Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@malecek taky vymyslí a strašně. Teď jsme třeba začínaly 2:25 do 50 pila z jednoho prsu ale s hodně přestávkami, pak jsem ji chtěla přehodit na druhé aby se dopila a to se kroutila a mrcela. Tak jsem ji hodila do postýlky, šla to první doodsat. Mezitím ona v postýlce zas ožila a mrcela, tak jsem ji vzala a od 3:19 kojime druhé. Taky mám pocit že to noční kojení mám tak na dvě až tři hodiny ještě s čekáním na odbrknuti a usinanim (čekám u postýlky dokud nezabere, pak jdu já, pokud ještě neodsavam)
@halasovci007 no jestli je pozitivní by ses měla dozvědět dřív. Po pozitivním po stěru by se ještě měla dělat kultivace moči, jestli fakt. A kvůli tomu ohrožení mimča při porodu by se jednalo o projevy fakt zanetlive, což není otázka dne D, ale máš nějaký problém (horečka, angina, pálení, řezání..)
Já jsem teda ještě nebyla ani na stěru a budu doufat že vyjde negativní, protože atb bych asi stejně odmítla. Jak kvůli sobě tak malému - tohle plošné podávání vede k tomu, že u nás máme nejvyšší rezistenci k atb v evropě. A bůhví, co život přinese později... 🤔😮
@krispianka Také tě u nás vítám, to teda docela koukám, že ti od 30tt nikdo nedělal UTZ :-O mě teda dělala má dr. na každé kontrole UTZ a pak hlavně při příjmu v nemocnici v 37tt dělali komplet. vyšetření vč. podrobného UTZ a to tehdá měl malý cca 3200g a to je to měsíc. Teď v nemocnici je ozvy a kontrola čípku, dr. říkala, že UTZ udělají př. poradnu tj. ve středu, že to dělají po měsíci, že důležité je pro ně to, že jsou ozvy v pořádku. Já jsem jinak dneska 3 dny po TP a musím dnes na ozvy, ale v té kalamitě se mi teda nikam nechce :-/
@halasovci007 tak já myslím, že pokud tě o tom dr. neinformoval, tak výsledky vyšly snad negativně? A třeba to bere, jako hotovku, že netřeba o tom mluvit, když není co k řešení. Mě teda vždy dr. při jakýchkoliv odběrech je měla, už nachystané a ihned jako první začala s výsledky co, jak dopadlo. A hlavně teda by jsi to měla mít zapsané v průkazce. Mě to tam napsala hned na tu přední stranu průkazky nad kolonky pro další návštěvy. Zkus prohlédnout průkazku, třeba to tam máš, mě tam vždy něco psala a já jsem nikdy ani nestudovala co tam vlastně píše.
Jinak teda holky já už si připadám, jako naprostý blázen :-/ dneska mě přepadl v noci hrozný stav, že se malý snad nikdy nenarodí (vím, že je to blbost) ale tak jelikož jsem 3 dny po TP, tak mám v hlavě různé myšlenky. Docela se všeho bojím a hlavně případných komplikací. Před měsícem měla malý odhad nějakých 3200g, tak se děsím toho, jak je na tom teď. A navíc se docela bojím vyvolání a nebo případného CS ☹ a i tak celkově o zdraví miminka, vím, že je běžné přenášet, ale přeci jen tam asi nějaké případné komplikace hrozí, když teď malého, tak hlídají, kontroly 2x týdně a i dnes musím do nemocnice na ozvy :-/ jak dojedu domů, tak už mám naplánovaný velký úklid, tak třeba s tím nějak pohnu. Je to hrozné nejdřív jsem se modlila ať vydrží co nejdéle a teď mám depky, že nepřichází ☹
@zetta01 : úplně ti rozumím, v hlavně mám ještě velmi živé jak jsem přednášela prvního syna - celkově jsem přenášela 8 dní, po termínu jsem chodila do porodnice každý druhý den a doufala že se něco děje a ono se pořád nic nedělo, byla jsem přesvědčená že nemůžu nikdy v životě přirozeně porodnit - no nakonec se to rozjelo samo i bez vyvolávání a malý se narodil úplně zdravý ... držím palce ať se to někam pohne, to čekání po termínu je strašné
@ange_de_la_morte strašně moc děkuji, je to fakt šílené to čekání, snad se brzy začne něco dít a vše bude v pořádku, hlavně teda malý 🙂
@malecek tak dnešní noc fakt stála za to. Jak jsem psala, poprvé jsme krmili 2:25, pak 3:19-zvracela, další hodinu v postýlce pomrkavala, kolem čtvrt 5 už víc, manžel vstal, přebalil až na záda po... holčičku 😀 a opět jsme krmili. Tentokrát už ukázkově i s brknutim a hned po uložení spala až do osmi.
@krisatko mě přijde že jí u prsu nechávás moc dlouho, laktační i pediatr mi říkali ze mam kojiz z jednoho prsu 10 max 20 minut. Pak už prý jen polyka vzduch a nebo si hraje s bradavkou, ale hlad už nemá. Tak jestli ji třeba neboli brisko z toho.
Jinak si musíš zvyknout, tohle normálně mimina dělají ze v noci nespí, řvou, blinkají atd...😂😂 ale ono se to brzy zlepší, letí to s nimi hrozně rychle a tohle je záležitost par měsíců než si uděláte ve všem režim ; (
@halasovci007 Mně říkali, že to má 50% populace. Přičemž problémy mít člověk ani nemusí. Tím, že to člověk má, tak spolu jakoby soužijí a je pravda, že jsem neměla žádný zánět, ani nic už několik let a přitom streptokok je pozitivní. Nicméně 3 hodiny před samotným vypuzení je nutný podat ty ATB, aby stihla projít placentou a dostala se ještě k miminku. Je to pro něj velmi nebezpečné. Že se tedy chystám k hodně alternativním věcem, možná i ambulantnímu porodu, ale ATB bych neodmítla. Těžká infekce pro denní mimino může skončit fatálně, takže tady bych ani neodmítla. I v různých alternativních skupinách odmítnutí nedoporučují. Jinak já mám teda v průkazce v řádku GBS napsáno pozitivní a ještě to zvýraznil zvýrazňovacím fixem.
@zetta01 tak mame konecne Krtka a pratele hotoveho tak sice az ted,ale posilam slibene foto.Jeste doladit okoli,ale malba je komplet..Ted furt uvazujeme zda tam koupime nove postele a zda dvouluzko nebo jednoluzko,abych mohla byt u male v pokojiku..Zas nechci aby zabiraly pozdeji zbytecne misto,ale kdyz koupine jednoluzko manzel tam s nami nebude moct byt..Tak mame dilema..Tyhle postele jsou stare a rozhrkane i kdyz maji nove matrace a slouzili pro navstevy..No uvidime..
@zuzekk no tam kde mam vyrazku tam me to svedi.Ale ja si myslim,ze je to po ovoci.Driv jsem si dala treba mandarinku a banan za tyden a ted jsem v jedny davce koktejlu mela khaki,banan,2xmandarinky,jablko..A delam si je obden..Telo neni zvykle,ze ho cpu tolika ovocem ..
@zetta01 ja jedu na ko ve ctvrtek a musim busem to bude strasny jsem si zvykla,ze me ted manzel vozil a kort v tonhle pocasi a pak na druhy konec mesta a s prestupem zase domu to budu uplbe vyrizena.Snad porodim driv 😂😂ty prukazce taky nerozumim co tam cmaraji.Hlavne ze mi furt prepisuji terminy..Minule ale ta dr. rikala,ze pkati dle prvniho screeningu takze 10.1. ja se hned ptala.Ona chudak vykulena byla asi ceratce po skole mladsi nez ja..taky se bojim pripadneho vyvolani.O CS jsem se napremyslela az az to uz me tolik nedesi kdyz nam hrozil tak jsem se s tim nejako smirila vnitrne.Ale to vyvolani me desi ptz je to proti prirode a pry je bolestivejsi jeste nez spontani porod..
@krisatko mate teda veselo.Snad uz nebude tolik zvracet.
@cerlada dekuji za info mrknu do te prukazky a kdyz to nenajdu zavolam si v pondeli na gyndu Tak mi taky vse hlasili.Jen v nemocnici na co clovek nezepta to nevi..
@halasovci007 Chápu, já v nemocnici posledně zažila očistec. Narváno, ztratili mi žádanku a když jsem potřebovala na wc, tak mě vzali na porodní sál, kde jedna paní rodila. Šílený, šílený 🤦♀️😱
@zuzekk ja jsem se ptala na odmítnutí atb, co by to jako znamenalo a doktorka se skoro urazila, že se odvazuji vůbec o tom přemýšlet. Hned mě začala strašit, jak je to nebezpečné atd. No a tak jsem hledala a prý to zase tak nebezpečné není, občas to ani nestihnout dát. Záleží asi na koho narazis. Do ted se musím smát, jak mi doktorka predepsala nějaké čípky, řekla, že je vše v pořádku, ale že to musím brát :D asi prostě nechtěla, abych odjela bez nějakého léku. Já jsem i angínu vyléčila sama, nikdy jsem atb neměla a ani bych je nechtěla. Četla jsem příběh, kdy se paní též vyléčila ze streptokoka a pak si na svoje náklady nechala udělat znovu test a byl negativní. Takže takovou cestou bych šla 🙂 Ja jsem teda díky bohu negativní.
@halasovci007 co jsem tak postřehla, tak u většiny skončí miminka stejně u tebe v posteli, takže bych volila určitě to dvojlůžko. My máme teda postýlku k posteli, tak doufám, že tam bude spinkat, když je jen do půl roka, aby se využila, když jsem si ji vymodlila :D Jinak krásný pokojíček, my zatím žádný nemáme, chceme udělat rekonstrukci půdy, tak to budeme vše dělat postupně.
@zetta01 taky jsem z toho nesva, že mi nikdo v poslední době nedělal utz. Vždyť neví, jak jsou na tom např. průtok, jestli mimčo prospívá atd. Doufám, že mi ho ještě udělají aspoň v posledním týdnu. Jak často ho takhle ke konci dělali vám, holky??
@arielka222 ji max 20 minut z jednoho, když ji nechám kratší dobu tak pak ještě pořád cuca všechno okolo. Někdy ji stačí kolem 20 minut celkem, někdy prostě ji těch 30-40 minut. Nechávám ji jak si řekne a hlídám, aby aktivně sala a ne jen cumlala. To ji pak samozřejmě už odstavují.
@fly80 mi ji dali i u fofr porodu 😂 2 uz ty silne kontrakce jsem musela zvladnout nehybat rukou 😥
@tsasenka jinak ja taky mela kanylu v loketni jamce, jen pro jistotu. Manzel rikal, ze po porodu mi do toho neco pichli, tak jsem mu rekla, ze nejspis oxytocin, aby placenta rychle vylezla a taky ze jo, zprava mi to potvrdila... coz o to, ja s tim problem nemela, ale prekvapuje me, ze se nikdo nezeptal. Ja v porodnim planu mela, ze souhlasim s jejich postupem u 3.doby,ale PA priznala, ze ho nestihla ani vzit do ruky
@halasovci007 : vypadá to krásně 🙂 s to postelí, co třeba koupit tu širší verzi postele ( prostě něco mezi jednopostelí a dvojpostelí) - má to brácha v bytě a spí na tom už půl roku i s přítelkyní, pro občasné přespání myslím úplně vpohodě a není to vyloženě veliká postel
@krispianka : a ty už chodíš na kontroly do porodnice nebo stále ke svému lékaři ? já jsem byla v pondělí v porodnici poprvé a automaticky dělala dr. UTZ pro váhový odhad, kontrolovala uložení hlavičky, placentu i průtoky ... myslela jsem že v porodnici je to automatika ( u prvního syna mi to dělali na každé kontrole)
@zetta01 : vydrž nepřipouštěj si že by mělo být něco v nepořádku - prostě jen miminko chce víc času, a porod - ono to nějak dopadne, taky jsem se bála vyvolávání ale nakonec jsem s tím byla asi i smířená, hlavně jak budu mít malého už u sebe ( nakonec to bylo milé překvapení že se porod rozběhl sám)
Holky musím teda konstatovat že stavět sněhuláka v 37tt je docela záhul - mám jako dost, jsem myslela že už ani nedojdu domů jak mi tvrdne břicho, dala jsem si sprchu a je to lepší ale malá sebou v bříšku strašně mele tak doufám že ještě dneska nepojedeme - u nás je sněhová kalamita a pro staršího syna si dneska zrovna moc nemá kdo přijet ... odpoledne dodám foto ( snad)
Mě už včera naplanovala dcerka, že budu prý rodit na tři krále 😂😂😂 No co mám s ní dělat že, přece jí nemůžu sklamat 😂 každý den jí poucuju, co má dělat, když se ráno vzbudí a my tu náhodou nebudeme. Dneska se jí ptám. Tak se prý obleček, ustele postel, uklidí pokojíček a půjde dolů za dědou a bude hodná 💜💙❤️
@petrafrenz já jsem teda proti spaní s rodiči. Pokud to nebude úplně nevyhnutelné, tak bude Malá pořád u sebe v postýlce ve vedlejší místnosti a časem u sebe v pokojíčku
@halasovci007 já měla dcerku ve své postýlce v ložnici. Spali sme tak skoro do roka, pak už měla svůj pokojíček. Jenom sem jí uspala a šla do své. Takže mě by stačilo to, jak to máš.

Já měla kanylu na hřbetu ruky a ATB mi dali normálně při natáčení monitoru. A pak mi tři dny pichali injekce proti embolce.