Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi Díky za info 🙂 Tak jsem zvědavá, jak dlouho budu na prst já 🙂 Zatím to na každý kontrole někam postupuje, poprvé jsem měla zkrácený čípek, podruhé měkké porodní cesty a hlavičku nad vchodem a naposled otevřená na prst. Už jsem jak meruna a střídají se u mě stavy, kdy bych okamžitě chtěla už rodit a mít to za sebou a pak mi je líp a zase mám strach z toho, jak to bude probíhat... 🙂 A taky mám dost návaly, chvíli mi je zima, chvíli úplně hořím... Ten poslední měsíc je fakt náročnej 🙂
@kaissi to jo, to s tebou plně souhlasím je to náročné. Člověk se jen valí a funí..Nic nejde od ruky a i běžná věc je olympijská disciplína..Včera jsem byla akční a celý odpolko makala a dneska se jen šourám sem a tam a furt posedávám a nejsem schopna skoro nic udělat. Akorát jsem uvařila a poklidila a zase jsem byla hotová..Chtělo by to nějak nabít baterky 😀 jen fakt doufám, že se mi po porodu vrátí síly a energie..Dneska jsem měla v noci takovou křeč v lýtku až mě manžel musel namasírovat..Asi jsem to včera přehnala.. :-/ ten vysazený hořčík mi vůbec nedělá dobře :-/
Holky všem moc děkuji a než mi ji přivezou, zkusím popsat POROD:
Hodně uz jsem tu napsala, takže začátek stručně: ve stredu dopolko kontrola na gynde, otevřená na prst a něco...odpo začaly kontrakce, ale nepravidelne, v noci jsem usnula cca na 4 hodiny jinak stále nepravidelne, ale dost bolestivé kontrakce. ..okolo půl devátý večer včera se to zkratilo na šest minut a docela jsem se svijela..trvaly ale jen krátký čas, tak jsme čekali..."vařící" sprcha, bolesti povolily, tak jsem to uzavřela jako posly...pak to najednou šlo dost rychle, opět po šesti minutách, najednou 4.5, 3.5 a 2 min a začala jsem krvácet, stahy silné...budim manžela a dobaluju věci, budime Elisku, domlouvame babičku aby čekala u porodnice a odvezla si ji..cca ve dve jsme v porodnici, kde visí, ze mají do dneska do 11 stop stav a posílají jinam po vyšetření...mě se chce z toho brečet, kontrakce po dvou minutách v tu chvili...kontrola, monitoring- závěr ze kontrakce nemají efekt a stále jsem 1 prst, krvácení nasledkem otevírání a v normě...jedeme domů, 90 % šance ze se to rozebehne...horka vana a kontrakce skoro mizí, resp.jsou silné, ale daleko od sebe a hodně nepravidelně...ale k ránu dost sili krvácení, kontrakce naopak mizí...bojím se krvaceni, volám, máme hned jet...opět HK, kde skončil stop stav, jsme tam okolo 11te..kontrola, monitor, otevřená na 5 cm, jde se rodit ☺ Kontrakce stále nic moc často, velmi nepravidelně, bolesti jsou ale rozdychavam...priprava-Yal gel místo klystyru, sprcha...za hodinu na sál, i s manželem, pichnuti vody (cca ve ctvrt na dve) a pak uz to frcelo...nastoupily šílený kontrakce po cca dvou minutách, asi hodinu zvladam rozdychavat, pak už to nedávám a jsem lehce zoufalá...pořád jsem si ale opakovala, ze už se to blíží a najednou tlacim a nejde to zastavit, po pěti kontrakcich s tlacenim je venku...hned na břicho, dotepal pupecnik, prestrihnuti, ošetřovali ji primo na sále, já zatím porodila placentu, udělali mi jeden kosmetický steh, omyla me a pak uz první prisati, hned bez problémů "pila" cca 15 minut z každého ...☺ Takže ne ze by to nebolelo, na konci jsem byla hodně nahlas😂, ale to k tomu prostě patří..jinak až na to poslání domu vše na 1 a dle mých představ...celou dobu jen jedna PA a až na tlačeni přišel i doktor, krom rupnuti vody žádné zásahy mimo, ošetření mimca na sále a dokonce koupání az po šesti hodinach, ne hned...jsem spokojená ☺
Jinak dnešní kontrola 38+2 mám streptokoka a jsem chudokrevná. Minule to přehlédli ve výsledcích a dneska, jak mi sestřička dopisovala věci do průkazky, tak ještě utíkala za doktorem a mám železo na 2 měsíce. Mimi na monitoru moc nespolupracovalo, ale nakonec si dalo říct.
Holky, co jste měly streptokoka, kam vám píchaly kanylu? Prý dostanu jednu dávku, jak já nesnáším odběry, musím se na to nějak psychicky připravit.
Ja dnes nataceni ok. Utz taky mala ma zhruba 3300g tak snad uz brzo pujde ven 🙂
@tsasenka já měla kanylu v ruce, normálně tam kde se bere krev. Ale ono ti tam tu kanylu stejně dají, pokud tedy nebudeš mít nějaký fofr porod. Co my říkali, tak ti ji zavedou, kdyby náhodou bylo třeba aplikovat nějaké léky, nebo infuzy. Ale já o ni ani nevěděla, až po porodu sem cumela, co to mám v ruce 😂
@krispianka ahoj, také tě tu vítám. Jen se zeptám z jakého důvodu cs? Jen kvůli tomu že první bylo taky cs? Moje známá měla taky první cs a za 2 roky rodila znova a miminko nikdo nekontroloval , především velikost a nakonec to skončilo špatně. No a pochybení během porodu bylo to že se rodilo opravdu velké miminko (bezmála 5kg) a nikdo to nevěděl a pak i vysoká dávka oxytocinu pro nepostupující porod a ta děloha to nezvládla. Ale paradoxně nepraskla v místě toho předchozího řezu, ale úplně jinde.
V žádném případě tě nechci strašit, já jen že i tohle je možné riziko. Já jsem také zastánce přirozeného porodu, sama jsem cs nikdy neměla. A je mi jasné že ta rekonvalescence je úplně jiná než po porodu.
@halasovci007 ono vlastně nevadí, že je pozitivní (také bývá často falešně +) , 30% lidí ho má, pokud nejsou u matky nějaké projevy - horečka, zánět spodku, atp., je streptokok "neaktivní". Nebezpečí pro dítě he v podobě infekce, kt. může být zákeřná. Proto se atb dávají preventivně všem, kterým streptokok vyšel + nebo nebyly na testech.
A dřív holky myslí proto, aby se atb stačily podat- musí se dát 3 dávky po začátku porodu, a když se to nestihne, ztrácí význam a výsledkem je jen matka s neukončenou dávkou atb (stejně blbý, jako kdybys nedobrala třeba při angine, zánětu atp.)
@bemo ano druhy cs pripada v úvahu kvůli tomu, že první dcerka byla pro konec pánevní císařem. Kolem 30 tt mě v místě jizvy jakoby táhlo a palilo na pravé strane. A tenhle týden zas. Je otázka, jestli to je jen náhoda, že je to v okolí jizvy nebo vážně zlobí ona. Mě zatím od 30 tt taky nikdo nedělal utz, takže nevím velikost, váhu, nic😪 a jak to dopadlo s tou známou???
@zuzekk aha děkuji za vysvětlení a to se teda dozvím až když začnu rodit zřejmě a nebo se nesmím zapomenout zeptat v poradně..Mě to nikdo totiž neříkal..😞 může být projevem i vyrážka? Já jsem se nějako osypala ve výstřihu, ale myslím si, že je to přemírou ovoce, které teď díky nutribuletu spořádám 😇😲 moje tělo nebylo zvyklé na až tak velké dávky 🤐😨

@sarkoc tak hura 🙂 moc gratuluji