Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo Tak to mě teda mrzí. Ta moje k nám přišla do toho největšího bordelu, který jsem už teda uklízela a ona, že mi chce hrozně pomoct, že chce být užitečná. A mně by hrozně vadilo, aby mi uklízela, tak jsem ju poslala s děckama do pokoje a ona, že jestli jim může pomoct uklidit. To mi tak nevadí ty dětské pokoje, tak začala uklízet. Dala jsem jí i oběd, který řekla, že nemůže přijdou, že je to trapné. Ale nakonec si dala. Sice jsem taky kolem nich skákala, ale v podstatě mi moc pomohla.
Málokdy se stane, že je tak ochotná a není na mě zlá, takže mi i pomohla. Snad Ti ta Tvoje taky občas pomůže, moc Ti to přeji. Ale to přespání fakt nechápu.
@bemo : tyjo to máš docela psycho s tchýní - já jsem taková povaha že když mi není dobře tak umím být fakt hnusná na okolí - bych se neudržela už v první minutě, tchýně by odjížděla ještě by ani kafe nedopila ... já mám zase tchýni do druhého extrému - je strašně zlatá ale někdy mně to až štve, pořád mi chce přijet pomoct s úklidem ale já to prostě nemám ráda, jako jo byla jsem ráda že mi umyla před Vánoci okna ale kdyby se neumyly svět by se nezbořil, jinak úkllid zvládám, a prostě nemám ráda když mi doma úklízí někdo jiný, připadám si blbě , raději bych kdyby třeba přijela a hrála si s Matýskem ať já si vklidu podělám co potřebuju - ona zas ale taková není - děti vždycky jen ,,hlídá,, neumí si s nimi hrát a to mně moc mrzí, i kvůli ní protože syn se pak strašně těší na moji mamku ( ta zase vymýšlí spoustu aktivit, pokusů, tvoření, hrají si - pokaždé něco jiného) a tchýně je pak chudák smutná že Maty mluví jen o mojí mamce ... sem se rozepsala, promiň 🙂
Tak my bydlíme v jednom baráku s tchány, což má svoje plusy i minusy. Snažím se to soužití vidět pozitivně, ze spousty věci jsem nějak postupem času ustoupila. Když opravdu potřebuju pomoct, přijmu ji. Teď mi hodně pomohlo to, když jsme mohli na štědrý večer k "dedackum", bylo mi tak blbě, že jsem byla schopná uvařit jen polívku, o zbytek se starali tcháni. Nebo že treba vezmou kluky na procházku nebo pohlidaji když jedeme na nákup... to je děsná vyhoda
@krisatko uz jsem si vzpomnela. Zkus pit kojici caj, ktery obsahuje fenykl, pripadne obcas zkus detsky fenyklovy caj, je vhodny pro mimi od 1 tydne, takze, kdyz ho vypijes Ty a pujde pres mm, nemel by nijak uskodit. Ale fenyklovy caj se nema pit kazdy den, jen po ucite obdobi. Takze lepsi alternativa je ten kojici, ktery obsahuje fenykl, myslim, ze jsou i nektere sokonce s fenyklem a kminem, tyhle jsou pry dobre na prdiky u miminek. Tak zkus, treba pomuze 😊
@priefi díky, vyslu zítra manžela do obchodu. Už dovezl i espumisan. Jsem dnes totálně bezradná. Masirujeme, pohupujeme, po krmení prebalime, pohojdame, dáme spát a za půl hodiny se začíná kroutit. Tak fungujeme cel den v podstatě na rukách. Jen jedno krmení a to to hned brzo ráno bylo ok.
Tak bantovani se teď presunulo od Peti do sedmi večer 😉 tak jsem zvědavá na noc 😂
@ange_de_la_morte kdyby jednou v životě přijela a chtěla si vzít děti, třeba jen na zahradu. Je mi jasné že se každý necítí na to hlídat 4 děti. Ale tak ti dva starší už vyloženě hlídat ani nepotřebují. Ale nikdy se nestalo že by je vzala na zmrzlinu, nebo na hřiště. Vždycky přijede tak aby se u nás i naobědvali, pak kafíčko a když nemáme ke kávě nic upečeno, tak si vždycky řekne o cukr do kávy, s tím že když k tomu nemá teda nic sladkého, tak si musí osadit kávu.
Dětem se opravdu věnuje úplně minimálně, očividně ji to prostě nebaví. Včera si vzala naší nejmladší na klín, tak si říkám, super, alespoň se věnuje a víte co...... dá jí do ruky tablet. Ona ví, jak to nesnáším, mobily, TV, tablety. Jako by to udělala naschvál.
@tsasenka mě je taky nepříjemné aby mi někdo doma uklizel, ale v tom pokojíku by ki to vůbec nevadilo. Ale to by tchyni nikdy nenapadlo. Moji mamku ano, ale ta by to zase uklidnila sama a nevedla by k tomu děti a takhle to nechci. Já jim v pokojíčku vůbec neuklizim, maximálně jim tu shrnout bordel na zem, když na to delší dobu kašlou, s tím že tam za půl hodiny vjedu s vysavačem a co bude na zemi letí do koše a to je uklizeno raz dva 🙂
@laola není nad příjemnou návštěvu tchyně. Já to trpím jen z úcty k tomu že je to prostě manželova maminka a i já jednou budu tchyně, i když doufám že nikdy ne taková, a přála bych si nějakou úctu a určitý respekt a nechci aby viděli děti že se k ní chovám nějak neslušně. Ale někdy je to fakt o nervy. Po telefonu s ní jsem podstatně víc nepříjemná. Což mi manžel dost vyčítá.
Holky, od kdy brát ten malinik?? Jsem 36+5... A jaké dávkování?? Moooc děkuji předem. Jak to tak vypadá, tak po poradě s tchyni, co je porodní asistentka, není důvod nezkusit po cs rodit přirozeně.. Tak abych měla aspoň ten malinik jako přípravu 🙂
@tsasenka me po nem bylo do hodky na hodku zle od zaludku a obcas me prohnalo
@bemo juj.. to je tchyne s velkym T 😉 no co dodat... na tch je jen tchan, tchyne a tchor 😂
@halasovci007 😂😂😂 dobra tabulka 😂😂😂
@krispianka maliník a datle už klidně můžeš. Já už ho piju dlouho
@krisatko a neni to spurt? Byvaji obvykle ve 3.tydnu, 6.tydnu, 3.mesici a 6.mesici
@malecek my meli bantovani od pul seste do skoro pul osme, taky jsem zvedava na noc 😅
@malecek popravde nevim, jeste mam dozvuky toho podbrisku a prsa zlobi, az mi bude lip,ntak asi na chvili pujdeme. Ale dr.vcera rikala, at v takovem pocasi nechodime s malym ven. Tak nevim.
@tsasenka to chapu, ja se taky bala a pak to prislo tak trosku necekane a melo to rychly spad. Drzim pesti, at to je i u Tebe rychle a v pohode 😊
@laola my jmeno resili cestou do porodky a na zaver bylo prazdne policko ve formulari a tak se po porodu ptali manzela. Ale uprimne? Ja se ted do toho jmena zamilovala. To jmenu mu neskutecne sedi 😍 dejte na Vas pocit, co Vam k nemu sedi.
@krispianka od ukonceneho 36tt 😉
@bemo teda to je taky super navsteva 😨😨
Teda to je zase noc :-/ do půlnoci jsme zase bezradně pochodovali s plačícím dítětem po domě, pak jsem usínajíc nakrmila a v 1 malou uložila. Nevím čím to, ale spala až do 4 .... Tak jsem se aspoň 3 hodiny vyspala i já. Sláva. Teď uvidíme co bude dál.
@krisatko : u syna na bříško pomáhalo masírovat olejíčkem od Welledy ( přímo pro kojence na masáž bříška) a Bio Gaia - ale každé miminko je jiné
@bemo : to je fakt smutné no :( já bych ji hnala, jako i když je to manželova maminka tak přece po tobě nemůže nikdo chtít aby jsi ji ještě před porodem obskakovala
@fly80 : vidíš na ty datle jsem se chtěla zeptat, kolik že se jich má denně sníst ? mi docela chutnají ale balíček denně asi nedám 😀
@sarinka_nevesta : gratuluji ke krásnému klukovi 🙂 a má téměř na chlup stejné míry jako náš prvorozený , těším se na další podrobnosti 🙂

@bemo no ty brďo, pěkný ocistec... tchýně je očividně milá osubka😂😂😂 jsi dobrá, že to dává š