icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
kaissi
1. pro 2018

@sarkoc Mě práve doktor říkal, že ženský se toho bojí, ale že vakcína na ČK měla loni nějakou studii a že je fakt téměř bezpečná a hlavně v dnešní době i velmi vhodná... Samo, že kdyby měl malý příznaky jakékoliv nemoci, poletim hned - jsem sice prvorodička ale tohle je mi jasný, mám doma dost zvířat a jsem naučená, že se k veterináři lítá klidně o půlnoci ve spodním prádle, když je akutka :D

Jinak holky, v kterém týdnu vám dělali teď ty krevní testy??? Já jsem ve 33tt, na poradnu jdu až za 2 týdny a strašně mě svědí břicho (ale občas to je fakt nesnesitelný, strhnu ze sebe tričko a škrábu až do červena :-/ i přes to, že několikrát denně mažu eucerinem...) Tak se malinko bojím, aby to nebyly ty játra jak tady píšete a jestli tedy nemám zavolat na gyndu, kdy mi ty testy budou dělat...

veselaopicka
1. pro 2018

@kaissi jdu na ne ve 35tydnu.. taky me svedi bricho ale az takhle ne.. poskrabkam jednim prstem a je to.je to pry tim jak se natahuje..

sarkoc
1. pro 2018

@kaissi Tak jsem to nemyslela, ja třeba nejsem ten typ, co k doktorce chodí třeba s kaslem (jako kdyby se malá dusila, tak samozřejmě jo, ale jinak je to spíš o tom chytit tam něco horsiho)...vlastně jsme byli krom preventivních prohlídek za ty tři roky u mudr jen jednou...spíš jako ze nespoléhat na to, ze když jsi buď ty nebo dítě proti něčemu oockovane, tak že to nemuzete dostat, tak to žel není 😕

Krevní testy mi dělala společně s druhým velkym UZ ve 31.tydnu...

kaissi
1. pro 2018

@sarkoc Jasnačka, na to se asi nedá spoléhat nikdy. Nejsem příznivcem vakcín všeobecně, nikdy jsem se nenechala očkovat na chřipku apod... Ale jak té moji známe klučina fakt málem umřel tak mě to strašně vyděsilo a říkám si, že je lepší když naočkují mě a malý dostane přes placentu jen protilátky, než kdyby nějak brzy po porodu očkovali jeho 🙂

V pondělí si tam radši zavolám, jestli na mě s krevními testy nezapomněli, ptž na ně nejsem ani objednaná. V tom 35tt jdu normálně na poradnu, ne na krve.

tsasenka
autor
1. pro 2018

@halasovci007 Ty růže jsou nádherné 🙂 Tak opožděně přeji přeji všechno nejlepší k narozeninám 🙂

tsasenka
autor
1. pro 2018

@kaissi Mně taky krev nebrali a přemýšlím, jestli těch 6 týdnů do termínů má vůbec smysl je ještě dělat. Jdu na kontrolu v pondělí

priefi
Autor odpověď smazal
veselaopicka
2. pro 2018

Trpi tu nekdo nespavosti?? Ja uz aai tejden se budim snad kazdou hodinu a posledni dva dny to je katastrofa... dve hodiny a ja nespim... jsou z toho uz zoufala fakt.

sarkoc
2. pro 2018

@veselaopicka spíš si myslím z toho, co tu čtu, ze by se asi těžko hledala nejaka z nás, co nespavosti netrpí 😕 ale je to takhle ke konci normální...já treba večer okolo te jedenácté, půlnoci usnu, ale vzbudim se třeba v půl druhý a do čtyř třeba nemůžu zabrat a znovu usnout...pak teda usnu a za hodinu "hura" na záchod a další třeba hodina usínání a pak se pomalu vstává...a přitom unavená jsem...

zuzekk
2. pro 2018

@veselaopicka
@sarkoc není to příprava organismu na miminko? Kdybychom spaly furt jak špalky celou noc v kuse, nebyly bychom "zvyklé" v noci strašit..

krisatko
2. pro 2018

Holky já teda asi budu zase výjimka. Večer usnu u televize kolem 9-9:30. Vzbudím se mezi 1-3 na záchod a pak spím do zazvonění budíků kolem půl 6 až 6.

Dneska jsem jela zase Ostravu. Bala jsem se ledovky ale dálnici pohoda.

sarkoc
2. pro 2018

@zuzekk ono pak s miminkem je to vstávání úplně jiné, alespoň me to nějak vůbec nevadilo, člověk se na to tak nějak přenastaví...až ve dvou letech dcerky jsrm zacala být dost vyčerpaná nočním kojenim a vstávat 6x za noc uz mi začalo vadit

priefi
Autor odpověď smazal
ange_de_la_morte
2. pro 2018

@veselaopicka : jojo spaní je u mně hrůza - jsem strašně unavená ale spaní stojí za houby, večer docela usnu kolem té 22 , pak spím dobře tak do 1-2 hodiny - pak už se jen otáčím, vstávám na záchod, vstávám že mám nesnesitelný hlad, že mně bolí kyčle apod. mezi 4-5 už to většinou vzdávám a vstanu, odpoledne se pak snažím si jít znovu lehnout, ale ne vždy to jde - je to závislé od staršího syna a třeba včera si manžel vzal syna odpoledne na 2 hodiny na výlet ať si já můžu lehnout a co myslíš ? celou dobu jsem se převalovala a usla jsem asi tak 10 minut předtím než se kluci vrátili - začal štěkat pes, malý třískl dveřma a já teda vstávala

fly80
2. pro 2018

@veselaopicka ti ti tedy vůbec nezávidím. Já u prvního spala jak špalek, dlouho, pořád, krásně. Teď u druhého je to tedy příšerný, ale spím tedy líp než ty. Večer kolem desáté zalehnu a pravidelně kolem třetí vstávám na záchod. V noci se tedy taky budím, bolí mě kyčle, ale to se jen otočím na druhou stranu a spím dal. Ale je pravda, že než sem odstěhovala přítele k dcerce do pokojíku, tak sem kvůli jeho chrápání taky celé noci nespala.

malecek
2. pro 2018

@kaissi mě taky hrozně svedelo břicho a doktor mi nechal ke krevnímu obrazu udělat i jaterní testy a mám je malinko zvýšené tak svému Dr řekni, ať ti je nechá udělat ať máš jistotu. Na svědění mi pomáhá aloe Vera jinak nic

veselaopicka
2. pro 2018

@zuzekk tezko rict .. ale me se uz chtelo brecet kdyz jsem vedela ze v sedm rano vstavam a jedu pryc.

bemo
2. pro 2018

Teda holky, to váš lituju. Já se spaním nemám žádný problém. Jak říkám, já usnu dřív než dopadnu na polštář. Někdy mi to teda myšlenky nedovolí. Ale většinou usínám hned. A teda na záchod musím tak jednou max 2x za noc. Ale i to v noci se fakt probudím a jsem v poloze v jaké jsem ulehla před těmi třemi hodinami. Já chodím spát tak o půlnoci, dřív usnu jen výjimečně.

zuzekk
2. pro 2018

@veselaopicka je to blbý , to neříkám že ne, když se člověk musí řídit budikem, je to vyčerpávající - ale brzicko to na MD dospime! 😉 a pak začne to pravé noční nespani, buzeni, nedobrovolné vstávání, nevyspani k vyčerpanosti... tak holt trénuješ! 😉

malecek
3. pro 2018

Tak já nakonec sedím u obvodačky at mi něco napíše, to už asi septilenem nerozchodím.

malecek
3. pro 2018

A dnes mi přivezou hnízdečko pro teroristu. Vcera už ho to me smrkani a kuckani nebavilo a chtěl odejít skrz břišní stěnu asi. Uklidnil se až v teplé vaně.

veselaopicka
3. pro 2018

@zuzekk uz jsem na materske ode dneska 😃😃😃 a az se prestehujeme komplet tak se mi fakt ulevi a budu spat i pres den...

semmi
3. pro 2018

Ahoj holky, tak se zase po nejake dobe hlasim. 😕 Jsem 36tt dnes mi delala doktorka stery na streptokoka, tak snad to bude ok. Tohle těhotenství je teda opravdu orisek. Po strevni chripce, kterou jsem prodelala minule pondělí mi samozřejmě vysla hur moč a zhubla jsem tri kila. 🙈 Zaludek prostě ještě neni nic moc a musím se l jídlu premlouvat. Takže znova musím na kontrolou 11.12. mala taky podle odhadu bude pry drobecek, ale to neberu tak striktně, protože Ninka take měla být drobek, co nebude mit ani tri kila a nakonec mela 3650g a 51cm 👌😂 Ale už druhy den večer, jak si lehnu tak kolem pulnoci zacnou poslicci. A vcera teda docela huste. Musela jsem se jit rozdychat do kuchyně a trvalo to skoro hodinu a pak jak když utne a klid. Tak doufám, že malá vydrží do termínu. 👏 Doma je to jeste jak po výbuchu. Chlap se rozhodl budovat. Takže po vybourani koupelny, ted musí přemalovat kuchyn, protože nátěr spatne chytl a pak ještě ložnice. A pak můžu začít teprve vanocni úklid. Pokud toho budu ještě schopna. 😂👌

priefi
3. pro 2018

@semmi jste si s manzelem nejak vymenili nejak hnizdici syndrom, nebo jak se tomu rika 😂 nektere maminky pred porodem zacnou vsechno mozne predelavat, dodelavat atd.a u Vas se toho chytl tatinek 😅 drzim pesti, at to zvladnes 😊 ja jdu na kontrolu zitra. Budu 35+0 a sestricka uz hlasila ozvy a asi se bude delat ster

tsasenka
autor
3. pro 2018

Ahoj holky, nestačím nějak dočítat. Dneska jsem byla na kontrole. Nastupuji na mateřskou (juchů !!! 🙂 ) A císařský řez se zatím nekoná. Jako zázrakem si Mikulášek dal říct a je hlavičkou dolů, tak snad tam už zůstane a placenta se taky umoudřila, takže dr. byl dneska spokojený. Za 10 dní jdu na další kontrolu, vezmou mi krev a začínám s monitorama. Před Vánocema ještě 2x ke svému dr. a pak po svátkách stihnout udělat jen jednu kontrolu a pak šup se mnou do porodnice. Nějak to rychle utíká

kaissi
3. pro 2018

Tak jsem si tedy dneska volala na gyndu kvůli tomu svědění břicha a doktor mě chtěl hned vidět. Vyloučil vyrážku a zítra jsem objednaná na testy na játra. Snad to bude v pohodě, malinko se toho děsim :-/ Jinak holky co všechno se ještě musí před porodem oběhat? Byla jsem u obvoďáka, jsem objednaná k zubaři a k dětský doktorce pro razítko. Pak jsem byla na matrice a to je všechno. Chodí se ještě někam? Na sociálku nebo tak??

semmi
3. pro 2018

@priefi anooo, totálně se zbláznil. 😂 Moc diky. Jinak u nas se na ozvy posílá z kapacitních důvodů až nejdříve v 39tt. Což je tedy novinka, protože u první dcerky jsem se v tuhle dobu objednavala. Ale prý mají porodnice natresk a nestihaji. 😐

iva_kucerova
3. pro 2018

Ahoj holky, tak dnes 34+1, neplánovaná kontrola u doktorky kvůli močáku a zdá se, že se mi rozjíždí poslíčci. Mám prý počítat s tím, že budu určitě rodit dřív, takže jdu na ozvy už ve středu. Malej hodně tlačí hlavičkou dolu, tak uvidíme, jak dlouho ještě vydrží. Mám odpočívat s nohama nahoře a Vánoce neřešit🙂

Strana