icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

sarkoc
3. led 2019

Mě jediné, co zachránilo od konce kojení (měla jsem silný zánět v prsou), bylo masírování i přes bolest v horké sprše ...jakoby od krajů směrem k bradavkám...a hlavně v podpaží, tam jsem ty žlázy měla úplně nateklé...bylo to na radu LP
@priefi

lindikova
3. led 2019

@priefi už jste doma! Paráda🙂 Tak ať se to kojení brzy upraví... žádný rady nemám, jen čumím a bojím🙂

priefi
3. led 2019

@tsasenka jj, odsavam 😊 v mrazaku uz mam namrazene gelove vlozky. Nevim, co se toho mleka tolik vytvorilo 😅 kazdopadne po odsavacce jsem sahla, nechci zazit to, co s Matou

krisatko
3. led 2019

@priefi já taky ještě pořád odsávám. Malá ještě nevypije všechno a nechci to mít jak beton. Tak do úlevy odsaju. Navíc se to bude hodit když bude muset nakrmit manžel nebo kdybych nedej bože přišla o mlíko

priefi
3. led 2019

Jeste jsem nestihla Vas docist, ale podavam info, bolesti podbriska ustupuji, uz zvladam docela obstojne chodit. Nakonec mam pocit, ze to mohlo byt i strevy, ale jista si tim nejsem, co to bylo. Mozna vse dohromady. Avsak... ackoli mam nalita prsa a odsavam,.uz i chladim. Hip hip.hura horecka 38... mno... co dodat... kojeni a ja, krasna kombinace 😅 dala jsem se do boje, tak bojujeme. Ze ja nemuzu mit kojeni v klidu 😥 paralen v sobe, belladona v sobe. Tak snad zabere. A na bricho zkousim fenyklovy caj. Kapky, co mi dr.predepsala na erecept jsou na hl.svaly, ale pri tehu a koj.je napsano nepouzivat. Tak dokud to jde zahanet teplem, tak zahanim. Brocho nahrivam, prsa leduji 😂😂😂

priefi
3. led 2019

@sarkoc ja jsem si u Maty zazila sve 😅 takze snad to v zacatku zazenu. Znova kolecko chira, punkce, rez, atb.uz nechci. Pak mesic co mesic znova a znova problemy. Pouzivala jsem feminellu heredicum (probiotika pro kojici matky), pak jednou zkusila belladonu. Nastesti jsem ted ve fazi nalivani, asi to drzim na hrane. Jestli se mi udelaji zatvrdliny, tak me klepne... prozatim nastesti nalite a horecka. Snad teda horecka je z prsou a ne z bricha.
@lindikova neboj ja mam blbe predispozice, kamosky tyto zazitky kolem dokola nemely. Ja jsem si uz uzila sve u Matyho, takze proste mam smulu.
@krisatko ja to vylivam 😅 navic ani nemame misto v mrazaku a ani zadne vhodne nadobky

zuzekk
3. led 2019

@priefi tvaroh máš? plácáš? jestli nemáš, alespoň bramborový šlupky (oboje prý vytahuje zánět lépe než léky)

priefi
3. led 2019

@zuzekk mam od aventu gelove vlozky

zuzekk
3. led 2019

@priefi zkus měkký tvaroh 🙂

laura1256
Autor odpověď smazal
laura1256
3. led 2019

holky nevím ale myslíte že kleslo? :D

petrafrenz
3. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@laura1256 podle fotky nevím, ale na sobě jsem to cítila hned. Bříško změnilo tvar, začalo se mi lépe dýchat a mimísek je cítit dost dole. Navíc ze mě začala téct nějaká voda, ale plodovka to není. Ale myslím, že snad bříško vůbec klesnout nemusí.

petrafrenz
3. led 2019
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@priefi a vyplatí se ty vložky kupovat? Dneska jsem obešla drogerii a lékárnu a nikde nic nemají. Jen ty obří pytle. Dokonce mi lékárník říká "Na ty vaše prsa ta velikost bude akorát. A když si je dáte k sobě, můžou se chladit obě" :D

laura1256
3. led 2019

@petrafrenz tak já malou dole citím líp se mi dýcha snad už od 36 týdne možná dřív :D No ze mě nic neteče ještě max mlezivo ...tak včera mi dr řekl že ho mám dole tak nevím že malá už naléha ale stejně to nic neznamená když se ji ven nechce

fly80
3. led 2019

Holky, mě malá nalehá už tak měsíc a půl 😉

laura1256
3. led 2019

@fly80 mě od té dobý co jsme ještě chodila na gyn :D takže ono to nic znamenat nemusí

ange_de_la_morte
3. led 2019

@priefi : téééda o kristaku vím, jinak jsou to novinky 🙂 a gratuluju, musím si ty porody dohledat 😀 super že jste už i doma ... doufám že já si to dám taky rychleji než u prvního, ale jsem optimista vzhledem k tomu že už teď jsem víc otevřená než když jsem s Matýskem přijela do porodnice že rodím

ange_de_la_morte
3. led 2019

@laura1256 : taky to podle fotky moc nepoznám ... vlastně ani na sobě nepoznám, přijde mi že je malá níž ale břicho mám asi pořád nahoře ... jinak u syna mi břicho nekleslo ani když jsem přijela do porodnice - až jak mi praskli vodu

laola
3. led 2019

Ahoj holky,
dnes jsem absolvovala kontrolu v porodnici 37+0, tlak, moč, otoky OK, dole su prý "zalepena", KTG v pořádku, na kontrolu zase za týden... tož uvidíme 😊

halasovci007
3. led 2019

@tsasenka at jste brzo zdravi..
@priefi no to se ti ani nedivim,ze si byla nastvana.Ze jim neni hanba tem tchanovcum!!

halasovci007
3. led 2019

@priefi tak at teplota brzo ustoupi a je ti lip 😥 kdyz ne tlacenky tak zase tohle vid.. 😣
@laura1256 ja myslim,ze brisko kleslo..Mozna mi to jrn pripada.

Jinak info z dnesni ko.Nechteli mi puvodne udelat utz.Ale byla tam mlada doktorka(snad mladsi nez ja),ptala se na vse PA a nakonec me na UTZ poslala.Mala je nakonec dobre otocena a cisar prozatim nehrozi..Jinak vse v poradku ko za tyden..V porodnici jsme dneska byli tri misto minule navstevy kde byl proste masakr!Takze slo vse rychle a hladce.No a dnes jsme s manzelem cely den makali ja teda spis asistovala a predelavali kuchyn.A venku ve snehu zamerovali bazen 😂😂 to bylo komicky 😂😂 litali jsme ve snehu s metrem a nic jsme moudreho vlastne nezjistili.Ted maji velike slevy na bazeny za tretinu kdyby to nekoho taky zajimalo..A jelikoz ty ceny sleduji jiz roky tak takova cena jeste nebyla..

halasovci007
3. led 2019

@fly80 co kocicka?

priefi
3. led 2019

@petrafrenz ja je u Matyho vyuzila nekonecne moc krat. Hlavne ledovani super. Nahrivani je zdlouhave, po case jsem na zahrivani zacala pouzivat takove ty polstarsky s pliskem, co cvaknes a ono to zkrystalizuje a ztepla a pak das do varici vody a je to zase tekuty stav. Pro me to bylo super investice 😉
@laura1256 pokud dr.rekl, ze naleha, tak brisko kleslo. Bricho klesne, kdyz hlavicka klesne, cili kdyz naleha. Podle fotky taky nepoznam, lepsi by byly z profilu, ale jak jsem psala, hlavicka naleha na porodni cesty = brisko kleslo
@ange_de_la_morte dekuji 😊 ja jsem o nem psala tusim 29.12.kolem 23h myslim, a malecek myslim psala prubeh porodu30.12. Kolem poledne tusim
@halasovci007 manzel vse zrusil a byl na nervy, zda jsem v poradku.

kaissi
3. led 2019

Teda holky já zase dneska měla den... Měla jsem kontrolu v porodnici, 37+5. V úterý ze mě vytekl tak panák vody, no lekla jsem se, že rodim, ale od tý doby nic. Tak jsem to dneska říkala doktorce a radši mě poslala na ultrazvuk, jestli mi neutíká plodovka. Ta to tedy naštěstí není, ale prý to můžou být kvasinky, tak mi udělala stěry a výsledky budou v pondělí :-/ Každopádně to bylo asi to nejmenší "zlo", co jsem si dneska zažila. Byla jsem na ozvách, minule si doktorka pochvalovala, že je mám jak z učebnice (byla jsem tam 20 minut). Dneska malý pořád spal, takže ozvy 50 minut, no přítel v čekárně skoro usnul 🙂 Každopádně doktorce se výsledky vůbec nelíbily, i v době kdy nespal prý nebyly nejlepší. Tak mě poslala na další ozvy se slovy, že pokud by byl záznam stejný, jdu rovnou nahoru na sál 😲 No vyděsilo mě to jako blázen, při dalších ozvách malý zase nespolupracoval, tak jsem polohovala, sestřička ho šťouchala a přítel mi zašel pro čokoládu, aby jsme ho nějak probudili. Takže na dalších ozvách jsme opět vytrvrdli 40 minut. Sestřička byla moc hodná a přizvala přítele dovnitř, tak alespoň nemusel čekat na chodbě. Výsledky byly tedy už lepší, ale doktorce se stejně moc nelíbily, takže s tím utíkala ještě za dalšími doktory.... Vrátila se s verdiktem, že další 3 doktoři říkali, že by neplašili, že výsledky jsou celkem v normě a opravdu to může být tím, že malý dneska prostě nechtěl spolupracovat. Tak mi řekla, že možná trochu hysterčí, ale že pro klid svý duše mě poprosí abych na kontrolní ozvy přišla už v pondělí. Upřímně mi to vůbec nevadí, jsem docela ráda, že jsem kápla zrovna na takovouhle doktorku, ptž radši to pořádně pohlídat, než pak řešit průsery a tahle je opravdu svědomitá 😉 Jo a jinak ve zprávě už mám napsáno že čípek zkrácen, hrdlo pro prst v celém rozsahu a hlavička plodu nad vchodem. A malej už má 3200g 🙂 Jak dlouho před porodem jste se začaly otevírat??? Jak čekám první tak vůbec netuším, jak dlouho to teď může trvat, jestli mám ještě čas nebo to může být každým dnem? Asi bych si konečně měla dobalit tu tašku... :D

fly80
3. led 2019

@halasovci007 díky za optání. Hrozný. Já fakt ráno myslela že umře. Přítel ji odvezl na kliniku, dostala hodně léků, ale snad to bude dobré. Prý tak blaznila z toho, jak jí to bolelo. Teď musíme doma léčit a do týdne se uvidí. Každopádně o oko asi přijde. Ale to nevadí

laura1256
3. led 2019

@priefi tady je zprava ze vcerejska

halasovci007
3. led 2019

@priefi tak to je fajn,ze si mela klidek a ze manzel dostal rozum. 😉
@kaissi ja mam ozvy v pohode,ale minule tam dve maminky mely spici mimca a rekla jim sestricka at si skoci dat neco sladkeho do bufetu a vrati se za hodinu..Tak lepsi,ze te pohlidali nez by to zanedbali..
@fly80 nas kocour nemel nohu a zil plnohodnotny zivot..Tak hlavne,ze si v klidu a kocicce je lip

journals
3. led 2019

@fly80 ☹ to mě mrzí, chudák, ta musela teda zažít. Ale hlavně aby to nějak zvládla. Mysela jsem na vás 😢
@priefi Ani nevím, jestli jsem ti odepisovala. Jestli ne, tak se moc omlouvám. Děkuju za ten porodní plán, něco jsem už vyplodila. Myslím, že stejně je to v "mé" porodnici zbytečné, většinu tam prý mají za samozřejmé, ale tak člověk nikdy neví a pro svůj klid jsem něco napsala.

Holky, já vás nestačím dočítat. Kolikrát bych i chtěla nějak reagovat, ale než se k tomu dostanu, tak je to ztraceno v minulosti a už to nikdy nikde nenajdu. U nás aktuálně 9 dní do termínu, ale já myslím, že se něco pomaličku chystá. Snad to není jen moje vřelé přání. Přijde mi, že břicho trochu kleslo, manžel mi to taky říkal, pořád lítám na záchod, noční intenzita z 1 návštěvy na 3 mě moc netěší, ale co můžu. A taky chodím 2x za den na velkou (omlouvám se za popis 🙄 ale je to tak a nevidím důvod, proč je to najednou jinak). Prsa jsou citlivější, větší, ale nic z nich neteče 😅. Na kontrolu jdu v pondělí, tak jsem zvědavá, co mi tam řeknou...

petrafrenz
3. led 2019

@kaissi tak to jsem měla podobně. Jak s panakem vody, tak s ozvama. U té vody jsem radši druhý den na radu kamarádky gynekolozky jela, přišla jsem si v porodnici, jak blbec, když se vložky ne a ne zbarvit. Ale díky bohu za to, aspon mám pořád naději na přirozený porod. S těma ozvama jsem dnes měla taky problém, prý že mimi je moc akční, tak jsme museli hodinu chodit v té vanici venku, nikde se ani nedalo sednout. Naštěstí na podruhé, už se jim to líbilo více.

Strana