Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo Mně u prvního těhu v porodnici na kontrole radili, dlouhé procházky, sex atd. že to zatím na porod nevypadá, ale aby se to trochu popohnalo. Zkoušela jsem i šíleně horkou sprchu a zajídat čokoládou, jak mi někdo poradil a nic. Nebo spíš do týdne jsem porodila, když jsem zkoušela všechno možné, abych už jela rodit. Posledním krokem bylo, že jsem najednou uklidila náš 1+1 včetně oken a pak 2 dny odpočívala, pak jsem teprve jela rodit 😀
U druhého to přišlo, tak nějak najednou, vše OK, vylezla jsem z postele a začalo to, o 2 týdny dřív.
@priefi tak paráda, že máš konečně klídek 🙂 neměl to manžel nechat zajít tak daleko, jenže on asi tu jejich fabriku na výrobu tlačenek těžko zastaví vid ☹ to je hrůza snad si dají pokoj a pak se brzo odstěhujete..
Jinak jsem holky ulovila dvě podprsenky kojící a jsem z nich nadšená, škoda, že neměli víc v té velikosti, mám černou a bílou, ještě měli růžové, ale malé mno..
@kaissi to je fajn že je ti líp. Mě poslíčci chytili zatím 2x a pomohla horká sprcha. Ale ruce mám stále po ránu jak bambule oteklé a břicho mi tvrdne i když beru hořčík. Ve čtvrtek se zeptám kdy se má teda vlastně vysadit..
@ange_de_la_morte právě. Můj manžel si vezme tu otcovkou a kdyby se cokoliv dělo, mohla by ségra nebo někdo by mi pomohl. Ale já myslím, že to bude v cajku. Snažím se tomu teda věřit..I když hlava si dělá něco jiného. Dneska se mi za tu chvíli spánku stihlo zdát, že mi řekli, že malá má přes 5kg a budu muset na císaře. Fuj jsem se probudila úplně opocená. Jestli budu muset na císaře, ať se to radši dozvím až v porodnici nebo mě klepne..
@bemo no právě, takže žádné vyvolávání nebude, hezky všechny na termín rychle a co nejšetrněji. Musíme si to přát jako novoroční přání 🙂
Holky, včera sem nemohla usnout a pořád si prehravala svůj první otřesný porod. Opravdu dopadl tak blbě proto, jak se ke mě v porodnici chovali. Jako ke 🐮 Teď mě tam už nikdo nedostane, ale chodím tam na kontroly na rizikové. Minule mi tam jedna arogantní doktorka řekla, že se pak mám domluvit a 14 dnů před termínem půjdu na vyvolávání. NO TO ANI NÁHODOU 😂 Ve čtvrtek tam jdu zase na kontrolu. Mám jim tam něco říkat, jako že tam nepůjdu a ani rodit tam nebudu. Nebo jim mám všechno odkejvat a jen tam prostě nejít. Přemýšlím, jestli od nich nebudu potřebovat nějaké papíry do jiné porodnice. Jinak vyvolávat chtějí kvůli cukrovce, kterou v podstatě mám jen na lačno a tak málo zvýšené hodnoty, že mi diabetolozka nechce dávat ani inzulín. Mimčo bylo naposledy přesně podle tabulek, vlastně o dva dny menší. Takže ani velikost nějak nehrozí. Hulakala tam na mě, že mám moc plodové vody a druhý den mi dělala ultrazvuk moje doktorka a ta říkala že jí mám míň, ale je to ještě v pohodě. Tak sem z toho 🦌
@zuzekk no, nelezla bych tam nejradši taky. Ale začala sem už dávno a to sem ještě nevěděla, nebo nebyla rozhodnutá, že tam rodit nebudu. Tam kde bych ráda rodila sem byla, ale je to malá porodnice a rizikovou poradnu tam nedělají. Dokonce mi primář řekl, že kdybych začala rodit do 35 týdne, že tam vůbec nemám jezdit. Že mám jet rovnou do fakultky.
Holky, jak řešíte Vánoce se "švagrama"? Dneska jsem se dozvěděla, že já jim je kazím ☹ U nás doma - se ségrama koupíme společně dárek pro rodiče (někdy welness, letos je to velký obraz, kde jsme všichni atd.) a mezi sebou si dárky nekupujeme, kupujeme jen pro naše děti. Nejmladší ségra je bezdětná, tak se se starší sestrou složím a koupíme jim co chtějí, nebo jen dáme peníze, ať si koupí něco sami.
Tchán Vánoce a narozeniny zrušil (nežije s manželkou) - jen si přejeme. Tchýně se švagrovkou neustále trvají na dárkách. Když mi tchýně letos dost škaredě řekla, ať už jí konečně řeknu co chci, tak jsem jí řekla, ať něco koupí dětem, že u nás to tak je (a ví to již několik let) a dneska píše švagrovka manželovi, že jeho žena (já) není Vánocema nadšená. Přitom švagrovka se svými tchány domluvila, že dospělí si dárky nedávají.
Tak já nevím, co dělat. Jejich dětem se snažím dárky koupit a pěkné (oni dali mým dětem propisku a bublifuk loni na Vánoce) a protože vím, že trvají na dárkách, tak jim něco malého taky koupím.
Pro mě nejsou dárky důležité. Když se ségrama a s rodičema sejdeme na vánočních svátkách a vidíme se, je to pro mě víc, než nějaký dárek. A já to těm ostatním kazím, fakt mě to mrzí ☹
@tsasenka to je zas.. mě přijde že letos mají všichni potřebu ty Vánoce a predporpdni čas nám kazit.... Ach jo. Moje švagrová má 15 a závodně běhá. Tak vždycky dostane poukaz do decathlonu a pak si tam většinou koupi dres nebo nové boty. Tchánovi a švagrovi dáváme vždy něco drobného. Letos jsme dárky úplně zadrbali a tím pádem muž vymyslel, že hodíme do udírny a dáme jim výslužku.
@priefi A je v porodnici lékárna? Tam, kde chci rodit je, takže v případě nouze tam dokoupím všechno, co by mi chybělo. Ale doufám, že vše bude bez problémů a půjdeme s Mikym rychle domů 😉
@krisatko Já dárky kupuju všem i tchánovi, i když je sám a Vánoce si pro sebe nedělá. Stejně dostane dárek, pár kousků cukroví, salát a kapra. I manželovým babičkám. Ale s jeho sestrou se stýkáme minimálně, nejsme žádné kamarádky. Svému bráchovi koupí něco sám. Fakt jsem nevěděla, že jsem takový špatný článek, že nechce žádné dárky, ale radši, ať se koupí našim dětem. Takže jsem řekla, ať si to vyřeší mezi sebou sami. Já k nim nepatřím, dávají mi to dostatečně najevo. Já mám jiné problémy, švagrovka ráda dělá nepokoje a můj život momentálně končí dnem porodu 😀
@priefi Třeba v HK má člověk neomezený počet ručníků na den, takže to vůbec nevezu...jinak souhlas, že těch vložek a plenek stačí jedno balení od každého, člověk bud dostane nebo se pak dokoupí 🙂
My si Vánoce v rámci rodiny ujasnili už dávno...dokud se dávaly dárky, tak se stejně vlastně buď jen vyměňovaly věci, co druhý nepotřebuje, nebo si člověk dopředu řekl, co chce a to je o ničem, to si může koupit sám...takže my si dáváme dárky pouze s manželem, Elišce teda normálně víc a pak manželovým rodičům nějakou drobnost spíše pro radost, protože oni nám také vždy něco dají...s našima jsme dávno domluvení, že o dárkách to není, mamka ted akorát kupuje Elišce, že to si neodpustí a šoupnou nám nějaké peníze....ségra kupuje také Elišce, sobě navzájem nedáváme, já pak budu taky jen jejím dětem až bude mít...jinak s nikým dalším (tety, babičky, ssestřenice, manželovi sourozenci atd) nedáváme, všem to vyhovuje 🙂
Tak holky Vám musím napsat, včera jsem měla nohy hlavně teda kotníky tak nateklé, že jsem se na ně nemohla ani pořádně postavit, navíc jak mě bolelo na pravé straně pod žebry, tak mě to začalo šíleně pálit, jak kdybych měla spálenou kůži, ale vidět nic nebylo, nespala jsem celou noc Tak jsem ráno volala na gyndu a měla hned dojít. Natáčeli křivku snad přes hodinu, malý prostě spal ani třepání nepomohlo, nakonec cosi natočili, vyšetření ok, dle dr. váhový odhad 3kg, ale nelíbilo se mu to pálení a ty otoky tak najednou, říkal, že by to mohl být příznat preeklampsie či problému s játry, hend mě poslal na vyšetření do nemocnice a že mě tam rovnou předá. Tam vše ok, váhový odhad dle nich 3200g a vzali mi krev a s tím, že pokud bude něco špatně, tak mě budou muset hospitalizovat na pozorování. Naštěstí vše ok, výsledky dobré malý tlačí na tu dutou žílu a tak proto ty otoky, takže se mi opravdu strašně moc ulevilo 🙂
V HK dávají jednorázové oblečení chlapům oni, platí se za to asi 150...ale manžel tam okolo mě pobíhal, masíroval mi záda, otíral čelo atd, takže to zase chápu, že nemůže být v civilu...byl tam asi od 5ti do 13 ti hod na sále, takže ne na chvilku a nějakou tu čistotu to asi chce...
@tsasenka teda jako dospělí by to snad mohli pochopit. Mě přijde, že si stejně dáváme takové dary které ani nepotřebujeme a pak se to doma zbytečně válí. Přeci jen jde o to setkání, jak píšeš. My jsme si se švagrovou nikdy nic nedávali a dost mi to vyhovuje. Dávali jsme jejich dětem, když byli malé a oni teď dávají našim, i když jsou to teda dárky na jedno použití, protože to víc nevydrží, takže kdyby nedostali od nich nic, tak by mi to vůbec nevadilo. To mají v rodině, od tchyně dostávají taky takové zvláštní dárky absolutně neúměrné věku a hlavně vždycky nějaký ten plast který bude určitě napěchovaný ftaláty, od Vietnamců.
Ale když jsme teď řešili co tchyni a tchanovi, tak se vůbec tchyně nestydela říct, že by chtěla nové PC, tak za 10 tis. No, asi si nevšimla kolik máme dětí a že tiskárnu na peníze teda nemáme.
@zetta01 Tak to bude dobré. Já jsem měla otoky duben/květen, když jsem měla termín, ale snad to bylo tím horkem. Tak snad se jich brzy zbavíš. Hlavně, že výsledky dopadly dobře 🙂
@priefi Oni to kouzlo Vánoc mají asi z dárků, nebo co 😀
@bemo No, jim asi o to setkání ani tak nejde. Vždycky si dávali tolik dárků a tak hrozně drahých, že to u stromečku rozbalovali několik hodin. A teď tu představu mají se švagrovou taky, ale protože mě nemají rádi, tak naše děcka dostanou propisku, bublifuk ... a děti od švagrovky dárky jiné kategorie. Ještě se jí tak, že já v rohu s Miankou, ostatní zády k nám, šak je málo místa. Fakt se tam cítím hrozně nepříjemně.
@tsasenka s těma darkama různé ceny to znám. Když jsme s mojim ještě jen chodili, šli jsme na vánoce k jeho prarodičům z mamcine strany (z taťkové už nemá). Total snobi, dvě až tři dovolené za rok, všude byli, všechno znají, všechno umí nejlépe. Manžel dostal ponožky a sprchový gel, jeho sestřenice obě dvě zlaté náramky, řetízky, poukazy na tisíce..... Po téhle estrádě jsem už odmítla další takové ponižující oslavy Vánoc absolvovat. Kdyby dostali každý víno a přání, nikoho to neurazí, ale tohle?? Mazec
@krisatko A mojému chlapovi je to jedno. Tak ho nechám nakupovat a bude. Dostanou pytel s obilím a je to 😃 Oni to stejně potřebují a vyřízeno, co já bych se namáhala 😃
Mně to přišlo blbé, když dával své matce pytel slunečnice, že to potřebuje, že krmí ptáčky a z toho jim "vaří" na zimu. TAk jsem vždycky něco kupovala, aby to nebyl ten pytel. Ale po dnešku se mi to fakt líbí 😀 😀 😀
Ahojte, u nás pokrok v podobě koupené postýlky, skládat se bude ale asi až budu v porodnici. Povlečení zatím nemám, protože to co chci bude skladem až 15.12.

@kaissi Myslela jsem na Tebe, jak to asi dopadlo 🙂 Nachlazená jsem byla taky hodně, ještě pořád trochu smrkám, ale to nevím, jestli stihnu nějak doléčit, když můžu jen mořskou vodu. Poslíčky (naštěstí) nemám, ale občas mě taky chytne trochu břicho. Ono to k tomu poslednímu měsíci asi patří. Tak se opatruj a vydrž 😉
@ange_de_la_morte S tou školkou je to teda mazec. U nás se nedělali žádné pracovní papíry, průběžně procvičovali věci do školy. Když byla malá nemocná, tak jsme ani nic nemuseli dodělávat. Jen klasické omlouvání. I v první třídě, když jí hrozil zápal plic a byla doma 3 týdny, tak z toho nikdo nedělal vědu (jen jsme teda průběžně dodělávali úlohy). Ale teda ve školce to moc hrotí. Nevyjdou vám třeba zrovna na začátek února jarní prázdniny?