Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi moc děkuji tu lichorerisnici určo zkusím, manža před chvílí dorazil domů, pro letošek s prací skončil 🙂 a pojede ještě po obchodech, tak ho zaúkoluji, aby mi ji koupil. JInak mám na cucání ten septolen a teď do sebe tlačím kuřecí vývar. Jsem docela unavená po té noci, tak pustím nějakou pohádku a snad se mi podaří zadřímnout. Zítra toho máme moc, ale je fakt že se cítím docela fajn, myslela jsem, že to bude horší
@zetta01 to je prima, že je ti líp..Jak jsem si stěžovala, že jsem furt unavená, tak jsem dneska pekla ještě dva druhy cukroví s mamkou (aby nebylo málo) a v neděli budu dělat dva druhy nepečených..
A také se přidávám s fotečkou kousátka a klipu na dudlík pro naši princeznu, ale teda kupované...Foto přímo od výrobce 🙂
Mno... tak jak jsem prestala pit horcik, bricho jako sutr co chvilu... dneska jsem vytirala prach v obyvaku ala dukladne, ze se projelo vsechny sklinky, postavicky atd.myt jsem to letos nemyla, to by me asi sfihlo 😅 delala jsem to pekelne dlouho, az jsem z toho, jaky jsem slimak.byla na nervy.... pak me parkrat natahlo a ted mi porad tvrdne brisko, ale fakt porad. Dokonce si manzel ze me delal prdel, ze staci vytahnout stromecek (dneska ho odpoledne vytahnul) a ja rodim. Tak jsem mu rekla, ze nemam v planu rodit, ze az po Vanocich 😅 Jenze bricho tvrdne a ja jak uvalena, porad neco delam, to mi doprala pracka, sup veci do susicky, jeste vylestit zrdcadla, umyt wc a porad si neco vymyslim a s tim brichem to je fakt sranda. Ted sw chystam zehlit... tak snad to udelam 😅 ale musim u toho sedet uz... ve stoje to uz nedavam... tak uff ufff... odpocinuto trochu, jde se zehlit.
@priefi Jé, musíš odpočívat, ne tak šůrovat, já jedu pomalu ale jistě. Musím dost odpočívat. Dneska večer si beru poslední hořčík, jsem se zapomněla zeptat (zase), jestli to mám už vysadit. Nicméně jsem dneska 36+2, takže to dál brát nebudu, už jsem ho dozobala.
Takže pomalinku a v klidu, on ten nepořádek bohužel neuteče 🙂 Tak a já jdu douklízet ložnici 😀
@priefi jj si zahráváme..Já teda musím říct, že dneska sem se cítila taková plná elánu a po těch dvou hodinách v kuchyni u cukroví a hodině mytí koupelny jsem tam kde jsem byla. Prach bych chtěla udělat zítra, ještě vyčistit krb ať na ten ohýnek na Štědrý den vidíme 😀 a v neděli nazdobit stromeček, udělat nepečené kuličky dva druhy, pomazánku a budu mít taky dost a v pondělí už bude doma manžel a bude se starat on o mě 😃 a nechám se hýčkat a rozmazlovat 🙂 jinak dneska mi volala paní z obchodu, kde máme kočárek, zda budeme potřebovat nebo až po Novém roce, tak jsem řekla, že až pak i kdybychom náhodou rodili, autosedačku máme doma na převoz a kočárek stejně až za pár dní takže ho raději doma nemít..
@halasovci007 Tentokrát to s těma rukama nemám, ale u Elišky jsem byla dokonce na neurologii, kam mě poslal obvodák, když mě strašně bolela ruka od loktu až k prstům, nemohla jsme s ní hnout, nemohla jsem do ní nic vzít, sama jsem jí nezvedla...sem tam se začala nekontrolovatelně klepat...a taky mi na neurologii říkali, že v těhotenství se tyto přechodné problémy občas dějí, že mimčo někde něco skřípne...asi za ti dny to bylo dobrý
@sarkoc tak mě už to trápí dýl, že mi opuchají prsty, ale vždycky jsem to rozhýbala a dobrý, ale posledních pár dní se mi ztrácí cit v konečcích prstů a taky to ustoupí a ráno druhý den nanovo. Asi je to prostě, že malá někde něco skřípne..Krev mi vyšla dobře, tak snad je vše ok
Jinak já už mám dneska manžela od oběda doma, velký úklid bbude zítra, v neděli vánočka a stromeček a v pondělí už jen dodělávky 🙂 Beru to letos opravdu v klidu....dneska dopoledne jsme byly s kamarádkou a holkama na tři hodiny v kavárně na dortík 🙂
Ale ne, včera jsem třeba do jedný žehlila a tak, ale prostě jak to vyjde...momentálně zrovna fotím věci do bazárku na vklad, který chci dělat po pondělku 🙂
Jinak kočárek máme doma od středy 🙂
@halasovci007
https://www.tvorboshop.cz/
https://www.nejlevnejsikoralky.cz/
https://www.fler.cz/velkoobchod
tady tři chci zkombinovat já 🙂
Dneska jsem byla na kontrole 37+3 a terorista dle odhadu 3600g 🙏
a pak mě vyslal už do nemocnice na monitor, vše v poho, ale malý spinkal tak do něj sestra štouchala 🙂 jinak všichni příjemní 🙂
Tak já jsem holky dneska 38+2 a hořčík ještě beru, né už teda 2 tablety denně, ale jen 1 ráno. V PO jsem se v nemocnici ptala dr. jestli ho mám dál užívat a říkal, že ano. Tak to asi vidím do toho 24. a pak ho taky vysadím, už tam stejně myslím ani velice nic nebude
@tsasenka spravne se ma do 36+0, takze myslim,.ze u Tebe ok 😊 Ja ted brala do 37+0 a nekteri berou az do porodu 😊 Me asi chytly Vanoce v kombinaci s hnizdicim syntromem 😅 ale myslela jsem si,.ze to zehleni budu mit min na 2x, ale nakonec jsem to.zvladla vsechno ted 😊 ted uz jen miminku vyperu perinky (zavinovacky) a klasicke perinky a polstarky do postylky a kocarku, ale tohle az budu mit poskladanou postylku, ktera ma suplik, at mam kde dat ty perinky
@halasovci007 ja jeste zitra urco udelam po 3.rafaela, manzelovi pod stromecek 😅 a budu pokracovat v uklidu a budeme zdobit stromecek 😊
@malecek to je teda odhad 🤔 Syn nemel tolik ani po porodu a to jsem ho prenasela 😊 ale treba nakonec odhady selzou a nebude takovy macek 😊
@tsasenka silné poslíčky jsou prý normální i 6 týdnů před termínem mi řkala ted ve středu doktorka...já už je mám minimálně 14 dní, z toho některé dny téměř permanentně mám pocit, včera jsem se svíjela v bolestech uprostřed města, ale nešlo s tím nic dělat...termín 11.1. Hořčík teda neberu a vůbec jsem nebrala, doktorka mi ho nenasadila...Mě bylo celkem jedno, kdy se narodí, pokud už to bude aspon ten 36.týden ideálně...ale je teda pravda, že teď už by to mohlo vydržet přes Štědrý den, dcerka se moooc těší a manžel říkal, že kdybych měla být pryč, tak to prostě celé posuneme až budeme s miminkem doma, tak by se chudák ještě načekala....ale pak mezi svátky už bych byla celkem ráda, kdyby to přišlo...ale uvidíme, bude to tak, jak to má být a jak je to pro mimčo nejlepší 🙂 Dneska 37+0, dcerka už byla půl dne na světě 🙂
Jdu si pro radu... U prvniho porodu mi zacaly kontrakce, takze si moc nevim rady... Zvedla jsem jednu nohu na vanu a vytekla ze me louzicka cire kapaliny, s unikem moci problem nemam, nijak to nezapachalo a bylo to pocitove divny. Stalo se to cca pred hodinou od te doby nic. Pohyby citim... Plodovka??
@sarinka_nevesta nemyslím si. Koupala si se? Jestli jo, tak bych řekla, že to bude voda.
Ahoj holky, moc příspěvků sem nedávám, ale chtěla bych nějak uklidnit nebo poradit nebo jen napsat od vás názor....v úterý jsem měla kontrolu u svého dr. Vše v pořádku, dal mi číslo na porodní sál ať mě objednají mezi 38-39 týdnem.... Dneska jsem 37+0. Ráno tam volám a oni mě objednali až těsně před termínem porodu a to 10.1. 11.1. Mám termín, tak mě to zaskočilo, že mi nebudou dřív dělat vyšetření a ten monitor... Když jsem se ptala proč tak pozdě, tak mi bylo sděleno, že se to teď tak dělá pokud nemám žádné problémy... A u vás tady čtu jak jste některá už byla a to máte termín později. Budu rodit v Brně u Milosrdnych... Co si o tom myslíte?
@fly80 nekoupala... Prave ze to bylo pred sprchou 😁
@tynka75 že je to divný. Monitory se dělají už tuším od 36 týdne. Ale tedy většinou je dělá tvůj gynekolog. Mě při prvním těhu je dělala doktorka a až 14 dní před termínem jsem se měla objednat do porodnice. A to mi pak 2x dělali tam oni. Ale co mi třeba říkal primář, tak někteří doktoři předávají těhotné do porodnice až těsně před termínem. Každopádně bych tam zavolala asi znovu. Jestli ti monitor nikdo nedělal. I když sama za sebe si myslím, že je to zbytečná věc.
@sarinka_nevesta já bych se nějak neděsila. Pozoruj to, jestli ještě něco poteče. Jinak plodová voda se za den několikrát vyčistí a doplní. Takže kdyby ti jí takhle trochu odteklo, tak by to asi nevadilo. Kdyby to tedy byla ona 🙂 Kdyby to teklo víc, tak bych jela do porodnice, radši 🙂

@tsasenka krásné, tu želvičku měla paní taky na výběr když jsem objednávala. Kdybych čekala kluka strašně se mi líbila 😍 můžu poprosit odkaz klidně do SZ odkud objednáváš ty komponenty?