icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
26. pro 2018

@lindikova do 34+0 jsem chodila 1x za mesic, pak ko za 2 tydny a od 36+0 kazdy tyden a u dr.budu do konce 38tt, pak uz kontroly v porodce.
@halasovci007 budu drzet pesti, at je hlavickou a at to jde rychle 😊
@zavodnice 😂 v aute 😂 stat se muze 😂

fly80
26. pro 2018

@zavodnice já se snažím. Jen s tímhle to nějak nejde. Já jim to říkala, že budu asi rodit jinde. Už před měsícem, ale čuměli na mě jak na cvoka. Dekuju, si zlatá 🍀 💜 💙

zetta01
26. pro 2018

@lindikova ta já jsem dneska teda 39+0 ale přesně od 36tt jsem začala chodit na monitory a kontrola přesně co týden, 1. byla u mé dr. 2 měla být taky s tím že by jsme se domlouvali jestli pak ještě k ní a nebo do porodky, ale díky problémům jsem šla do nemocnice už od 37tt

zetta01
26. pro 2018

Tak kontrola dneska dobrá, akorát nám malý pak usnul, ale naštěstí ze začátku aktivní byl, tak to stačilo. Další kontrola za týden 2.1. přesně na můj termín, tak jsem zvědavá, mám o 1kg míň, takže nějakých 9kg asi jak jsem byla nemocná, ale teď je mi líp, tak to určo doženu 🙂 tak jsem zvědavá kdy to bude no, já jsem si strašně přála ještě tento týden si užít 🙂

zetta01
26. pro 2018

Akorát teda co mě překvapilo, že jak min. týden při kontrole, tak i dneska natočili jen ozvy a pak vyšetřila čípek, ale nedělal se ultratvuk :-/ min. jsem si říkala, tak že dělala podrobný týden před tím, když si mě tam přijímali, ale teď jsem čekala, že ho udělají ale nic. Měli díky svátku zavřenou vyšetřovnu, ozvy natočili jako obvykle na porodním sále a čípek mě dr. prohmatala ve vedlejším pokojíčku na obyč. lůžku

cerlada
26. pro 2018

Holky, já poslední dobou MK nestíhám, hodí mi sem někdo prosím odkaz na tu FCB skupinku? A jste tam všechny? Já vás občas pročítám, ale kolem těch Vánoc nebyl vůbec čas na nic...:-/

priefi
26. pro 2018

@fly80 mas pravo si vybrat porodnici. S ohledem na to bych teda v tamte porodnici rekla,.ze chces rodit jinde a ne u nich a zavolala do porodnice, kde chces rodit, ze chces u nich rodit a ze v porodnici, kde jsi dochazela do ambulance na zaklade doporuceni Tve lekarky jsi dostala doporuceni,.ze je treba domluvit pripadne termin a jak to teda vidi oni a kdy bys mela k nim prijit na 1.kontrolu. Informaci o nestovicich nezatajuj, je to ohrozeni i pro dalsi rodicky a jejich miminka a myslim, ze bys nerada mela nejake mimi na svedomi. Takze trvej na odberu ohledne protilatek, at vis na cem jsi.

fly80
26. pro 2018

@priefi ty si zlatá. Vždycky mi tady poradíš. Já jsem marná 😂 to je nějaká moje úchylka z práce. Na všechno potrebuju návod 😂 Každopádně to udělám přesně jak píšeš. Neštovice zatajovat nebudu, ale snad zítra už budu vědět, bude tam můj doktor a podívá se mi do karty. Akorát sem dneska mluvila s kamarádkou a ona že se nebojí že to chytne, protože měla pásový opar a to znamená, že je už prodělala. Já vím, že sem ho na intru měla taky. Tak sem pátrala na internetu a je to tak. Takže sem už klidná 😉

zavodnice
26. pro 2018

U nás všichni lehli s virozou, máma, tata, manžel, mají teploty přes 38 a kašel. Mně zatím nic není, nicméně se mám na ví těšit. 😟

zuzekk
26. pro 2018

@zavodnice no to by mne taky zajimalo, jake je to rodit nemocna.. manzel si naordinoval "anginu", sice se mu vyhybam, ale... 🙄

fly80
26. pro 2018

No holky, rodit nemocná je v podstatě jako rodit zdravá 😉 Já byla při první nachcipana a věřte mi, že mě to skoro přešlo. My ženský sme na to stavěný. Každopádně nesmí tam být nějaká velká horečka, 40. Kamarádka měla čtyřicítky a šla kvůli tomu na sekci.

zavodnice
26. pro 2018

Jestli to mám chytit, tak ty teploty přijdou dřív, než termín. No a kašel nebo rýma, to už se nějak nadopuju. Ty teploty by byly asi problém. Je to zajímavý, Štedrý večer OK a včera od rána leží jak máma, tak muž. Tata kašlal prave už o několik dnů dřív, ten to asi přinesl z práce. Zítra konečně otevřou lékárny, tak něco nakoupim.

tsasenka
autor
26. pro 2018

Ahoj holky, doufám, že jste si užily krásné Vánoce 🙂 Já se začínám tak nějak bát porodu, nezadržitelně se to blíží, do termínu mám jen 21 dní, ale doufám, že to budu o malinko dřív 😉 jak jste na tom vy?

journals
26. pro 2018

@tsasenka Cca 17 dní do termínu a pořád sama sebe překvapuju, jak jsem klidná. Zatím se porodu vůbec nebojím. Je pravda, že o něm zatím vůbec nepřemýšlím, ale jak znám sama sebe, tak jsem už v tuto chvíli čekala docela velkou paniku. Zatím nic. Asi je to ale tím, že mi to pořád ještě vůbec nedochází.

Holky, přidávám se do klubu marodů. Teda už to po týdnu naštěstí ustupuje, ale nebylo to nic moc. Snad už mám vybráno a nic podobného už mě letos/z jara nečeká. Držte se! Snad se vám to všem vyhne!

malecek
26. pro 2018

@tsasenka 13 dní do porodu a na jednu stranu se hrozně bojím a na druhou už se těším až to budu mít za sebou 🙈🙈

zetta01
26. pro 2018

@tsasenka tak já mám do TP 7 dní a taky jsem naprosto klidná a nějak se nestresuji ani nad tím nijak nepřemýšlím, tak uvidíme 🙂 já myslím, že to na mě dolehne, až pojedeme do porodnice

malecek
26. pro 2018

@zetta01 závidím 😉😉

malecek
26. pro 2018

V lednovkach je další miminko 👍👍

priefi
26. pro 2018

@fly80 nemas zac 😊 jj, pasovy opar jsou nestovice v jine podobe. Lide, co maji slabsi imunitu mohou pasovy opar ziskat diky nekomu, kdo prodelava nestovice. To znamena, ze jsi nestovice nejspis uz mela.
@zavodnice preventivne lichorerisnici 😉@zuzekk totez 😉 moje mamka me rodila s chripajznou, kdyz mela tlacit, nastrikala si do nosu honem sanorin, aby mohla dychat a v porodce ji dali rousku s ohledem na me. Na pokoji byla sama, aby nikoho dalsiho nenakazila.
@tsasenka ja se bojim hrozne 😂 tp za 13 dni, zitra kontrola, jsem zvedava, co mi dr.rekne. Ale nekdy me chyta total panika

malecek
26. pro 2018

@priefi ten pojem total panika znám 🙈🙈🙈

journals
26. pro 2018

@priefi Možná proto, že už víš, do čeho jdeš 😉😂 my, které ještě nevíme co nás čeká si to malujeme asi dost růžově 😂 Ale já jsem posera i u zubaře, takže mě ten humor brzy přejde. A když ne, tak při cestě autem do porodnice určitě... Ale radši o tom dopředu moc nepřemýšlím.

zavodnice
26. pro 2018

Já jsem panikarila před par dny kolem toho úplňku. Teď mám aspoň připravenou tašku k porodu. Věci na odchod z porodnice při nejhorším přiveze muž. Ale tak já mám teprv 35+4, dost času na psychickou přípravu 🙂.

journals
26. pro 2018

Holky, otázečka - cvičíte některá s aniballem? Pokud ano jakou máte strategii? 😅

lindikova
26. pro 2018

Juuu, strach. Já to mám střídavě, snažím se to moc nezivit, ale... nesnáším nemocnice od malička a děsí me. Tak si na porod vyberu snad největší v republice, ech. No nic, máme ji za domem no a sama chvala na PA a doktory na porodnim. Kdybych vybírala dal, jsem si jistá, ze bych to přeresila. Moc se mi líbilo, co psala autorka v tom hypnoporodu. Děláme maximum, připravujeme se, masirujeme, cvicime, jíme a pijeme lnene semínko a maliniky... tak se to tak snažím brát.

bemo
26. pro 2018

@zetta01
@journals holky to je fajn, že se nijak nestresujete. Myslím si že to jen pomůže pohodovému průběhu porodu.
@tsasenka já mám 18 dní do termínu a vůbec si nedovedu představit že takhle mám vydržet ještě takovou dobu nebo ještě déle. Jsem fakt koule a úplně nemotorná. Do porodnice ještě sbaleno nemám, tak snad se k tomu dokopu a nebudu to dělat zase při bolestech jako vždy 🙂
Ale na miminko se strašně moc těším. Nejradši bych teď ležela na koze a měla před sebou poslední zatlačení 😀

Furt si nějak plánuji rychlý a "bezbolestný" porod, jako byl posledně. A chtěla bych si ho opravdu užít. Já vím že to zní divně, ale opravdu je to poslední miminko a chtěla bych mít krásný vzpomínky.

sarkoc
26. pro 2018

Já se na porod těším, věřím, ze bude méně problematický než ten minule. Jediné co, tak me mrzí, ze uz končí těhotenství, kdoví jestli ne poslední u nas a teď zhruba tak dva měsíce je to uuuzasny období, užívám si to bříško, povídání s ním, hlazeni a tak...bude mi chybět. i kdyz na malou se moc těším, to tím vůbec nechci říct, ze ne ☺

priefi
26. pro 2018

@journals ja se bala i poprve a mozna i vic 😂 a o zubari ani nemluv, staci, ze jdu na preventivku, kde mi asi nic nebude delat a ja v te cekarne mam infarktove stavy 😂
@journals ja zacnu od zitrka 😅 a strategie... sterilizace dle navodu a pouziti, co si pamatuji z minula, trochu nafouknout, aby nebyl uplne mekky, lubrigacni gel a sup ho tam. Nafukovat pomalinku a jak to zacne byt neprijemne, skoncit. Chvili to tam nechat a pak vytlacit. Celou dobu ho pridrzovat, nekdy ma tendenci vyklouznout. Kdyby to bylo prilis rychle, muze to poranit hraz. Nekomu balonek zustane uvnitr a muze trenovat tlaceni a nekomu pry porad vykluzuje. Kazdopadne tak ci tak, pri vypuzovani pridrzovat. Pak balonek ocistit. Je fajn mit po ruce kapesniky.
@bemo urcite to tak bude 😊 psychika je mocna carodejka

fly80
26. pro 2018

Já se divím, vzhledem k začátku těhotenství, že sem teď už tak klidná. Ne že bych se na porod vyloženě těšila, ale už jsem starší, tak nějak vím co mě čeká a říkám si, že druhý a jinde bude lepší a rychlejší a hrozně se těším, až malou uvidím. Jak bude vypadat. Moc doufám, že bude v pořádku a zdravá. Jen tedy narozdil od první, nemám doma nic moc připraveno. Nějak to nehrotim. Dokonce mám vyprano jen pár oblečků 😂 asi bych měla připravit nějaké oblečky na odvoz z porodnice, protože jestli to bude vybírat přítel, tak budeme mít modelku 😂😂😂 Jakoby 😂😂😂
PS: holky, porodu se nebojte. Prcek ven nějak musí a ta chvilka co to bude bolet je v životě jako mžik. A pak už to stojí za to. Zrovna dneska sem koukala na tu moji čudlu malou pětiletou jak spinká a málem sem se rozbrecela jak je krásná 🧡 💜 ❤️ 🧡 💜 ❤️

journals
26. pro 2018

@bemo @priefi no nebojte holky, ono nas to dozene taky, o to se vubec nebojim 😂 mozna to bude o to horsi, az zjistime “o co jde”
@priefi to jo, navod jsem cetla. Asi se zeptam blbe - budes zkouset nafouknout jednou do aktualniho maxima a skoncis, nebo budes opakovat vickrat?

priefi
26. pro 2018

@journals jen jednou a pak chvili necham a pak vytlacim. Ale stalo se mi, ze jsem minule asi preburila, bolelo to, tak jsem to vyfoukla a uz neopakovala. Jinak tehdy jsem cvicila rano i vecer. Ted budu jen vecer, rano nemam s ohledem na syna prostor. Ale vubec se mi do toho nechce, beru to jako nutne zlo 😅 mozna pak jeste procvicim hraz, nebo pred tim. Zitra zacnu pit i smesku s malinikem...

Strana