Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi My jsme tu tradici, že se nesmí vstávat od stolu zavedli po svatbě, když jsme si dávali dohromady svoje Vánoce 🙂 Já doufám, že naša Mianka vydrží sedět a když odběhne, tak co se dá dělat 😀
My se zítra vrátíme cca kolem 5 z kostela, a protože máme kuchyň spojenou s obyvákem, tak už nám bude svítit stromeček a budou tam dárky. Tak doufám, že bude sedět, papat a neutíkat. Jsem optimista, že? 😀
@priefi poslu soukromou zpravu dik
@tsasenka u nás je to také tak. Přijdeme z kostela a už nám svítí stromeček, což znamená, že náš Ježíšek už navštívil a to jsou děti vždycky na větvi, jakto, že svítí, když jsme odcházeli tak nesvítil (máme tam časový spínač 🙂) a jsou tam už dárky. Tak jsou děti o to natěšenější, pak je večeře a pak se jde rozbalovat. Jen jak to píšu, tak se na to moc těším 🙂
Teď pletu vánočku.
Tak v lednovkach je dalsi princezna na svete.. 😍
Holky, já su debil... místo sirupu Stopkasel jsem si šlehla synův Levopront... tak snad to bude ok.
@sarinka_nevesta máš takové malinké bříško. To jen tiše závidím. To jsi dobrá že vůbec na toho koně vylezeš. To bych vůbec nezvládla, mě stačí naše schody do patra a už se plácám jaká jsem dobrá že jsem je vylezla 😀
@halasovci007 tak další ledňátko už před Vánocemi tak to ke super
@sarinka_nevesta ja bych teda na kone nevlezla... nevite co se mu honi v hlave asi bych se bala ze me schodi .. nekolikrat sem letela takhle.
Tak holky, dcerka má pravděpodobně neštovice. Já nevím, jestli jsem je někdy měla a nemám to kde zjistit. Ale co už nadělám, jestli sem je neměla, tak už je mám stejně od ní. To je fakt paráda. Snad už to takhle na konci těhotenství nevadí
@fly80 zalezi jak dlouho mas do porodu .. kamoska to ted resila u dr pac malej ma taky nestovice..pokud by treba jen 5 dni tak je to prusvih kdybys chytla.
@veselaopicka pro me je nebezpecnejsi treba jizda autem.. Bohuzel, nebezpeci ciha vsude
@veselaopicka já vím, no, snad vydržim. Zatím na sobě nic nepozoruju. Tak třeba už sem je měla a bude to v pohodě.
@fly80 já tě nechci strašit, ale právě takhle ke konci těhotenství je to nebezpečné, zvlášť pokud jsi je neměla. Opravdu to nemáš kde zjistit? Neštovice jsou silně infekční a mohlo by to miminko chytit. Naše děti donesly neštovice když jsem se vrátila s třetím dítětem z porodnice a museli být dva týdny u babiček aby to malá nechytla. Novorozenci nemají vytvořené protilátky a tak ta možnost přenosu na ně je opravdu velmi jednoduchá. My jsme to tenkrát podchytli opravdu zavčas, tak to miminko tenkrát nechytlo.
@fly80 asi blbý nápad, ale co třeba nějaké fotky z dětství, kde by bylo zřejmé, že máš neštovice? Já mám asi tři fotky, kde po mě mamka malovala tím bílým pudrem nebo mastí nebo co se na to dává, chtěla to asi udělat veselejší :D...podle toho vím, že jsem je měla zhruba v pěti letech...
jinak já právě dozdobila stromeček, uff :D Původně jsem chtěla zdobit odpoledne s Eliškou, ale blbec jsem se zeptala, jestli chce stromeček už dnes nebo ráno překvapení...tak, že prý překvapení...tak jsem s tím teda počítala na večer...běžně poslední dobou usíná okolo půl deváté, dneska jako na potvoru cca ve čtvrt na jedenáct...a aby toho nebylo málo, tak o půlnoci se ozval pláč a maminko, mě bolí bříško...běžím tam, Eliška pokakaná v postýlce, což se jí od té doby, co je bez plín, což už je dlouho, nestalo...pak mi došlo, že odpoledne jedla sušené ovoce a pravděpodobně to přehnala, nehlídala jsem to dneska, kolik snedla :/ Takže jsem myla a převlíkala Elišku a postel od průjmu a stromeček musel čekat 🙂 Hlavně doufám, že jí bude zítra dobře, ale na devaesát procent jsem si jistá, že to bylo tím suš.ovocem, byly tam i švestky....teď váhám, jestli ještě vytírat (spát se mi nechce) nebo si přivstat ráno, což ale pochybuju, že se mi povede :D
@bemo ted koukam ze se narodili dve.Holcicka Adrianka a chlapecek Vitecek.Maminka to dala do prispevku jeste vecer.Takze uplnek mel magickou moc.
@sarkoc teda to si dobra fungovat takhle do noci zdobit stromecek.my uz mame nazdobeno a teda musim rict,ze i pres manzelovu pomoc jsrm byla uplne vyrizena..No a ted uz zase cumakuju do stropu..Chjo ja se chci na zitra vyspat a nejde mi spat 🤔
@sarkoc jinak vam preji at je male brzo dobre 😘 chudinka aby si ten Stedry den pekne uzila a brisko nebolelo..
@halasovci007 Mě nějak nic jinýho nezbylo :D ale taky jsem doufala, že to bude dřív...a teď už jsem přetažená, takže bych asi vydržela ještě něco dělat dvě tři hodiny, ale nechci se vidět zítra...jinak jak jsem tu psala...nějaké krizové týdny jsem v těhu měla, ale takhle ke konci jsem nějaká naspeedovaná :D Problémy až na to tvrdnutí skoro žádný a jak mám malinké bříško, tak mi při ničem nepřekáží, takže fakt funguju jako netěhotná...Dneska jsme se seznamovali s novým sousedem a něco jsem říkala, že snad ho nebudou naše děti moc budit...a on, že jich teda máme víc? (viděl jen Elišku, že jo)...tak jsem se začala smát a říkám, že ještě ne, ale do měsíce tak asi jo...vůbec to nepoznal pod kabátem :D
@sarkoc tak to krasny,ze mas male brisko a neprekazi ti.Ja vcera zdobila stromek jen zepredu a z boku a manzel vzadu pac ja bych tam s tim pupkem ani nezalezla pres stromek do ruzku..chapu kdyz se clovek pretahne tak nemuze spat.Jinak ja teda ted spatne spim celkove,protoze nemam vydej energie jako driv a i presto pres den posedavam a polehavam kvuli tvrdnuti,takze se proste tolik "nevybiju" a tim padem se zase nedobiju do stavu naspeedovana jako driv(alespon mam pripravu na mimco kdyz furt ponocuji) a ted v tehu me budi wc a hlad .Jdu jen na wc a malej stravnik si zada neco k snedku jako ted napriklad a to tady chodim po tme jen s mobilem v ruce si svitim jak blazen abych ji nevzbudila a stejne se hnu a sednu ba wc a uz je vzhuru a protahuje se.Tak u te predsnidane alespon koukam na svetylka,ktery nam uz seply na zahrade na casovaic a rikam si,ze ten nejkrasnejsi darek se ozyva v brisku a bude snad se spozdenim 😍
Neštovice jsou previt. Muž je neměl, hučím do nej pořad, ať se nechá očkovat. Pak to muže chytit třeba v čekárně u pediatra. Takže už to “zařizuje” přes půl roku.
Jinak mně bylo blbě po noci ještě cely den až do vecera. Ale jsem rada, že noc OK, dítě se zklidnilo a přestalo tam hopsat 🙂. Měla jsem z toho depku, co když se chce narodit ještě před Vanoci. A všem přeju krásné Vánoce! 🙂
Holky. Krásné Vánoce, hlavně klídek a zdraví celé rodině. 🎄 ❄ ⛇ 💜🧡💙
@fly80 zeptej se rodicu, Ti by to vedet meli. Pokud nebudou vedet, volej do porodky, co ted. Obvykle se bere krev a zjistuje protilatky v krvni matky a pokud nejsou, ockuje se. Ale ockuje se jen do urciteho obdobi.Nestovice jsou na konci tehu pruser. Obzvlaste pokud jsi je nemela. Jeste by Ti mozna zvladli dat vakcinu, abys byla ok. Inkubacni doba je prumerne 2 tydny a pokud bys je mela v dobe porodu, jde miminku o zivot. A ohrozuje se miminka i dalsich rodicek. U maminek, co mely nestovice a koji to nebezpeci pro jejich mimi neni az tak velke, protoze predavaji sve protilatky miminku a miminko po porodu ma protilatky z matky a prvni 3 mesice by melo byt vuci nestovicim imuni.
@sarkoc snad Eliska bude ok a je to jen tim ovocem. Drzim pesti
Jinak vsem preji krasne Vanoce plne pohody, zdravi, lasky, splenych prani a hlavne, az to na nas prijde, at mame krasne zdrave miminka, at jsme v pohode a at mame i fajn porody 😊 a krisatku at mimi krasne prospiva 😊
@halasovci007 Ja asi dobijim energií spíš jídlem než spánkem, jim tak nějak nonstop...😂 Ale je pravda, ze az na dnešek spím poslední dny dobře, resp.lépe než třeba před měsícem...
Holky, přeji Vám pohodové krásné Vánoce, krásně si je užijte a rodit začneme až úderem ledna, jo? 🙂
@priefi díky. Já už se fakt nemám koho zeptat. Táta si to nepamatuje a nikoho jiného nemám 😒 Asi tam fakt zavolám, ale dneska je otravovat nebudu. Dcerka má dneska už první pupínky, takže infekční už nějakou dobu je. Každopádně to rychlý očkování se v těhotenství prý nesmí. A pokud by to šlo, má to význam do tří dnů. To už bych to měla taky. Já musím doufat, že holt porodim opravdu v termínu. Což už by bylo dobrý

@priefi jo šak já jsem to ani nijak špatně nebrala 🙂 se mi něco povedlo zase 🙂