icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
5. pro 2018

@priefi : tam dál už ty porodnice neznám - od nás je to na druhou stranu, já bych chtěla rodit v Přerově , ale pokud by byl nějaký problém dřív jela bych do Ostravské Fakultky - Olomouc mám asi o 10km blíž ale moc mně to tam neláká - přece jen Ostrava je pro mně známe prostředí .... a ano hlavně v termínu ( přenášet bych ale taky nemusela 😀)

tsasenka
autor
5. pro 2018

@halasovci007 Já jsem pila jen ten maliník, jaký jsem měla strach ze šití a teď to asi pojistím tím semínkem. Jen si ho musím koupit.
@priefi Jejda, tak se drž, určitě vydržíš až do ledna. A co tak najednou? S cukrovím si nelam hlavu, maminka Ti určitě pomůže. Moc, moc, moc držím palečky a myslím na Tebe!

priefi
Autor odpověď smazal
ange_de_la_morte
5. pro 2018

@priefi : musí vydžet, a ty se hlavně šetři - moje doktorka by mně už na tu kapačku poslala rovnou
( je až moc opatrná) ...ale chápu že tyhle případné scénáře člověku moc na klidu nepřidají ...

fly80
5. pro 2018

@priefi ty, když ti ten smrad tak vadí a s nima není řeč, co se prostě přesunout jinam. Třeba k tvým rodičům? Já už bych tam nebyla. Fakt nemají rozum ☹️

lindikova
5. pro 2018

@priefi jezkovy voci:(((( to je peklo!

tsasenka
autor
5. pro 2018

@priefi No, to je teda mazec s tím se asi nic dělat nedá. My máme zase přes silnici sousedy, kteří topí tak, že celá ulice je ponořena v hustém dýmu ... Takže Tě ráno vzbudí špatný vzduch, prostě dýcháš ten jejich čoud. Taky s tím nic bohužel nenadělám a když jim něco řekneš, tak se Ti vysmějou ...
A manžel ... nemůže jim něco říct? Nebo nejdou nějak utěsnit vchodové dveře u nich i u vás? Vždyť toto dýcháš pořád, i když nejsi těhotná. Je mi to moc líto, drž se.

ange_de_la_morte
5. pro 2018

@tsasenka : ty můžeš ale sousedy nahlásit na OÚ - ona by jim měla přijít kontrola čím topí - ale jestli se pak něčeho domůžou to nevím , jen vím že se to řešilo u nás v dědině , kdy paní zatopila na jednom konci a my to věděli na tom druhém - dávalo se nějak oznámení na OÚ a letos už ten problém nemáme

tsasenka
autor
5. pro 2018

@ange_de_la_morte Tady tak topí skoro každý, nedá se s tím nic dělat. Navíc už teď dělají problém starší dceři, takže to prostě nějak do jara vydržím. A starosta atd. všichni ví, jak se tu topí a nikdo s tím nic nedělá a dělat nebude, bohužel.

ange_de_la_morte
5. pro 2018

@tsasenka : to je pak blbé no ... u nás to celkem ujde, ale prý snad u nás plánují změny v platbě popelnic ( doteď platíme na osobu a je jedno kolik popelnic naplníme ale v sousední vesnici už zavedli, že se platí podle váhy odpadu) - to se pak bojím že lidi budou topit vším :( ... přitom jeden z důvodů proč se člověk stěhuje z města na vesnici je často právě ten čerstvý vzduch

tsasenka
autor
5. pro 2018

@ange_de_la_morte To je prostě Vysočina, tady nad každou vesnicí oblaka kouře. Naštěstí bydlíme na konci, takže to tu není tak hrozné, jak na náměstí.

zuzekk
5. pro 2018

@priefi to je teda síla.. dost bezohledné, nechápu jak můžou příbuzní preferovat tlacenky před zdravím vnoucete.. kdyby to byli cizí sousedi, tak bych i rozuměla tomu, že je tvoje zvracení nezajímá, ale takhle teda fakt neberu.
Pokud není domluvy, taky bych tě holt poslala jinam. Je mi jasný, že se synem to nejde jentak jít do hotelu, ale všechno je asi lepší, než denní zvracení. Jestli by vám s miminoušem nebylo líp v nemocnici.

priefi
5. pro 2018

@fly80 vis co, v byte mame veskere zazemi, navic je tady i tepleji. Mamka bydli na baraku a ma tam hroznou kosu, navic pred tim, nez jsme se stehovali do bytu, tak jsme bydleli u mamky a to soukromi fakt hrozne chybelo. Ted snad chvili bude od tlacenek klid. A myslim, ze manzel by asi udelal toco, kdyby se ted do nich zase pustili. Ted jsme se s manzelem chytli kvuli tem tlacenkam, ale on to stejne moc nemel jak ovlivnit. Ale s ohledem, jak to nakonec dopadlo, myslim, ze nedopusti, aby se zase delaly...
@tsasenka jako netehotna jsem se taky vztekala, ze to u nas smrdi, to je fakt 😂 manzel je uz utesnil. Ale moc to nepomohlo. Kdyby porad nebyly u nich do koran otevrene dvere pri vydeji, tak to mozna tak nejde citit. Mimochodem, takove sousedy znam taky, kdyz jsme bydleli u mamky, to bylo neco, soused palil snad vse, co mu prislo pod ruku 😂 a jiny soused zazvonil na mamku, co to jako pali, ze se neda vubec dychat, ona na nej cocky a rika, ze topi jen plynem, ze nema tuha paliva 😂 ale ten kour sel nad dum, kde bydli a vypadalo to, ze to jde z jejiho komina 😂 ale teda kdyz palil treba gumu, tak to byl sakra zahul 😂😂😂

krisatko
5. pro 2018

@priefi upřímně té lituju. Mi stačilo to jedno zvracení včera... Bala jsem se při tom abych nějak nezatlacila a tak.... Nedokážu si představit to tvoje peklo....

sarkoc
5. pro 2018

Ahoj, tak jsem zpět z kontroly v 34+5 a naštěstí vše OK, dokonce se mimčo už otočilo hlavou dolů, tak snad tak zůstane...to časté tvrnutí břicha třeba dvacetkrát denně je prý ještě OK, když mám v pořádku hrdlo...podle něj to na brzký porod naštěstí nevypadá...ale tím, že Eliška byla už v tom 37.týdnu, tak mi dělala stěr na streptokoka už dneska, aby to bylo hotové radši. Na kontrolu jdu za 14 dní, kdy se budou dělat ozvy a váhový odhad miminka. Miminko mě tedy mimochodem dneska trošku nakrklo, protože před tím měsícem jsem zůstala trochu v šoku poté, co to nebylo až tak jisté, že to bude holčička a dneska se pro změnu neukázalo vůbec :/ :D

kaissi
5. pro 2018

Holky já se z toho zblázním, taky musím mít všechno 😢 Jak mě od pátku svědilo to břicho tak jsem byla včera na krvích a teď jsem si volala pro výsledky. Prý mám nález a zítra se mám dostavit k doktorovi. Sestřička mi do telefonu nechtěla nic moc říct, ptala jsem se jaký mám hodnoty a zda je to vážný a říkala že mi všechno řekne až doktor. Bojim se abych neskončila v nemocnici a malýho mi nemuseli vyvolávat ☹ Měla jste některá z vás třeba u předchozích těhu těhotenskou žloutenku a případně jak to probíhalo? Mám se hodně děsit? A nevíte zda je jistý že malej bude tu žloutenku po narození mít nebo ji mít nemusí? 😢

tsasenka
autor
5. pro 2018

Holky, jestli budete používat bepanthen, tak tady si můžete objednat vzoreček zdarma
https://www.bepanthen.cz/cs/zadost-o-vzorek/

tsasenka
autor
5. pro 2018

@kaissi Třeba to nebude tak hrozné, jak jsi přišla zrovna na to, že to může být žloutenka?

kaissi
5. pro 2018

@tsasenka Ptž jsem kvůli svědění včera byla na testech a ty jsou pozitivní.... Jen ještě nevím jak moc mám jaterní hodnoty zvýšený, to mi řekne až doktor, ale už teď vím že je zvýšený mám, to mi řekla sestřička.

tsasenka
autor
5. pro 2018

@kaissi A z toho může být ta žloutenka? Nikdy jsem o tom neslyšela, tak se ptám.

kaissi
5. pro 2018

@tsasenka Já o tom taky neslyšela, až holky tady mi poradily zavolat na gyndu když mě svědí pupík. Tam si mě hned pozvali na krve a udělali testy. A teď se bojím co bude následovat, ptž co tak čtu po netu tak skoro ve všech případech porod předčasně vyvolávají, ptž ta těhu žloutenka je nebezpečná pro mimčo...

tsasenka
autor
5. pro 2018

@kaissi Tak zítra uvidíš, škoda, že Ti něco neřekli do telefonu. Držím palce, ať to není moc vážné. Kolikátý jsi týden?

kaissi
5. pro 2018

@tsasenka Teď jsem 34tt. Zítřka asi nedospím, už chci vědět co a jak, tahle nevědomost mě zabíjí. Chápu, že sestřičky asi nemůžou do telefonu nic říkat, ale když jsem se jí ptala, jestli je to vážný, odpověděla jen že mi vše řekne lékař. Taky mě mohla alespoň nějak uklidnit 🙂

sarkoc
5. pro 2018

@kaissi chápu, že ta nevědomost je šílená a samozřejmě přeji, aby to nic vážného nebylo...ale oni fakt do telefonu nic říct nemůžou...mamka takhle byla na mamografu, ještě chodí na nějaký spešl přesný a taky jí pak volali, že je potřeba, aby se tentokrát dostavila pro výsledky, že s ní potřebuje doktorka mluvit...a aby to bylo hlavně co nejdříve atd...a nakonec to byla nějaká úplná prkotina, přestože člověka napadají samozřejmě jiné věci v tu chvíli

malecek
5. pro 2018

@kaissi neboj třeba to nebude tak hrozně. Já mám taky zvýšené a dal mi jen léky . Ale v lékárně mazec za flavibion a Essential sem tam nechala skoro 600 🙈🙈

zetta01
5. pro 2018

Ahoj holky, tak dneska 36+0 a máme za sebou první ozvy, další pěkně za týden a pak se domluvíme jestli budou další u mé dr. a nebo mě předá již do nemocnice. Malý ze začátku pěkně stávkoval a nechtěl se hýbat, pak sestra říkala, že ho budeme muset nějak vzbudit, že potřebují vidět i srdíčko v akci, mezitím měřila a vážila jednu těhulku a malý to rozjel, asi se lekl toho buzení. Jinak vše ok, nahoře 8,5kg i moč sestra říká dobré, ale pak jsem šla k dr. a ta na mě vybalila, že mám v moči ketony, takže mi hned braly znova moč a že to pošlou hned dnes ještě do laboratoře a zítra odpo.si mám zavolat na výsledky, tak mě docela pokazila dobrou náladu. Říkala, že je to při cukrovce tu nemám a nebo když někdo moc zvrací, ale to jsem nezvracela ani jednou. Ale je fakt, že jsem se teď dočetla, že to může být když jde někdo nalačno a nebo několik dní před tím moc nejedl a je fakt, že s jídlem teď dost bojuji, nechápu že mi jde váha nahoru, pač jak mi malý tlačí na žaludek, tak je mi kolikrát tak zle,že jsem ráda, když do sebe dostanu jogurt ráno s ovocem a lupínkama a přes den zeleninu s nějakou bílkovinou. Ta váha asi bude i díky zácpě pač jít na wc je teď taky sranda. KOlikrát jdu 1x za týden a to není žádná sláva :-/ Tož jsem Vám to musela napsat, pač jsem z toho taková přepadlá

lindikova
5. pro 2018

@zetta01 ketony řeší holky často na cukrovce (na FCB je super poradna), prý je to ale v těhotenství úplně běžné, i u necukrovkářek, tak to vůbec nemusí nic znamenat a není to symptom ničeho...

priefi
5. pro 2018

@zuzekk a dnes jsem zjistila, ze nejspis v brzke dobe bude pokracovani v domacich vyrobkach 😢 teda nevim to jiste. Bylo to pry v planu, ale vcerejsek to treba (doufam) mohl zmenit. Ale vypada to cerne

priefi
5. pro 2018

@sarkoc tak to je super, ze se otocila! Skvela zprava 😊
@krisatko uz jsem z toho nestastna 😔 hlavne, aby mimi jeste zustalo chvili ve mne
@kaissi je mi to lito. Ale tenhle pristup nechapu, mela Ti predat dr., kdyz uz takhle mluvila, aby Ti rekl, co a jak. Ja sice nemela nastesti tyto problemy, ale cetla jsem o tom hodne, do urcite hodnoty se to jen sleduje a od urcite hodnoty teda vyvolavaji kolem 37tt. Je to hodne individualni. Ale tak jeste nezoufej, treba jen vitaminy. Budu drzet pesti
@tsasenka jj, svedeni je impulz pro jaterni testy, aby se vyloucilo tehu zloutenku.
@zetta01 bude to dobre, neboj 😊

fly80
5. pro 2018

@priefi hele a oni mají nějakou výrobnu, že pořád dělají tlacenky?

Strana