těhotná, to jde), tak jsem se alespon rozplývala nad miminkama ostatních...ale jsem ten typ, co by třeba malé miminko v kočárku "neosahával" a kamaráky holčičku jsem si ted chovala až když ona mi to vysloveně nabídla, sama by mě ani nenapadlo se zeptat, vím, jak mě samotné to bylo nepříjemné, když byl Elišce třeba týden a každý ji chtěl chovat...většinou jsem se po chvilce návštěvy, co jí tam zrovna byla "očumovat" zvedla, že jdeme kojit a pak se vrátila bez ní, že spinká (což teda byla pravda, ale donést jsem jí mohla i tak že :D)
No a maminkovský typ se mi potvrdilo, že asi jsem, ale na druhou stranu nejsem z těch maminek, co umí veškerý čas věnovat hrám s dítkem a vaří a uklízí po večerech...občas si prostě hraje i sama a já vařím atd (nebo mi pomáhá)...i pracuji z domova, takže to prostě musím tak nějak vybalancovat časově...
Mamka bydlí od nás cca dvě hodiny jízdy, tchánovci cca 3/4 hodiny, takže takové to hlídání, že bych poslala babičku s kočárkem každé druhé odpoledne nebo tak, to jsem nikdy neměla (a ani bych to nevyužívala)...ale když pak mamka přijede třeba jednou za tři týdny až měsíc na víkend, tak o Elišce skoro nevím, protože ta se od babičky jen tak nehne a babička od ní taky ne. Poprvé přes noc ji mamka hlídala v necelých dvou letech, ted v létě jsme byli týden na dovolené sami a musím říct, že sice se mi strašně stýskalo, ale Eliška si to moooc užila a my jsme to taky potřebovali. Kdyby mamka nebyla ochotná hlídat, tak bych letos s Eliškou na dovču nejela, to by bylo spíš za trest než pro radost a odpočinek...a tchánovci jí přes noc poprvé hlídali před 14ti dny (3 roky a měsíc), předtím párkrát třeba na dvě hodiny, když jsme jeli na velký nákup nebo tak a nechtěli jí tahat s sebou. Já mám to štěstí, že naši i druzí rodiče souhlasí s tím, že sladké dětem je zbytečné atd a konečně začali i respektovat, že pokaždé, když přijedou, nemusí jí něco dovézt...oblečení si od začátku kupuji sama, to mají zakázané nebo max poprosím o něco konkrétního...a nevadí jim to 🙂 K Vánocům mají povoleny dva dárky max, nechceme to přehánět. O všem se s obojími prarodiči mohu domluvit a musím uznat, že to celkem akceptují a malými výkyvy :D
@halasovci007 my máme místo zvlhčovače vodu v menším hrnci přímo na topení a dolivame
Tak sem dneska byla naposledy na gyndě na kontrole. Doktorka mi udělala i ultrazvuk, abych se prý taky koukla. Změřila hlavičku, má 8 cm a doktorka prohlásila, že je to jak takovej malej grepíček 😃 Sakra, kdo má ten grepíček protlačit ven pak 😃 😃
Já co se týče hlídání tak zatím absolutně netuším moje mamka je po mrtvici, trochu menší hybnost v pravé ruce a druhá babička bude mít 80 sice fakt vitální ale jestli si troufne to nevím
@zetta01 to je většinou to proč se s mamkou dohaduju. Ona to nechápe, ale pak si stěžuje, že jen přijede a děti už mezi dveřmi, "babi, co jsi přivezla"? A za to si může sama. Když něco chtějí, tak už už vymýšlí jak jim vyhovět. A Vánoce a narozeniny, to to mezi námi jen vře. Na příklad na první Vánoce doma naše první dcera (tenkrát měla 8 měsíců) dostala 3 takové malé dárky a stejně ji víc zajímal ten balicí papír, než to co bylo v něm. A přijeli jsme k našim a přemýšleli kolik lidí má ještě přijet, když jsme viděli ty balíky pod stromečkem. No, tak to byli jen pro dceru, dostala u nich 15 dárků. Po třetím rozbalení, jsme to vzdali a pokračovali za 2 hodiny, protože ji to ani nebavilo. A tak nějak k tomu přistupuje stále. Venku si řeknou o croissant s nugetou a pak to ani nesní a řeknou si o něco jiného a už to mají
Nutno dodat, že takhle se fakt chovají jen s ní. Já mám doma jasná pravidla, jeden den v týdnu si mohou koupit nějakou dobrotu a jeden den v týdnu si pouštíme pohádku, nejstarší dcera má dovoleno 20 minut týdne na mobilu. Kdyby si doma dělali děti co chtějí, tak bych se z toho zbláznila. Ale pak jsou šťastní a vděční za jakoukoliv maličkost co dostanou navíc.
Holky co na bolest v krku? Asi se o me pokousi angina a nebo nekljakej ksindl a nevim jestli letet k obvodakovi ..mam ho trosku dal nebo jestli jit do lekarny zatim jen.
@veselaopicka Septilen. Pokud to není angina vyloženě na antibiotika, tak ti obvodak nejspíš stejně nic jiného nepredepise...
@veselaopicka : mi na začínající bolest v krku pomáhá kloktat slanou vodu ( ideálně mořskou sůl rozpustit do vlažné nebo teplejší vody) -je to hnus ale pokud to člověk podchytí včas tak to pomůže
@veselaopicka zkusit vypít co nejvíc horký čaj s medem a citronem.. A cucat nějaké pastilky tipu Mullerovi, které jsou přírodní. V lékárně ti poradí..A hlásit, že si těhotná. 🙂
@bemo přesně tak jako, taky díky tomu máme spory a dohadujeme se a to se náš malý ani nenarodil. Ona se potřebuje furt ukázat, jak je ta nejlepší, co komu dá a pak zjišťuje co dostal kdo od druhých. Mě to fakt vytáčí, první vnuk se vlastně narodil před měsícem a kousek a ona mi řekla, že si vnoučata bude rozmazovat a nikdo jí do toho nebude kecat. To se ale rozhodně nelíbí mému muži. Je fakt, že my jsem co by děcka, taky dostali co jsem chtěli a dárků spousty, ale nikdy né jen tak, vždy k nějaké příležitosti. Ale je fakt že to přehání, teď mě strašně naštvala skrz malého od bráchy. Pač jeho přítelkyně co má malou z 1.manželství, tak už měla věci po ní a v rodině celkem 3 děti, kdy se po nich věci schovaly, takže má dost věcí plnou krabici hraček, chrastítek a tak a tak co chceš takovému malému koupit. No a tak jsem mamce řekla, že od nás dostane ěco prostě na oblečení, plyšáka a ona že plyšák je na hovno, že ještě nevnímá a nebude si s ním hrát, tak jsem jí vysvětlila, že nejde snad o hraní, ale za chvilku začne vnímat a kdyby jsi mu ho jen ukazovala bude ho to zajímat a ona že to kupovat nebude. A my tam dojedem po týdnu a ona mi ukazuje, jak mu koupila vánočí oblečení a plyšáka, jsem myslela, že mě trefí šlak jsme se chytly, pač jsem jí řekla, že to jsem jí snad řekla já že mu to koupím. A nehledě na to ty vánoční oblečky koupila velikosti, tak na roční dítě, takže malý v tom bude chodit v létě 😀 jako já beru 2měs.miminku dárek symbolicky, aby něco měl a ona mu koupila, oblečení, plyšáka, nějaké hračky, další dupačky, kombinézu na spaní, hrací houpací křeslo co je až do 18kg, ted mi volala že mu obj.od Fresh prince hracího plyšáka a mě tohle přijde absolutně přehnané a nehledě na to, že to tak dělá u všech, i u té holky od skoro švagrové nakoupí jí vše a já prostě teď nevím co a jsem z toho akorát na prášky. A když něco dojde na jídlo, tak prostě neřekne, že šak jasně, začne se mi smát, jak blbá se slovy no možná to tvoje děcko ochutná, když nebude zrovna křoupat mrkev či jablko, tak jsem se jí ptala co je na tom,jako špatného. Když vidím, jak je všechno plně různých E a sra…, tak proč to do toho mimča tlačit, za celý život se toho nají víc než dost. Můj měl vyšší cholesterol, tak jsem byla ráda, že když jsem upravila stravu i pro něj (vždy jsem vařila na 2x) tak si v tom našel zálibu a cholesterol mu pěkně klesl, ona to ví a my tam třeba dojedeme a ona mu tlačí bůček, guláše a já nevím co ze slovy udělala jsem toho víc ( podotýkám víc je u n 5l.kastrol) a ze mě dělá blbce, když vím že to udělala schválně a ještě mě obchází, čím mě úplně dožere. Když řeknu, že to nechci, že si nevememe a ona mi řekne, šak ne já se jen ptám a pak třeba odejdu a slyším, jak jde za manželem a vykládá mu, ale ty by sis určitě dal že jo, nenech si od ní do toho kecat podiv se na to, naštěstí v tomhle on stojí při mě a vždy jí řekl, že ne, že neche
@veselaopicka ano taky jsem včera chlapa vyslala do lékárny a donesl septilen.
@zetta01
@bemo
No nezávidím .
U nás moje mamka kdysi pochopila že si nepřeju aby malý něco jedl co neměl, ale u druhé babičky zatim nevím , tam se obávám že budu zase bojovat, protože už proběhl rozhovor typu ty jako ještě nemáš láhve na čaj a na dokrmování? Se jí ptám že k čemu, pokud je budu potřebovat koupím je aktuálně ale že u Honzy jsem nic nepotřebovala, stačilo kojení , a ona hodila obličej jako bych z jahody spadla ze přece budu muset dokrmovat. Tak ještě asi bude sranda.
A co se běžného jídla týče, tak to brblame furt, protože já doma skoro nic nesmazim a snažím se ať nejime blafy, tak moje tak druhá mamka vaří postaru a vše plave v oleji a sádle. 🙈🙈
A tchýně je navíc vegetova královna
@zetta01 no to je hrozné. Člověk aby vychovával vlastní mámu. Přitom si furt starší stěžují jak jsou dnes děti rozmazlene, ale ty prarodiče tomu dost pomáhají a asi jen z toho titulu mají pocit že mohou. S tím dárkem jsem to zažila stejně. Moje dcera, 4 roky, si vloni přála hrozně moc andílka, nějakého keramického. Tak jsem mamce řekla, že ho chce a že jí ho koupím k Vánocům. Dcera se jmenuje Julinka, tak má svátek v prosinci no a mamka jí přijeli popřát a vidím jak v ruce drží čokoládu a něco velkého. Tak jsem se koukla a vidím andílka asi 30 cm. Tak jsem jí ho ještě během té gratulace vzala. A mamka jako co dělám. Já jsem se musela fakt držet, protože to je celá ona. Neustále se mě snaží nějak trumfnout a být ta nej. Vůbec nechápe že máme dětí hodně a že nemohou být rozmazlené a chci aby byli skromné a ne že dostanou vše na co ukážou, potom si nemohou ničeho vážit. Já si myslím že to je úplně samozřejmostí, ale prý né. Babičky jsou prý aby rozmazlovali.
@zetta01 tak to je teda mazec. To máš teda s maminkou těžký. Naše mamka taky hodně malé nakupuje až toho máme mraky moc, ale nenapadlo by jí, dělat něco za mými zády. Asi ví, že bysme se pohádaly. I když mi přiznala, že jsem na začátku těhu byla na zabití 😀 byla protože mě manžel tak štval, že jsem byla přesvědčená, že se snad i rozvedu (samozřejmě kvůli blbostem, které nejsou životně důležité a nikdy bych to neudělala 😀) Mamka zbožňuje manžela,vždycky tvrdím, že ho mají radši než mě. Ale včera se mi v podstatě podalo samo vysvětlení. Moje sestra má přítele, ale vždycky je prostě v něčem háček, můj brácha ještě studuje a má první přítelkyni se vším všudy chodí se srdíčkama v očích a já jelikož jsem nejstarší, vdaná a těhotná, tak jsem prostě jistým vzorem ať dobrým nebo špatným pro mladší sourozence..No a mamka mi přiznala, jak je pyšná na to, jak jsme i přes všechny těžkosti s manželem spolu 11let štastní a že ho má ráda, protože vidí, že je to chlap do života, že je šikovnej, udělá pro nás první poslední, bude výbornej táta, že ví, že má i svoje mouchy, ale že já taky (což je samozřejmě pravda). Takže jsme pokecaly, že jsme k sobě tak otevřené a upřímné snad nikdy nebyly. Bavily jsme se o intimních věcech, což u nás bylo vždycky takové téma o kterém se moc nemluvilo.. No nestačila jsem žasnout. Nevím, jestli je to, že je mamka rozněžněná, že se konečně dočká vytouženého vnoučete, jestli je to tím, že za mnou jezdí každý den, když je manžel na služebce jen na pokec nebo jestli něco nepotřebuji nebo jestli je to tím, že mám ty kulatiny, ale každopádně je to strašně fajn 🙂 držím pěstičky, aby se to u vás taky urovnala a nějak jste se s mamčou dohodly. I když chápu, že je to těžký. Někdo tady psal, že babičky mají dané, že můžou jen dva dárečky dětem dát, to by u nás asi taky neklaplo a na druhou stranu nechci toho zbytečně mraky, ale nechci ani upírat mamce tu její radost když už se tolik načekala a natrápila a nabrečela, když jsem nemohla otěhotnět. Taky jsme dostávala kupu dárků..Ale v tom i oblečení a kosmetiku, ne jen hračky, takže pokud to bude i v tomto stylu bude moct koupit i víc dárečků už se na to těší..
Holky jak to tu čtu ta díky bohu za mou tchýni - neříkám že občas nenarážíme na rozdílný názor, ale v mé rodině platí to co říkám já, u spousty věcí mi zpětně dává za pravdu ... ale obecně to mám nadstavené tak že varianty jsou jen dvě - buď respektuješ mé rozhodnutí a máš dítě kdykoliv chceš, nebo mně budeš obcházet a uvidíš nás akorát na Vánoce
@malecek v jídle jsme taky každá úplně jinde. Tchyně když už něco dětem doveze, tak jsou to ty nejlevnější sušenky a čokolády plné palmového tuku, ale nikdy se ani jedna z babiček na složení nekoukaly. Je sračka, tak to bude přece dětem chutnat a jestli to není kvalita, však to mají jednou za čas. Naštěstí v tomto ohledu se moje mamka už naučila vozit především ovoce a děti jsou za to vděčné. U tchyně se jí jen a pouze pečivo s uzeninou, já u nich skoro nic nejím, protože mi to dělá vyloženě zle a trpím pak celý zbytek dne. Takže si tam jídlo i vozím, když tam máme být celý den.
@ange_de_la_morte tak bych to chtěla taky, ale asi to bude těžké prosadit přes manžela. Bojím se, že kvůli tomuhle se budeme časem hádat.. Chápu, že bude chtít malou dávat i k rodičům, ale mě se to příčí a to jsem jen těhotná. Prostě asi kvůli nehezkým věcem, které se staly jsem ztratila důvěru a nedovedu si představit nechat jim jednou malou bez dozoru..I tak jsme se většinou hádali kvůli jeho rodině..Bude to ještě boj..
@bemo přesně tak jako, úplně mi mluvíš z duše, ale jako nechápu měs. dítěti tolik dárků, když z toho nemá rozum? Nedá možnost cokoliv koupit ostatním, pač vše zkoupí ona, jen aby byla ta nej. Já jak jsi teď napsala s tím soupeřením, tak jsem si vzpomněla, jak jsem měla na prázdniny bratrance a ona si hned musela vzít teda jeho bráchu a jeli jsme na výlet a já cokoliv jsem malému koupila, tak ona musela hned letět a koupit tolik. Nebo jsme byli na pouti i s bratrem a tou malou od jeho přítelkyně a fakt tam velice nic nebylo, tak říkám koupím ti balonek otočím se a za chvilku ona letí a pro jistotu se , pač nevěděla jestli Olafa a nebo Elzu, tak říkám, tak aspoň perník a co myslíš, za chvilku vidím, jak ti tahne ať si vybere perníček. Já jsem byla tak vzteklá, člověk jí chtěl koupit nějakou maličkost, ale fakt tam velice nic nebylo a ona hned vše vykoupila a ještě mi řekla, šak jí kup jiný perník a nedokázala pochopit proč jsem naštvaná. Jsem jí říkala, to je jak kdyby když malá chtěla batoh a ona jí ho koupila a já jsem jí ho taky koupila a jen jí řekla, šak je jinej než ten tvůj. Jako ona řekne babičky jsou od rozmazlování, ale nás teda babičky rozhodně nějak extra nerozmazlovaly a manžel ten už teď s tím fakt má problémy že to jí trpět nebude. Ona i tu malou tak naučila, že jí furt něco vozí, nebo jí její mamka šíla kostým do školky na karneval mamka to viděla a hned letěla do obchodu a koupila jí ho, nikdo to tehdá nechápal proč, když jí ho šila je švadlena, takže svou práci umí. A já kdykoliv jsme k nim dojeli, tak malá na mě co pro ni jako mám a nadrzo mě vlezla do kabelky a začala ji prohrabávat. A jo perlička co mě úplně dostalo, když ji mama hlídala měla tehdá roky a malá chtěla namalovat, tak jí mama namalovala stíny, dala řasenku a lesk na rty a tak jela do obchodu, já když jsem ji pak viděla, tak jsem myslela, že mě trefí jestli to jako myslí vážně a prý vždyt to není poznat, že je namalovaná a ona chtěla. Má krásné dlouhé řasy, takže ano poznat to bylo a to teda hodně. To by mojemu děcku udělala jednou
@halasovci007 tak to my jsem právě měli dřív s mamkou takový vztah, mluvili jsem o všem, o intimních věcech, když měli problémy s tatkou, vždy říkala, že jsem jediná komu se může svěřit a bylo to super. Jenže nevím co se to s ní stalo, už jí nemůžu nic říct, vše převrátí, nebo řeší pak s ostatníma a kolikrát jsem kvůli ní měla i problémy. Ona bohužel jak toho všeho kupuje moc, tak tomu i odpovídá i ta kvalita a mě se to pak prostě nelíbí. Já si radši koupím věc za kterou si připlatím, než koupit 10 věci, které stojí za hov... Mě naposledy od ní docela mrzelo, když mě koho jsem potkala říkal, že je dobré že budeme mít s bráchou dvojčetem, děti, tak u sebe, ale že at počítám s tím, že nikdo nebude hledět na to, že jsou od sebe 2 měsíce, ale že je bude každý srovnávat. Docela mě to trápilo, měla jsem to v hlavě a říkala si, tož do háje šak nečekáme dvojčata a abych měla strach, že se mi narodí malý třeba s trochu křivým nosem, už jsem si říkala, aby měl aspoň o 1cm či 1g víc, než ten jejich. Prostě jak mi to každý říkal, tak mi to leželo v hlavě. A tak jsem si chtěla ulevit a postěžovat si mamce a dostalo se mi na to její reakce ve stylu: no tak to je jasný, že je bude každý srovnávat a porovnávat a kor když jsou to oba kluci, kdyby jsi aspoň čekala holku, tak tím jsem skončila, v duchu jsem si řekla ok díky a už to neřešila. Tak jak jsme tam v SO jezdili vždy, tak už nejezdíme, stejně mám teď doma dost práce a radši budu doma v klidu než tam jet a pak se akorát zase nervovat :-/
@bemo to je přesně s tou čokoládou, ty nejlevnější hnusy jako, já jsem teď od ní dostala čokoládu, tu levnou plněnou prý jahodovou náplní co stojí 10kč, takže jsem poděkovala a hodila ji do skříně. Mě jen mrzí, že mě mamka v tomhle nerespektuje, posledně mi dovezla 3 smetany 33% na ni hledím co s tím budu dělat a ona mi řekne do omáčky, tak jsem jí řekla, že je nedělám a když už, tak použiji hrašku a místo pochopení se mi prostě vysměje do obličeje. Já jsem ráda, že se naučil manžel jíst semnou zdravé varianty a chutná mu to. Neřeknu taky mu občas usmažím řízek na oleji a dám si s ním, nebo jsme teď měli kačenu, ale zelí jsem udělala z kysaného a knedlík z celozrn.mouky. Zase říkám všeho s mírou, ale jsem ráda, že se mu díky tomu zlepšil cholesterol, ale mrzí mě že v tom ona nemá pochopení
Já už po skoro 10 letech dárky od druhých neřeším. S mou rodinou se dohodneme, co kdo koupí, abych to doma neměla 3x a není to problém. Ale tchýně se nikdy nezeptá, tak jsme najednou měli doma 3 kočárky, no. Jí se to líbilo a konec. Je to škoda, že se nezeptá a donese vždy něco nevhodného, nebo co už doma máme.
Mamka třeba kupovala boty na Velikonoce, když věděla, že jsme na tom finančně špatně a malá měla radost, že má krásné nové botičky. ˇ
Proti čokoládě bojuji, ne, že bych ju děckám občas nedala, ale tchýně jim to cpe, pokaždé, co se vidí, až se zlobím. Mamka jim radši koupí jogurt a je to. Tchýně jim doveze kinder čokoládu a když ju u ní nedojí, tak hned druhý den je za dveřma a vy jste si u nás něco zapomněli. Na facku, no
@tsasenka s neužitečnými dárky mám taky z manželovy rodiny super zkušenosti 😀 ke svatbě jsme dostali nějakou záhadnou věc, omotanou kůží a s koženými třásněmi. Nevím co to bylo a k čemu se to používá, já z toho využila ty kožené součásti na výrobu věci pro koně. Pak dostal chlap k Vánocům knihu 1000 policejních aut, taky strašně užitečná věc, už pár let přemýšlím že s ní zatopim 😂😂😂 a samé takové věci.

@kaissi děkuji za pochvalu foteček. Bohužel včera mi psala kamarádka, co je fotila, že fotečky jen tak nebudou, že skončili v jednu ráno s malým na pohotovosti, že jim začal chrčet a že je to prý způsobeno suchým vzduchem když se topí v zimě. Tak jsem z toho taková načatá jestli nekoupit zvlhčovač vzduchu domu. Ale až fotky budou, tak je sem dodám 🙂