icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

kaissi
4. led 2019

@petrafrenz Taky mám první TP 19.1., takže to máme stejný 🙂 Co máš ve zprávě, už se taky začínáš otevírat? Malej to právě taky nemá rád, kolikrát mu ve srandě "nadávám" když se roztahuje... Říkám hlavně že ty mě můžeš kopat a snažit se vylézt bokem, ale nedej bože, aby se mi v posteli o bříško opřela čubina, to už je zle 🙂 Při těch prvních ozvách taky spolupracoval, na sondu reagoval kopáním a snahou se ji uhnout, ale včera mu to bylo všechno šumák. Ale myslím si, že to je i dost tím, že jsem před ozvama šla na krve a tudíž na lačno. On je zvyklej že ráno vstanu, dám si slabý kafe, čokoládu a nějakou snídani. A včera nic z toho nebylo, tak na co se budit že. Pořádně se vzbudil až po obědě 🙂
@sarkoc No řekla bych že dneska už to bude, mooooc držím palce!!!! <3

sarkoc
4. led 2019

Já už jsem skeptik, asi fakt jen poslove...poslali nás domu s tim, ze se to dnes na 90%rozebehne, ale je to tak nějak pořád stejný...krvacim teda a kontrakce co cca 5 minut, ale beze změny, jen delší...

malecek
4. led 2019

Ahojte holky, tak jsem poctivě vše dočetla.
Už jsme od středy doma, pustili nás už po třech dnech, protože, se mi krásně už udělalo mlíko a malý přibíral.
Já jsem si původně myslela že hrozně zhubnul z 3450g na 2600g a pak zázračně pribral ale já jsem se akorát sama sebe vystresla, protože jsem na té váze viděla blbě a nebylo tam 2600, ale 3260g.
A pak dobral na svou váhu tak nás pustili domů. V neděli k nám přijedete doktorka, původně jsme měli jet dnes my k ní, ale je tady kalamita, tak je hodná a přijede ona k nám.
Jinak mi přijde že už si alespoň trošičku zajizdime jakž takž nějaký režim, ale musím říct, že vše co jsem si říkala jak by asi mělo být je úplně jinak 😂😂

malecek
4. led 2019

@sarkoc ty jo, u nás v porodnici by jsi už byla snad i po porodu 😐
Já tam jela s nic moc bolestma, nic moc otevřená a za 3,5 hoďky po všem.
Divím se že tě rovnou neposlali jinam a ne domů když mají plno 😫

sarkoc
4. led 2019

@malecek třeba to fakt jsou jen poslicky, ale za chvilku volám...děsí me to krvácení...třeba zbytečně plasim, ale bojím se o ni prostě...teď jsem si brala pátou vlozku, předtím vše úplně durch za nějakých devět hodin...plus to co že mě šlo na wc a ve sprse...to přeci není z čípku jenom 😕

cerlada
4. led 2019

@sarkoc Tak to je mazec, že tě poslali domu. I když teda na někoho to nemocniční prostředí může působit stresově a porod se zastaví. Tak možná proto, aby jsi doma měla rychlejší nástup 🤷‍♀️ A kam teda pojedeš? Vůbec si nedokážu představit, že by mě v porodnici odmítli s tím, že mají stop stav. To je teda mazec...Jinak teda mě vždycky v porodnici říkali, že je jedno, jak dlouho jsou kontrakce od sebe, ale musí to být pravidelně. Že je jedno jestli pravidelně po 2 minutách nebo 7, ale když je tam ta pravidelnost, tak je to pro ně stěžejní...Takže asi tak. Všude je to jiný, jak tak koukám...

malecek
4. led 2019

@sarkoc no určitě volej to krvácení není dobré. A nenechej se odbýt

petrafrenz
4. led 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@kaissi já ve zprávě vůbec nic nemám. Nevyšetřovala mě, jen udělali ozvy, tlak a moč. Takže nevím, nechám se překvapit 😀 ve středu jdu znovu. V té těhotenské poradně v porodnici, to jede jak v supermarketu. Se vůbec nedivím, že nemají čas ani chuť něco řešit. Jakmile někdo nezapadl do tabulek, už ho vedli nahoru. Docela mě to stresovalo, soukromí taky nic moc, paní tam říkala svoje prodělané nemoci a já tam seděla na ozvách. Ale bylo to asi dáno i tím, že jsem byla ve čtvrtek, což je riziková poradna.
Dnes to byla, ale noc, pořád se vrtěla, házela sebou, má dost sílu. Skoro jsem nespala. Do toho děti, že mají špatné sny, ufff teď snad bude chvilku klid, když budou u své maminky.

halasovci007
4. led 2019

@sarkoc to je divny,ze te poslali domu.Nam rikali na kurzu jakmile jsou kontrakce po 5 minutach pravidelne tak se ma jet do porodnice a v pripade krvaceni taky..

journals
4. led 2019

@sarkoc ty jo, nechci strašit, ale taky bych volala. Nenech se odbýt! Držím palce ať narazíš na nějaký normální personál, který bude nápomocný! Drž se!

veselaopicka
4. led 2019

@lindikova ja jsem stejne a monitor mi vcera delala ale jeste na gynde posila do spitalu az posledni tyden pred terminem tusim mame odhad 2970g .. me teda rikala ze ted bude pribirat cca 50g tydne

journals
4. led 2019

@fly80 Děkuju, no kéž by... mimochodem - naše miminko mělo před týdnem (38.tt) 2600 g, takže to málo asi není. Pravda, my jsme hlídaní kvůli špatným průtokům, ale teď se na to všichni už tvářili, jako že celkem dobrý 👍

veselaopicka
4. led 2019

Prej je dneska odpocivaci den..

fly80
4. led 2019

@journals uf, díky. Mě se to zdálo právě nějak málo, vzhledem k tomu, že termín mám už v neděli. A když čtu některé odhady maminek třeba 3500, tak sem se normálně lekla 😂

fly80
4. led 2019

@sarkoc ty blaho, to není možný, že si tě tam nenechali. Hlavně kvůli tomu krvácení. To je přeci jeden z důvodů, proč bys tam měla zůstat. Držím ti palce

lindikova
4. led 2019

@fly80 to máš věčně, moc malé/moc velké, odhady odhady... my jsme z té sekce velké no, 37tt, odhad 3300 g.

journals
4. led 2019

@fly80 Nám každý doktor řekl, že je miminko malé, takže menší opravdu jsou, to zase ne, že ne, ale mě hlídá primář a na poslední kontrole se fakt tvářil, jako že ok, tak asi jo 🙂 Já mám termín až příští sobotu... neboj, bude to dobré

bemo
4. led 2019

@sarkoc no to je tedy zvláštní přístup. Tak snad vědí co dělají. Já teda hodně krvácela jen u první dcery ale to už jsem měla kontrakce po 3 minutách, tak si mě tam nechali a za 2 hodiny byla malá venku. Ale teda že si bereš už pátou vložku a předtím durch, to mi nepřijde jako zátka. Aby to pak nebylo z ničeho nic.

krisatko
4. led 2019

@journals mě dělali nástřih protože jsem neměla už sílu tlačit, tak aby to šlo lépe.

priefi
4. led 2019

@halasovci007 tak to je super, ze mala je tak, jak ma byt 😊
@kaissi v 37+0 jsem se trosku priotevrela, ale jeste to pomalu nebylo na prst, 38+2 otevrena na prst, 38+4 dopoledne pri kontrole v porodce otevrena volne pro prst, ale myslim, ze nalez byl stejny, protoze dr., co me kontrolovala v porodce mela tenci prsty nez moje dr., vecer cca v 18:20 3 az 4 cm v cca 18:55 10cm 19:03 mimi prislo na svet. A u starsiho jsem byla dlouho na 1 cm, v den porodu v 5h 1cm, postup kolem 15:00 1,5cm, ve 21h injece pravdy a porad 1,5cm, kolem pulnoci 4cm, kolem 5h praskli plodovku nalez stejny, v 7h nalez stejny, pred 8h oxitocin a manualni otvirani branky na 10cm v 8:42 porod.
@fly80 takze mela neco s ocickem? Zanet? Anebo se ji tam neco dostalo?
@laura1256 jj, uz jsem ji myslim cetla. Hlavicka naleha = sestoupila
@journals nemas zac 😊 mi z prsou taky nic neteklo a za to ted toho je az az. No... porodni plan 😅 u me to byly takove fofry, ze vse jsem dala jedne PA, prevzala si me druha PA a po porodu mi rika, ze si vsimla, ze mam porodni plan, ze se teda omlouva a ze doufa, ze to bylo podle meho prani 😂 no bylo to vic nez podle toho, co jsem si prala 😂

krispianka
4. led 2019

Ahoj holky, poctivě vás pročítám od začátku, každopádně toto je můj první
příspěvek. Dnes jsem 36+4,TP je 28.1. První dcerka byla císařem před 4,5 lety pro konec pánevní. V nemocnici si mě hlídají již od 33 tt kvůli tvrdnití břicha. Dnes ko, dle dr. vše ok, na porod to zatím nevypadá. Jen mi dr dnes oznámil, že pokud se rozrodím, nechají to přirozeně. Jinak mi na cs dá termín příští týden. Mám tedy čas na rozmyšlenou, jestli přirozeně nebo cs. Můžu se zeptat na váš názor???

krisatko
4. led 2019

@sarkoc teda to bych si snad i vydupala nadstandard nebo jela jinam. To není podle mě úplně profi jednání. Já už bych tam chtěla zůstat.

krisatko
4. led 2019

Holky co už děti máte, nebo
@priefi
@malecek
Mám dotaz. Poslední tři dny nám malá docela dává zabrat. Po krmení se klidně i hodinu někdy dýl kroutí, mrčí, pofnukava. Měním různé polohy držení od tygrika po klubíčko. Někdy si brkne a je klid, někdy si jen ublinkne a je klid, ale někdy si brkne a stejně klid není. Nevíte co s tím? Nějaká zaručena poloha na odbrknuti a následnou úlevu? Od včerejšího večera už i masirujeme bříško a nic..

priefi
4. led 2019

@journals je to i tim, jak je tuha hraz. Zalezi taky od mnozstvi hormonu, ktery vyprodukuje Tvoje telo, myslim, ze se jedna primo o oxitocin a podle toho se roztahuje postupne. Trwba um.oxitocin to urychli a hraz nema tolik prostoru na uvolneni se a naslesne roztahnuti se a muze se trhnkut (teda aspon tohle.jsem pochopila podle toho, co psali v knize hypnoporod). Doporucuji ji cvicit, dr.v porodnici mi rekla,.ze na hraz je lepsi masaz nez aniball treba. Anibal je za me fajn na svaly uvnitr a aby ses pak po porodu nepocuravala, protoze ty svaly jsou procvicene a mene i bolave. Prvorodiciy ji maji duzsi nez druho a dalsirodicky. Ja treba citila, kdyz jsem delala masaz, ze postupne je volnejsi, ale to i diky horminum. Cim blize porodu, tim vic mekne.
@sarkoc a pomaha na posly tepla voda a pod perinu do klubicka? Pokud ne, tak to nejsou posly. A dychej tak, ze kdyz prijde stah, hluboky nadech do bricha tak, aby se Ti zvedlo brisko, bud uvolnena. Zacni oblicejem a usty, jazyk si poloz nahoru k hornik prednim zubum a povol, dychej. Tim uvolnenim pokuzes tomu, aby ta krev sla so delohy a svaly v ni pracovaly v Tvuj prospech. Pokud budes tzv.tvrda, mozek zarve poplach a krev pujde vsude jinde, jen ne do delohy. Na kolik jsi cm, ze Te poslali domu? Ja krvacela ve 3 rano, stahy jely co 5 min, ale neotviraly, cestou autem do porodky prestaly a v porodce byl klid. Kolem 14:30 zacaly bolestive stahy a ted nevim presne, ale asi kolem 15h mi odesla hlenova zatka totalni krvavy hlen a pak uz to bylo co 5 min. Drzim pesti, at je vse v poradku a at to stihnete vcas do porodky. Nechapu, proc si Te tam.nenechali, nebo neposlali aspon jinem misto domu. Navic to srdce k tomu. Nechapu jejich pristup.
@semmi a co dela voda se sodou? Me pred porodem palila.zaha, tak by mi asi bodla. Ja cetla ze vapnik taky pomaha kontrakcim
@myskaq a neni to plodovka? Ona muze odchazet postupne
@fly80 je to jen odhad. V porodce mi dopo rekla, ze ji odhad vysel v 38+4 3100g, ale ze se ji blbe meri hlava, ze je ve slydke kosti a tak tam do zpravy napsala odhad od moji dr.z 38+2 2800g. Mikulasek mel vecer po porodu 2750g.
@bemo co to je? Orgasmicky porod?
@lindikova 😂😂😂ja Ti dam, kychnes a bude venku 😂😂😂

fly80
4. led 2019

@priefi prý buď měla nějaký úraz, nebo vridek a ta první doktorka to nepoznala

sarkoc
4. led 2019

tak jen v rychlosti-poslicci to nebyly...dnes ve 14.27 se zachtelo na svět Štěpánce, v 39+0 se narodila s 2820 g, coz je pro me neuvěřitelný, ze my obri mame takoveho drobecka (merit ji budou az pozdeji)... obě jsme v pořádku...o porodu napisu později, ale nakonec by se dalo říct, ze byl pohodový ☺ A hned se prisala, 15 minut "sala " 😍

priefi
4. led 2019

@malecek u nas byla dr.dnes 😊 ale prisla se jen podivat, vazit a merit bude az na 14ti denni u ni
@sarkoc mmnt, ty takhke krvacis a oni Te poslali domu? A jinak jsou normalni? Jed jinam.do porodky. (Docitam postupne po stranach, takze v predchozi reakci jsem netusila, ze to krvaceni je az tak.silne)
@cerlada ja je mela nekdy co 3 a nekdy co 5 a bylo to k porodu, takze pravidelnost asi taky neni podminkou 😅
@krispianka ahoj, vitame Te 😊 Ke Tvemu dotazu, miminko je hlavickou dolu? Pokud ano, za me urcite prirozene. 1.CS je 4,5 let, takze jizva by mela byt ok. Rozjizde jizvy hrozi hlavne u porodu hned za sebou. Jako ano CS je planovany, nemas bolesti, ale to hojeni je indivindi. Prirozeny, nevis kdy, nevis jak dlouho budou bolesti a poraneni rovnez muzou byt a nemusi a hojeni je indivindi. Ale muzes mit mimi pri sobe, muzes bonding. Zadna jip atd. Za me urco prirozeny
@krisatko masaz na brisku ala obracene C na leve strane (cca 5x) a dat na odbrknuti. Behem dne preventivne zvedat nozicky nahoru dolu. Davat na chvili past koniky. Pak jeste zkusit probiotika pro mimi napr.biogaia, nebo pak odprdikkvat sabsimplexem, ale to uz je chemie, lepsi to zkusit jinak. Nekdy pomize rektarka, ale u tak maleho mimi by se mi to jeste nechtelo. A co jis a pijes? Hriby jsou tezke, nadymave veci jsou nadymave, vyhnout se sladkostem a klasickemu mleku, abys nemela v mlicku prilis laktozy. Dalsi vec je alergje na abkm, vajicko, lepek a jine potraviny (prip.kombinovana alergie), ale to bych prozatim nerozvadela.

halasovci007
4. led 2019

@sarkoc teda od rána na tebe myslím a říkala jsem si, že nějak neodepisuješ..Moc veliká gratulace a hlavně zdravíčko oběma tobě i malé Štěpánce, až budeš mít chvilku dej vědět jak to nakonec bylo když tě poslali domů :-/

krisatko
4. led 2019

@priefi já toho víc nejím než jím. takže rýži, brambory a k tomu vždy nejaké maso, jogurty, banány, ... zkusím tu masáž, za chvíli budeme jíst tak uvidíme, třeba pomůže 🙂 přes den se to ještě dá, to tady můžeme s ní pobíhat klidně oba dva, ale v noci je to peklo. to usínám už při kojení ne tak ještě tu s ní dve hodiny pobíhat

priefi
4. led 2019

@sarkoc velke gratulace! Preji hodne stesticka, zdravicka a pohody. At Stepanka krasne roste a at ji pohodove prijme i Eliska. (Maty je z Mikyho nadseny 😊)

Strana