Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi no tak by to asi ani už nezabralo protože mam anginu jako prase a dal mi nejaky antibiotika který muzu... to mi ta materska pekne zacala...
@zetta01 to je strašné, je mi to líto. Přece každé miminko je jiné to se nedá srovnávat :-/
Tak už mám za sebou výtěr na streptokoka , nic extra příjemného. Malý je ok já jen kilo další do sbírky. A za týden zase na krev , už mi napsal i nějaké vitamíny na tu jatru.
@halasovci007 dva dárky pod stromeček, to sem psala já...ale někdo to má třeba tak, že děti dostávají dárky jen k nějakým příležitostem a je jich víc, Eliška dostává dárky tak nějak průběžně, když je potřeba kolo, porotože vyrostla z odrážedla, koupíme kolo a helmu jen tak a neřešíme, že má dva měsíce do narozenin apod...dneska popadla u stánku na náměstí takového krásného háčkovaného anděla...no, zrovna levný nebyl, ale když prohlásila, že ho chce dát miminku a skoro plakala, když sem řekla, že ho nebudeme kupovat, tak mě tak dostala (hlavně s tím miminkem), že jsem "jí" ho samozřemě koupila apod...věci typu kosmetika jsme doma za dárky nikdy nepovažovali, takže ani teď dětem to dávat nebudu...proto toho má pod stromečkem méně (od nás bude mít tak 7-8 dárků si myslím plus tedy babičky a tety)...ale ono pak sama třeba poznáš, že toho víc opravdu není nutné...v říjnu měla narozeniny, dostala asi 4 dárky a poslední už ani nechtěla rozbalovat, protože si chtěla hrát s panenkou, tou, co má zhruba od roku a je to její oblíbená, dárky jí nebraly, přestože si je přála předtím ;)
@zetta01 ono si bohuzel nevyberes..:/ nasi Miunce zas cca prvni rok nekoupil nikdo ani dudlik😂😂..ani do porodnice nikdo nic neprinesl hlavne ze vsichni porad telefonuji a informuji se jak se mame a kdy prijedeme a ja vsechno musim tahat sebou protoze holka ve 2letech nema u nikoho vubec nic
@sarkoc no právě, ono záleží kolik z těch dárku je vlastně hraček. Ono my jsme na to byli zvyklí, ale až když jsme byli větší to je fakt. Uvidíme, taky nechci, aby jim dávali všichni mraky dárků, ale alternativou je teda říct třeba o dvě hračky a zbytek oblečky, které budou aktuálně potřeba nebo ta kosmetika či věc, která dítě něco naučí nebo knížka. Tak taky asi malé koupíme co bude potřeba samozřejmě, ale pokud budeme vědět, že někdo chce něco koupit, tak klidně i něco, co je třeba se bránit nebudeme. Lepší než 10 hraček právě.
@1nelinka tak to máš pravdu v tomhle směru je to taky pěkně hodně blbý a hlavně člověka to hodně mrzí ☹ ono bohužel kolikrát to není jednoduché. Já se děsím i šestinedělí, jelikož nám v kurzu opravdu kladly na srdce vyvarovat se návštěv, kor když máme miminka v tomhle ročním období, je plno nemocí hodně lidí jsou jen přenašeči a tak malé nemocné miminko není sranda, takže na to jsem taky zvědavá, jak to bude, ale v tomhle budu opravdu nekompromisní. Ono jim je to jedno, že miminko nakazí, hlavně že ho uvidí, oni si v klidu odjedou domů, ale kdo s ním pak bude trpět.
@krisatko to i já, ale myslím si, že skutečnost bude jiná.. Spíš to beru ze strany mamky, bydlí od nás 4km, jezdí každou sobotu dole do dědiny pod kopec k babičce, takže věřím, že ikdyž jsem jí to řekla bude tu pečená vařená :-/ a zrovna oni a hlavně tata jsou věčně nachcípaní, není aby jsme se nepotkali a taťka nekýchal ostošest. A na nějaké posílání fotek já zase nejsem a manža, už vůbec ne. Ten jak bylo, aby se nedávaly na FB fotky dětí, že je to pak zneužíváno si díky tomu FB radši i zrušil, že na tom nic nevidí, já jsem o taky omezila max.na fotky pejsků stejně jsem říkala mám tam přes 250 přátel, ale když mám narozeniny si vzpomene tak 30 a většinu lidí co někde potkám se ke mě ani neznají a s takovýma lidma bych měla sdílet fotky? Ale naše mamka je zase taková že fotky rozesílá všem co má na FB a to ty lidi třeba ani nezná, když se narodil synovec, tak mi psalo dost lidí, že jim došla fotka asi teda synovce a to přitom bráchu vůbec neznají a mamka se nám tím ještě chlubila, jak jí nějaký známý kterého viděla 1x v životě psal, že je velký kvůli těhu.vitamínům a to řekla před mojim a to na něj bylo, něco, pač je na tohle posílání fotek úplně alergický. Takže po porodu ani nebudeme posílat fotku. On říkal, že malého vyfotí a jak pak pojede z porodnice, tak musí hned na mou babičkou a fotku jen ukáže, ale posílat nikomu nic nebude, aby ta fotka pak putovala kdo ví kde
@sarkoc tak já to beru zase trošičku jako něco jiného, když to koupí rodiče, kteří to uznají jako potřebnou věc. Pokud budu chtít koupit kolo, tak ho koupím a k tomu potřebné věci a nebudu s tím čekat na vánoce kdy bude zima a stejně by dítko si kola ani neužilo a nebo narozeniny což je v případě nás všech taky zima. A nebo cokoliv jiného, přeci jen jako rodič člověk ví co chce a co si může dovolit. Já spíš myslím dárky typu jen tak, že jsem se dojela podívat dostanu dárek, to u nás neexistovalo, když k nám někdo dojel, tak jsem jako děti vždy něco dostali, ale ve stylu čokolády, pytlíku bombonů, oplatků apod... a hlavně kdyby se někdo aspoň poradil co koupit to je to. Mě třeba kdyby mamka koupila podložku s hrazdičkou pro malého na zem, tak bych z toho nadšená nebyla, jelikož máme psy a ikdyž nejsou doma, ale jsou na verandě a prostě ty chlupy se dom tahají a já jeden den uklidím a sotva se otočím a nejde to poznat.
https://www.modrykonik.cz/blog/yvonneullmann/article/testovani-panenky-babyalive-qha725/ Chcete se zapojit do soutěže o panenku baby Alive ?? Staci napsat komentar pod moji recenzi jak se vam libi a proc byste prave vy meli panenku dostat.
@zetta01 zrovna třeba velký kočárek na panenky a to kolo kupovala mamka, když sem jela...volala mi, že si všimla, že Elišce už je těsněší odrážedlo, já řekla, že víme a vybíráme kolo a už to bylo...sice takhle drahé dárky už se mi nelíbí, ale na druhou stranu mamku to potěší a vím, že si to může dovolit...jinak také jezdí pokaždé s něčím, ale ty sladkosti naštěstí chápe, že není to pravé, takže přiveze třeba malé puzzlíky, časopis, dvě razítka do sbírky apod...ted k nám jede 7.12., takže už volala, zda může udělat Elišce balíček na Mikuláše a co má do něj dát...tak jsem jí říkala, že samozřejmě může, ale že když jí sami sladkosti nedáváme, tak jich pak nemusí naednou dostat hromadu, tak at koupí jen něco kvalitnějšího a stačí jedna věc...a na ten úkor sama přišla s tím, že by mohla dovézt tašku nějakého ovoce, co běžně nekupujeme (třeba ted melouny apod), tak jsem nadšeně souhlasila...a tchánovci už to cca poslední dva roky řeší tak, že nám dají peníze, at vybereme, co je potřeba....to mamka teda dělá taky, že mi sem tam posílá něco, at holkám pořídím, co je potřeba, ale zase chce i vidět tu Elišky radost, když jí dává ten dáreček...přece jen je to její první vnouče, kdežto pro manželovi rodiče už páté, tak to asi taky vidí jinak 🙂 Každopádně jsem ráda za to, jak to s oběma máme, ideální to vždy není, ale zlatě za to...a ono také vídáme se jednou za tři týdny až měsíc, kdyby to bylo x-krát týdně, kdoví, zda by nebylo vše jinak...Jo mimochodem taky dobrý tip - pokud babička chce mermomocí dětem něco dávat, tak sice z toho ted nebudou mít rozum, ale at jim založí třeba stavební spoření a posílá jim peníze tam, to má alespon smysl...my to máme tak, že tam posíláme tisícovku měsíčně my a mamka to vždy v prosinci doplatí na těch dvacet tisíc, aby byla maximální státní podpora ;) To mi třeba přijde smyslupné, i když to to dítě zjistí až starší...
@malecek taky mi dneska delal na streptokoka pro jistotu
@zetta01 to mas naprostou pravdu..ja vubec nevim jak to udelat vim ze kdyz dam zakaz navstev s tim ze se muzou prijit na chvilku podivat do porodnice ze to budou respektovat..ale nase mala bude mit 3.2 druhe narozeniny a ja nevim jak s tim nalozit:/ termin porodu mam 27.1 pocitam ze na cisare pujdu cca kolem 20.1 a nevim jestli holce posunout oslavu az nekdy na pulku brezna..do toho jde moje mama v puce unora na operaci tak by bylo lepsi stihnout to predtim ale miminko proste onemocnet nesmi zvlast kdyz neumi dychat pusou..
@tsasenka nene nevim mam si to jit domluvit ve 36tt a tady ho delaji mezi 38-39tt a ja mam termin 27.1 tak pocitam kolem toho 20.1 ale Miu co mame doma jsem rodila ve 35tt kdy mi prdla voda tak buh vi jestli se 39tt vubec dockame..🙂 a cisar proto ze jsem mela u Miunky nepostulujici porod a mam hodne uzkou panev tak mi byl doporuceny a ja jsem za to nakonec i rada..
@halasovci007 Jéééééé, ta je nádherná 🙂 Jinak teda všechno jen to nejlepší k dnešním krásným narozeninám, hodně moc všeho a hlavně. aby ten hlavní dáreček dorazil v pořádku a zdraví 🙂
@halasovci007 jo vlastně k narozeninám! To jo.. já myslela jen tak že se vrátil..! (to bych zavidela, už nedostanu ani čokošku). Všechno nejlepčí a fajn party! 😀
@zetta01
@zuzekk děkuji holky, kytičky jsem nakonec dostala tři, ale tahle s růžemi je mi nejcenější a hlavně mám toho mého výletníka doma! <3 to byl nejmilejší dárek, že v pořádku dojel.. Jinak dostala jsem dárečky od rodiny a nejvíc mě dojalo album fotkama z mládí mě a manžela celých 11let,to je strašně krásný.. Všem všechno chutnalo a chválili mě a pak mě unesli k našim domů, tak to bylo prima. A zítra mě čeká oslava s přáteli. Moc se těším, ale jsem děsně utahaná. Celý týden jsem připravovala, uklízela, lítala po městě a teď to na mě padlo, tak snad mě ta naše malá šťouchalka nechá konečně pořádně vyspat (dnes vzhůru od čtvrt na 6 :-/) Krásný víkend všem 🙂

No a co se týče jídla.... Když jsme se nastěhovali na barák, tchán věčně jezdil se zavarovackama s nějakým jídlem. Když tak přijel už po několikáté, tak jsem mu řekla, že nemusí nic vozit, že sporák máme a já normálně vařím.
A hlídání u něj nehrozí, kdysi jsme mu pucili psa a nechal ho přes noc uvázaného u hospody. Jak by dopadlo mimco nechci raději vědět a navíc je to kuřák.