icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

fly80
8. pro 2018

@zetta01 a jaký máš tlak? Jestli to máš takhle, tak rozhodně nikam nechoď! A obchody ti taky nikam neutecou. Chce to odpočívat, nohy hore a nechat se obskakovat.

ange_de_la_morte
8. pro 2018

Holky kdy vám dělali stěr na toho streptokoka ? a dělá se všem ? já si totiž ani nevybavuju že by to někdo zjišťoval u prvního - nebo minimálně nikdo nic neříkal

@priefi : tak ale když nemůžeš teď s aniballem cvičit pak by teda ten dětský olej vadit neměl, jestli to správně chápu ... jinak myslím že ten lubrikační gel na vodní bázi se dá běžné taky koupit asi ... já teda přiznám že jsem v tomhle lempl, u prvního jsem hráz nemasírovala a měla jsem nástřih a 5 stehů, u druhého jsem si slibovala že budu poctivě cvičit, nicméně jsem ještě nezačla .... jo a na řeči ostatních se vybodni - u syna když jsme přijeli z porodnice tak druhý den se ,,zastavili ,, kluci z manželovy jezdecké ekipy jakože přivítat nového vojáka mezi sebou - říkám ok, bouchnout flašku před dveřma připijem si a naschle ... noo jako oni přijeli i s manželkama a pohoštěním že jako posedíme - to asi těžko 5 dní po porodu, takže jsem je nechala s manželem ať si vysedávaj a popíjí ve stodole a my jsme se s malým zdekovali domů - naprostý nezájem ˇat si každý klidně myslí že jsem furie - mám na to nárok aby to bylo podle mně a ne podle ostatních

fly80
8. pro 2018

@ange_de_la_morte někdy to dělají až v porodnici. Mě říkala doktorka, že mi to udělají tam, až budu chodit před porodem na kontrolu

tsasenka
autor
8. pro 2018

@zetta01 Já jsem to minulé těhu taky měla. Splasklo mi to až doma, po porodu, pila jsem na to maliník a za pár dní jsem už měla nohy normální. Jen v porodnici jsou hrozně vysoké postele, tak jsem měla nohy furt ve vzduchu, takže tam to neoteklo.

@priefi Já očekám, jen tchýni a nejbližší rodinu, ale neplánuji jim půjčovat dítě na chování 😀 Neočekávám, že by u nás hned byli a když tak ... máme dveře a zámek a prostě neotevřu. Si s tím hlavu nedělám.

tsasenka
autor
8. pro 2018

@ange_de_la_morte Mně stěry na streptokoka na předposlední kontrole u svého dr, abych to měla v průkazce, než mě pošlou do porodky.

tsasenka
autor
8. pro 2018

Holky, loučím se s váma. Odpoledne jedeme k mamce slavit 60tiny, takže teď dodělávám dort, něco doma ještě uklidit, pobalit a vyrážíme. Tak přeji pěkný víkend 🙂

zetta01
8. pro 2018

@lindikova jj, ve středu jsem byla na kontrole a bílkovina ok, tlak jsem si měřila a ráno jsem měla 105/70

zetta01
8. pro 2018

@fly80 ted jsem si měřila tlak znova a mám ho 106/76 a ve středu na KO byla bílkovina v moči taky dobrá, jen mě v moči našli ty ketony a četla jsem na netu, že otoky nohou můžou být i z hladovění díky, kterým jsou i ty ketony v moči, pač jsem teď pár dní jídlu moc nedala :-/ nebylo mi dobře

zetta01
8. pro 2018

@priefi to ano, ve středu tam jdu, takže to hnedka sestřičce nahlásím. Jsem přemýšlela, že bych se zkusila zeptat na nějaký čaj v lékárně na odvodnění trochu, třeba kopřivový ten by něm snad ničemu vadit, tak uvidím. Snad se to zase srovná a má to třeba spojitost s těma ketony v moči. V létě jsem měla taky šíleně nateklé nohy, ale jen tak 3-4 dny a pak nic to jsem měla taky o 3kg víc

bemo
8. pro 2018

@ange_de_la_morte já jdu příští týden na kontrolu a budou mi dělat stěr na streptokoka a to budu 35 + 2. Měl by se dělat nejpozději do toho 38tt. Pak už se může začít rodit kdykoliv, i když to může už i teď. Já ho měla u všech dětí pozitivní, tak počítám že bude i teď.

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
8. pro 2018

Já teda nebrala u Elišky navstevy do porodnice, jen dvě, to mi vadilo, ale pak uz jsem se na ne tesila ☺ Samozřejmě nikoho nemocného nebo tak, mimco jim ukážu, nemusí ho zrovna pusinkovat, ale já prostě potrebuju lidi...proto i hodně váhám zda chci nadstandard

ange_de_la_morte
8. pro 2018

@sarkoc : taky potřebuju kolem sebe lidi (ale ne teda za každou cenu) ... já o nadstandartu neuvažuju - spíš to budu řešit operativně ... mi u syna právě vyhovovalo, že nejsem na pokoji sama, sedly jsem si se slečnou skvěle a druhý den už se i kluci srovnali s časy kojení takže to bylo příjemné že jsme si popovídaly i u nočního kojení nebo nastřídačku pohlídaly spící děti během sprchy .... ale od začátku jsem k tomu přistupovala že pokud bude ta druhá maminka kráva tak si zaplatím nadstandart ... jinak když se narodil syn byl zákaz návštěv kvůli chřipkové epidemii ( mohli jen tatínkové) takže tím spíš jsem byla ráda že nejsem celý den sama

krisatko
8. pro 2018

@priefi já u nás taky nikoho nechci v šestinedělí ani vidět. On se svět nezboří když si na prcka chvilku počkají nehledě na to, kdyby ty naše miminka šla dřív. O to striktněji budu vyžadovat plnění mých zákazu a příkazů ohledně Mimi

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
8. pro 2018

@priefi to se ti nedivím..... Takové chování, to je děs.....

krisatko
8. pro 2018

Jinak holky já dnes absolvovala závěrečnou zkoušku a tím povesila na hřebík i klíče od auta a zamávala práci.... Uff... A teď už vážně zůstanu doma a klidu budu odpočívat

fly80
8. pro 2018

Holky, mám za sebou hnusnej den. Vím že bych měla být v klidu, ale nejde to. Strašně mě bolí už břicho a je jedno, jestli ležím, stojím nebo sedím. Už sem si dala vanu že to přejde, ale prd. Bolí mě hrozně zadek. Už nevím co mám vyzkoušet. Křeče nemám, tak si nemyslím že by to byly poslicci. Vypadá to, že to bude z těch nervů. Je to možné?

priefi
Autor odpověď smazal
fly80
8. pro 2018

@priefi to si nemyslím. Ten zadek mě bolí už dlouho. Jen teď je to prostě trochu horší. Při prvním jsem měla takové pěkné poslicky, jen takové příjemné brnění. Tak si říkám, že by to mělo být alespoň podobné. No, uvidíme. Malá se vrtí pořád stejně, tak si říkám, že by třeba víc vyvadela. Díky

halasovci007
8. pro 2018

@veselaopicka přesně taky chci vědět, že to máme za sebou a jsme s malou obě v pořádku. Snad nám to všem dobře dopadne a budeme mít svoje drobečky v pořádku u sebe 🙂
@zetta01 mě otékají zase ruce a na gyndě mi i dělali odběry a všechno ok a bylo mi řečeno, že ten poslední měsíc je náročný a je všechno možné :-O tak nevím, ale radši si tady zajdi na krev pro jistotu..
@priefi chápu tě, už teď se tohoto přesně děsím. Hlavně pro nás dospělé není rýma nemoc a bojím se, že mi sem budou chodit nachcípaný návštěvy..Teď mi chtěli manžela rodiče a sourozenci přijet popřát, nakonec jsme jeli my k nim, že jsme byli ve městě a tam půlka lidí v domácnosti nemocná(tak, že nechodí do práce a do školy , ne jen rýma). Já ocenuji, že mi chtěli přát, ale asi si neuvědomují, že by nebylo úplně dobrý, abych teď něco chytila za bacil :-/ ☹ já jsem říkala, že pokud mi tady bude někdo prskat zavřu se s malou do pokojíčku, že kojím a nevylezu dokud ona "infikovaná" osoba neodejde a nevyvětrají se bacily..A řekla jsem to jasně i manželovi, že si nepřeju, aby sem chodili byť jen s rýmou návštěvy..My jsme za švagrovou taky nebyli když jsme byli nachcípaní, prostě jsme si pár dní počkali..To miminko za těch pár dní nedospěje, takže nikdo o nic nepříjde.

sarkoc
8. pro 2018

My byli vcera s manželem na vanocni akci od něj z prace-ples a raut, no byla to párada a na dlouhou dobu asi poslední akce...a cítila jsem se dobře, tak jsme tančili o sto šest a pak to přišlo a docela tlak dole, tak jsem jen seděla a povídala no...sli jsme spát ve dvě, ale bylo to super...no a v noci se ukázalo, ze jsem asi od Elišky chytla kasel a rýmu a dneska je mi strašně, ještě že akce byla včera, dneska bych to nedala.. ale jsou tu naši a hraju trochu, ze krom ty rýmy a kašle mi nic neni (i když mám teplotu a sotva chodim), protože by to zase strašně hrotili, jaký je to ted problém atd...no to vím taky, ale už to tak prostě je, tak nemá cenu to řešit. ..

zuzekk
8. pro 2018

@priefi nemám, ale učili jsme se na predporodnim kurzu (datle) 😉

halasovci007
8. pro 2018

@sarkoc tak hlavně ať je ti líp..Vaši mají alespoň rozum, že mají strach, ale některým lidem je fuk, že prskají a klidně prskají před těhotnou chjo..Hoď nožky hore a čajík a uvidíš, že bude lépe.. 😉

veselaopicka
8. pro 2018

@halasovci007 tak na druhou stranu pokud ti lidi s rymou maji soudnost a hlavne rozum tak ti tam nepolezou... nic ve zlym ale ja mela jet ke kamosce pred tejdnem a taky sem to ten den zrusila pac jsem mela brutalni rymu...

halasovci007
8. pro 2018

@veselaopicka toho se právě bojím, že soudnost nemají. Jelikož nepovažují rýmu a kašel za nemoc (což u dospělého chápu) nepříjde jim divné přijet v takovém stavu. Teda nemůžu říct jak to bude, ale mě chtěli jít popřát i přes nemoc..Já právě taky tvrdím, že je lepší se doléčit a chvíli si počkat, aby byl ten příchozí zcela fit..Nic jim přece neuteče (to mimčo určitě ne 🙂)

zetta01
9. pro 2018

@halasovci007 no jako jediné co mám tak ty nohy, v lékárně jsem si koupila nějaký krém na úlevu nohou, to jediné mi teda doporučila jinak nohy nahoru, chladit, tak uvidíme. Ale tak ve ST jsem byla v poradně a vše ok tlak i moč, tak z toho až zase tak nepanikařím, já jsem na natékání nohou, tak něj vždy trpěla, jak dlouho stojím akorát teď to sjelo i na ty kotníky:-/ale teď ve středu jdu zase na ozvy a do poradny, tak to dr. určo řeknu a zeptám se jestli to nemůže souviset s těma ketony v moči

zetta01
9. pro 2018

No já u nás teda rozhodně nechci v šestinedělí nikoho vidět a ani nikoho nepustím a je mi to jedno. Na kurzu nás na to upozorňoval, že většina lidí může působit zdravě, ale můžou být přenašeči nemoci a oni pak odejdou a co s malým miminkem, které onemocní? Kor když budeme mít miminka v tomhle období. Jsem to říkala, před mamkou, jako že do porodnice ať si dojde kdo chce, ale v šestinedělí nechci u nás nikoho vidět, tak na mě hleděla, jak na blázna a nevyjádřila se, takže je mi jasné co si myslela, ale je mi to jedno. Mě stačilo, když jsem u ní byla začátkem min.týdne a ona že je nachcípaná z práce od kolegyně, že snad mě nenekazí no a pak v SO klidně dojela k bráchovi popřát jeho k narozeninám už jí rovnou hlásila, že pusu jí nedá, že ještě není úplně zdravá a jejich malý měl zrovna 5 týdnů a brácha jí ho chtěl dát pochovat a ona říká ne raději mi ho nedávej mám pořád rýmu a seděla jen vedle něj. Já jsem jako nevěřícně jen hleděla, já bych k tomu malému teda ani s rýmou nešla. Ale tak jí to člověk nevysvětlí to jak nedokáže pochopit, že má někdo problémy s kojením, dle ní co na tom je, prostě vemeš prso a mimino a kojíš, nechápe to, ale hlavně že mě kojila a brácha od ní nechtěl a ona všude vykládá, že on prostě její prso nechtěl, tak si ho odkojila babička z flašky, ale obě jsme se shodly s babičkou, že to odflákla ona a měla se víc snažit, že technika co fungovala na mě, nefungovala na něj a měla to zkoušet a né se na to vybodnout s tím, že prostě nechce

halasovci007
9. pro 2018

@zetta01 tak budu držet palečky, aby se ti ulevilo. Já šla spát po půlnoci, čekala jsem ochrápaná až mi naskladní zboží a ještě teď to tam není chjo a vzbudilo mě mravenčení v rukou, prsty zas jak nateklý bambule. Prostě asi to k tomu ty poslední týdny patří..

s tou mamkou jako my máme krásný vztahy, ale teď mě po dvakrát minimálně zarazila svým názorem. Kamarádka co má dvě děti mi doporučila, abych až třeba budu dělat kuře na paprice nebo guláš, abych udělala kotel a zamrazila krabičky na mrazák, že prostě až bude krize a manžel už bude po otcovské, tak jen hrábnu do mrazáku a budu mít uvařeno a řikám to mamce a ona na mě, vždyť budeš mít jen jedno dítě to budeš muset zvládnout vařit. Koukám na ní jak z jara, ano to je sice hezký, ale jak já vím, že malá bude spinkat nebo nebude mít bolení bříška nebo cokoliv a když bude plakat budu se věnovat jí a ne vaření v tom s ní teda nesouhlasím. A stejně pohlíží na šestinedělí, oni ho neměli, tak my jsme moc zhýčkaný moderní dobou..Neřekla to přesně takhle, ale něco v tom smyslu. Za nich to prostě bylo jinak mno. Ale pamatuji si, že já jsem se cítila strašně ukřivděná, když se narodil brácha mě bylo 9let a měla sjem rýmu a taky jsem k němu nemohla a dívala jsem se z povzdálí i když tenkrát jsem to nevnímala stejně jako teď..Dětem se to asi hůř vysvětluje, ale dospělí by mohli mít rozum. Očividně někteří nemají a na některé věci zapoměli..Hlavně kamarádka mi říkala, kdyby něco mamka ti určitě navaří, věřím, že by i navařila, ale po tom, jak na mě koukala, když jsem jí řekla proč chci teď vyjíst a umejt mrazák bych jí asi raději neříkala. Mamku mám ráda, ale tohle mě fakt mrzelo ☹ i když třeba malá bude spáč a bude to v pohodě, jen si říkám, že jak řádí v břiše, jestli tak pak bude i doopravdy tak čilá a aktivní, budu ráda, že si dojdu na záchod natož vařit 😀

malecek
9. pro 2018

@zetta01 no mám hodně známých, které se taky vymlouvají že mimča nechtěly atd, přitom by kolikrát stačilo se více snažit. Vím ne vždy to jde, ale většinou na to kašlou. Však flaška je prý pohodlnější 🙈🙈

Strana