icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
1. led 2019

@priefi kdyz vis o cem mluvis to znamena ze si to na vlastni kuzi zazila?No u nas vznikaji hadky predevsim kvuli jeho rodine nebo nasledky vychocy jejich..

veselaopicka
2. led 2019

Achjo... 3:15 a ja nespim... to je zas noc🙄🙄🙄

halasovci007
2. led 2019

@veselaopicka chapu te. Ja sla spat o pulnoci pak v jednu vzhuru a ted uz znovu..😤😲😖 clovek je pak pln elanu a energie po tak "vydatnem spanku" 😣😥

laura1256
2. led 2019

Tak kdo nespi? 😂

fly80
2. led 2019

Taky čumím 😒 ale spala bych jak malá

laura1256
2. led 2019

@fly80 no mě začíná pěkně tvrdnout břicho do toho mě bolí spodek dneska jedeme na CTG ozvy do porodnice máme tam byt na 8:00 takže jsme zvedava co my poví termín máme za 4 dny ..tak snad nebudu přenášet ...jsem už unavená ze všeho

zetta01
2. led 2019

@halasovci007 já myslím, že by sis fakt měla s manželem v klidu sednout a pokusit se mu vysvětlit, jak se cítíš. Asi bych začala v klidu s tím, že víš že jsi protivná a náladová, ale ať se pokusí vžít do tvé situace, jak se asi cítíš ty. Že přeci jen čekáte první miminko, které totálně změní Váš život, už to nebudete jen Vy dva, ale bude Vás o jednoho víc a hlavně o něm to pak vše bude a vše se bude točit kolem miminka. Že sis prostě poslední chvíle představovala jinak a mrzí tě, že on to nevidí a nedokáže to pochopit. Že jeho sourozence máš ráda, nevadí ti ale prostě, že v tyhle poslední dny, bys raději uvítala, aby jste byli sami jen vy dva a užili si tyhle chvíle společně. Je možné že se to vše převrátí a vznikne z toho hádka, ale prostě jak psaly holky kdy jindy mu to říct než teď a pokud teď před porodem, už to tahle neřeší, pomalu dělá hsterku náladovou z tebe, tak mám obavy z toho, že po porodu to nebude vůbec jinačí spíš naopak. Pač víš jak se to říká, když někdo mlčí se vším vlastně souhlasí. Já pokud by se to vyhrotilo, bych mu klidně i řekla, jestli je mu milejší společnost jeho sourozenců než být poslední chvíle spolu jen vy dva, tak že pojedeš k Vašim a tam zůstaneš. Jako úplně tě dokážu pochopit, jak jsi psala ohledně těch papírků, skleniček atd... z tohohle by mě vzali čerti. Ale prostě každý to má jinak, já třeba vím jak fungují bratr, odjeli kolikrát do práce, neustlané, všude bordel, poházené věci po postel, sedačce, linka celá zaskládaná na stole rozjezená snídaně a to jelikož rekonstrují, tak mají v jedné místnosti ložnici, obyvák, kuchyn a jídelnu a to to tam třeba v takovém stavu nechali a odjeli na pár dní pryč k rodičům od jeho. A to věděli, že jim tam někdo vleze pač strýc jim dodělával koupelnu, ale bylo jim to jedno. Prostě je to o povaze lidí a ty jsou různí. Od mojeho mamka, bydlí zase jako na smetišti a to doslova, naštěstí my se nestýkáme a tam jsou už řadu let jejich vztahy hluboko pod 0 a jiné už to nebude, je to na jednu stranu blbé, ale na tu druhou jsem za to ráda. Fakt by si se měla ozvat a říct co se ti líbí a co ne. Přeci normální chlap to musí pochopit.

zetta01
2. led 2019

Jinak teda dneska mám svůj termín 😀 jsem zvědavá co řeknou v poradně dneska. Noc byla hrozná vstávala jsem sice, až v 5 což je u mě zázrak, ale celou noc jsem se převalovala a asi po 1 hod. mě vzbudila strašná pichavá bolest do spodku, taková strašně ostrá, že když trvala jsem se během ní nemohla ani nadechnout. Pak to povolilo a zase, trvalo to tak nějakou dobu a pak jsem to asi zaspala. Jinak holky chtěla jsem se zeptat, je mi to takové blbé, ale tak jsme tu všechny holky, ale i tak se omlouvám, ale měly jste některá problémy s hemeroidy? Já teda nikdy, takže vůbec nevím ani pořádně jak to poznat, ale včera jsem byla na wc na velkou a na toaletáku krev a pak po asi 2 hod. zase ale to jsem byla jen na malou, ale z konečníku taky krev. Dívala jsem se a mám kolem něj jak když z vrchu i spodu takové 2 měkké kuličky, jako nebolí mě to nic, jen že to tam mám. Hledala jsem na netu, že to snad prý k těhu patří hlavně ke konci, ale tak nevím, jak říkám tohle jsem nikdy neměla jen o tom slyšela :-/

fly80
2. led 2019

@zetta01 určitě to můžou být hemeroidy. Hodně holek je před porodem má a ještě víc po porodu. Určitě to řekni na kontrole, ať se ti na to podívají 😉 Kamarádka musela po porodu na operaci, protože se jí to nesrovnalo.

zetta01
2. led 2019

@fly80 děkuji, tak uvidím co mi řeknou na kontrole no, chjo furt taky něco ☹ A to jsem se teď akorát parádně vytočila, že mě tak začalo bolet břicho, že jsem říkala, že porodím. 22.11. jsem nastoupila na mateřskou, hned s papírama letěla do práce ať se to co nejdřív pořeší, dneska 2.1. a ještě žádné peníze nedošly, tak jsem volala na OSSZ a tam mají jen mé ukončení neschopenky k 21.11. a papíry na mateřskou žádné. Jsem tak vytočná, firma změnila účetní, která je totál neschopná, i mamka když měla min.rok prac. úraz vůbec sis tím nevěděla rady, trvalo vyřízení na pojištovně neskutečně dlouho a pak vylezlo z pojištovny že čekají na papíry od účetní a ta zase mamce tvrdila. že to tratil ty papíry oni na pojištovně, takže ted vidím, že blbka je účetní. Jsem zvědavá jak to dopadne, má mi volat ženská z práce, že zjistí od účetní jak to vypadá, ale že ona jí ty papíry dávala, ale já jsem si pro jistotu zavolala sama na OSSZ abych věděla kdyby mi tvrdila pak, že to tam zadrbal oni na OSSZ, pač jsem mluvila s paní co mě má přímo na starost, ale ta byla moc fajn a říkala, že se s účetní spojí a dá mi ještě během tohoto týdne vědět. Že se furt musí něco dít a člověk se akorát nervovat

veselaopicka
2. led 2019

@halasovci007 do toho ten muj zacal strasne chrapat a od pul 8 mu tu rve budik a neni schopnej do ted vstat takze od pul 8 uz sem vzhuru... vybornee
Asi se do porodu prestehuju do obyvaku to bude asi nejlepsi.

halasovci007
2. led 2019

@zetta01 mate samozrejme pravdu.Vcera jsem vylezla z koupelny,prijdu do loznice a manzel uz lezel.Ani jsem na nej nepromluvila dokud nepromluvil prvni,ze rano vstavaji aby teda fakt sli neco delat ze ma budik na 8.Fakt vstali.Slysim je tam mluvit vedle (ano uz zase mluvi..)Pak jsem delala vse jako normalne namazala si cele telo a cekala az uschnu-pozoroval me a rika,ze bude zvlastni az mit brisko nebudu tim mi bahral na smec a rikam,proto brisko kazdy den nazu a koikam na bej do zrcadla,protoze nevim jestli se neprobudim a nebudu rodit a dalsi dny uz bez nej.Mozna ho mam naposled.Pak tam stojim scgnu a ctu si kus knizky (normalne beham baha po prostoru a cistim si zuby,rozvesuju rucnik,beru piti k posteli atd.) Ted jaksi nemuzu ale tak se mi zamotala hlava a on co je ze jsem bleda.Rikam mam zizen a nemuzu si pro piti abych neutrela olej do pyzama tak stal prinesl mi piti.Pak jsem si lehla na levy bok (k nemu zady bez pusy) tak se ke me lisal,rikam,ze chci aby jeho bracha spal v pokoji a ne v obyvaku a on ze mu rikal,ale ze se mu spi lip na gauci a je jeho problem kdyz ja tam pujdu a vzbudim ho.No v noci po ctvrte jsem byla na zachod a mela hlad tak jsem si dala jogurtik zamichala lnebe seminko a navrch susenku takze ho vzbudilo michani lzickou v kelimku a pak i susteni papirku od susenky.Ja jsem tady doma a ja se nebudu omezovat.Muze byt rad ze si svitim jen mobilem ptz nase nova scetla sviti teda o 106 ale ja abych moc nebudila malou tak svitim jen mobilem.No uvidime dneska.Vim ze jsrm se dala na boj.Taky srm rekla,ze uz tady nechci zadneho sourozence aby tu bydlel treba jen docasne.Stacila sestra..A o te jsem si myslela jak je poradna atd. Ale jinym zpusobem nez ja jsem zvykla!Ti mladsi jsou mnohem vetsi bordelari a jednou s tim budou mit velkej problem..

halasovci007
2. led 2019

@zetta01 je terminek je tu.Uteklo to strasne.Tak at ti dnes v poradne reknou same dobre zpravy.Myslim na tebe 🍀🍀 a dej vedet.Ty hemeroidy nevim..Ja jsem zatim na nic takoveho u sebe nenarazila..Ale pry na to pomaha dubova kura bud je v gelu nebo se dela odvar..

lindikova
2. led 2019

@zetta01 já je paradoxně zažila před tehu, používala jsem hemostopgel, myslím, ze ho můžeš i teď. Tak ať to pomůže!

bemo
2. led 2019

@halasovci007 teda fakt si nedokážu představit mít někoho nakvartýrovanýho teď kolem termínu porodu. A jestli je to puberťák, tak o to horší.
K nám se chystají tchánovci koncem týdne, ale snad tu spát nebudou a už i tak jsem nastavená na to abych tu měla klid a mohla si dělat doma jak chci a ne se omezovat. Každý večer tady ležím skoro nahá a nemám chuť se schovávat.
ACHJO, proč to někteří lidi nechápou.

Jinak dnes jsem byla na kontrole, monitor ok, dole se vůbec nic nechystá a samozřejmě mám opět pozitivního streptokoka.
@zetta01 já mám taky hemeroidy. Většinou se udělá po porodu, jak tlačíš a nebo se to dělá z delšího sezení na WC. Každopádně léčit se to dá a myslím že i normálně v těhotenství. V lékárně ti poradí. Já na to teď nic neužívám, počítám že po porodu by vylezl zase, tak to nechám až po narození malého.

halasovci007
2. led 2019

@zetta01 taky jsem s tim mela problemy.Ja to posilala doporucene a na ossz to nemeli tak volam na firmu a zenska to zalozila pry do jine slozky.Ale poslali to asi za tyden..Jinak u nas dneska snezi a oni fakt delaji venku!Celou dobu je pekne a sedrli a parili a ted makaj venku.Mimochodem po hadce..Njn ja jsem ta spatna,ze jsem vcera nechtela s nima hrat clovece..A fakt se moc tesim na tu atmosferu kdyz teda budeme sami z donuceni.
@veselaopicka mas fajn ze se mas kam prestehovat.My mame malej barak - v obyvaku svagr a v pokojicku svagrova,my v loznici takze nemam ani kam jit.

halasovci007
2. led 2019

@bemo ja prave mazu kazdy vecer cele telo a rikam chodim tady po celym patre naha a neco u toho delam takovy prkotiny.Seberu sklenicky ze stolu co mame na piti u telky,stovnam deky na gauvi pod kteryma vecer lezime a polstarky,rozvesim rucniky jen abych zabila cas a poklidila,ted kdyz tu mame "Alana" tak mu fakt oficialne rikame dle toho serialu tak musim byt samozrejme jen v loznici a ctu si vzdycky kousek knizky nebo mobil..Jenze rano jsem zvykla vstat a mit vsechno pekny takhle vstanu a on spi na gauci kdyz vstal tak deku ani polstare nenarovna. Sklenicky furt vsude (taky pouzicate nednu sklenicku jako ja?Jsem divna?Pokud piju jen magnesii mam jednu sklenicku,na dzus treba zase jinou to je jasny) ale nechapu ze kdyz jsme dva mame mycku jednou za 5dni a to jrn proto ze zacina byt cktit a kdyz tady jsme 4 mame mycku nekdy i dve za den.Nechapu-hlava mi to nebere..No suma sumarum uz fakt nevim jestli jsrm jina ja neno oni.My doma u nasich mycku nemeli a mylo se nadobi ruco takze se nadobim setrilo pac jsme ho myly my se segrou pri sluzbach (mamka varila) tak nevim jestli je to tim..

priefi
2. led 2019

@halasovci007 neco podobneho. Trosku jineho, ale obdobneho ve forme tech neohkasenych castych navstev, manzel porad lital vedle. O minulych a predminulych Vanocich tam byl peceny vareny a ja sedela jak puk sama. Takze jednou mi bouchly poradne saze a jako fskt festovne, ale uz to ve me i zustalo, uz i naprava nepomohla. A pak mi bouchly saze ty minule Vanoce. Letos to bylo uplne jine. Ono se to zda, ale v manzelstvi jste jen Vy dva a pak Vase deti, nikdo dalsi by Vam to nemel narusovat. Podle toho, co pises, tak u Vas pomalu bydli. Ted na konci tehu navic prirozene potrebujes mit svuj klid. Svoje hnizdecko bezpeci a klidu bez rusivych elementu. A az prijde na Tebe porod a nepojedes rovnou do porodky, tak tim tuplem na zacatku kontrakci budes chtit svuj klid a aby se Ti manzel venoval a ukazal Ti, ze Ty jsi ta nejdulezitejsi. Nechapu jeho postoj. Ale problem mozna je v tom, ze Ty jsi nerekla to, co Ti vadi nahlas. Ja to ze zacatku taky nerekla na hlas, pak uz jsem se obcas nejak ozvala, ale bylo to brano na velice lehkou vahu. Az kdyz jsem udelala totalni hysterickou scenu, na coz nejsem zrovna hrda, ale ja uz byla psychicky na dne, se veci daly do pohybu. Nedovol si sahnout na dno. S miminkem budes o to vic krehci a o to vic budes chtit mit svuj klid, coz zrejme Tvuj manzel asi jen tak ze dne na den nepochopi. Krasne radi @zetta01
@veselaopicka hehe, ja bych i spala, ale to mrne je proste celou noc akci, az pak se mi podarilo za celou noc spat 1,5h 😂 a pak zase vstavani na kojeni a pak od 5 uz tu chodily sestry a ja total kantare 😂
@laura1256 jestli si Te uz nenechaji

lindikova
2. led 2019

Čerstvé info z diabetologie🙂 pokud jde o cukrovku na dietě a nejsou tam jiné zdravotní (gynekologicke) potíže a mimco není obrik, nevyvolává se. Pokud inzulin nebo potíže viz výše, je to přísnější.

veselaopicka
2. led 2019

@halasovci007 to mam ale jelikoz jsme jeste bez topeni a mame primotop kterej posouvame kde zrovna sme tak se mi fo 17 stupnu fakt nechtelo. Ale zitra v 7 nam prijedou zprovoznit plyn takze to bude fajn a hlavne tepla voda... ted se sprchujeme kde se da.. ale uz to nejak doklepeme.

halasovci007
2. led 2019

@priefi tak jsem se rano ozvala a po hadce se rozhodlo,ze pojede domu i svagr..Ona u nas bydlela jen svagrova 4mesice nez jim dodelali dum,protoze byt prodali a dum se nestihl v terminu a v breznu rodila a od kvetna do zari byli u nas.S malym mimcem.Vubec jsrm ji tu situaci nezavidela sem tam pendlovat,ale to je jina kapitola.Svagr nam mel o prazdninach hlidat dum a krmit psy a zakevat zahradu zacatkem cervence jsme byli na par dni v Plzni na dovcu a pak u nas zustal na par dni a z par dni byli cele prazdniny a v zari veskere vikendy.Srm tam pomuze manzelovi nebo kdyz zacnu ze je bordel srm tam pomuze me kdyz tu byl.Ale ceho je moc toho je prilis!Mam ho rada,pokecame,ale o prazdninach jsrm neba tesne pred lorodem-nervozni a zranitelna.Nevim co bude,jestli teda cisar kdy to bude.A tak nejak mi to narusilo soukromi a predstavu poslednich pohoda dni s manzelem.Ja mu rano rikam,ze mi nevadi,zw tady byl,ale at uz jede domu.Ze chci byt jen s nim a on ze stejne budeme koukat na tekevizi.Rikam to treba jo,ale treba se ve dvou i vejdeme na gauc..On svoje sourozence ma strasne rad a na to,ze je jich 7 drzi hodne pospolu..A ja jim to neberu jen chci ted klid nic vic..Oni si planuji jak budou vozit malou.Rikam prvni my,pak ma prednost moje mamka a segra a pak mozna nekdy oni.A taky srm rekla manzelovi,ze teda chci porodit,abych foma mela konecne soukromi a klid a ze je nechci tady v sestinedeli videt,ze to je hajena doba a jestli prijedou,ze je vynrsu v zubech nebo se zavru s malou do pokojicku.Jo jasne ukazu jim ji ale tim to konci nechci aby se srm zvali bez pozvani a jestli jo dam jim to patricne najevo.Ja jsem tady doma a je to moje dite a bude to i dle mych pravidel.(chci aby prijeli az se trochu vzpamatuji a sziju s malou)

halasovci007
2. led 2019

@veselaopicka jo vy vlastne mate zase zo stehovani.Jaj ti je taky parada v tomhle stavu.Copak nemuzeme mit klidek a pohodu vid?My sice bydlime,ale je nas tu vic nez bych si prala a vic nez je zdravo 😢 17stupnu je pro me ted na spani ideal.Ja furt vetram a porad se potim a natejkaji mi ruce a nohy 😣😥🤔

journals
2. led 2019

Ahoj holky, mám dvě otázky...
Otázka č. 1 - termín se nám blíží, ale nepřemýšlíte některá nad tím, že to tam drobečkům začnete trochu znepříjemňovat? Mám v plánu mu tam ten jeho luxusní pobyt začít trochu kazit 😀. Všechny čekáte na to, až to přijde? Nebo už na ně moc ohled neberete? Dost se děsím vyvolávání, tomu bych se moc ráda vyhla...

Otázka č. 2 - vím, že to sem někdo dával, ale já to zpětně už nemůžu dohledat. Porodní plán/přání - píšete si? Jakou formou? Jak?

sarkoc
2. led 2019

@journals
1) ja to chci nechat do terminu a když to nepřijde, nechám si udělat Hamiltna a snad by pomohl...klasické vyvolávání oxytocinem a tabletou uz znovu zažít taky nechci...a jak jsi myslela zneprijemnovat?

2) plán jsem si napsala na PC, volně jsem se inspirovala nějakým vzorem na netu, který jsem dost upravila podle sebe, ale jako osnova dobrý...na google jsem zadala normálně por.plán vzor, je jich tam dost 😉

journals
2. led 2019

@sarkoc Díky, už tu něco smolím, na poslední chvíli 😀 první bod všech porodních soupisek - napište si porodní plán s velkým předstihem a vše si dostatečně promyslete 😂

Tím znepříjemňováním jsem myslela takové ty babské rady typu - víc pohybu, sex, horká voda atd. Já se právě klasického vyvolávání taky bojím. Zároveň mě to už přestává bavit, být těhotná. Jak jsem měla celou dobu skvělou a bez omezení, tak poslední 3 dny teda stojí za to. Chodím jak kačer, nemůžu se už ani zvednou z gauče, zavázání tkaniček je olympijská disciplína. Neumím si představit takhle fungovat a třeba ještě přenášet. To radši ať je venku dřív 🙂

laura1256
2. led 2019

ahoj holky rozumíte některá tomu? říkal mi že mám nepravidelné bolesti což mám proto mám to tvrdnuti bříška

tsasenka
autor
2. led 2019

Teda holky vas docist, to je neco 🙂Ja dneska jen lezim, je mi na zvrceni a kdyz to jde, zak pospavam. Nevim,jestli se neco chysta, v noci jsem asi 2x mela silene bolesti. Ted je mi jen blbe.

tsasenka
autor
2. led 2019

@halasovci007 Tak uz mas klid? Muj chlap zase neni doma, furt nekde beha. Ale je to lepsi, nez kdyby sem nekoho tahal.
No a toho spolecneho obedu se bojim. Nejradsi bych jim to dala mezi dvermi hned je vyhodila

sarkoc
2. led 2019

Ja jedu teď z kontroly v 38+5tt...doktorku jsem prý překvapila, ze jsem jeste přišla, ze po minulé kontrole si myslela, ze porodim dřív nez za týden...nicméně poslicky mají nejaky duvod-jsem otevřená víc než na prst, cipek zkrácený a hlavička úplně dole...na hamiltona jsme se dohodly za týden, kdy bych šla naposledy k ni, protože říkala, ze v porodnici by byli pro co nejblizsi termin vyvolani vzhledem k tem mym problemum se srdcem a srazlivosti krve atd...ale pořád věřím, ze to bude dřív než za týden...

@journals pokud mimi ještě jen připravené, tak nevím, jestli něco z toho pomůže...my teď posledních 14 dni máme sex docela často, měla jsem červené víno, horkou vodu používám uz taky beze strachu...

bemo
2. led 2019

@tsasenka chudáku, takhle ke konci ještě řešit nějaké zvracení. Mě bylo včera hrozně zle a bylo mi na zvracení, do toho jsem měla průjem a tak nějak obdobně mi začal ten čtvrtý porod, tak jsem se s tím snažila psychicky srovnat a asi jsem se s tím nesrovnala, tak nic nebylo 🙂

Příští týden nám odjede tatínek ještě na Slovensko, tak to mě moc netěší. Jede ještě s jedním kolegou, jehož manželka má termín stejně jako já 🙂

Strana