Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@fly80 no právě, že to neříkají a v listopadu rodila známá akutním císařem, protože její malý jí měl omotanou 2x kolem krku a nelíbily se jim už ozvy..Manžel říkal, že to vypadalo jako kdyby se mi slilo břicho doprostřed a byl vidět obrys celýho miminka takže boule prý byla asi hlava..Nevím on to viděl z jiného pohledu než já..
@priefi a co zavinovani šátkem? Četla jsem, že je to docela důležité, možná by to pomohlo i od bolesti. Já ho mám tedy připravený, tak snad mi to pomůže.
@bemo to máte parádní stoleček. Já používám břicho na talířek 😀
@priefi no právě, že to neřeknou a já tý dr. říkala, že malá mi tam dělá psí kusy..Asi jí to bylo jedno. Měli tam hodně maminek a mohla jí to klidně říct každá..Takže to prostě přešla..Prostě jim nevěřim..Dneska se otočila minimálně 3x teď cejtím, že kope dole. Takže zase je špatně ☹ cejtim stejný kopance do močáku takže je KP..
všem krásný vstup do roku 2019, myslím, že pro nás to bude rok plný změn a objevování nepoznaného..A bude určitě krásný 🙂
@laola díky, ale už se těším, až vykoukne obsah stolečku na svět 🙂
Jinak i já se holky přidávám s přáním všeho nejlepšího do toho nového roku. Ať jsou ty naše začátky jen hezké a bez komplikací a všichni všechno ve zdraví zvládáme.
Ty naše děti s námi vydrželi až do půl jedné a naše nejmladší (2 roky) brečela že nechce spinkat. Já už to asi taky zalomím. Dnes jsem si odpoledne šla lehnout, tak jsem teď nějaká čilá 😀 tak snad usnu. Dobrou noc všem v roce 2019
Tez se pridavam s pranim do noveho roku... ja nevim co mi v tom brise dela ale uz tak tri hodiny se furt stehuje a to jsou kopance do mocaku .. auu.
@laola tak to máš naprostou pravdu, každý den vstávám s vědomím třeba dneska a pak nic :-/ zítra mám TP a jdu do poradny, tak jsem zvědavá co mi řeknou, jako nemaluji si iluze, pač vím, když známé řekli, že to nevypadá a když do týdne nic na vyvolání a ještě to odpoledne jela a sestřence zase tvrdili, že už už to bude, že si myslí, že ještě ten den se to rozjede a přenášela dalších 14 dní. Ale kdyby alespoň byla nějaká změna na děl.čípku, jako že se něco děje. JInak ráno zapnu PC a tam přání do Nového roku a další 2 dotazy, jak to semnou vypadá a to jsou to kamarádky, kterým jsem jasně řekla, že až se malý narodí, tak budou mezi prvníma co se to dozví :-/
@halasovci007 mě se taková boule dělá několikrát za den, taky jsem si dřív myslela, že je to hlavička, pač to tak úplně vypadalo, ale dr. mě několikrát dle UTZ ujistil, že je to opravdu zadeček. Jinak teda já ležím buď chvilku na zádech nedělá mi to problém a nebo teda v noci hlavně na bocích a střídám je a to se mi to břicho taky vždy úplně zdeformuje. Jde vidět, jak tam má malý málo místa, včera jsem měla na břichu snad 4 boule různě, vypadalo to opravdu hrozně 🙂
Jinak tedy i já se přidávám a přeji Vám holky vše jen to nejlepší do toho Nového roku 2019, ať se vše daří, rok je lepší, jako ten rok předchozí což si myslím, že díky miminkům, které brzo přijdou určitě bude a hlavně spousty zdraví pro Vás a i Vaše nejbližší 🙂 A hlavně ať všechny krásně zvládneme porody a brzy u sebe máme ty naše dárečky 🙂
@halasovci007 presne jak jsem psala, kdyz se nezdaji ozvy, jde na radu cisar. Znama taky mela nepostupujici porod, pak zacaly klesat ozvy, udelali ak.cisare a mimi melo 2x obmotany pupecnik kolem krku. Zenske telo a mimi jsou dokonaly tym a pokud je neco spatne, mimi proste nejde a porodnici si s tim umi poradit. Neboj. Ale ty strachy chapu, ja je mela u Matyho taky. Co kontrola, to jsem se ptala, zda neni omotany pupecnik. Vis co mi bylo receno? Nejde to videt. No... tak to nejde videt. Nevim, ale myslim, ze Maty mel ten pupecnik kolem krku, jelikoz hned ho smikli, hned odnesli na pultik a tohle jejich postup tady neni. Zpravu jsem do dnesniho dne nevidela. Asi si ji vyzadam na gynde. Ona porodka vse poslala prislusnym lekarum a mi do ruky nedali nic. Kdybych rodila jinde, dostanu zpravu do ruky a budu si hrat na postaka u doktoru, ale tohle je spadova porodka pro mesto, kde bydlim (i kdyz neni to nejblizsi porodka), takze si to rozesilaji mezi sebou.
@petrafrenz satek bloudi nekde po ceste 😂 mel dorazit 28.12., ale nedorazil. Kazdopadne tak malicke mimi by se nemelo jeste satkovat, je to az od 3500g, teda aapon ten satek manduca. Ono i kojeni zavinuje delohu, ale to zavinovani prave boli. U Matyho teda nejak extra nebolela, to az ted u Mikyho. Ale tak snad to brzo prejde 😊
@halasovci007 pokud myslis, ze to tak je, tak asi to tak bude. Ale Miky taky umel zaboxovat rucickama do mocaku a ze to delal vic nez casto. Drzim pesti, at teda je hlavickou dolu. Kdy mas kontrolu v porodce?
Přeji Všem, krasny a štastny Nový rok 2019. Hlavně zdravíčko miminkam i maminkam. Ať Vam drobečci dělaji jen radost❤️.
@zetta01 no je to narocne ted..Me kazdy at se mala narodi jako prvni miminko a abych neporodila z rachejtli atd.Rikam proc jako?Nechci aby byla stejny termin jako tchyne cim dal od ni bude tim.lip 😇 je to hnusny ale je ve me proste jak se ke me chovala a veta tipu,dala bys ji vnouce k narozeninam mi otevira kudlu v kapse stejne jako argument ze by mela kazdy rok na narozeniny ohnostroj.A ze porodi clovek z rachejtli to teda nevim koukali jsme na ohnostroj a mala se vrtela jako obvykle a neprislo mi nic extra..pres den sedim v tureckym sedu nebo na mici a nebo se opru do polosedu a v noci se snazim spat na levem boku ale musim se casem i prekulit aby se uvolnila trochu kycel.Kdyz tak lezim dlouho tak ji pak musim rozchodit takze se podvedome ve spanku otocim ale usinam zasadne na levem boku oblozena kojicima polstarema 😉 dneska spali nasi pejsci vyjimecne v obyvaku..Byli hodni musim rict..Nechteli jsme je nechavat venku aby neblaznili z tech ran..A driv jsme je davali na chodbu jenze ta uz je hotova a viste bile vymalovana tak radeji ze zaspinili podlahu a hlidali jsme je v obyvaku nez by skakali po bilych zdech bez dozoru a knuceli dole v chodbe..
@priefi kontrolu mam az ce ctvrtek prave chjo..Me prave do mocaku kopala jen tehdy kdy mi pak na gynde druhy den na ko potvrdil ze je kp a podle toho poznam kdyz se otoci a kope nozkama na spodek..A ted rano mala spinka tak nevim jestli v noci zase neprecestovala jinam..Je to nase zlobidlo uz ted..😂a netusila jsrm jaky strach dokazu mit o "neco" co jsrm v zivote jeste nevidela a nemela v ruce..Ja se vcera bala usnout respektive v pul 3 rano a ja furt kukadla hore a furt kontrolovala zda se zavrti nebo pohne..Nakonec jsem asi padla vycerpanim a vstala jedniu na wc a az ted..
Dobré ráno? děvčata,
jdu vám taky popřát hodně zdraví a štěstí v novem roce. Pro nás, co se chystáme prcky teprve přivést na svět, ať nám to jde jak po másle😍 A děvčata, které už broučky mají u sebe, ať to s nimi krásně zvládají😍
Také se přidávám a všem maminkám tady přeju zdravá a spokojená miminka a hladké porody na které budeme pěkně vzpomínat. Rok 2019 změní tolik životů... bude to jízda 😅 tak ať všechno dobře dopadne a nová miminka se zde objevují jak na běžícím pásu 😍
Tak tedy taky. Krásný první novoroční den všem. Ode dneška budeme už všechny oficiálně lednovky 😂 i když tedy mě by nevadilo, mít už prcka u sebe. Tak holky, ať se všechny dočkáme krásných, zdravích drobečků 💜💜💜
Jinak já mám poradnu zítra, takže mi tam domluví rovnou hospitalizaci na vyvolávání. Jestli neporodím ještě dnes, tak alespoň zitra bych věděla termín porodu 😂 Holky, já už to beru sportovně. Sem zvědavá, co se tam dozvím, protože kvůli těm blbím nestovicim jsem na monitoru ani kontrole nebyla dlouho. Měla jsem tam být už ve středu před týdnem. Možná si o toho Hamiltona sama řeknu, jestli mi ho nenabidnou.
@priefi nemyslela jsem na mimi, ale právě na tebe, jako na zavinuti dělohy a kostí. Na miminko je šátek určitě vhodný od narození, pokud teda není tuhý. Já jsem šátek objednala a snad druhý den jsem ho měla a stal asi 1000kc 😁. Manduca nevím, jak na tom je, ale určitě nepatří k top značkám. Ještě mám nosítko, píšou tam od 3kg ale prý lepší až od 2 měsíců, že je tuhé a blbě se podsazuje.
@fly80 tak drzim palecky,aby ti rekli jen sane dobre zpravy a treba se drobecek rozhodne sam,ze uz je cas.My ko ve ctvrtek a jsrm teda taky zvedava..
@petrafrenz mohla bych poprosit odkaz na ten satek?Ja o nem dlouho premyslela ale nachazela jsem jen ty drahe a jen na to poponaseni po dome se mi za to takoce horentni sumy nechtely davat..😦😨
@halasovci007 no přesně tak a já jelikož mám termín 2.1.,tak všichni byli jak posedlí tím, že by to mohlo být první novoroční miminko. A to já jsem zase nechtěla, jsem říkala jako proč? A jako kdyby se asi pak tak slavili narozeniny? A hlavně je to kousek od Vánoc, takže já jsem chtěla, až leden 2.termín mám 6.1. tak uvidíme. Známá mi psala, že krásný termín je i 9.1.2019, jako krásný je, ale tak dlouho čekat nechci. Mě jediné co štve je to, že manžel je doma, už jen teď do 6.1. a pak ž jde do práce a tak o to víc z toho budu všeho vystresovaná :-/ ale tak uvidíme, já vím, že miminko přijde v ten pravý čas, že samo ví kdy bude ta správná doba. Uklidnuji se tím, že je mu u mě snad dobře a proto se mu nechce. Jinak u nás včera taky pejsci byly doma a zvládly to krásně. Já jsem se v 11 vzbudila, pak jsme koukli na ohňostroj, přepadla mě čílená chuť na sladké, tak jsem si dala aspoň hořkou čokoládu ze stromečku a šli spát a spali, až do půl 7 a ráno na váze o 1kg víc 😀 ale tak vím, že je to spíš jen voda. No uvidíme co zítřejší poradna, tak jsem doufala, že už do ní nebudu muset jít, ale tak co už no
@priefi mě ta děloha začla při kojení šílené bolet asi 4-5. Den v porodnici. Byla to fakt šílená bolest, ale říkala sem si že musím prostě vydržet. Po třech dnech to přešlo. Pak jak už jsem měla malou u sebe na pokoji vyšel fakt obrovský kus ocistku, taková hmota, jak kdyby hrudka velikosti vajíčka. Ale klasické krvácení jsem taky neměla. Spíš špinění.
@zetta01 člověk už se těší a je napnuty kdy a jak to přijde. Já počítám že to přijde zase pozdě večer nebo v noci. Ale já jsem přenášela všechny děti, tak počítám že se to bude opakovat. Se synem jsem přenášela nejdéle, 13 dní. A samotný porod trval pak 45 minut, od prvních bolestí. Takže zase to má něco do sebe 🙂
Jinak včera, nebo spíš dneska jsem zalehla a půl druhé a za chvíli přišla ještě kámoška že nám popřeje do nového roku a kecali jsme ještě do 4 do rána 😀
@bemo přesně tak, člověk teď nemá nic jiného v hlavě, než to kdy to asi tak bude a už aby to bylo atd.. manžel ten už je úplně nervní, furt mi leží u bříška a prosí malého, aby už přišel, že už chce, aby tu byl s námi 🙂 nejhorší pro mě je, že na sobě vůbec nic nepozoruji, jen večer mě trochu pobolívá spodek, což dřív nebylo to až teď ty poslední dny, ale tak zase vím, že příznaky nemusí být žádné a z ničeho nic to přijde, tak nezbývá nic jiného než čekat no :-/
@halasovci007 to s tou tchyni chapu a nedivim se. Vse chapu i nastvanost z tech kecu okoli. Ja remcala nad tlacenkama a nikdo teda nemel odvahu mi rict vetu typu, kdy to bude, ale spis vsichni at jeste vydrzime 😅 ale zase jsem si vyslechla pak sve, ze porodim 24.to si rypnul snad kazdy a ja uz nasupene odpovidala, ze ja o Vanocich nehodlam rodit a ze s mimim mam domluvene, ze nerodime.
@halasovci007 a nechces to vyuzit, ze se malo hybala a jet do porodky, aby Te zkontrolovali? Pokud reknes, ze se Ti nezdaji pohyby a ze mas pocit, ze se pretocila, musi Te zkontrolovat. Kdyz jsem do porodky jela kvuli tomu krvaceni, tak mi zkontrolovali naprosto vse. Co jsem nerusila, ze vecer tam budu varena pecena znovu 😂 no netusila.... nejak uz jsem to tusila, kdyz jsem zustala v posteli a manzela a syna poslala ven, abych mela klid na odpocivani v klidu
@petrafrenz nas manduca vysla asi na 1200, ale manzel to objednal trochu v blbem terminu. Aha, jako ze bych si obvazala brisko tim satkem? No ja nemam v planu satkovat v pravem skova smyslu. Mam problemy se zady, ale budu vyuzivat na presun miminka + koebicky kocarku + syna po schodech( bydlime v druhem patre (ala tretim) bez vytahu). Jinak budu kocarkovat.
@krisatko mi to uz zacalo na porodnim sale, jak mi maleho dali k prsu. Dneska to je uz o trosku lepsi, snad to brzy prestane. U Matyho jsem mela jeden den bolesti vecer, cca 7 den po porodu, ale ty tehda byly az se se mnou vse tocilo i v posteli v leze. Ale prisuzovala jsem to i dlouhe navsteve tchanu, ktera me hrozne vycerpala.
@bemo koukam, ze jsi mela extra rychloporod. Jak daleko mas porodku od domu? Anebo uz jsi byla v porodce, kdyz zacaly kontrakce?
@halasovci007 jj ten strach 😊 ten uz neprejde, je to Tvuj nejcennejsi poklad na svete

Preji Vam vsem do noveho roku hodne zdravicka, stesticka, pohody a lasky 😊 Maminkam prosincovych lednatek preji at ty nase droboty rostou do krasy a zdravi a delaji nam jen radost a budoucim maminkam lednatek 2019 preji at mate krasne porody, plne nezapomenutelnych zazitku diky prvnim okamzikum s Vasimi ocekavanymi miminky. At jste v poradku Vy i miminko/miminka a pak Vam preji at miminka rostou do krasy a zdravi a delaji Vam jen radost! Vsem Vam drzim pesti. Uzijte si Silvestra a pak hodne zdaru v novem roce, ceka nas ta nejkrasnejsi fuska 😊 ale o tom si budeme povidat v lednu 2019 😊