icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

tsasenka
autor
12. pro 2018

@krisatko jé, tak to moc gratuluji a zároveň držím palečky, ať je malá v pořádku a co nejdřív u Tebe bez inkubátoru. Určitě to dobře zvládne. Jaké měla míry?

krisatko
12. pro 2018

@tsasenka 2240 a 46cm

zuzekk
12. pro 2018

@tsasenka no když si představim, jakej je to puch, když ségra jenom seká plíce psům, pochybuju, že by to jakákoliv svíčka přetloukla... 😉

zuzekk
12. pro 2018

@krisatko juuu, gratuluju k holčičce!! ať se má čile k světu a pěkně roste! jak se daří tobě?

tsasenka
autor
12. pro 2018

@krisatko Jak má přes 2 kg, tak je to dobré 🙂 A jaké jste dali jméno?

tsasenka
autor
12. pro 2018

@zuzekk Třeba, když ten smrad jde z vedlejšího bytu, tak to nějaké osvěžovač přerazí, asi bych to cákala ven na chodbu

tsasenka
autor
12. pro 2018

@krisatko Jesli se můžu zeptat, jaký byl porod?

krisatko
12. pro 2018

@tsasenka Monika 🙂

A chceš to raději do soukromé zpravy?

priefi
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
12. pro 2018

@krisatko No, jak se na to sama cítíš, jestli chceš soukromě, tak můžeš, přece jen je to intimní.

tsasenka
autor
12. pro 2018

@priefi To Ti můžu říct, lebku z lišky, prosím. Má to tam v mém kastrolku nachystané už měsíc a nesmí mi s tím přes práh, protože to šíleně smrdí, když se to vaří. Ale neboj, já mu řeknu, že bude mrtvý až to zjistím 😀
A co to nějak nacákat na ty jejich dveře, taková ta reklama, jak sedí nad odpadkama a všichni si myslí, že jsou v ráji, v lese, jak to tam voní. Nevím, co to je, prý to ten smrad pohlcuje. Já bych asi takhle proti nim vytáhla do boje, ale tajně ... já ne ... 😂

bemo
12. pro 2018

@krisatko gratuluji k holčičce a doufám, že vše bude probíhat v pohodě a budeš ji mít co nejdřív u sebe.

lindikova
12. pro 2018

@krisatko moc moc gratuluji! Držte se holky!!!!

tsasenka
autor
12. pro 2018

Holky, zamilovala jsem se. Ségra si koupila kousátko pro chlapečka, tak po novém roce jdu do toho. Je to úžasné na omak a zjistila jsem, že se teď s těmi kousátky roztrhl pytel.
https://www.facebook.com/klipyakousatkaprodetat...[0]=68.ARAwh6v4r0XpJKfW3IZ6JpE4mgVWSecy2uMV4glKI-hNh3tWV44oBsenJFTlpnblBmYqPMQuGHoyPA_we9lfT5KiyBauy10f4ZxJaQEnhHbBElnZoQ_-R-Qz0AIUYHn4O86tUZ9kMy1h62rXOzsP_XTrDOqDUFzKyoC_oGOgD2SJrp-4Kzn751IymPNCKhNq6wgpx50-PUr0CqLoJvpgt9nSN5H6oa3Ol-VuioGJ_JWDnR1HwlenEi1ffh7Qj1MkSxGWYWqUYzqmGVZJ8FuqFGJagMb9vxm1OW1VNQzHqx7HRW7wPbo9ilMeVuBVSO7M0oWYF9JzEqQWid_twoMI7z6vao9mbq3FSOWeliXo-HfxTAjgLvlfSY8

laura1256
12. pro 2018

@priefi to kdybych věděla :(

sarkoc
12. pro 2018

@krisatko Moc gratuluji k holčičce a držím moc moc palce, aby bylo všechno v pořádku 🙂

Zrovna dneska ráno jsem si říkala, že si tipuji, že do týdne sem první z nás napíše, že už má miminko na světě, ale že to bude už dnes, to mě nenapadlo 🙂 Ale míry už jsou to pěkné, určitě to beruška zvládne 🙂

lindikova
12. pro 2018

@laura1256 @priefi není to cervix skore? Mrkni do těhu průkazky, já to tam mám na deskách... https://www.babyonline.cz/tehotenstvi/prohlidky...

zuzekk
12. pro 2018

@tsasenka už jsem davno zamilovana, jen jsem nenasla to prave, tak jsem vymyslela, ze si objednam koralky a zkusim navleknout sama - kousatko, klip na dudl, kojici korale.

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
12. pro 2018

@zuzekk asi se nedá říct, že to je podobné...je to úplně jiná bolest...to se fakt šíleně těžce popisuje, nevím k čemu to přirovnat...hlavně já nemám moc ráda tady to strašení dopředu...

Ty kontrakce vůbec nevím k čemu přirovnat, někdo říká že jako silné menstruační bolesti, ale to já teda určitě říct nemůžu (pro mě to bylo horší) a pak to tlačení...mám knížku od jedné super porodní asistentky a ta tam píše, že jak je v těle všechno propojené, tak hodně společného má vagina a ústa (i proto je třeba důležité při tlačení nezadržovat dech, ale dýchat s otevřenou pusou)...no a píše tam, že pokud si alespon trochu chce někdo, třeba chlap, který to logicky nezažije, alespon trochu představit tu bolest, když prolézá hlavička, at si dá do každého koutku pusy dva prsty a táhne od sebe, co nejvíc, prostě i přes slzy...že za jednou si tu pusu nevytahá a i když už si bude myslet, že víc to nejde, tak tam dole to při porodu jít ještě víc musí...takže asi tak no...

Na druhou stranu, kdyby to bylo tak hrozné, mají všechny ženy max jedno dítě, ne? ;)

priefi
Autor odpověď smazal
malecek
12. pro 2018

@krisatko moc gratuluju, to už jsou pěkné míry 🙂 určitě bude vše ok, držíme všech dvacet.
pokud nevadí určitě nám napiš o porodu více 🙂
a jméno krásné 🙂

krisatko
12. pro 2018

@priefi 34+0

Porod holky
@tsasenka
@priefi popisu kdyžtak večer 🙂

sarkoc
12. pro 2018

@krisatko Asi by nás to tak nějak zajímalo všechny, ale chápu, že to nechceš psát veřejně, přece jen je to dost intimní...

Jinak dneska mi svůj krásný porod popisovala kamarádka, co rodila před týdnem...takový bych taky brala 🙂

krisatko
12. pro 2018

@sarkoc napíšu ale asi později. Jdu sfutrovat Večeři co mi tu dali 😀

zuzekk
12. pro 2018

@sarkoc já se vlastně ani nijak nebojim, nic bolestýnského tu nechci šířit, jen mě napadlo se zeptat, když vnímáš zubaře stejně jako já, jak jsi to vnímala u porodu 🙂 a jestli se to dá nějak srovnat. Jinak se nikoho nevyptávám, je mi jasné, že každý má vnímání stejné bolesti různé a navíc je to pokaždé jiné a jinak.
Porodní bolesti nepovažuji za nepřežitelné, taky vím, že se blbě k něčemu přirovnávaj, ale třeba kdybys měla nějakou škálu 0-10 zubař vs. porod 🙂

malecek
12. pro 2018

@sarkoc krásné porody se krásně čtou, pokud můžeš napiš 🙂 já mám takové bobky, že si ráda počtu, že to někomu vyšlo a měl hezký porod 🙂

tsasenka
autor
12. pro 2018

@lindikova No, tak když něco objevíš, dej vědět. Jak jsem to vzala do ruky, hned jsem se do toho zamilovala 😀 Já bych toho pro Mikuláška chtěla, tak doufám, že je to fakt kluk 😉

malecek
12. pro 2018

@zuzekk pokud můžu já srovnat porodní bolesti a u zubaře, tak u zubaře když se třeba čistí kanálky nebo hluboko vrtá, tak je to taková debilní nepopsatelná bolest (rychlá a zákeřná), kdežto u porodu aspoň u mě to byla tupá dlouhá bolest, kdy mě bolelo celé tělo. a šití hrozně pálelo a štípalo (mnohem horší bolest než porod)

tsasenka
autor
12. pro 2018

@zuzekk Porodní bolesti - jako když se v těle naráz zlomí 20 kostí a do toho musíš jít přes bolest, aby to pomohlo. No, zubař je proti tomu sranda, aspoň pro mě. A ty kosti, to je nějak vědecky prokázané. Ale to je jen ta druhá doba, jakmile je venku hlavička je po bolesti 😉 pak už jen tlačíš ze setrvačnosti a nic nebolí.

Strana