icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zuzekk
1. led 2019

Ale tak dneska by se to hodilo- malá pražátka narozena dnes, dostávají 15t 😉asi kompenzace za blbý termín narozenin 😁
Já mám teda času ještě spoustu, ale kdybyste přemýšleli kdy na to vlitnout..

halasovci007
1. led 2019

@zetta01 tak uvidime kdy se ty nase poklady rozhodnou jit na svet..Tak manzel az budes rodit ma narok na volno a pak na otcovskou dovolenou..Ten muj to tak bude mit..Neboj jestli teda jste domluveni,ze ma jit k porodu s tebou tak by bylo idealni aby o tom rekl zamestnavateli.Ten muj to tak udelal,ze to rekl,ze zacatkem ledna budem rodit 😂😂 a nasi kamaradi (manzeluv kolega) to tak meli v listopadu a v pohode..Ja sem samozrejme odpo jeb lezela,ale neusnula a sla spat az v pul druhy a vstavala po devate hodine..Ted me trochu desi,ze me bere levy bok kdyz vstavam..Nevim co to zas je..Ale neni to jaki ms spis jak neco skripnuteho bych rekla tak nevim co se zase deje.Kazdopadne vcera sliuzila ta sestricka moje stejbe stara kamaradka dela na novorozeneckym odd a jsme domluveny,ze ve ctvrtek slouzi ze idealne bych mohla rodit 😂😂 psaly jsme si a ja pak jeste zkoumala na tady koniku a tam psali,ze caste meneni poloh miminka muze byt diagniza k cisarskemu rezu..Tak jsem zvedava vo se kdy bude dit.Zitra jedu stuj co stuj k rodicum.Chtela bych je videt jeste s briskem a ke kamosce na "kafe" a ve ctvrtek hura na to 😂😂 pokud teda mala nerozhodne jinak

halasovci007
1. led 2019

@priefi jestli mi nebudou chtit udelat utz tak reknu ze pohyby moc necitim.Pokud k tomu,aby se clovek dovolal pece budu muset lhat tak to ac nerada udelam..Ale snad kdyz uz budu tesne pred tp tak me nekdo konecne po ty dobe vysetri poradne. Hlavne me od rana boli levy bok kdyz vstavam nebo se pretacim nevim co to zase je..Ale myslim ze to neni zacinajici porod..

halasovci007
1. led 2019

@priefi ten strach je strasny a je umocneny tim,ze vim jake prusvihy tady v porodnici byly..Fakt lituji ze jsem se nerozhodla jinak..Nejsem fnukna ale neverim jim tady kdyz nepoznaji ledvinovou koliku od priduseneho ditete.Samozrejme zalezi na jajeho dr. Narazime..

priefi
1. led 2019

@zuzekk to je ale pekne trapne, ze jen prazatka 😅
@halasovci007 a co kdybys jela rodit jinam? Vzdyt to je prece jedno, muzes to porad zmenit

bemo
1. led 2019

@zetta01 já jsem měla akorát jednou posličky, ale nic kvůli čemu bych vůbec přemýšlela nad porodem. A měla jsem to tak vždycky. Pak to přišlo fakt rychle a rychlé to bylo až do konce, víceméně u všech dětí. Ale samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo 😀 ale mě se nechce tomu ani nijak pomáhat, u syna jsme měli sex každý večer i 2x, každý den procházka, svařák, horká vana a vylezl si až chtěl. Prostě ten příchod určuje holt miminko.
@priefi no já jela do porodnice že mi asi odtíká voda, což se potvrdilo, ale vůbec nic mě nebolelo. A druhý den jsem měla stejně jít na vyvolání, tak si mě tam nechali. Já se v klidu navečerela a manžel odjel k našim, uspat malou. Já měla najednou z ničeho nic takovou kontrakci, jako fakt úplně rodící. Tak jsem zazvonil na sestru, než došla tak jsem měla hned další dvě. PA koukla dolů a říká, jejda tak snad dojdete na box, můžeme jít rodit. Já naštěstí mezitím stihla ještě zavolat manželovi, že ať jede, že určitě rodím. A naštěstí to stihl. Přijel až když jsem šla tlačit. Ve zprávě jsem měla napsáno, překotný porod 🙂

petrafrenz
1. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@halasovci007 zrovna ten můj mají teď vyprodaný https://www.satkyanositka.cz/LennyLamb-Satek-zakarovy-100-bavlna-FLUORITE-d490.htm mají různé vazby a druhy látky, ale mají to vše popsané, podle toho na jaké mimi to chceš 🙂
@priefi jojo na YouTube jsem viděla i videa, musí se bříško hodně stáhnout, aby se děloha krásně zavinula a orgány se vrátily zpátky. Já šátek právě teď nosím v tehu, bez něj bych to nedala, mam bříško hodně velké :D Také se nechystám satkovat na 100%, máme sportovní kočárek, ale uvidíme až praxí, co bude lepší na výlety. Také chci nosit hlavně doma a třeba tam, kde je hodně lidí. Záda mě taky zlobí, ale prý při správném uvazu, by se to naopak mělo zlepšit. No uvidíme, muž určitě taky pomůže.

zetta01
1. led 2019

@halasovci007 no to já vím a manžel, pak semnou doma bude to neřeším, mě šlo spíš o to, že bude v práci a kdyby mě to náhodou chytlo a on byl někde odjetý a než by se vrátil a jak bych se dostala do porodnice a tak. On v práci když prostě řekne i ten den, že potřebuje volno, tak je to v pohodě oni jsou malá firma a vědí, že čekáme začátkem ledna malý, takže se s tím počítá. Jinak mě dneska zase bolí v pravém boku, taková ta píchavá bolest, kterou bych přirovnala, když třeba běžíš a začne tě píchat v boku, že se musíš zastavit, tak při určitém pohybu mi to udělá :-/ no já jsem teď dala do trouby makové tlačené koláče a jdu sebou prásknout na gauč. Chtěla jsem ven na procházku, od rána u nás bylo škaredě a mrholilo před chvílí se udělalo krásně a svítilo sluníčko, ale teď se tam zase zatáhlo, začalo fučet a vypadá to, že bude pršet, takže procházka se asi konat nebude :-/

zetta01
1. led 2019

@bemo ano přesně to jsem říkala i já, že si myslím, že se asi velice nedá ovlivnit a vyvolat nějak porod, že prostě až bude to mimčo chtít jít a bude připravené tak přijde a jinak nepomůže nic. Že je třeba náhoda, že zrovna si někdo dá procházku, vanu či sex a přijde to a on, už si to spojí s tím, že za to mohla ta určitá aktivita. Já jsem říkala manželovi, že až bude TP, tak na to klidně vlítneme, ale mě vždy k večeru tak tvrdne břicho a pobolívá, že sex je to poslední na co bych měla myšlenky

fly80
1. led 2019

Tak zrovna ten sex pomáhá, rsp ani ne sex, jako spermie 😉 Je v nich totiž stejná látka, která se v porodnici používá na vyvolání porodu.

laura1256
1. led 2019

Ty jo 5 dni do termínu a drží se jako klíště 😂😂😂 zítra jedeme do porodnice ohledně CTG a poradny tak jsme zvědavá s čím přijdou 😂

zetta01
1. led 2019

@fly80 ano to vím, ale jak nám řekla na kurzu PA, aby to mělo účinek měl by být, tak 3x denně a to bych teda asi nedala 🙂 a i manžel mi na to řekl, že to abych si teda někoho našla ještě 😀

fly80
1. led 2019

@zetta01 já bych to nedala už ani jednou 😂

fly80
1. led 2019

Holky, má tu někdo tehu cukrovku?

zuzekk
1. led 2019

@priefi co a jestli rozdávají jiní primátori a starostové, to nevím..

lindikova
1. led 2019

@fly80 já mám!

sarkoc
1. led 2019

@fly80
@zetta01 My to zvládli předevčírem 2x a nic...ale ne teda kvůli vyvolání porodu, ale meli jsme tu babicku a byla s Eliskou na vylete a ja bych mohla teď furt 😂 manžel nestačí zírat asi, protože jinak na to moc nejsem

fly80
1. led 2019

@lindikova já právě řeším, že budu muset na vyvolání porodu, právě kvůli cukrovce, ale moc se mi tedy nechce. Zajímalo by mě, jestli to dělají všem, nebo prostě podle situace. Protože mě doktorka řekla, když mám cukrovku, tak prostě přenášet nemůžu. Ale že by mi to vysvětlila, to ne. Řekl ti někdo k tomu víc?

fly80
1. led 2019

@sarkoc to by byla moje smrt velebnosti 😂😂😂😂 i když přítel tady chodí a jako že by to šlo 😂

zouzel01
1. led 2019

Holky prosím o radu... nevíte, jak je to s registrací v porodnici, když chci rodit v jiné, než spádové nemocnici? Do kdy nejpozději se musím registrovat atd. Jsem 37. týden a vůbec jsem netušila, že něco takového je. Chci rodit v Uherském Hradišti, ale spadám pod Kyjov. Všechna vyšetření mi dělali v UH.
Děkuji za rady.

tsasenka
autor
1. led 2019

Holky, jen nakukuji, jestli neni nove miminko 😉 Novy rok byl u nas hekticky. Mala je od vcerejska nemocna, v noci jsem k ni co hodinu vstavala, mela horecku, zvracela a porad neco.
Takze dneska jsem totalne hotova. Jen si rikam, at se maly narodi, az se od nas ten bacil odstehuje. Nastesti je to ted mnohem lepsi. Vubec nevim, kde to Mianka chytla

fly80
1. led 2019

@zouzel01 ona to má každá porodnice jinak. Ale myslím že registrace jako taková se dělá snad jen v Praze. A jestli chceš rodit tam, kam chodíš na vyšetření, tak tam až to přijde prostě jed 😉

zuzekk
1. led 2019

@zouzel01 spadovost se už neřeší, můžeš rodit kdekoliv tě vezmou. S registrací je to různé- někde ano, do nebo od určitého týdne, někde ne. Jak je to u vás by mohlo být na webu, každopádně tam napis/zavolej, že chceš rodit u nich a co máš pro to udělat.
Např. tady je registrace 14+0 přesně, jinak nic.

zuzekk
1. led 2019

@fly80 a okolí... v Brně myslim taky.

lindikova
1. led 2019

@fly80 gyndarka mi řekla to same... ale!!! Největší odbornice na tehu cukrovku jsou na te fcb stránce Tehotenska cukrovka. A tam je norma, ze pokud ses jen na diete, není nutné vyvolávat. Řekla bych, ze je to nemocnice od nemocnice:(

fly80
1. led 2019

@lindikova ty jo, díky. Musím se na to mrknout. Jsem jen na dietě a ty hodnoty jsem neměla nikdy nějaké brutální. V podstatě kdybych nebyla těhotná, tak v normě. A na všech kontrolách mimčo podle tabulek. Tak tedy uvidím

priefi
1. led 2019

@bemo no... ty jo.... 😅 jeste, ze jsi byla v te porodce, jinak bys rodila asi doma 👍
@petrafrenz no... na tu moji skoliozu to asi nepomuze 😅 Dekuji za tip, doma by satek uz mohl byt, jak se vratim, tak se mrknu na video a zkusim uvazat 😊
@zetta01 a neni to zlucnik? Takhle se ta mrska projevuje a v tehu s nim byvaji problemy
@zuzekk me je jasne co jini rozdavaji 😂😂😂 ale nemuzu najit ten smail 😂😂😂 ale tak ci tak, nekteri primo chteji to prvni mimi roku. Kdysi se davalo prvnimu v republice zlaty dudlik ci co. Ale tak takova odmena urco potesi 😊

zetta01
1. led 2019

@priefi to asi ne, píchalo mě to napravo, ale spíš dole a teď navíc, jak jsem si lehla, tak už o tom asi přes 2 hod. vůbec nevím. Tak možná jen malý něco skřípnul, aspoň že tak no 🙂

krisatko
1. led 2019

@sarkoc tak to u nás tedbpadl dotaz: jak dlouho asi trvá šestinedělí? 😁😁

sarinka_nevesta
1. led 2019

@petrafrenz u nositek zalezi na provedeni a materialu, nektery jsou taky ok od narozeni... A satek aby nebyl tuhy pred vyzkousenim vyprat a zamotat do uzlu nebo vanocky 👍

Strana