icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

fly80
3. pro 2018

@kaissi myslím že nemusíš. Já tedy mám razítka od víc doktorů, ale to proto že k nim chodím i normálně. A matriku ještě nemám vůbec, sakra 😂

journals
3. pro 2018

Koukám, že tady už poslíčci trápí skoro všechny. Já je ještě neznám, zatím nic. Na mateřské jsem už skoro 14 dní a že bych si jí měla čas užívat, to zatím tedy vůbec, pořád něco řeším, vyřizuju, objíždím. Nebyl zatím snad ani jeden den volný bez nějakých povinností. A v prosinci to asi nebude jiné. Takže na dotazy typu jestli se na mateřské už nenudím a že jsem určitě ráda, že ležím doma na gauči s nohama nahoře a připravuju se na Vánoce reaguju velkým smíchem 😂
Jinak jsem už předaná do péče porodnice. Každý týden jezdím na kontroly.
Kam co jít vyřídít taky nevím, jen mě napadlo, že bych se ještě měla raději stavit na pojišťovně, aby věděli, že jsem na mateřské...
Ale utíká to super rychle! Zbývá pár posledních dní a všechny budeme mít svoje miminka v náručí ❤️

santte
3. pro 2018

ahoj holky, asi to bude blbý dotaz, ale pořižovaly jste si už poporodní /stahovací/ pás? prošla jsem několik recenzi a zkušenosti jiných žen, že jsem z toho mimo. Když ano jakou značku? Já si určitě chci něco na stahování koupit, takové břicho jsem s holkou neměla, kluk mi dává pořádně zabrat i s kopaním a natahováním v břiše. 🙂

journals
3. pro 2018

@santte S tímhle dotazem se přidám, taky jsem na něj koukala. Zítra se chci zeptat porodní asistentky co ona na to

sarkoc
3. pro 2018

Já pořizovat nebudu, mám dost malé bříško...i když teda je fakt, že asi před třemi dny mi strašně kleslo dolů a ten tlak je docela mazec, ale ten měsíc už se nějak překlepe...myslím, že už moc nevyroste...u dcerky jsem aktivně dala skoro litr za těhotenský pás a měla ho na sobě jednou, padal mi :D A padá mi i teď, takže to byla naprosto zbytečná investice (velikost mám dobrou, zkoušela jsem v obchodě a radila mi prodavačka)...obávám se, že by byla zbytečná investice i ten poporodní u mě

bemo
3. pro 2018

https://www.nejbaby.cz/p/poporodni-stahovaci-pa... já mám po poslední dceři toto a byla jsem s tím spokojená

santte
3. pro 2018

@journals Pak dej vědět co na to ona, ja přemýšlím nad tímto https://www.babyrenka.cz/farlin-stahovaci-pas-v...
Nevím jestli kupovat v celku nebo na ten suchý zip.. budu rada za jakékoliv info. Tento týden musím objednat.

santte
3. pro 2018

@bemo Na tento jsem se taky dívala, ale fakt stahuje? příjde mi, že asi moc ne... podle obrázku. Jak se vybírá velikost? podle toho jakou jsem měla před porodem? Vím, že hodně holek si koupilo větší a pak to neunosily.

journals
3. pro 2018

@santte Jestli si vzpomenu, tak se zeptám.

krisatko
3. pro 2018

Nazdárek holky. Tak jdu dneska z kontroly s tím, že musím držet klidový režim, malá se tlačí dolů a máme na male :-/

malecek
3. pro 2018

@journals taky ještě poslíčky nemám.

fly80
3. pro 2018

@krisatko páni, tak zase na druhou stranu budeš odpočívat a všichni tě budou obskakovat 😉

journals
3. pro 2018

@malecek Myslím, že o nic nepřicházíme... 😅

iva_kucerova
3. pro 2018

@krisatko Já též. Dnes celý den bolesti podbřišku a kříže, píchání, rejpání. Doktorce se zdálo být zatím všechno v pohodě,ale prý mám počítat s tím, že Ježíšek přiletí o něco dřív, takže možná bude prosincátko🙂 . Mám z toho docela strach. Vůbec nevím, co je ještě normální a co ne, s dcerou jsem nic takovýho neměla. A ta bolest je docela otravná. Jako při menstruaci. Občas přestane, ale pak se to zas objeví a je to hnus. Možná mám teda i nastydlej močák, to taky s doktorkou řešíme, ale stejně mám strach, co se to děje a co se ještě dít bude.

krisatko
3. pro 2018

@iva_kucerova mě říkala že musím aspoň do 34 týdne vydržet v kuse. Ale zato prý když je malá tak "nachystana" bude porod rychlý. Tak uvidíme jak dlouho vydržíme. Jsem 32+5 a malá má odhad 1900 cca

iva_kucerova
3. pro 2018

@krisatko no tak uvidíme. Dneska jsem 34+1 a malej má asi 2,4 kila,tak už by se prý klidně narodit mohl.....ale ta panika doma..... lepší je to nečekat 😂

tsasenka
autor
3. pro 2018

@santte Já si poporodní pás kupovat nebudu. Vždycky jsem začala hned cvičit s rehabkou, jak za mnou přišla po porodu. Cvičila jsem poctivě, do konce šestinedělí bylo to těhotenské břicho pryč. A že jsem u druhého porodu měla břicho fakt obrovské. Takže z mých zkušeností prostě cvičit a po šestinedělí jsem začala i malinko posilovat.
@iva_kucerova
@krisatko Holky, ještě chvilinku vydrže, i kdyby se miminka už narodila, tak by snad neměla žádné následky. Držím palečky, ať vydržíte co nejdýl 😉

zetta01
3. pro 2018

Tak holky já jsem dneska 35+5, 30 dní do TP a hlásím, že mám konečně sbaleno do porodnice. Víkend byl celkem náročný, tvořila jsem si vánoční ozdoby, strašně jsem se na to těšila, ale sobota byla katastrofální. Strašně mě bolel celý pravý bok, ale takovým způsobem, že jsem nemohla ani chodit ani dýchat, ale řekla bych, že to spíš byla nějaká svalová křeč, přirovnala bych to k tomu, když běžíte a začne Vás píchat v boku, tak akorát to nebylo v jen v boku, ale celý bok od žeber až dolů a bylo to celý den. V neděli dobré, ale zase jsem moc necítila malého, tak jsem byla krapet neklidná, ale zase vím, že my moc aktivní miminko nemáme, spíš jen takové to převalovací to jsem trošku cítila a hlavně jsem vypozorovala, že u nás si mímo dává klidné neděle, pač už je to několikátá neděle, kdy o sobě moc nedává vědět. Ve středu jdu na první ozvy, tak jsem zvědavá, jak bude aktivní 🙂

krisatko
3. pro 2018

@tsasenka děkujeme. No já až jsem se smirila s tím, že strávíme moje narozeniny opět v porodnici, tak ona se milejdy začne tlačit dolů už teď. Ale věřím že to zvládneme ještě pozdržet

tsasenka
autor
3. pro 2018

@krisatko A bereš něco na to, abys ještě vydržela? Určitě to ještě chvilku vydržíte, pak už bude mít malá třeba 2,6 kg a bude to úplně v pohodě 😉

krisatko
3. pro 2018

@tsasenka měla jsem utrogestan a teď už jen ten hořčík a klid

kaissi
3. pro 2018

Holky závidím vám všem, kdo nemáte poslíčky a kdo má malý bříško 🙂 Já už si snad ani nedokážu představit den bez poslíčků, jak jsem byla ráda, že v těhu nemám MS, teď mám trvale pocit že jí musím každou chvíli dostat 🙂 Břicho mám obrovský, každý kolem mě kdo už rodil na mě kouká jak zjara, že jestli nečekám dvojčata :D Navíc už mi dost kleslo, takže se mi blbě chodí i ohýbá, všude to táhne a tlačí. O probdělých nocích s bolestmi kyčlí snad už ani nemluvím.... A když mi pak večer přítel řekne, že by jsme malýmu mohli pak pořídit ještě sestřičku, mám opravdu sto chutí ho něčím praštit 😂😂

priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. pro 2018

@priefi já mám tenhle https://www.vseprotehotne.cz/tehotenska-moda/es...

kupovala jsem ho tedy cca 3.5 roku zpět...a zjistla jsem "s nadšením", že na bazarech ho maminky prodávají už od 200...já ho měla asi 2x na sobě 😢 :D njn, se tak někdy povede

sarkoc
3. pro 2018

Jinak taky nevím, proč to razítko od pediatry...já se zeptala doktorky, co má ELiška, ta řekla, že nás vezme a beru to za hotovou věc 🙂

tsasenka
autor
3. pro 2018

@priefi Teď nevím, jestli se radovat, nebo ne 😀 Ne, je fakt, že normální porod je asi lepší, že to hojení je něco jiného, než císař. Když mi řekl císař, přestala jsem se bát. Dneska řekl, že je to všechno dobré, tak si holt tou porodní bolestí musím projít. Takže asi začnu shánět maliník a lněné semínko a budu se připravovat na porod. Já se jen bojím té bolesti, třeba to třetí budu rodit míň, jak 15 minut. Nechápu, že někdo porodí na 4 zatlačení. Když si vezmu, že kontrakce po minutě, 2x stihnu zatlačit a trvá to patnáct minut ... Ale po porodu jsem byla vždy naprosto svěží a fit, jak se mi ulevilo od té hrozné bolesti 🙂
A to razítko, to je asi do průkazky, já tam na to mám taky kolonku, ale neřeším to. Dr. mám domluvenou a jen to pak nahlásím v porodnici.

Holky, já teda poslíčky nemám (nikdy jsem je neměla), spíš jen občas takové zabolení. Já bych se asi bála, jestli jet nebo nejet do porodnice.
@kaissi No a to si představ, že mně v porodnici, při kontrakci pošeptal manžel do ucha, že už se těší, že budeme moct za chvilku na to zase skočit. NO, .. přežil to, kontrakce byla moc silná, neměla jsem sílu ho praštit (popravdě jsem ho chtěla přizabit a řekla jsem mu, že už na mě nikdy nesáhne 😀 )

halasovci007
3. pro 2018

@priefi děkuji.Z oslavy se vzpamatovavam jeste dneska.Spala jsem jen 4 hodiny a jsem cela rozhozena.Ale uzila jsem si to paradne (jak za mlada a netehotna 😂😂 samozrejme na malinovce)

halasovci007
3. pro 2018

@tsasenka moc děkuji 😊

fly80
4. pro 2018

Krásné ránko holky. Pecka. Tak dcerka mi skončila doma s anginou ☹️ Jestli já to od ní chytnu, tak to bude mazec. Já se sotva teď postarám o sebe 😂 ale je to moje největší láska malinká nemocná. Zatnu zuby a jedu.

Strana