Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi jj cetla sem ze muze odchazet zatka i na vicekrat.Me spis zarazilo,ze to byla jasne cervena krev..A to jsem jim tam i rekla..
@zetta01 já mám také vysoké riziko preeklampsie, tak se bojím. Ale zatím nic není tak tragické- otoky a tlak. Min týden jsem byla na kontrole a moc asi dobrá, žádná bílkovina, snad by to sestra řekla😀. Za týden mám další kontrolu, tak to doktorovi řeknu. 25. Jsme u nás seděli a já měla nohy jako koukle. Tak mě to vyděsilo
S tou zátkou - já ani u dcery ani teď netuším, kdy odešla...u dcery pak začal porod odtokem plodovky, ale neotevírala jsem se, resp.strašně pomalu (tak možná zátka odcházela až po tom odtoku? , nevím)..a ted jsem otevřená na více než prst, takže už nejspíše odešla, ale absolutně nemám ponětí, kdy...neměla jsem pocit ani žádného výtoku natož hlenu, nejspíš to muselo být při vykonávání potřeby či tak něco...
@halasovci007
@verunkadar to ti věřím, já jsem z toho byla taky v šoku, je fakt že já pokud dýl stojím a to i před těhu, tak mě vždy začnou hned nohy natékat, ale jen trochu lýtka, ale kotníky v životě a když jsem viděla tohle byl to mazec. Ale je fakt, že jsme zrovna ten vík. byli u rodiny pomoct montovat nábytek a já jsem snad 6 hod. seděla na židl, sem tam se postavila, ale jinak seděla, tak si myslím, že i to udělalo své. Jako teď mi teba trošku natečou, ale to sedím a nebo běhám půl dne a vše dobré. U mě to bylo jen podezření, které se nakonec díky bohu nepotvrdilo, ale jelikož mám tlakoměr doma, dřív jsem měla s tlakem problémy, tak pro jistotu to mám přeměřovat, ale mám ho spíš nižší 🙂 určitě to bude dobré i u tebe, ten konec už nějak musíme doklepat 🙂 ty máš termín kdy?
@tsasenka to je mi fakt moc líto. Místo toho aby ti byl teď oporou a pomáhal ti kde může, když to teď nejvíc potřebuješ, tak bude řešit bordel doma. To člověk fakt nepochopí. Ale já mám doma něco dost podobného. A včera u nás zase po dlouhé době bouchly saze a bylo zle. Vždycky se takhle dohadame kolem Vánoc, nejsem vůbec zvyklí být tak dlouho spolu. Manžel je furt pryč a pak přijdou svátky a je doma skoro 14 dní v kuse a já už se jen těší až půjde do práce. Doma mi taky s ničím nepomůže, akorát když něco udělám já, tak se nejspíš stydí, tak to otočí proti mě a sjede mě za to že furt něco dělám a kdybych jednou seděla na zadku udělala bych mnohem líp. No to má sice pravdu, ale my jsme včera už neměli ani kde jist, oba stoly zaskládané, na zemi hromada krabic od dárků. Tak jsem se pustila do úklidu a odnesla pytle do tříděného odpadu, nevadí mi to. Stejně to doma všechno dělám jen já a někdy děti. No a dostala jsem kartáč, že se do všeho motám, že on by to udělal..... to znám, jen nevím kdy. Tak jsem řekla že mi to nevadí že jsem to uklidila, že už doma není kde chodit a že kdyby mlčel tak by udělal líp, než aby mi vynadal za něco co teda měl udělat sám. Takže u nás je opět tichá domácnost. Já jsem s dětmi a on tradičně s mobilem, tak to má stejně nejradši.
@halasovci007 no to je prave divne. Jasne cervena je spatne a zatka nema jasne cervenou. Jelikoz to bylo jednorazove, tak to asi byla jen zilka diky prokrveni. Doporucuji vit.C, to pomuze, aby zilky nepraskaly. A budes volat svemu dr.? U syna mi zatka sla na 3x. Poporve 2 tydny pred porodem, podruhe tyden a potreti kdyz jsem byla v porodce a trapila se s kontrakcema. To jsem byla taky na prst a neco otevrena. No... tak uvidime, snad to tentokrat nebude do tretice a rodime jako minule, to by bylo dnes a nejak bych to ted nejradeji oddalovala co to jde 😅 Jsem nejaka vadna, mam najednou strach z porodu a z te zmeny, co prijde a jak to budeme zvladat. Nejak me zacaly chytat obavy a jeste bych porod odlozila 😅 manzel by chtel, aby uz to prislo a ja plasim. Nejak mi nedochazi, ze uz budeme ctyri, proste ted jsem si uvedomila, ze mi to nedochazi 😅 asi mi hrabe, nebo ja nevim 😅
@sarkoc ta zatks jeste stale tam muze byt. Ja to poznala tak, ze se mi zdalo pri utreni, jakoby se ze me neco tahlo a tak jsem se podivala na toaletak a tam takovy (omluvam se za nechutnosti) husty snopl zvlastni konzistence. V te porodce jsem byla na prst a neco a jeste sla porad zatka. U dcerky Ti asi odesla zaroven s vodou, to odchazi takto casto. Prvne jde zatka, kterou strhne voda, proto jsi nemela sanci zatku tehdy videt.
@bemo achio, to je mi taky lito 😔
@priefi aha, já jsem to nikdy moc nezjištovala...tak jsem právě myslela, že když odteče voda, už musí být zátka pryč nebo tak...
Jinak ty pocity chápu...včera jsem si zrovna říkala, že i kdybych 14 dní přenášela, maximálně za nějaký měsíc už tu fakt s námi bude mimčo doma...nepředstavitelné :D
Díky všem, co jste mi přály brzké uzdravení. I psychicky se cítím mnohem lip. Ale jak se něco zhorší, tak hned jedu. Nemá cenu riskovat.
@bemo no to jsi dobrá! 👍 jsi muj vzor "vicematky" 😉 chlapi jsou někdy fakt na ranu... já už jsem rezignovala, reknu několikrát a nakonec stejně jdu sama... 😂 ale sere mě to u kluků, tam budu muset zapracovat na tom, aby nebyli lenoši, není-li už pozdě...(zase je to jen o tom, že to člověk párkrát zopakuje a když se nic neděje, udělá si sám)
@sarkoc ja u Matyho ani netusila, ze je neco jako hlenova zatka, ale ta zatka me vydesila, co to jako je a tak strejda google to hned zjistil. Tim, ze jsem byla do konce v praci a vzdy jsem prisla domu a sla rovnou spat a na MD jsem jeste mela DPP, nemela jsem moc cas a diskuzni forum jsem pomalu netusila, co je 😅 takze o hl.zatce jsem si zjistila info az po tom, co me vydesila 😂
@priefi mám to úplně stejně, termín mám za 5 dni a prostě taky manžel, furt že už chce, aby se narodil s každým mým zasyknutím a chytnutím se za břicho, už by chtěl jet do porodnice, mamka taky nemluví o ničem jinačím, jen že už chce, aby se to narodilo, ale já ne. Já to furt oddaluji, už jsem řekla manželovi, že jestli mě bude štvát, tak budu ještě 14 dní přenášet. Prostě nevím, mám v sobě nějaký blok, vůbec si neuvědomuji, že za chvilku budeme malý venku a že prostě budeme mít dítě a jelikož je první, tak se toho asi i bojím, jak to budeme zvládat, jak nám to ovlivní život, prostě asi ten strach z neznáma, že tu bude někdo kdo na mě bude závislý a já už o něj budu mít, až do konce života strach. Jsem opravdu ráda, že v tom nejsem sama, pač jsem měla obavy jestli není něco špatně a nejsem nějaká divná já :-/
Tak holky, neštovice v cajku 💙 Nějaké protilátky mám, tak bych je dostat neměla. Akorát tedy mě zaskocili v porodnici, kam sem chtěla jít rodit. Že když jsem chodila do rizikové poradny, tak bych tam měla i rodit. Tak sem si poplakala a teď vůbec nevím co 😒
@halasovci007 no.. abych rekla pravdu tak jsme to nejak prezili.. 21.12 mi oznamili ze elektroka v novym byte pujde az po svatkach tudiz ji mame os vcera a plyn 3.1 .. v kazdym pripade prea vikend stehujeme tudit od zitra akorat jdu balit obleceni..zatim tam mame primotop. Ani strom jsme nemeli ani zadnou vyzdobu.. na stedrej den obed jsme byli u naseho taty .. tam jsme byli do vecera a pak jsme jeli za kamaradem do restaurace ten aby nebyl sam tak otevrel a nakonec prislo hromadu lidi na punc no a svatky jsme tradicne objezdili pribuzenstvo klasicka.preziracka... dneska cele dopol jsem s kamoskou umyvala v byte a po nedeli budu vybalovat krabice az se nastehujeme komplet..
Takze snas to bude dobre nastesti mame par kamaradu domluvenych co si udelali cas a pomuzou nam a ja budu spis jen pricmrndavat😃😃 a davat veci do krabic. Bude to zahul ale pak uz ae budu jen valet a odpocivat. Takze vanoce na ty nervy predtim celkem v pohode. Pristi budou mnohem lepsi.
@bemo tak to je dobry.. koukam vsude stejny.... ja zase trnu kde sem co spatne udelala. Umyla vydrhla.... i kdybych lezla po 4a drhla podlahu tak to bude spatne. Uz jsem rezignovala... ted jsem byla uklizet v byte novym a pocim ze po kontrole to bude spatne uklizene..
@veselaopicka tak to mate dobrý, že budete mit pomocníky na stěhování👍 jste troufali tak před porodem 😀
@veselaopicka to by tě popotahoval kdo za spatnej úklid? Tvůj chlap?
Ahojte tak po kontrole v porodnici 38+3, vše ok, jaterní testy pořád stejné. Adámek má pořád kolem 3600g a ven se zatím prý nechystá. Takže zase za týden.

@zetta01 tak to urcite.99% deti v nasem okoli ma svuj pokojicek a stejne chce byt ve spolecnosti a berou si hracky do obyvaku..Taky mi holky maminy rikaji pockej jak budete mit dite.To nebudes rovnat polstare ptz nebudes mit zadny 😂😂