Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky tak já hlásím že v noci se u nás zase nepsalo - syn má opět rýmu jak trám, takže v noci každou chvíli jsme stříkali do nosu a smrkali, on celou noc mrčel jak se mu špatně dýchalo, já samozdřejmě při každém jeho otočí byla vzhůru - jako jsem KO a to dneska jedu na celý pryč ... no a do školky se samozdřejmě v pondělí nepůjde takže si neodpočinu ani přes týden ( syn už odpoledne nespí a já já zas blbě spím v noci takže jsem ráda když je v té školce půl dne a já si můžu odpočinout) ... hlavně teda doufám že se z toho nějak vymotáme než se narodí prcek protože jinak mně asi trefí
@halasovci007 : taky jsem u prvního měla nachystané jídlo v mražáku ( nějaká polívky, upečená buchta co zůstala, guláš apod) - ale musím říct že první tak 2-3 měsíce jsem vytahovala z mražáku aby to tam nebylo dlouho a vařit sem vklidu mohla - malý byl zlatý ... začlo to až později tak to jsem pak řešila šátkem ( jinak bych některé dny ani nejedla) ... teď už taky pomalu zamražuju, ale hlavně teda pro manžela a malého ať mají když budu v porodnici ( co bude jíst manžel by mi bylo asi tak jedno, ale syn nemusí mít 5x týdně špagety s hotovou omáčkou- manžel nevaří)
@ange_de_la_morte můj manžel vaří a bude na otcovské dovolené těch pár dní jak se nabízí. Dělá krátký dlouhý týden, takže bude dost doma třeba v ten dlouhý týden, krátký bude horší. Ale pokud to bude možné, chci raději, aby byl hodně s námi, aby si užíval každou vteřinu se mnou a s malou, takže se budou dělat spíš rychlovky. A netvrdím, že to nezvládnu, to záleží od toho, jaká bude malá, je to první dítě a jen jsem si nechala poradit od zkušenější kamarádky, ona za to byla moc ráda, když pak sáhla jen do mrazáku a uvařila jen kolínka ke guláši..Možná bude malá spavec (i když tomu moc nevěřím vzhledem k tomu, že mám podobnou zkušenost jako @zavodnice 😃) spíš je to preventivní opatření a pokud to nebude třeba taky do vytáhnu z mrazáku jen aby se to spotřebovalo. Nebudu rvát celý mrazák krabičkama, spíš jen pár kdyby byly horší dny.. Mě spíš zarazila mamka a ta její reakce. Hlavně ta kamarádka říká, mamka by ti určitě navařila když by malá plakala. To by mamka jistě navařila, jenže marodí už dlouho s kolenem a až těsně před Vánoci se dozví, jestli a kdy půjde na operaci a vsadím se, že se sejde najednou a určitě když bude po operaci kolene mi nebude chodit vařit domu, ani bych to po ní nechtěla. Být ohladu jsem byla zvyklá z práce, jenže když chci kojit, musím mít živiny a tím pádem musím mít teplý obídek a pořádně baštit.
@halasovci007 přesně to si říkám já, jestli bude malá venku stejně akční jako v břiše, tak jsme jasní a moc se asi nevyspíme. Taky plánuju navařit na mrazák. Nevidím na tom nic špatného
@krisatko Jsem z toho dost zoufalá. Na začátku jsem si říkala, jak budu chodit na cvičení pro těhotné nebo plavat. Ale copak to jde? Ty bolesti jsou fakt příšerný. A když zrovna nekope jak magor, tlačí mi do žaludku nebo do močáku, to je asi oblíbená zábava. Prý že si mám s miminkem v brisku povídat 🙂, ale po tomhle vůbec nemam náladu. Třeba včera jsem křičela, ať už jde do hajzlu, to už mi vážně povolily nervy. A jinak jsem rada za chvíle, kdy o něm nevím a muzu něco taky dělat.
@krisatko děkuji. To mě trochu uklidnilo. Docela mě to mrzí asi mám nějaký spín z toho hnusnýho počasí i k tomu. Hlavně vůbec nevím, co komu koupit k Vánocům a to mě dost štve. Nechci to řešit na poslední chvíli, jenže včera jsem bloumala po krámech a u nás prostě nic nemají a když už mají, tak v hrozných barvách a tak..Jsem bezradná
@priefi tak snubák mám sundanej už od srpna, mě otýkaly ruce v těch vedrech. A už jsem ho nechala dole raději. Snad až mi to splaskne, tak ho oblíknu 🙂 ale je fakt, že se kolikrát leknu, jestli jsem ho neztratila jak jsem na něj zvyklá, tak mi pak probíhá tu nanosekundu než si uvědomím, že jsem ho sundala.. :-/
to je teda strašný, že zatajují nemoci. Jako u nich se to zatajit nedalo, jelikož tak chrchlali, jak tuberáci a to nekouří!
Ahoj holky, vidím že řešíte nemoci. Já byla s mladšíma holkama u dr v pátek. Jsem taková matka co se snaží léčit nějak přírodně doma, dokud to jde. Ale naše nejmladší už má týden rýmu a kašle, tak jsem chtěla aby si je dr poslechla. Naštěstí je to vše jen od rýmy, ale já to chytla taky a asi mám ucpané dutiny, bolí mě hlava nad očima. A manžel mi říká tak si šplíchni kapky do nosa, no jako by za těch mých 10 let těhotnění a kojení nevěděl že stejně nic nemůžu. Ale nad tím vždycky mávne jen rukou a pak mě fakt dostane, když mi řekne ať si taky někdy jdu lehnout 😀 Tak mu říkám a kdo se tady i ty děti jako postará? Ach jo...... člověk by si řekl, že už by to mohl trochu znát, ale vlastně nemohl, když je on nemocný, tak si vezme neschopenku a jde se vylezet do postele a já mu dělám čajíčky a vývary. Když jsem nemocná já, tak se neděje nic, protože on doma stejně není.
Ve středu jede zase pryč a vrací se až v pátek.
Jinak já jsem zvědavá jaké u nás bude 6tinedělí a docela tuším že budou zase hádky kvůli tomu. Navíc syn má 19.1. narozeniny a určitě budou většina, tedy manželova rodina, počítat s oslavou jako vždy. Takže až jim řeknu že nic nebude, že si to oslavíme sami v kruhu úzce rodinném, tak se to nebude líbit ani tchanovcum a ani manželovi. Ale on k dětem nikdy nevstával a nečekám že by s tím začínal teď.
@priefi ach jo jak já té lituju. Akorát být já ve tvé kůži tak už dávno s náma tchani asi nemluví vůbec natož aby se cpali na nevhodné návštěvy. KdZ jde o mě soukromí nebo něco, co se mi nelíbí, servítky si moc neberu a je mi jedno o koho se jedná. A tak trochu ani nemyslím na následky. Proto to jednu dobu třeba mezi mnou a tchánem bylo hoooodne na kordy. Dokonce si vymýšlel, že jsem mu řekla něco co nebyla pravda jen aby k nám nemusel. Tak to už zašlo tak daleko že jsem musela chlapovi říct, jestli ma pocit, že mám něco takovýho za potřebí a jestli mi nehodlá věřit tak je to zvláštní manželství. Asi si pak s otcem promluvil a zlepšilo se to. Teď se vidíme jen zřídka a to se snažím přežít bez komentářů, pokud se nejedná o něco vážného.
@priefi máš to teda fakt peklo s těma tlačenkama, já se děsím toho, že máme jet na zabíjačku v sobotu, ale jsme naštěstí dohodnutí s manželem, že když mi bude zle, že pojedu domu..Hlavně mi tam chtějí ještě dodatečně popřát k narozkám a jezdím k těmto známým moc ráda, ale obávám se, že teď v těhu mi to strašně smrdí..Jindy se můžu užrat na zabíjačce, ale chápu, že když to máš ten smrad pořád, že už ti to leze krkem. My jezdíme na zabíjačky tak jednou, dvrakrát do roka. Jinak ti vůbec teda nezávidím, že bydlí naproti vám, to je teda peklo. A ještě, že tam lezou když nejsou vítáni když jsou oni nemocní nebo když ty se necítíš. Jedině fakt někam zalézt a zavřít se. Dneska jsem psala kamarádce, porodila koncem listopadu a chtěla jestli s nima nepůjdeme na procházku. Jenže já jsem se vzpamatovávala furt z tý oslavy, tak jestli nepůjdeme zítra a ona na férovku, že na procházku klidně, ale domu nikoho zatím nezvou..Příjde mi to normální a tak odpo vyrážíme společně na vánoční trhy a prostě se podřídíme jí a malému, že si písneme až budou nakojení a budou na spinkání do kočárku, že dá echo a sejdeme se tam..Vždycky jsem se podřizovala všem kvůli miminku i když sama čekám první, mě to prostě příjde normální a nedokážu pochopit, že to někdo nechápe..
@priefi strašný je, že ať půjdeš ty k nim nebo oni k vám, že budeš mít zápach z tlačenky všude. Já hlavně nechápu, že to dělají v bytě. My co jezdíme na zabíjačky, mají na to normálně černou kuchyni jak se říká. Je to prostě jako pergola, kde se topí, mají tam trouby, kde se peče a všechno vybavení mimo dům.
@priefi já ty rodiče fakt nechápu. To nemohou brát ohledy na někoho kdo má za chvíli porodit jejich vnouče? To je fakt bezmoc.
S těmi nemocemi to je fakt blbý. Manželova rodina je v tomto ohledu naprosto unikátní. To by člověk nevěřil, ale někdy se nestačíš divit.
My jsme k nim nejednou dojeli a pak z nich vypadlo že má neteř streptokoka nebo nějakého meningokoka, jedno lepší než druhé. A tchanovci to stejné. A jako že by na mě coby těhotnou brali někdy ohled, tak to ani omylem. Ale na nějaké ohledy nejsem zvyklá od nikoho. S dětmi jsem se vždycky tahala sama a naši mě šli doprovodit k autu a nesli v náručí svého pejska aby si neumazal tlapky. A takových perliček mám za ta těhotenství opravdu mnoho. Ještě že to moje tělo je takový odolný a vydrží většinou vše.
holky pozor, pozor od zítra je v Lídlu těhu moda, sice v létáku toho moc není, ale třeba bude na prodejně větší výběr 🙂 hned ráno tam valim schánět konečně nějakou tu podprsenku 🙂
@halasovci007 taky se chystám. Snad neco zbyde ještě kolem deváté. U nás vzdy velká rvacka na akce. 🙈😂
@semmi no u nás taky, já jedu až v 10, tak snad něco seženu, máme dva Lidly jinak musim do jiného města, ale ty podprsenky za 149 chci alespoň dvě 😀
@halasovci007 tak to se nechytam. Pochybuji že by měli mojí velikost prsenky 😂
@fly80 no já doufám, že mi nějaká bude a když ne půjdu to ještě zítra vrátit 😀
@halasovci007 já vím rovnou že mě ne, tak sem si teď objednala na Bonprixu. Sice jsou dvě za víc peněz, ale mají i větší čísla. Tam se to snad dá taky vrátit, kdyby něco.
Holky, teď radu. První dcerka má dvě jména, tak chci, aby je měla i druhá. Jenže jak o tom pořád přemýšlím, vybrala sem takové, že obě konci na a. Někde sem četla, že to psychologové nedoporučují, že se to bude dítěti blbě vyslovovat. Co vy na to?
@fly80 já vezmu tu největší a uvidím..Ono lepší asi větší když se prsa nalijí. Pak si koupím dražší až se ustálí velikost, ale teď mě fakt všechno škrtí už i ty hadrové, co jsem pořídila a je mi kdykoliv musím někam nepříjemné mít na sobě podprdu.
@halasovci007 u první sem měla prsa pořád stejné, tak sem měla jednu. Ale nakonec sem používala normální nekojici. Jenže jak mám velký 🐐 tak stačí vyndat a zadat 😂
Tak jdo je dnes opět nespavec?Na to,že jsem šla spat o půlnoci a už čumákuju je to dobrý trénink na mimčo 😂 hrůza ruce jak bambule zase..😣🤔
@fly80 taky mám velký 🐐 i normálně.A teď mi trochu vyrostly.Docela se toho děsim.Moje namka když měla mě (první dítě) měla tolik mléka,že v porodnici kromě mě kojila i dítě své spolubydlící,které kojení nešlo a prý se na ní chodili dívat doktoři jako na zajímavý ukaz a nevěřícně kroutily hlavou 😂 tak jen doufám,že to podědím.Strašně moc bych chtěla kojit když to bude možné.Přečetla jsem toho tolik,že bych fakt chtěla dát svojí holčičce to nejlepší.Nechápu,že to některé vzdávají bez boje.Jedna v mém okolí asi po 14 dnech.Ale kdyby alespoň přikrmovala a pak dala malému i prso.Ale ona mu vrazila flašku a to prso mu už nenabídla,takže se stopla podle mě počínající laktace a konec. 😣 nechápu,že se třeba nesnažila.No jo někdo má raději holt pevný prsa a dítě na UM.
Já měla prsa před první 70 až 75A, během těhu to trošku vylezlo, že občas už i B...a během prvních dvou dnů v porodnici to vyrostlo na 75D...myslela jsem, že umřu, to byla snad větší bolest než celý porod :D No, ted už si z toho dělám srandu, ale nebyla...nebýt laktační poradkyně, co jsem si zavolala, tak bych nekojila, byl v nich zánět jak prase a doktoři samozřejmě dooručovali skončit kojení, vyléčit zánět ...
No, ted mám zatím taky pořád stejnou podprsenku jako před těhu, někdy i push-upku, cca 75A až B tak jsem zvědavá, co to udělá tentokrát 🙂 Podprdy jsem si z Lidlu objednala po netu, abych právě nemuela absolvovat tyhle bitvy o zboží 🙂
@halasovci007 ty jo. Já první kojila dlouho, ale byl to že začátku šílenej boj. Kdybys viděla, kolik dnů sem probrecela. Ono to pár týdnů trvá, než se to mimčo naučí a prsa si zvyknou. Třeba v porodnici jsem 3 dny nekojila vůbec. Neměla sem mliko a nikdo mi tam moc nepomohl. Až pak kamarádka. Každopádně mi doktorka říkala, že když mám velký prsa, tak to neznamená, že budu mít hodně mléka. Že jak je tam hodně tkáně, tak to hůř teče či co. No sousedka má nulky a kojila oba kluky do roka a půl a měla mlika jak blázen. Já měla fakt akorát a když sem chtěla odsat, tak vždycky prd prd kulový. Tak sem zvědavá, jak to půjde teď. Kamarádka první kojila asi dva měsíce, ale měla z toho takové nervy, že málem skončila na praskach. Tak ji doktor doporučil, ať přestane. Druhou kojila 3 týdny a rovnou přestala. Protože to bylo stejné. Pokud někdo nekoji od narození jen kvůli tomu, že chce mít krásný prsa, tak je to pro mě taky hňup, ale když to nejde, nedá se nic dělat.
@halasovci007 jo, jinak. Já v noci taky čumákuji, ale snažím se nekoulat na telefon. To už byc neusnula vůbec 😉

Na sestinedeli mám svůj názor. Nechci návštěvy v porodnici a o sestinedeli se nehodlám předvádět jak v cirkuse. Do našeho mikrobytu naštěstí návštěvy nepoustime ani normálně, není místo. O moji rodinu strach nemam, ale u manželovy se trochu bojím, že budou telefonáty, kdy už jim ho privezeme ukázat. Největší obavu mám z toho, že to tam smrdí jak v kuřáckem doupěti. Nesnáším ten smrad já, natož co na to miminko? Prý kuřák vydechuje nikotin ještě půl hodiny po dokoureni cigarety, takže někteří lidi kontinuálně.
Jinak poslední dva dny dítě zuří a já mám peklo. V břiše se střídá celá zoo, mám tam hraboše, skokana a já nevím co. Jezdí mi pod kůží několik různých bouli, to jsou neuvěřitelné tvary. Nevím, co dítě dela a proč, ale strašně to bolí. Já myslela, že bude spis klid, jak má milň místa o ono ne. Občas mě kopne s takovou intenzitou, že vykriknu fakt nahlas. Nejvíc intenzivní to bývalo večer, včera řádila už od odpoledne. Je to strašně vysilující.