Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 No, na Obilňáku je myslím 5 boxů a z toho je jeden s bazénem, jako nadstandart. A je to jedna z největších porodnic u nás. Žádné hekárny tam nejsou. Prostě po příjmu jsi na pokojíčku a odchází se z něj až 2 hodiny po porodu rovnou na pokoj. Tak nevím, jestli je to málo.
Ve fakultce v HK jsou jen 4 boxy, z toho dva nadstandardy a jedná hekarna s 3 lůžky, mě to taky přijde málo na tak velkou nemocnici, kam jezdí skoro všichni z okolí...případně se projedeme do Pardubic no
Ahoj, tak se k vám přidávám. Už jsem jak na trní. V pondělí jsem myslela, že mi odtekla plodová voda, ale prý ne. Nikdo mi neřekl, co by to mohlo být, až v knížce hypnoporodu jsem se dočetla, že je to normální při klesnutí bříška. Ovšem nejsem si moc jistá jestli Mělník byl dobrá volba, sice se tváří, že jsou pro přirozené porody, ale jak tam se mnou jednala doktorka... No aspoň už máme natrénovaný odjezd a sbaleno :D
Holky. Při první dcerce jsem si dala takhle má večer pizzu, kafíčko a sušu a o půlnoci mi praskla voda. Dcerka se narodila před polednem. Takže dneska sem si sama dojela do města pro pizzu, kafe už mám uvařeno a čekám 😂😂😂
@fly80 neni zac.Ja to vycezla nekde tady na MK nebo nekde na netu 😊😉
@tsasenka aha tak ja kdyz videla tech tehulek v poradne,tak mi prislo,ze maji boxu malo..Tak asi ne no 😂😂 tam bylo fakt snad dvacet tehuli vsechny mista k sezeni byly obsazeny..
@petrafrenz Vitej.. ja na Melnik slysela chvalu.. MB neni o nic lepsi teda..😵😨
@fly80 😂😂😂 ted odjeli znami a privezli pizzu 😂😂😂 a dala jsem si symbolicky k pripitku lok sampusu 😂😂 kamaradka mi vypravela,ze tesne pred tim nez ji praskla voda dopila malou sklenku cerveneho vina 😂😋 takze bude v noci asi veselo 😂😎
@fly80 no vidíš, tak začátek bys měla zmaknuty, teď uvidíš jestli to bude pokračovat stejně 😀
Tak já jsem zvědavá jaký bude u nás Nový rok, protože jsem dnes zjistila že mají dávat v TV film Vratné láhve a to je náš "rodící" film. Když jsem šla rodit poprvé, tak na něho manžel koukal v porodnici a já prodýchávala kontrakce. U syna si ten film pustil manžel doma na DVD a druhý den se syn narodil. U další dcery ho zase dávali v TV večer před jejím narozením a u poslední dcery ho dávali taky v TV, ale pár dní před tím než se malá narodila. Tak je to dobrá náhoda a jsem zvědavá jak to bude teď 😀
@bemo tak to je mazec.Mas vsechno sbaleno?Treba budete mit prvni novorocni miminko.Treba to bude nektera z nas tady 😊😊
@sarkoc ty jsi odnekud z HK?? 😁
@sarinka_nevesta Nedaleko, z Tyniste ☺
@sarinka_nevesta a ty budeš rodit v HK?
@halasovci007 když já bych nejraději rodila doma, budu se to snažit co nejdéle odložit. Umím spolupracovat se svým tělem a vždycky se mi to dařilo. Bojím se, že mi to tam překazí. Doktorka tam byla dost striktní, předepsala mi nějaké čípky, i když jsem je nechtěla a vlastně nevím na co, když mi nic není, sama mi to tak řekla. Je to normální, ale tady máte čípky a budete je zavádět! :D No a pak tam mám rodit - přirozeně, nejlépe hypnoporodem.
@halasovci007 taky mě to napadlo. Ale moc tomu nevěřím, stále počítám s tradičním přenášením 🙂 A sbaleno stále nemám 😀 ale už mi chybí takové ty maličkosti, věci po porodu mám, vše ostatní by případně manžel přivezl.
Holky, co vaše prsa? Mě ty moje při nějakém tlaku začnou tlačit, třeba když zakašlu, tak mám pocit jaký když se nalívají. Myslím si že to je tím že jsem kojila nedávno (v září)
@petrafrenz tak nevim jak je to v praxi,ale na predporodnim kurzu nam PA tvrdila,ze se snazi respektovst prani rodicky pokud nehrozi nic ji ani miminku. Otazka je,zda to tak praktikuji.Ja jim tady totiz moc neverim..😣🤔
@petrafrenz Mělník je prý fajn... aspoň v mém okolí tam pár holek rodilo a byly s Mělníkem moc spokojené.
@bemo tak uvidis treba budes prenaset 😉 prsa moje nic.Sem tam byla kapka na tricku,ale to je vse.Jen bych rekla,ze ted asi vyrostla trochu..Spis co sem vysadila horcik mam bricho jako kamen chjo.A cukalo mi i oko takovy ten tik..Piju teda alespon magnesii ale ta asi moc nepomaha..Dneska sem usnula u zprav a ted se vzbudila 😂😂 jo a dneska mi pekne otekly i nohy (myalim ze za to muze i vysazeni horciku) manzel mi to namasiroval.Mela sem je uplne fialovy.O prstevh na rukou uz ani nemluvim.
@halasovci007 hele na pizzu pozor, ja ji mela k obedu a pak zacaly kontrakce 😂😂😂
@priefi teda moooc velika gratulace 😘😘😘😘😘
@priefi no tak pokud pokud to zpusobila pizza tak jen do toho.Uz chci mit radeji tu princeznu u sebe..Moooc velika gratulace a tesime se na fotecku Mikulase..
POROD
Tak, zacatek jsem uz psala, poslicci od rano do cca 10h, navsteva porodky kvuli nocnimu krvaceni, ktere bylo asi diky aniballu. Vratili jsem se domu, obcas nejaky ten stah, aby se nereklo. Manzel objednal obri pizzu, ja snedla fakt malo, byla jsem plna a stacilo mi. Manzel z tech stresu toho snedl fakt hodne 😅 no, pak jsem byla unavena, sla si lehnout a poslala manzela se synem ven a pak vedle na navstevu. Zacaly bolestive stahy, ktere byly casove od sebe dal. Jak se vratil manzel, zacal mi to pocitat, pry co 5 a 3 min. Pak jsem sla na wc, tam ta zatka. Pak jsem si sla lehnout, pak na 20 min do sprchy, zda to neprestane, pak zase si lehnout. Rikam manzelovi, dle knihy hypnoporod to asi zacalo. Chvili se klepu zimou,.chvili je mi hrozne teplo. Tak mu rikam,.zmer mi teplotu, mela by byt zvysena a fakt 37,5. Pak jsem porad otalela a otalela, nechtelo se mi jet do porodnice, ale bolelo to, vedela jsem,.ze to uz posly asi nejsou, kdyz uz jsem si i poknukovala. No a pak jsme jeli, prijeli jsme do porodky, manzel.hlasil,.ze fo 4 min, mi to teda prislo castejsi. Tak se slo tocit miminko. Kontrakce byly castejsi. Nalez 3 az 4cm, ja stastna, ze jsem se od rana z jednoho prstu otevrela diky odpolednim kontrakcim. Prisla dr., ze jak casto, tak jsem rekla,.ze nevim,.ze casto, dr.stejna jako rano, zkontrolovala otevrenoat a rekla, ze pujdu na box. Dotocili ozvy, ze pujdeme. Stah jak neco,.a ja zavyla (a bylo mi to jedno,.u prvniho jsem hlasivky drzela na uzde, ted jsem to do nich pustila). Manzela uz odvedli na box. Me vzali,.ze jdeme a kontrakce. Rikam, mam pocit na tlaceni. PA na me, ze to je dobre, ja na ni cocky.. jak dobre. Odvedla me na box, at se opru o postel a klidne at zatlacim i. Par kapek plodovky. Klystyr mi rikala, ze delat nebude, kdyz jsem mela stolici a holeni taky neresila. No ja se doma snazila, ale prislo mi, ze jsem jak opelichane kure a s oholenim to nema nic spolecneho. No a sup na lehatko, ze kdyz se mi chce tlacit, ze me zkontroluje. Tak pry 10 cm a ja na ni, ze kolik? 10 cm a ja na ni? Ja muzu rodit? A ona ano. Tak 2x zatlaceni a vylezla hlavicka a 2,5x zatlaceni a vylezlo miminko. Delala jsem tam krasny koncert, ne ze ne 😅 chudak maminka, co tam byla na pozorovani. Musela si to vsechno poslechnout. Slo to rychle. Porod za odmenu. Bez epiduralu, bez nastrihu, bez siti. Jen nejake 2 drobne ranky, ktere zapudrovali. Finito. Ja cucela a rikala, ze to neni mozne, ze to proste neni mozne, ze se mi to zda. Takze co jsem delala jinak? Poustela jsem hlasivky, dychala do bricha tak, aby slo brisko nahoru. Rikala jsem si mimi je na ceste. Mimi je na ceste. Doma si zpivala rozvijej se poupatko a pak to predelala na kvileni 😅 a podle vzoru hypnoporodu pri stazich jsem si snazila predstavit si milovani... mno... a slo to jak pomasle. Teda doufam, ze se mi to ted nezda 😂😂😂 po svych jsem si nakracela do pokoje a manzel mi rikal, ze vypadam,.jakobych nerodila, totalne v pohode. Preji vsem takovy krasny a rychly porod. Drzim pesti!
Jine pripravy pred porodem: od ukonceneho 36tt drcene lnene seminko 2 lzicky, 5 datli denne a masaz hraze. Od ukonceneho 38tt rano smes s malinikem, odpo cisty malinik (dnes rano rovnou caj s cistym malinikem). Dnes jsem byla 38+4

@priefi Jejda, tak se drž. Třeba je to jen tím cvičením s anibalem, že praskla nějaká žilka, nebo tak a je to trochu podrážděné. No a kdyby to už bylo tím, že se hlásí miminko na svět, tak držím palečky. Dej vědět, jak jsi na tom.