icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
1. led 2019

@tsasenka bud rada,ze je tam mas jen na navstevu..Me by to nevadilo ani na par dni..Ale manzel ma 14 dni volno a myslim,ze je tu celou dobu budu mit nakvartyrovany..Fakt super jako..taky je tady nechci ale nedokazu jim to rict a radsi brecim v loznici..Myslela jsrm,ze teda zitra jak pojedeme k nasim,ze je odvezeme domu a manzel ze bracha jeste zustane.Rikam ja jsem myslela ze budeme spolu a on vzdyt muzeme bejt vsichni spolu ne?A jeste mi rekne,ze beztak si me nechaji v porodnici tak aby nebyl sam.Mimo to svagr dpi v obyvaku,ktery je spojen z kuchyni a ja se musim i rano pomalu plizit abych ho nevzbudila kdyz mam hlad. Jsrm tak zklamana a vytocena ze fakt udelam randal jestli se tady odvazi bejt jeste az prijedu z porodnice..

krisatko
1. led 2019

@halasovci007 Ach jo ☹ to ti nezávidim... Já tesně před tím než si malá řekla že jdeme ven jsem se v podstatě několik dní jen válela na gauči a nedovedu si představit, že by mi tu někdo zacláněl a to jsem ani neměla ten pravej "buben", když jsme měli vlastně ještě měsíc čas.... Jenže já bych si to asi ani nenechala líbit a i za cenu hádky doma bych si ten klid vydupala. Každý jsme jiný. V tvém případě asi pokud by nastala situace, kdy přijedeš z porodnice a budeš chtít odpočívat a někdo se k Vám nakvartýruje, asi bych beze slova šla do azylu k Vašim.

Já jsem třeba ráda, že chlap pochopil, že nechci doma nikoho ani v šestinedělí a fakt sem nikdo neleze a sám to docela ostře všem vysvětluje. Naštěstí tím že je malá dřív a i doktorka nedoporučila žádný kontakt s okolním světem tak se přiklonila na moji stranu a není to jen můj "rozmar". Na všechny rodinné vánoce jel sám a přijel pokaždé s nějakou perličkou typu "strejda říkal, že měl celej týden horečky ale přijel protože se těšil, že uvidí malou" ... mazec, jak si ty lidi neuvědomují, že asi 14 dní po porodu předčasně o víc než měsíc asi to miminko nemůžeme vystavit člověku, kterej kolem sebe šíří bacily.

halasovci007
1. led 2019

@daskaaa1 na ozvach jsem byla 3x

halasovci007
1. led 2019

@krisatko jako manzel se snazi,ale asi sem sobec a chtela jsrm jo i jejo cas a pozornost pouze pro sebe..Jim to vubec neni proste blbi se sem nakvartyrovat na cely volno.A vo kdyz jako zacnu rodit nemuzu ani pochodovat v obyvaku kdyz tak svagr spi.Ja mam ted vztek ze asi zase bouchnu.Ach ty emoce

daskaaa1
1. led 2019

@fly80 Dekuju no ja jdu do Olomouce

halasovci007
1. led 2019

@krisatko me prijde,ze lidi v dnesni dobe ztratili soudnost..On svara se doma nudi tady dostane pivo a najist a rodice na mu tady nic nereknou treba ze by se mel uvit na maturitu tak jemu je tady hej.Jo on sem tam neco pomuze (sice se u toho tvari ale pomuze) ale vic o tom jen mluvej nez delaj a hlavne mi vadi,ze tady bude celou dobu snad co ma manzel volno.Misto aby byl se mnou hraje si s nima vedle clovece nezlob se a chodi a pta se me co mi je a kdyz reknu ze jsem chtela byt s nim tak mi rekne at nesedim v loznici a jdu k nim do obyvaku. Bezva cela zhava..

halasovci007
1. led 2019

@fly80 posledni 5.1, 4.9 a 4.0 nalacno

fly80
1. led 2019

@halasovci007 ty jo, to bych byla taky fakt vytočená a popravdě bych je prostě vyhodila. Jako já nevim kdy budu rodit a rozhodně na to potřebuju soukromí. To by snad mohl pochopit ne. Ono když to začne, tak nemá smysl tam jezdit okamžitě. Člověk se doma ještě třeba rád osprchuje, poskakuje po baráku a tak. A abych tam měla někoho nakvartýrovanýho, tak to fakt ne. To by měl pochopit i tvůj manžel. A ráno po špičkách tedy taky nechoď. Je to váš dům/byt a tak dělej co normálně. Ono ho to spaní přejde, až si ráno uvaříš čaj a uděláš snídani 🙂

laola
1. led 2019

@zouzel01 jee, kolegyně 🙂 myslím, že jen stačí do UH dojet, ne? Vůbec nevím nic o registraci

zuzekk
1. led 2019

@zouzel01 Jo, sotva se vzpamatuješ, že jsi těhotná, už abys věděla kde a jak a s kým chceš rodit.. 🙄

halasovci007
1. led 2019

@fly80 ja jsem asi na tohle mekejs.Fnukam tady a stezuji si,ale jim nic nereknu.Jen manzelovi a ten to nechape co mi na tom vadi ze se sem nakvartyrovali..Njn vzala jsem si ho i jeho rodinou a ze nevedi kdy odejit me muze jen stvat..A tchyne se ptala kdy prijedou domu jak jsme odjizdeli a svagrova musi zitra ze jde ve ctvrtek do skoly (jen doufam ze ji nedaji doma omluvenku) a svagr pry zustava.Kdyz ja bych jela k nasim ale nechci jim nic vysvetlovat a delat jim starosti s tim ze si neumim doma dupnout.Pritom jindy si vyhadam kde co asi ted proste bemam silu a radsi zalezu do ukrytu.Zranitelna se schovat..No svagrova prihela kreslit prej tu malbu v pokojicku hmm lez jeste ani nezacala!On si je sem vezme pod nejakou zaminkou a oni dtejne nic nedelaji..

fly80
1. led 2019

@halasovci007 to je mi líto, ale dupnout by sis měla. Kdy jindy, když ne teď? Hlavně ty potřebuješ teď klid. Kolik je proboha těm dvoum, že ještě chodí do školy?

laola
1. led 2019

@halasovci007 to úplně chápu, že chceš mít svůj klid. Promluvit si s mužem nepomůže? Aby návštěvy vypakoval a mohli jste se v klidu těšit na mimi... by mě z toho kleplo..

laola
1. led 2019

@halasovci007 ty jo čím víc to čtu, tim rychleji bych je pakovala... Přesně... nedokážu si predstavit prožívat stav před porodem před někým jiným než mužem... budeš chtit chodit, budeš chtit sprchu a tak. A určitě beze svědků.

sarkoc
1. led 2019

@halasovci007 já návštěvy taky neumím vypakovávat, ale takhle ke konci těhu bych si teda dupla...asi i za cenu větší hádky s manželem (a to jsme se ještě nikdy nerafli, takže si neumím představit, jak by to probíhalo :D)...my jsme tu třeba měli ted tři dny mojí mamku, jenže to bylo o tom, že večer jsme s ní poseděli a ona pak od rána víceméně měla na starosti Elišku (ale je to tak vždy, když tu je, kvůli tomu sem dobrovolně jezdí, že když už to jednou za čas vyjde, at si jí užije), takže my jsme ráno vegetili v posteli do desíti, přestože Eliška vstává v půl osmý, pak si s ní mamka hrála(nebo byly venku), já zatím poklidila a uvařila...a odpoledne jí brala na výlety a my byli spolu...takže to je úplně něco jiného no...kdyby se sem někdo chtěl pozvat byť jen na oběd, hodně bych týden před termínem váhala, zda to neodmítnu...a to se cítím až na dnešek celkem dobře, nohy oteklé nemám a jsem schopná fungovat víceméně jako před těhu, jen pomaleji...ale už pro ten pocit, že až to začne, chci nějaké soukromí, by mi stálo za to udělat si zle...protože tohle že někdo nepochopí, to je jeho problém, ne Tvůj...
Smutné je, že Tě nepodpoří manžel, mě by tedy partner v tomhle podpořil, resp.podporuje :/ Včera jsme byli na Silvestra u jeho bratra s rodinou my s tím, že odjedeme až já uznám za vhodné...a takhle to byl návrh manžela...nakonec jsme jeli domů ve dvě ráno, takže myslím, že si užil víc než čekal (blbě mu je ještě ted :D)...

halasovci007
1. led 2019

@fly80 nejmladsi 14 pak 16,18 a svagrovi 20..ted za mnou manzel byl at jdu k nim rikam pojd ty ke me.Tak asi za 3 minuty sel.Domaci idylka.

halasovci007
1. led 2019

@laola kdyz ja sem ted takovej mekejs.Jindy jsem schopna si prosadit kde co ale ted jsem asi tema tema hormonama uplakanek zavrenej v loznici.
@laola nevim co na to rict.Jeste jsem nerodila vim,ze to nebude jen krasne a prijemne.O to vic me mrzi ze ty posledni chvile kdy si muzeme uzit ve dvou s brichem si sem na celou dobu napakuje sourozence..Kdyby alespon teda delali jak planoval..Ale zatim o tom jen zdatne mluvi..
@sarkoc to byla asi ta chyba.Ja se furt snazila vsechno zvladnout normalne a i ted kdyz on vari (netusi kolikrat kde co je)tak mu asistuji aby to nehledal atd. Ale kdyz nekde jsme tak to on to taky necha na me kdy chci jet domu a nepije minule na pokeru rikal az budu chtit ze me odveze cydrzela jsrm taky do konce.Ale sourozenci pro nej proste asi nejsou navsteva.Driv mi treba nevadilo,ze si vzali co chteli Ale ted mi vadi,ze mi snedi treba jogurt na ktery mam chut.Nemame jeden ale oni si vyberou treba ten "lepsi" ktery koupime jen jeden a kdyz se sem nakvartyrujou a ja si ho chci dat rano tak uz treba je snedenej.A to neni jen tohle proste.Oni jsou jinak vychovani na uklid a ha hlavne porad nadavala manzelovi,ze nestele,ze nechava papirky na stole vecer a oni to delaji vsichni!Bydlela u nas asi 4mesice jeho starsi sestra nez jim dodelala firma dum a ta taky nestlala coz byl pro me sok u zensky.U nich proste vladnou jina pravidla a proto manzel nechape,ze mi neco vadi a musim mu polopate vysvetlit vo mi vadi.

priefi
1. led 2019

@tsasenka to je mi lito 😔 snad bude brzo lip
@halasovci007 dokazu si predstavit, jak se citis 😔 ani se Ti nedivim, ze vyvadis, spis bych se divila, kdybys byla v klidu. Jako nechapu Tveho manzela, proc tam porad nekoho musi rahat. Vzdyt to neni normalni. A jak bude mimi, tak tam taky bude tahat porad nekoho? Mimochodem, neni na uplnek brzy? Posledne byl 22.12., ted by melo byt spis novoluni.
@krisatko no to si delas p*del. Vyfackat ty lidi fakt... kde nechavaj rozum?
@halasovci007 ja vzdy manzelovi rikam, ze vzala jsem si jeho a ne jeho rodinu. Mela bys to asi taky zhodnotit. Tohle je cesta do zahuby manzelstvi a jak bude mimi, sezerete se

halasovci007
1. led 2019

@priefi my jsme hrozne akcni porad navstevy sem a my nekam.Ale ted mam proste pocit,ze narusuji posledni "intimni" chvili na kterou jsem se tesila ze budu s manzelem.Nejde o sex (ten neni uz davno z jeho strany ma strach) ale o chvile jako mazani briska,usinani s nim a s rukou na brisku,vstavami a snidani spolecne (kort kdyz ma 14dni volno!!jenze ted spi ptz jsou se svagrem vzhuru do rana) proste veget a pohoda..aha tak ja myslela ze rikali uplnek to jsem mozna poletla..ja jsem si musela vybojovat i svatbu a budu muset bojovat i za nasi princeznu..Jen jindy asi nejsem tak citliva a zranitelna a tim jak jsem si to naplanovala a nic z toho tak mam vztek a bulim..Hormony delaji sve..hlavne sem si myslela ze je zitra navecer teda vypakujeme a budeme mozna posledni vecer dpolu kdyby si me fakt nahodou nechali uz v porodnici..Ne my tady budeme mit svagra bezva vyhlidky..

zouzel01
1. led 2019

@laola fakt??? To by byla značka ideál. Zítra to zjistím. Já nechci do Kyjova :(

zouzel01
1. led 2019

@zuzekk to mi připadá ale uvalené... ve 14. týdnu... to je strašně brzo. Už taky asi neví, co by si vymysleli.

zuzekk
1. led 2019

@halasovci007 od toho jsou partneři pár - tyhle zvyky si musí sladit, každý je z jiného prostředí, návyků atd., a proto jsou dva - i to je kolikrát až až 😉 Spolubydlící ladit nemusí. Pro sourozenectvo ke téměř nemožné se vyladit na vaše nuance co jo a co už ne, a pro vás stejně nemožné to přijmout - nejste velkorodina žijící pod jednou střechou. Na druhou stranu když jsou tam tak často, mohli by se nechovat jako návštěva- tedy se sami obsloužit, uklidit, uvařit, nabídnout pomoc s domácími pracemi. Vyvenčit, obstarat myčku.

sarkoc
1. led 2019

@zouzel01 no, v Praze už to tak je minimálně nějakých 12 let takhle...to si pamatuji, jaké lítání s tím měla známá, aby to stihla přesně do konce toho 14.tého týdne a zapsala se do porodnice kam chtěla...ale taky mi to přijde ujetý

laola
1. led 2019

@halasovci007 no nemáš to lehký😟 Zrovna tohle řešit před porodem je na prd. Tak uvidíš, třeba na něj zapůsobí to, že bys mohla zůstat u vašich... Držím pěsti, ať se to nějak rozumně vyvrbi😍

zuzekk
1. led 2019

@zouzel01
@sarkoc teď už je to aspoň online, pak se jen dojde pro razítko. Ač okolnostmi donucena, jsem ráda že tuhle problematiku jsem vyřešila v létě a od té doby mám jasno = klid.

laola
1. led 2019

@zouzel01 dej vědět, jaks dopadla. Ale určitě tě vezmou.

halasovci007
1. led 2019

@zuzekk manzela jsem uz par veci naucila..Ale oni pomuzou kdyz zacnu radit a manzel jim rekne at pomuzou tak obcas s protocenyma ovima ale pomuzou Ale jsou ve veku ze by je to melo napadnout.My jsme pomahaly furt a mely sluzby co tyden na uklid koupelny a nadobi a druha segra zase vytirala cely barak.A stridali jsme se.U nich dela vsechno maminka tak oni nejsou zvykly.Proto prave rikam,ze jsou jinak vychovany..Jenze oni maji byt a neni potreba tolik uklidu jako v baraku i kdyz je fakt ze maji velky byt.muzu ti rict ze jsem hodne veci pochopila kdyz u nas bydlela ta manzelova sestra s rodinou.Ja treba hned po snidani sklidim nadobi do mycky.Oni kdyz nekam jeli tak ho nechali na lince a ze do mycky ho daji pozdeji. Nejdriv si jeli treba na nakup.No kdyz uz to nesu na tu linku tak to vrazim do mycky ne?Na co to budu drzet v ruce 2x ze jo? 😣🤔

halasovci007
1. led 2019

@laola dekuji.U nasich bych mohla zustat to je spis to,ze jim nechci pridelavat starosti a mamku trapit,ze doma resim tohle..Ma pred rozhodnutim zda pujde na operaci, do toho resi od predvanoc zuby a je taky jak na trni z porodu (prvni vnouce tak se tesi) tak ji nechci delat dalsi trable..jinak u nasich mame i kde prespat dokonce tam ma mamka postylku pro malou..😊 dole ve svem pokojicku (driv mem pokojicku 😂😂) takze mame v nejhorsim i s malou az me nastvou kam utect pred nechtenyma navstevama..

priefi
1. led 2019

@halasovci007 chapu co prozivas, ale nechapu, ze nevypenis. Myslim, ze to, co jsi napsala, ze Ti vadi a jak sis to predstavovala, mela bys rici manzelovi i za cenu hadky. Pokud to neudelas, ver mi, bude Te to zevnitr zrirat a jednoho krasneho dne, az se toho nakupi vic, bouchnes jak atomovka a nasledky budou o to horsi. Bohuzel vim o cem pisu.

priefi
1. led 2019

Dnes rano mel Miky uz zpet porodni vahu 😊 super! Mliko se tvorilo hezky. Ale ted ten hrnecek nechce prestat varit a mam prelita prsa a nevim, co jako s nima 😥 tak co chvili nad umyvadlem a to nejhorsi proste vytlacit, aby nebyly misto prsou sutry.

Strana